Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

iyi akşamlar kızlar :KK55:bahar aylarının gelmesiyle sayfamız şenlendi gelenler çok :KK30:bir daha Allah böyle sayfalara düşürmesin (eski arkadaşlara bakmak haricinde tabi )
çarşamba günü güçlendirmeye geçiyorum ödul öğünüyle:KK76: artık 1 kiloya bakmadan dalacam güçlendirmeye :KK52:çarşamba günüm var :KK56:o yüzden ödül hakkımı kullanıyorum perşembede saf protein günüm nasılsa hadi hayırlısı Allah herkese nasip etsin:KK51:

Yolun sonuna geldin ne güzel benim de son 2 kilom kaldı ama 59 da takıldı kanca onu kurtarmaya bakıyorum kurtarır kurtarmaz2 haftaya kadar ben de güçlendirmeye geçerim inşallah....:KK9::KK9::KK9:

Ama sen yine de o dönemde de uğra buralara deneyimlerini paylaş.... :KK16::KK16::KK16::KK16:

off of ne biçim yemişim kızlar yaaa bilemezsiniz akşama kadar okuldaydım eve gelirken balıkçıdan baya baya kocamaaan bir çupra aldım (ay buda nasıl yazılıyor bi türlü aklımda tutamıyorum) koydum balıkçımın içine bir baş soğanıda kabuğuyla falan ortadan kestim koydum iki yanına az tuz ektim üstüne önce bir tarafını sonra diğer taraflarını pişirdim hafifte yakıvermişim derisini ama nasıl gitti anlatamam resmen saldırdım. Ardından bir bitki çayı bir parçada dondurma çikolatamdan yedim şimdi mide canavarım sakinledi birazdan da bir fincan siyah çay içerim amaaaaannn sabahlar olmasın... Keyfime keyif eklensin.
Birde bugün bizim geleneksel düğün şenliklerimizin startını vermiş bulunmaktayım. Bilirmisiniz bilmem ama helva kabune olayından da galibiyetle çıkmış bulunmaktayım o kadar tadına bak ucundan sen helva seversin demelerine rağmen ııh dedim de bişi demedim oğluşuma yedirdim ooooh yarasın koçumaaaa... Ama alt üst siyah giyinmiştim pantalon 40 beden az likralı kumaş ama olsun etiketine baktıkça tatmin ediyorum kendimi Allah Allaaaaah diye... Üzerimde de siyah bluz ayağıma topuklu ayakkabı giyince bütün bakışları üzerimde hissettim resmen özellikle burda haremlik selamlık oturulur yemek esnasında kadınlar tarafında annemin arkadaşlarından biri beni tarif ederken "şu dal gibi olan uzun boylu kız" demiş annem söyledi ay ben bir neşe duydum bir neşelendim sormayın. Tabi anacığım bunun arkasına da tamam yeter yani artık bak olmuşsun kızım bırak dedi ve neşemi kursağımda bıraktı... O kadar kilo aldın yeter artık eşinin yanında annesi gibi duruyorsun de de şimdide kilo verince yeter artık hasta olucaksın diye durdurmaya çalış. Seviyorum ben bu hatunu yaaa çelişken cimcimem o benim...

:nazar::nazar::nazar: maşallah maşallah, aynı anne modeli bende de var bugun onlardaydım aslında çarşambaya güçlendirmeye kadar saf protein yapacaktım ama annemin korkusundan sp yaptım

:KK1:

Çok haklısın diyet gibi değil sanki başlarda yapamam diye korksam da şu anda çok rahatım normal zamanlardan çok bir farkı yok tabii bunda eşimle beraber bu diyeti uyguluyor olmam da etkili... Eğer ona ayrı kendime ayrı yemek apsam zorlanabilirdim onun yediklerinden yemek isteyebilirdim.... Ama şu anda hiç sıkılmadan diyete devammm ...

Yeşil çay biraz zor iş benim için maalesef.... :KK25::KK25::KK25:

Evet canım eşiylee diyet yapanlar çok şanslı. Benim eşim zaten zayıf ve abur cubura da bayılır. Yine doldurdu evi çikolata cipsle.:26: Ama ilginçtir ki benim canım hiç istemiyor.
Babalı kızlı biskremi götürdüler karşımda bense nar şerbetimi içiyorum inadına :KK51:

Yolun sonuna geldin ne güzel benim de son 2 kilom kaldı ama 59 da takıldı kanca onu kurtarmaya bakıyorum kurtarır kurtarmaz2 haftaya kadar ben de güçlendirmeye geçerim inşallah....:KK9::KK9::KK9:

Ama sen yine de o dönemde de uğra buralara deneyimlerini paylaş.... :KK16::KK16::KK16::KK16:

gelmem mi hiç nereye daha güçlendirme yapacaz hep birlikte :13:

bugün ilk dışarda yemek yeme sınavımı vermiş bulunmaktayım. yanımdakiler beyti kebaplarını, pideleri götürürken ben bir dukancan olarak tavuk göğsü ızgarası yedim. aferin bana :)) canım da hiç çekmedi onların yediklerinden. ilk defa bir diyette bu kadar motiveyim. hadi bakalım inşallah güzel sonuçlara ulaşacağız. :109::109:

Çok haklısın diyet gibi değil sanki başlarda yapamam diye korksam da şu anda çok rahatım normal zamanlardan çok bir farkı yok tabii bunda eşimle beraber bu diyeti uyguluyor olmam da etkili... Eğer ona ayrı kendime ayrı yemek apsam zorlanabilirdim onun yediklerinden yemek isteyebilirdim.... Ama şu anda hiç sıkılmadan diyete devammm ...

Yeşil çay biraz zor iş benim için maalesef.... :KK25::KK25::KK25:

yeşil çayı takma kafana bende ilk başlarda zorlandım ama şimdi akşamları acıkınca bir yeşil çay ohh dinlendiriyoda insanı ben liptonun sallama limonlusunu kullanıyorum
belki bu yüzden sınırlı izinlileri pek kullanmadım

Son düzenleme:
yeşil çayı takma kafana bende ilk başlarda zorlandım ama şimdi akşamları acıkınca bir yeşil çay ohh dinlendiriyoda insanı ben liptonun sallama limonlusunu kullanıyorum
belki bu yüzden sınırlı izinlileri pek kullanmadım

Ben de A,C,E vitaminli yazıyordu sallama yeşil çay onu içebiliyorum ama yaprak olan daha etkiliymiş işte onu içemiyorum...

Ne büyük mutluluktur tahmin edebiliyorum benim de pantolonlarım bol gelmeye başladı ama hedefime ulaşmadan daraltmak veya yenisini almak istemiyorum zaten son 2 kilom kaldı sanırım en fazla 2 haftaya kadar bitiririm seyir evresini......

Senin az kalmis ki canim hadi baklimmmm gider o iki kiloda ins benm daha 10kilooo var yaaa
a onuda verdimmi artik yenilerini aliim :-)

her sabah eksiyle uyanıyorum ayy sabah olmasını öyle heyecanla bekliyorumki. Kaçgündür disimi sıkıyordum hazır eşim evde yokken denedim. Geçen sene 85ken olan pantolonlarıma girebiliyorum. Biri biraz dar biri daha rahat ay bitiminde 10kiloya tamamlaya bilirsem süper olacak. Herkese iyi geceler. Hadi yatın gari karatay gece 11gibi salınan bir hormondan bahsetmişti sadece uykuda salınıyormuş. Uyuyun zayıflayin hadi iyi geceler

Merhaba arkadaşlar.
Bir yerde okumuştum, muhtemelen bu forumda ya da Simla'nın blogunda, Dukancı arkadaşlarımızdan biri kırmızı et yediğinde kabızlık sorunu çekmediğini ama ağırlıklı olarak beyaz et, ve de özellikle tavuk eti, yediğinde sorun yaşadığını söylemişti.
Sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu, yani ağırlıklı olarak kırmızı et yediğinizde daha rahat ettiğinizi düşünüyor musunuz?
Benim etle, beyaz-kırmızı fark etmez, pek aram yok :KK14:
Habire yağsız yoğurt yiyorum, arada sırada da biraz tavuk ve balık :-)

Benim icin bu durumun tam tersi oldu
dana ve tavuk yedigimde kabizlik oldu ama balik yedigimde rahatladim
bu sebepten her aksam balik yiyorum ve 2 gunde bir duzenli.......... , ozellikle somon baligi cok ise yariyor sanirim yagli oldugundan
Bu diyet sayesinde yedigim baligin haddi hesabi yok B12 depolarim full olmustur heralde zeka gelistirdigini de soyluyorlar :))
Bir tasla iki kus vururmusum :))))

iyi akşamlar kızlar :KK55:bahar aylarının gelmesiyle sayfamız şenlendi gelenler çok :KK30:bir daha Allah böyle sayfalara düşürmesin (eski arkadaşlara bakmak haricinde tabi )
çarşamba günü güçlendirmeye geçiyorum ödul öğünüyle:KK76: artık 1 kiloya bakmadan dalacam güçlendirmeye :KK52:çarşamba günüm var :KK56:o yüzden ödül hakkımı kullanıyorum perşembede saf protein günüm nasılsa hadi hayırlısı Allah herkese nasip etsin:KK51:

Amin cnm Insallah

Şu dondurma mevsimini yaşadığımız dönemlerde de kendimce bulduğum çareyi anlatmak istiyorum kızlar bildiğiniz dukanellayı çukurca bir kaba koyup bir çubuk koyarsanız içine dondurucuda bir gece donunca kandırmalık dondurma oluyor. Kakao eklemez vanilya koyarsanız vanilyalı da olabilir ben denemedim ama neticeye emin olamam. Kakaoluya da çubuk geçirmedim dikdörtgen bir kabın altına yaydım ve dondurduktan sonra ısırdım sert mert hem tablet çikolata ısırma ihtiyacımı karşılıyor hemde buz gibi dondurma ihtiyacımı karşılıyor. Tavsiye ederimmm...[/FOjNT]

caanim ben diyete basladigimdan beridir esimin diyabetik dondurmasindan haftada bir yiyorum bu dondurma sekiz lira felan bisi ve tatalandiriciyla yapildigi gibi yag oranida bizim diyete uygun bugune dek zararini gormedim bir arastirin isterseniz yada ben degerlerini buraya yazarimda markasini yazmadim dogru olmaz sanirim :/

Merhaba arkadaşlar.
Bir yerde okumuştum, muhtemelen bu forumda ya da Simla'nın blogunda, Dukancı arkadaşlarımızdan biri kırmızı et yediğinde kabızlık sorunu çekmediğini ama ağırlıklı olarak beyaz et, ve de özellikle tavuk eti, yediğinde sorun yaşadığını söylemişti.
Sizin böyle bir deneyiminiz oldu mu, yani ağırlıklı olarak kırmızı et yediğinizde daha rahat ettiğinizi düşünüyor musunuz?
Benim etle, beyaz-kırmızı fark etmez, pek aram yok :KK14:
Habire yağsız yoğurt yiyorum, arada sırada da biraz tavuk ve balık :-)

O yazan bendim evet normalde ekirmizi et sevmezken bu diyette yemem gerekti ve kabizligima cozum oldu halende oyle :)

Merhaba arkadaslar bikac gundur giremedim bu regl donemim facia gibi gecti asiri sanci ve bulantilarla dukandan uzaklastim halen kendime kiziyorum ama olan oldu son uc gundur kendimi kaybettim resmen once uc dort tane lokum yedim sonrada tatli kirizim bitmedi dukan pudingi yaptim yedim ardindan sifir sekerli bir cikolata yedim yag orani %13tu ve bu gunde evimize ekmek yapma makinesi aldik esime guzel bir cavdar ekmegi yaptim kokusun a dayanamadim bir parcada ekmek yedim sonra oylesine dolap duzenlerken bir zamanmlar severek aldigim bir pantolona baktim acaba olurmu derken uzerime giydim cuk diye oturdu bende yatagin ustune coktum son uc gndur sacmaladin ama bak kilo vermissin ne yapiyorsun diye kendimi azarladim offf offf neden boyle yaptim ki dukana sadik kalmak istiyorum bir daha bole ........... yapmam
:KK43:((
cok üzüldüm çok :'(

merhaba hanımlarrr... biraz önce dukan puding. acayip bişi yaptım onu koyup yedim. bide dukan ekmeğimi parçalayıp attım içine yedim:KK56: döbüşüm şişti. + görsem diye hiiiççç umursamıyorum vallahii sporla telafi ederim.

hee süt tozunu ben bulamadım hangi marketlerde vardır??
bizim burda 24 saat açık olan marketlerden var. süt tozunu almak için taaaaaaaaaa nerelere gitmek zorunda kalıyordum. bi gün tesadüfi gördüm ve çoook sevindim

aaa çok mantıklı aslında. güçlendirmeye geçildiğinde çarşamba günlerini ödül öğün ilan etmek yaratıcı geldi bana :KK16:

çiğdemm ablamm... başımızın tacıııı... harikasın sen. bugün işteyken carte d'or un dondurmasının oranlarına baktım göze batan bişi olmamasına rağmen dukancılar tavsiye etmiyorlar diye almadım. sahlepli dondurma tarifi vardı. bütün markaları inceledim. hepsinde kıvam arttırıcı olarak basmışlar patates nişastasını:KK47::KK47::KK47: bende nişasta olmayanından almıştım ama içinde şeker var. eve geldim bi baktım ki tarfe saf sahlep yazıyor:26: aktardan bulunur herhalde attım köşeye aldığımıda. dukanellayı yapayım şimdide yarın işten gelince yiyeyim bari:KK76::KK56: bu arada farklı aroma denemek istiyorum artık. dr. orkerin bütün aromalarını denedim. ceviz-fındık-çilek vs. gibi aroma almak istiyorum satılıyor mudur aacaba? bide aroma ve yağ aynı şey midir?

Günaydın kızlar

bende dukan yapmaya karar verenlerdenim . Bu gün başlamayı düşünüyorum kitabı okudum ama bir kaç sorum olucak tecrübeli arkadaşlara

ben 70 kiloyum kilo vermek istememdeki en önemli sebep bebek düşündüğümüzden biraz kilo verip öyle hamile kalmak istiyorum.
bu yüzdende Dukan yapmaya karar verdim

1. sorum : yağsız yoğurt ve yağsız süt yenilmesi gerekiyor.Ben dışıradan süt alıp kendi yoğurdumu kendim yapıyorum.Bu yoğurttan abartmadan yesem çok etkilermi kilo vermemi.

2.Sorum : Hedefim 64 kilo bu 6 kilo demek bu nekadar sürede verebilirim

3. sorum : 6 kilo verip güçlendirme evresinde hamile olsam bebebğe bir zararı olur mu ? ( güçlendirme evresinde saf proteini kaldırarak ) yapsam ozaman güçlendirme evresi olarak sayılır mı ?

kızlar 6 kilo çok bir kilo değil belki başka diyet uygula diyen olabilir ama benim zamanım çok kısıtlı ve bir kaç kez diyet denemiyim oldu ama olmuyor 1 veye 2 kilo veriyorum 1 ayda ve okadar zamanım yok

Son düzenleme:
Afiyet olsun şimdiden :)

Kızlar biri süt tozu demiş süt tozunu burada genpa diye bir market var her daim orada buluyorum ve gurmenetten alabiliyorsunuz netten bilgi amaçlı yazmak istedim. Aktardan alıyordum ama hafiyelik yaptım ben aldıktan bir saat sonra falan ablamı yolladım süt tozu değilte caffe mate al diye aynı yerden tartmış vermiş sonra girdim baya bir cırladım benim sağlığımla oynuyorsunuz şuna şuna alerjim var bende sizden onu istemeyi bilirim resmen enayi yerine koyuyorsunuz diye aaaah ah aslında kendi hatamdı da sormayın kendi aktarında olmayan şeyi git iki kuruş ucuz olsun diye bilmediğin aktardan almaya çalış öyyyle dur durakla bakalım neyse bence güvenmediğiniz aktardan da almayın derim kızlar.

Sağol canım yaa gurmenette birçok şey varmış goji berry bile var. Hemde yulaf kepeği migrostakinden daha uygun :)
Çok teşekkürler :)

Günaydın kızlar

bende dukan yapmaya karar verenlerdenim . Bu gün başlamayı düşünüyorum kitabı okudum ama bir kaç sorum olucak tecrübeli arkadaşlara

ben 70 kiloyum kilo vermek istememdeki en önemli sebep bebek düşündüğümüzden biraz kilo verip öyle hamile kalmak istiyorum.
bu yüzdende Dukan yapmaya karar verdim

1. sorum : yağsız yoğurt ve yağsız süt yenilmesi gerekiyor.Ben dışıradan süt alıp kendi yoğurdumu kendim yapıyorum.Bu yoğurttan abartmadan yesem çok etkilermi kilo vermemi.

2.Sorum : Hedefim 64 kilo bu 6 kilo demek bu nekadar sürede verebilirim

3. sorum : 6 kilo verip güçlendirme evresinde hamile olsam bebebğe bir zararı olur mu ? ( güçlendirme evresinde saf proteini kaldırarak ) yapsam ozaman güçlendirme evresi olarak sayılır mı ?

kızlar 6 kilo çok bir kilo değil belki başka diyet uygula diyen olabilir ama benim zamanım çok kısıtlı ve bir kaç kez diyet denemiyim oldu ama olmuyor 1 veye 2 kilo veriyorum 1 ayda ve okadar zamanım yok
Merhaba,hosgeldin.....sen zaten okumus olayin bilincindesin evet 6 kilo icin dukan yapilmaz diyecektim ama sen zaten goze almissin.sorularina sirasi ile cevap vermeye calisayim;1-dedigin gibi sut ve sut urunlerinin yagsiz olmasi gerekiyor ama kendin yapiyor ve oyle bir sansin yoksa tukletebilirsin sonucta verecek kilonda az oldugundan cok fazla etkileyecegini dusunmuyorum 2-6 kiloyu asagi yukari 1 en fazla 1.5 ayda verirsin.sonucta 1 kilo gibi atakta vucudunda su kaybi yasayacaksin sonra seyire gectiginde asagi yukari haftaya 1 kilo gelecek sekilde ayda 4 kilo gibi bir kayip oluyor.tabiki senin metebolizmanin hizini,vermek istedigin kilonun azligini,ve kisiden kisiye degisen diger etkenleride goz onunde bulundurmak gerekiyor.Sen yinede kendine max. 2 ay gibi bir sure ver.3-6 kilo verip seyirdeyken hamile kalsan ve guclendirmeye gecsen bebege hic bir zarari olmaz.zaten dukanin hamileler icin guclendirmesi daha farkli ve seninde dusundugun gibi protein persembesi uygulanmiyor ve baska bazi eklemeler daha var.ve hamileliktede guclendirme seklinde devam edersen daha az kilo alirsin.simdiden kolay gelsin:KK34:

Gunaydin Dukan Guzelleri,hepinize bol - li guzel bir hafta olsun:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

X