Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Yaklaşık iki haftadır 76lardayım canım önceki hafta 76.5 tim geçen hafta 76 bu haftada 76 ama bugün iyice şiştim nooluyorsa tartıdaki rakamı hiç demeyim korkarsınız valla ya benim tartım kafayı yedi yada vücudum umarım yarına bu iş çözülecek bugün başka bir arkadaşın evinde tartıldım inanamadım 74.8 geldim hangisi doğru bu takılma evresinde sorgular oldum hoş ben sıkı yönetime alışığım 76lık tartımı bırakmayacağım inşallah 76ya döner yine :KK43:(((((((
Bide bugün kendime deli bayramı ilan ettim iki but yedim normal yoğurt yedim birazdanda dukanella yapıcam bişi daha yedim bunu beni tanıyanlar bilir en en en canım çeken şeyden bi tane yedim valla gitti battı balık yan gider günündeyim açıkcası az önce bağırsak düzenleyici de aldım inşallah bu şişkinlik gidecek.
Sonuç uzun süredir bu işin içinde olan biri olaraktan kendime şöyle bir çıkarım yapıyorum
-Vücudum direnç göstermeye başladı duuuuur artık diyor ama yılmak yok yola devam
-Bu hafta inanılmaz üstü stresliydim önemli şekilde şişlik yapan bişi kullanmak zorunda kaldım (yanetkilerinde de yazıyor ve daha öncedende kullanmıştım)
-Spor yok bu hafta hiç yoktu hele sınavlar var burada haftasonuda dersimin sınavı var sonrada bi sürü sınav kağıdı var ne yapacağım bilmiyorum valla akşamları hayalet gibi oluyorum evde hem bedenen hem fikren
-Yeşil çay ihmal edildi onu biliyorum günde en fazla iki bardak gidiyor

Eveeeeet bütün bunlara istinaden bana ne önerirsiniz kızlar...

Sizin durumunuzla ilgili olarak kitabin 289.sayfasinda Dukan amcam soyle diyor
aynen alinti yapiyorum.

Motivasyonu bozacak olan duraganligi ortadan kaldirmak uzere, hastalarima "yumruk harekati" adini verdigim bir tur komando harekati oneriyorum.
1_ Yeniden 4 gun saf proteinle atak rejimi uygulayin
2_ Her gun az miktarda mineral iceren 2 lt su icin
3_ Olabildigince az tuzlu yiyecekler tuketin
4_ Erken yatin
5_ En onemlisi bu 4 gun boyunca gunde 60 dakika yuruyun.

DELY gelmedi,umarim onemli bir sorun yokturr..hic boyle yapmazdi ama merak ettim en son bir kar kis kiyametken olmustu boyle bisey bugun ne oldu acaba.neyse umarim iyisindir dely:KK16:

selam kizlar ben dondum geziden, dun gece geldim.
orda ilk iki gun iyiydim ama son 3 gun yiyeceklerim bitti ordan bi seyler almak zorunda kaldim,
ama yine de 63.5 geldim bugun sabah.
ins bugun kaldgm yerden devaaammmm :):):)

bi arkadas dukan diyeti kisirlik yapiyormus filan dedi :KK43:
benim zaten 2 yildir bebegim olmuyor. aman neyse yapiyosa da birakinca geciyodur heralde.
ya da olacagi varsa da olur artik napiyim...Allah buyuk.

cok optum hepinizi!!!

lisabella bana örnek olarak senin başarı serüvenini gösterdi.gerçekten çok önemli bir başarı elde etmişsin..tebrik ediyorum ve maşallah diyorum..şu andaki duraklamanda nazardır nazar:)))
sizin gibi başarılı tecrübeli arkadaşlarımıza tavsiye vermek haddime değil ben yeni bir dukancı olarak ancak sizin deneyimlerinizden yararlanabilirim.inşallah biran önce bu durumdan çıkıp eksilere devam edersin...
benimde kısa zamanda vermem gereken 20-25 kilom var.
senin bu 4,5 ayında hiç kaçamağın olmadımı acaba..çünkü ben çok fazla iradeli olamıyorum...senin başarın muhteşem ben ne yapabilirim senin gibi olmak için...spor beslenme yeme içme düzenin genellikle nasıldı acaba...bende sana bakarak az da olsa umutlanmak istiyorum...yardımcı olurmusun arkadaşımm
Yalan olmasın canım 2,5-3 ay kadar sıfır kaçamaktım asla asla asla diyordum sonra açıkcası bir iki yamaya başladım yani en fazla ayda 3 defa öyle kocaman kocaman şeyler değil mesela normal kaşar veya bir parça sucuk, toplamda iki tane un kurabiyesi, bir porsiyon sütlü tatlı budur kaçamaklarım... haftada 3 gün muhakkak spor yapıyorum ama işte verince şımarıklık oluyor ya aksadı bu ara biraz. Birde kesinlikle sana şunu diyeyim saf dukan yaptım şimdiye kadar büyük yazıyorum çünkü öyle bisürü şey uygulamaya gerek yok Dukanın kurallarını uygulasan yetiyor. Bu arada ne çok böbürleneceğim şey yazmışsın çok teşekkür ederim hele ki bu + günümde çok iyi geldi. Akşam yatmadan 3 saat öncesinde ağız girişini kapıyorum birde canım bu benim olmazsa olmazım yani daha doğrusu günler uzadı artık 8,30-9 gibi falan bitiyor benim yeme olayım. Bunlar benim kuralım başkada bişi yapmıyorum... Sende vericeksin muhakkak çünkü olay dukanda bitiyor
Sizin durumunuzla ilgili olarak kitabin 289.sayfasinda Dukan amcam soyle diyor
aynen alinti yapiyorum.

Motivasyonu bozacak olan duraganligi ortadan kaldirmak uzere, hastalarima "yumruk harekati" adini verdigim bir tur komando harekati oneriyorum.
1_ Yeniden 4 gun saf proteinle atak rejimi uygulayin
2_ Her gun az miktarda mineral iceren 2 lt su icin
3_ Olabildigince az tuzlu yiyecekler tuketin
4_ Erken yatin
5_ En onemlisi bu 4 gun boyunca gunde 60 dakika yuruyun.

Teşekkür ederim önerini değerlendireceğim. Bu yumruk olayına fazla girmek istemiyorum ama birkaç güne hala düşmezse uygulayacağım heralde.

ayrıca 1,5 ayda 14 kilo vermeyi nasıl becerdin bana da söleer misin :KK1:

geçmiş olsun dileklerin için çok sagol canım ama küçük oglum gene hasta şuan hastahaneden yazıyorum birkaç gün daha bueadayız sanırım bagırsaklarında enfeksiyon oluşmuş... 14 kiloya gelincevugün kilo bildirimi yapamadım ama geçen hafta 65.5 dim bugün tam64 çıktım yani toplamda nerdeyse 80den 64e 16 kilo oldu bugün başlangıç tarihim 21 şubattı. Ben test falan yapmadım ama internetten en çokta kadınlar kulübünden benim kiloma ve boyuma yakın olanların test sonuçlarını , kimin ne yedigini , örmek menülrri , diyetin genel kurallarını çok araştırdım . Sonunda da başlamaya karar verdim (birde ben diyere hemen hemen bir hafta arada verdim ) İstedigin kadar ye deniliyor ama kendimi aç bırakmamak koşuluyla hiç abartmadım akşam 6 dan sonra kesinlikle birşey yemedim genelde akşamları tatlandırıcıyla türk kahvesi yaptım . Spora iki küçük çocukla gidemedigim için çocuklar uyudukca merdiven inip çıktım hiç kaçamak yapmadım ama dedigim gibi hiç aç kalmadım . Benim bir günlük örnek menüm şöylesaf proteyin gününde.sabah iki kaşık yulaf kepegi ve bir yumurtayla yapılmış ben yufka ekmegi diyorum ( bir kaseye bir yumurtayı kırıp tuz, karabiber ve pul niberle çırpıo yulaf kepegini ekliyorum iyice karıştırıp yanmaz 28lik tavaya iyice yayıp ateşe veriyorum iyi kızarana kadar bekleyip ters çeviriyorum baya bildigin vüyük yufka ekmegi gibi oluyor) neyse yanına peynir bazen bir bazen iki haşlanmış yumurta yiyiyorum öglen tavuk gögsü bol baharstlı acılı yapıp yogurt akşam bir tane ton balıgı limonlu yanına kola zero ama ben aralarda canım istedikce cola içiyorum .İnşallah yardımım olur sormak istedigin olursa ben burdayım

Bir arkadasim diyetisyene gitti bugun.daha once gittigi.neyse yesil cay icme vucuttan bos su atiyor demis .yani cay kahve gibi.ne dersiniz kafam karisti

dukan içinde yağ vermiyosunuz su veriyosunuz diyolar diyetisyenler ama yine de diyetisyenlerin %99 u yeşil çayı öneriyor

Mahir arkadaş, Allah şifanızı versin inşallah tez zamanda sağlıklıca çıkarsınız inşallah hastaneden.

ben de merak ettim sevgili dely'yi.
inşallah sorun yoktur.

yazılanların büyük kısmına göz attım ve genelde sonuçlar iyi:)
tebrik ederim tüm arkadaşları.

cnm yani sende güçlendirmeye geçmemi tavsiye ediyosun :26:

canım tavsiye değilde,sen şu ara motivasyonunu kaybetmişsin,güçlendirmeye geçince aşıra kaçmandan ,verdiğin kiloları almandan endişeliyim ,bu kararı sen vereceksin,eğerki 4 +4 lük uygulayacağım dersen geçebilirsin:KK14::44::44:

selam kizlar ben dondum geziden, dun gece geldim.
orda ilk iki gun iyiydim ama son 3 gun yiyeceklerim bitti ordan bi seyler almak zorunda kaldim,
ama yine de 63.5 geldim bugun sabah.
ins bugun kaldgm yerden devaaammmm :):):)

bi arkadas dukan diyeti kisirlik yapiyormus filan dedi :KK43:
benim zaten 2 yildir bebegim olmuyor. aman neyse yapiyosa da birakinca geciyodur heralde.
ya da olacagi varsa da olur artik napiyim...Allah buyuk.

cok optum hepinizi!!!
Hosgeldin canim,yok endiselenme dukan yaparken hamile kalan arkadaslarimiz ,bildiklerimiz var o yuzden rahat ol..hatta dedim ya regl donemini bile duzenliyor...
geçmiş olsun dileklerin için çok sagol canım ama küçük oglum gene hasta şuan hastahaneden yazıyorum birkaç gün daha bueadayız sanırım bagırsaklarında enfeksiyon oluşmuş... 14 kiloya gelincevugün kilo bildirimi yapamadım ama geçen hafta 65.5 dim bugün tam64 çıktım yani toplamda nerdeyse 80den 64e 16 kilo oldu bugün başlangıç tarihim 21 şubattı. Ben test falan yapmadım ama internetten en çokta kadınlar kulübünden benim kiloma ve boyuma yakın olanların test sonuçlarını , kimin ne yedigini , örmek menülrri , diyetin genel kurallarını çok araştırdım . Sonunda da başlamaya karar verdim (birde ben diyere hemen hemen bir hafta arada verdim ) İstedigin kadar ye deniliyor ama kendimi aç bırakmamak koşuluyla hiç abartmadım akşam 6 dan sonra kesinlikle birşey yemedim genelde akşamları tatlandırıcıyla türk kahvesi yaptım . Spora iki küçük çocukla gidemedigim için çocuklar uyudukca merdiven inip çıktım hiç kaçamak yapmadım ama dedigim gibi hiç aç kalmadım . Benim bir günlük örnek menüm şöylesaf proteyin gününde.sabah iki kaşık yulaf kepegi ve bir yumurtayla yapılmış ben yufka ekmegi diyorum ( bir kaseye bir yumurtayı kırıp tuz, karabiber ve pul niberle çırpıo yulaf kepegini ekliyorum iyice karıştırıp yanmaz 28lik tavaya iyice yayıp ateşe veriyorum iyi kızarana kadar bekleyip ters çeviriyorum baya bildigin vüyük yufka ekmegi gibi oluyor) neyse yanına peynir bazen bir bazen iki haşlanmış yumurta yiyiyorum öglen tavuk gögsü bol baharstlı acılı yapıp yogurt akşam bir tane ton balıgı limonlu yanına kola zero ama ben aralarda canım istedikce cola içiyorum .İnşallah yardımım olur sormak istedigin olursa ben burdayım

Cok gecmis olsun canim,insallah minik oglun kisa zamanda kavusur sagligina.ayrica tebrik ederim iyi kilolar vermissinn:nazar::nazar:

dukan içinde yağ vermiyosunuz su veriyosunuz diyolar diyetisyenler ama yine de diyetisyenlerin %99 u yeşil çayı öneriyor

ben öyle çok siyah çay tüketiyorum ki değil yeşil çay suya bile yer kalmıyor maalesef.
daha önceki bir diyetim esnasında yaşadığım tansiyon düşmesi nedeniyle de uzun süre içmeye çekindim.
fakat hep olumlu şeyler duyuyorum içenlerden.
dukanın yağdan verdirdiği kesin arkadaşlar, toplamda yaklaşık 6 kg verdim ama 10 vermiş gibi hissediyorum yani görüntü bu.
denemeyen hemen herkesin dukanla ilgili önyargıları var belki bu kadar etkili olduğu ve hızlı kilo verdirdiği için.gerçi ben hızlı vermedim fakat metabolizmam çok yavaş olduğundan benim için bu sonuç da yeterince tatmin edici.

yazılanları okuyorum fakat sık yazamıyorum.
6 haftadır spora da gidiyorum.havalar ısınınca yürüyüşlere de başladım.yorgunluğun etkisiyle doğru dürüst paylaşımda bulunmadım.
ama takipteyim bilesiniz:)

bu arada diyete başladığım günden itibaren 4 büyük kaçamağım oldu onları da kendime ödül olarak düşündüm. güçlendirme evresindeki ödül yemekleri gibi.sanırım bu kaçamakları yapmasaydım tatlı krizine yenik düşüp diyeti bırakmış olurdum çoktan.
fazla abartmıyorum açıkçası. çok sert uygulamıyorum.
1 haftada vereceğimi 2 haftada veririm diyorum:)
ilk günlerdeki kadar aşırı protein de tüketmiyorum.yoğurda ağırlık verdim
peyniri azalttım yani bıktım.
yulaf kepeğimle harika kekler yapıyorum ama farkettim ki ne kadar çok k.b alırsan o kadar çok fazlasını istiyor vücudun
yaptığım kekleri iki lokmada yutuyorum yalnız susuz boğazıma takılıyor.
cidden sizde de oluyor mu bu?

fırından çıkarttıktan sonra ılımasını bekliyorum.günlük hakkım kadar bölüyorum parçalara sonra dondurucuya atıyorum.her sabah buzluktan çıkartıp mikrodalgada ısıtıyorum yumuşacık oluyor.zaten yeni tarifleri deneyip deneyip buzluğa atıyorum.kepek hakkıma göre canımın çektiğini çıkartyorum.bi dene istersen..

mikrodalga fırını kullanmadığımdan pek pratik olmayabilir benim için. yani her gün buzluktan çözdürüp ısıtmak. ama uzun vadeli saklamak için ideal. aklımda bulunsun. çok sağol wisper:KK16:

Merhaba kizlar telden anca girebildim muhtemelen cizelge hazirlanmistir ve benbu haftada bildirimi kacirdim :KK43: ama yinede yazmak istedim bu gun reglim basladi ve aninda 2kg farketti sinir bozucu bir sekilde :/ cizelgeye giremesemde bildirimim :
Baslangic kilom 86
gecen haftaki kilom 79
guncel kilom:77
fark 2kggggggg ama suregli bitince esas kilom cikar ortaya :)

lisabella bana örnek olarak senin başarı serüvenini gösterdi.gerçekten çok önemli bir başarı elde etmişsin..tebrik ediyorum ve maşallah diyorum..şu andaki duraklamanda nazardır nazar:)))
sizin gibi başarılı tecrübeli arkadaşlarımıza tavsiye vermek haddime değil ben yeni bir dukancı olarak ancak sizin deneyimlerinizden yararlanabilirim.inşallah biran önce bu durumdan çıkıp eksilere devam edersin...
benimde kısa zamanda vermem gereken 20-25 kilom var.
senin bu 4,5 ayında hiç kaçamağın olmadımı acaba..çünkü ben çok fazla iradeli olamıyorum...senin başarın muhteşem ben ne yapabilirim senin gibi olmak için...spor beslenme yeme içme düzenin genellikle nasıldı acaba...bende sana bakarak az da olsa umutlanmak istiyorum...yardımcı olurmusun arkadaşımm

20-25 gibi verilesi gereken kilolarda bence küçük hedeflerle ilerlemeli insan. mesela annemde diyete başladı ama tam anlamıyla uymuyor. anneme öncelikle 80 lere inmesni söylüyorum 5'er 5 'er gideceğiz bakalım :))

dely ablamı çok merak ettim:26: umarım kötü bişi olmamıştır. sadece yoğun olduğu için girememiştir inşallahh

saat 3 olmuş ve benim 6 da kalkıp işe gitmem gerek :) akşamcılık daha mı iyiydi benim için acaba bilemedim

X