Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Süpersin funda... alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Forumlarda güçlendirme evresine geçen kimse yoktu. Birilerinin bunu sonuca ulaştırıyor olması süper. Diyeti yapan herkese güç verir. Güçlendirme evresini bizlerle paylaşırsan çok seviniriz. İlerisi hakkında yaşayan birinden fikir almak kesinlikle harika olur.

Sevgiler....

Merhaba ipeksir.. Ben de takip ediyorum genelde atak ve seyir evresi hakkında yazılanlar..
Kitapta yazılanlara titizlikle uyuyorum, yulaf kepeği dısında bulamıyorum çünkü..Ve aklıma takılan birsey var güçlendirme evresinde yemekleri ,nisaşta grubu dışındakileri (atak evresi ve seyir evresinde yiyecekleri) nasıl hazırlayacağıma dair bir acıklık yok..Yağsız mı olacak biraz yağ koyacak mıyım? Benim düşünceme göre yağ koyulması mantıklı çünkü yağsız yersem yaklaşık 2 ay sürecek güclendirme evrem , güçlendirme evrem sona erdikten sonra normal yemege baslarsam vucut yağ depolamaya baslar o yuzden şimdiden vucudu alıştırmam gerekir.. Bu konu hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..Diğer yiyecek konusunda da( daha 1 gün oldu başlayalı) günde 1 tane meyve 2 dilim tahıllı ekmek diger ogunlerde günün 1 öğününde protein yiyorum digerlerinde sebze tabi ve 1 öğünde az yağlı peynir.. nisantalı yiyecek yeme zamnımda gelecek.. ama benı en cok mutlu edecek olan tatlı yemek olcak..
peki siz hangi evredesiniz ? kaç kilo verdiniz?

Sevgiler..

İşallah vereceğiz.
Hergün neler yaptığmızı yazalım mı yemekler konusunda bize fikir de vermiş olur

Merhaba arkadaşlar :)

Kitabı almadım ama sabahtan beri internetten okudum. Çoğu şeyi öğrendim.

Topiği en baştan okudum. Bende bu diyeti yapmaya karar verdim.
Yalnız hamile olma ihtimalim var, cuma günü kesin belli olacak. Ama doktor zayıflamamı istedi çünkü kilom çok fazla. Bebek için iyi değil. Süt içeceğim yalnız her gün ve de ayran. Kalsiyum olsun :KK70:

Bu sabah başladım bu diyete. Kahvaltı da da yumurta yedim ve süt içtim.
94 kiloyum inşallah veririz kiloyu. Çok umutluyum. Şimdi öğlen yemeği için tavuk göğüs pişireceğim fırında. Yağsız iyi olur.

hamile olma ihtimalin varsa hiç bu diyeti yapma...c vitamini adına hiç bir şey içermiyor, daha bir çok şey, böbrek protein yükü de cabası....

hamilelikte kilo vermek bebeğin için çeşitli sakıncalar oluşturabilir.
bebek düşünüyorsan kilo verip de hamile kalman hem senin için hem de bebğin için daha sağlıklı olur. hem böyle bir hedefinin olması seni iyi motive eder. yanlız gebelik öncesi dukan diyeti atkins diyeti gibi protein yüklü diyetlerle değil daha dengeli bir diyet yapsan iyi olur, bir uzman yardımı almanı öneririm, hamileliğin boyunca da sana yardımcı olur hem...

Merhaba ipeksir.. Ben de takip ediyorum genelde atak ve seyir evresi hakkında yazılanlar..
Kitapta yazılanlara titizlikle uyuyorum, yulaf kepeği dısında bulamıyorum çünkü..Ve aklıma takılan birsey var güçlendirme evresinde yemekleri ,nisaşta grubu dışındakileri (atak evresi ve seyir evresinde yiyecekleri) nasıl hazırlayacağıma dair bir acıklık yok..Yağsız mı olacak biraz yağ koyacak mıyım? Benim düşünceme göre yağ koyulması mantıklı çünkü yağsız yersem yaklaşık 2 ay sürecek güclendirme evrem , güçlendirme evrem sona erdikten sonra normal yemege baslarsam vucut yağ depolamaya baslar o yuzden şimdiden vucudu alıştırmam gerekir.. Bu konu hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..Diğer yiyecek konusunda da( daha 1 gün oldu başlayalı) günde 1 tane meyve 2 dilim tahıllı ekmek diger ogunlerde günün 1 öğününde protein yiyorum digerlerinde sebze tabi ve 1 öğünde az yağlı peynir.. nisantalı yiyecek yeme zamnımda gelecek.. ama benı en cok mutlu edecek olan tatlı yemek olcak..
peki siz hangi evredesiniz ? kaç kilo verdiniz?

Sevgiler..

Güçlendirme evresinden benim anladığım, aynen seyir evresindeki gibi devam edilecek. Bunlara bir tek meyve, ekmek, hafta bir nişasta ve hafta da bir ödül yemeği eklenecek. Ayrıca Protein Perşembeleri de güçlendirme evresinde başlıyor. Eğer vücut indiğin kiloya alışmadan yağ yemeğe başlarsan asıl o zaman yağ depolaması kolaylaşır. Günde 40 gram fazla yağlı olmayan peynir ekleniyor.

Sevgiler...

Bu arada geçen cuma kan tahlili yaptırmak için kan vermiştim. Sonuçlarını bugün aldım. Rejime başlamadan böyle bir tahlil yaptırmadığım için karşılaştırma şansım olmayacak ama değerler şöyle:
Kolesterol 170 (0-200)
Trigliserit 68 (0-250)
HDL (iyi) 43 (40-60)
LDL (kötü) 113 (0-100) Bir tek bu yüksek çıkmış. Birkaç hafta sonra tekrar yaptırmayı düşünüyorum.

Diyete yeni başlayan arkadaşlara da tavsiyem önce kan tahlilinizi yaptırın. Arada tekrar yaptırın ki bir değişiklik var mı görelim...

Sevgiler...

Sevgili Gülor, aynen benim metabolizmam da senin gibi.Yıllardır hep dikkat ederim.Geçen sene 4 ay dietisyene gittim.Sdece 4 kg verdim.Onu da 2 kg nı ramazan da aldım.Yemekte hiç ekmek yemem.Sürekli dikkat ederim.Ama keşke daha fazla yeseydikde bu metabolizmamız durma noktasına gelmeseydi.

Şuan ki kilolarımızın tek suçlusu ben Seninde dediğin gibi metobolizma hiç calışmıyor bakalım biz mi galip geleceğiz o mu? :):):):):):

Benim de hiç tahlil yaptırmak aklıma gelmedi. en yakın zamanda bende yaptırayım.

Günlük yediklerimizi yazmayalım mı kimseden bir cevap gelmemiş . ben yazayım bakalım yazan olacak mı ?:)):))

kupa şekersiz kahve
1 yumurta (katı)
az peynir

buharda yapılmış patlıcan kabak biber karışımlı sebze
yoğurt

taze fasulye ve su

Son düzenleme:
Benim de hiç tahlil yaptırmak aklıma gelmedi. en yakın zamanda bende yaptırayım.

Günlük yediklerimizi yazmayalım mı kimseden bir cevap gelmemiş . ben yazayım bakalım yazan olacak mı ?:)):))

kupa şekersiz kahve
1 yumurta (katı)
az peynir

buharda yapılmış patlıcan kabak biber karışımlı sebze
yoğurt

taze fasulye ve su

gülorcuğum, eğer protein+sebze günüdeysen protein miktarını biraz daha arttırman gerekiyor. Protein+sebze gününde protein miktarı mutlaka sebzeden fazla olmalı diyor kitap. Ayrıca tek başına sebze tüketmek yok, yanında mutlaka protein olmalı diyor.

Benim yediklerime gelince;
Sabah : 1 yumurta + yağsız beyaz peynir + domates + kırmızı biber + yeşil çay
Öğle : 3 köfte + salata
Ara : 250 ml yağsız süt + neskafe
Akşam : (yiyeceğim inşallah) kıymalı karnabahar + yoğurt

Bu arada bir haftadır kilo 61'li rakamlara takılıp kalmıştı. Dün hasta oldum ve kilo 60'lı rakamlara düştü. Bu diyet sayesinde vücudumun ne kadar su tuttuğunu da görüyorum...

Okulumda 55 günde 10 kilo verdiğimi duyan arkadaşlarımın bir kısmı diyete başlamayı düşünüyor. Bir kişi kitabı almış, bir iki kişi arıyor. Her gün mutlaka birşeyler konuşuyoruz diyet üzerine. Bugün komşum kitabın adını tekrar sordu. Sizlerde bu sorulara maruz kalmaya hazır olun. Ne kadar zayıfladığınızı gördüklerinde sormaya başlayacaklardır. Ayrıca selülitlerde gidiyor dediğinizde dinleyicilerin sayısında mutlak bir artış oluyor. Tabi tüm bu sorular ve ilgi kendinizi çok daha iyi hissettmenize yardımcı oluyor.:dance::dance::dance:

Okulumda 55 günde 10 kilo verdiğimi duyan arkadaşlarımın bir kısmı diyete başlamayı düşünüyor. Bir kişi kitabı almış, bir iki kişi arıyor. Her gün mutlaka birşeyler konuşuyoruz diyet üzerine. Bugün komşum kitabın adını tekrar sordu. Sizlerde bu sorulara maruz kalmaya hazır olun. Ne kadar zayıfladığınızı gördüklerinde sormaya başlayacaklardır. Ayrıca selülitlerde gidiyor dediğinizde dinleyicilerin sayısında mutlak bir artış oluyor. Tabi tüm bu sorular ve ilgi kendinizi çok daha iyi hissettmenize yardımcı oluyor.:dance::dance::dance:

Seni çok iyi anlıyorum. benimde cevremde senelerce uğraşıp kilo veremeyen insan çok İlk zayıfladığımda sanki kendimi diettisyen gibi hissediyordum. :):):): Sporora başladığım zamanda kalori hesabına göre diet yapıyordum. Ordaki insanlar bana ne yedin ne yemeliyiz gibi sorular soruyordu insan daha da hevesleniyor.:):)

dün yediklerimi yazayım
2 yumurta ile yapılmış omlet
az peynir
şekersiz kahve

tavuk beyaz eti
buharda pişmiş sebze
şekersiz kahve

yoğurt

Fırında balık
salata

Birde ben sabahları diğer diet alışkanlıklarımdan kalma 1 limonu içebileceğim kadar sıcak suya sıkıp içiyorum. 2 akşamda birde yatarken from caylardan içiyorum daha önceleri içine maydonoz da atıyordum.bunlarında fazdasını görmedim diyemem.

İpeksircim kitaba uymaya calışacağım ama bazen iki yemek pişirmek zor geliyor :):))azıcık böyle kacamaklar yapsam olmaz mı ?? :):):):)

Çok iyi oldu yediklerimizi yazdığımız hiç olmazsa yanlışlarımızda ordaya cıkıyor beni uyardığın için teşekkür edrim

Gerçekten bu dayanışma benim içinde iyi oldu. Diyet yaparken insanın birbirine destek olması lazım... kaydirigubbakcemile5 Bende teşekkür ediyorum. Bu sayede bilgiler sürekli taze kalıyor. Keşke fırsatımız olsada değişik tatlar denesek diyete yönelik. Eğer denemediysen domates çorbasını dene derim. 1-2 kaşık yulaf ezmesini rondodan geçir. Domatesleri de rondodan geçir, tuz katıp pişir. Süper oluyor. Ben bir de bunun sebze formunu deneyeceğim. Sanırım o da güzel olur...

Güçlendirme evresinden benim anladığım, aynen seyir evresindeki gibi devam edilecek. Bunlara bir tek meyve, ekmek, hafta bir nişasta ve hafta da bir ödül yemeği eklenecek. Ayrıca Protein Perşembeleri de güçlendirme evresinde başlıyor. Eğer vücut indiğin kiloya alışmadan yağ yemeğe başlarsan asıl o zaman yağ depolaması kolaylaşır. Günde 40 gram fazla yağlı olmayan peynir ekleniyor.

Sevgiler...

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..Diğer her şeyi kiitaptaki gibi yapıyorum sadece sebze yemeklerine 1 kaşık yağ ekliyorum..

Son düzenleme:
Ne güzel kızlar, sizin adınıza çok sevindim.Bu gün benim 14.günüm.1kg 800 gr verdim.Diyete harfiyen uyuyorum.Sadece hergün yürüyüş yapamıyorum.Gerçi haftada 900 gr benim için büyük başarı.Ama insan yinede daha fazla vermek istiyor.Biraz yürüyüş yapabilsem daha da iyi olacağını bliyorum .Bakalım gayret edeceğim....

yazılanları hep takip ediyorum.benimde 16. günüm bende sadece 2 kg 600 gr vermişim.acaba yaş itibariylemi bu kadar az kilo veriyorum.benimle beraber yapan arkadaşım 7 kg verdi.

yazılanları hep takip ediyorum.benimde 16. günüm bende sadece 2 kg 600 gr vermişim.acaba yaş itibariylemi bu kadar az kilo veriyorum.benimle beraber yapan arkadaşım 7 kg verdi.

Kilo vermeyi etkileyen birçok faktör var tabi. Vereceğin kilo ne kadar çoksa o kadar çok kilo verirsin. Vücudundaki yağ oranı fazla ise bu diyette daha fazla veriliyor. Metabolizma daha önceki diyet deneyimlerinden yavaşlamış ve daha fazla direnç gösteriyor olabilir. Olabilirler çok fazla da olabilir. akannehir

Belki yürüyüşü biraz arttırmak daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Denemekten zarar çıkmaz.

Bu arada yediğiniz değişik tatları paylaşırsanız çok sevinirim. Hala kıymalı yumurta fikrini veren arkadaşa çok teşekkür ediyorum mesela.a.s.

yürüyüşü sadece yarım saat yapabiliyorum.o da bazen yapamıyorum.son 10 senede çok kilo alıp verdim.bu sabah 3kg 200gr olmuş.ben 88.300 düm.17 günde 85.100 oldum.40 yaşındayım.kıymalı yumurta şahane bir fikir.yumurtayı peynirli yemekten bıkmıştım.

Günaydın kızlar....Sabah tartıda gözlerime inanamadım.16,günüm ve 2,600 vermişim.Benim için süper ötesi.Kabızlık prob.çekiyordum.Onunla alakalı olduğunu düşünüyorum.Dün ile bugün arasında 800 gr fark çıkıyor.Acayip motive oldum.Ben 39 yaşındayım.3 doğum yaptım ve sürekli diet yapan biriyim.son 5 yıldır uğraşıyorum ama 6 kg veremedim....Yemek önerisi için, kıymalı yumurta gerçekten şahane.İnsan düşünemiyor.Ben dün tavuk salatası yaptım.Göğüsü haşlayıp parçalara ayırdım.Yoğurt, dereotu ve kornişon turşu koydum içerisine.Süper oldu.Aslında mayonezde gerekiyordu ama yasak...Bugün ise tavuk ciğeri yaptım.

X