Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

evet canım bende en son ekmeğimi sevgili winipooh arkadaşımın tarifine uyarlayarak içine galeta unu kattım gayet güzel oldu pofuduk pofuduk,tavsiye ederim:KK34:

Canım umarım o koyduğun Yulaf kepeği galetası karışımıdır, Bildiğimiz Galeta unu ise maalesef dukana uygun olmamış demektir. :18:

Bir markanın Yulaf Kepeği Galetası diye ürünü var.. Bu ürün Yulaf kepeği, peyniraltı suyu tozu, toz yumurta vs içeriyor..

Aman diyeyim.. Diyeti bilmeden bozmayasın..

geçmişe bakınıyordumda pc bulmuşken yazayım dedim. geçmişe devam ederim. hafta başından beri dediğim gibi vucuduma yaptığım haksızlıkların cezasını çekiyorum. olsun tekrardan ona iyi bakmaya başladım. yanlız iş yerinde işler zor yürüyor. hafta başından beri evde kahvaltı yapıp arkadaşların yediklerine bakıyordum. bugün kahvaltımıda getirdim. onlar yağlı ballı yediler benim dukan ekmekleri resmen boğazıma yapıştı. dun dukan hamburger yapayım dedim. malzemem eksikti kafama göre bişiler yaptım çay tabağından biraz büyük krepler oldu. hindi fümeye sarıp yedim bende.
öğlen ton balığı ve kırmızı biber salatası yaptım. 2 gibi arkadaşlar çay faslı yaptı kekler tatlılar çikolatalar cipsler. bende nefsim çektikçe dayandım suya bugün su olarak içmemiştim onu tamamladım sanırım.
akşam içinde eşim mantar sote yiyelim dedi. akşam 6 dan önce evde olmam yemek yap ye bakalım ne zaman biter.
of keşke sıkı bir dukancı olsaydı etrafımda. sıkı olmasa bile bir dukancı olsaydı. hafta sonu yaptıklarımın cezasını çektim uslandım gibi. inş beni ayartan biri yada bişiler olmaz :KK14::KK14:

Elif galiba haklı 6 lı rakamlara düşene kadar cikolata yokkk en azından nisanı 6 rakamlarla kapatırım inşallah bu gün çikoltayla vedalaştımmm onun dışında her harika

içim kıyıldı birbardak süt içiyorum.düşen dolgum yüzünden dişim ağrımaya başladı.randevu aldım doktordan.bakalım bayağıda büyük bir dolgu.doktora kadar birşey yerken zorlanacağım.akşama hamsi aldım.hamsiyide sevmem.eşimin hatırı için o balığı eve sokuyorum.ama mecburen yiyeceğim.neyse salatanın arasına gömer öyle yerim.gerçi bu dişle nasıl yerim bilmem.bu hafta bir kaç arkadaşımız doktora gitmiş aslında benimde giip test yaptırmam gerekiyor.benimde idrar yollarım acımya başladı.suyuda ihmal etmiyorum.ama yinede yanma artı.et olarak kırmızı etten daha çok beyaz et ,süt, yoğurt ,lor tükettim.yumurta bile yemedim.ekmeğide sade ekmek yaptım.bağırsak sorunum olduğu için 2 gündür normal kepek kullandım.ama yinede idrar yollarım acıyor.kolestırol ve gizli şekerede baktırmam lazım ama bunların hepsiyle uğraşacak bir hatun lazım.bazen gün yetmiyor.sabah 6 dada kalkıyorum ama gün yetmiyor yinede.bir arkadaşım süreli şeer testi yaptırmış normal çıkmış.adına şeker yüklemesi yapılıp öyle test apmışlar kadında şeer çıkmış.kafam almıyor okadar teste çıkmıyor ama şeker yüklemede çıkıyor.birkaç küçük amaliyat geçirdim hepsinde testler yapıldı şekerde buna dahil birşey çıkmadı.ama şeker yülemsi yapılmadı.öyle çok dikişim olmadı birkaçtane.bu konuda bilgisi olan varsa bilgisini paylaşırsa sevinirim.

Ben bu ekmegi yapmayi dusundum ama pek yeltenemedim.
Tadindan endise ediyorum. Yulaf kepeginin tadi cok yogun mu ? Yani krepe yada normal ekmege gore kiyaslarsak tadi nasil ? Misir ekmegine mi benziyor yoksa...
Biraz tarif edermisin :)

bu tarif bence başarılı ama damak tadı olayı var...

ben 5 aydır bu diyeti yaptığım için alışmışda olabilirim...

ama bu diyet boyunca yediğim en iyi tattaki ekmekti...

kepek kokusu, bu tarifte bana gelmedi...

ama dikkat et; kepeğin kokusu çok yoğun ve tadı acımtrak ise kepeğin bozulmuş olabilir...

aynı tarife tatlandırıcı ve mistik çayı ekleyerek kekte yaptım... sadece mistik çayın kokusu geldi...

iki şekildede memnun kaldım ben...

olmazsa ölçüleri yarıya indirip dene... seversen sonra tam ölçü ile yaparsın...

2 tane kabak 1 tüm yumurta ve bir yumurtanın beyazıyla mücver yaptım.akşam balığın ve salatanın yanına yarim diye.kepek hakım bitiği için doyurucu olur diye düşündüm.kabak mücveri çok severim.birde içinde kepek yok hepssini yiye bilirim.kabağın suyunu iyice sıktığım için kepeğe gerek kalmadı

Sevgili hashish teşekkür ederim,evet hedef kiloma ulaştım.Güçlendirmede de mutlaka aranızda olmak isterim.Okudukça daha azimle devam edeceğimi biliyorum çünkü.Öncesi resmim çok.100 msjı dolduramadığım için sanırım yollayamadım.Sonrası şu anki kgda henüz yok.6 kg verince çekilmiştim.Bu hafta çekilirim mutlaka ve hiç sakıncası yok tabiki,msj hakkımı doldurunca mutlaka yollarım.Dilerim herkes hedefine ulaşır.Aranızda en büyük benim sanırım ben vardıysam hedefe sizler çok daha rahat ulaşırsınız.

100 msja ulaşmanıza çok az kalmış zaten :) Heycanla bekliyorum o halde, teşekkürler :KK54:

2 tane kabak 1 tüm yumurta ve bir yumurtanın beyazıyla mücver yaptım.akşam balığın ve salatanın yanına yarim diye.kepek hakım bitiği için doyurucu olur diye düşündüm.kabak mücveri çok severim.birde içinde kepek yok hepssini yiye bilirim.kabağın suyunu iyice sıktığım için kepeğe gerek kalmadı

adım adım net bi tarif verebilir misiniz rica etsem? ben ne zaman kabak mücver yapmaya yeltensem tavada çeviremiceem kadar dağınık oluyor da :) fırında yapmaya da üşeniyorum :KK31:

lezzetli bir ekmek tarifi arayan arkadaşlar; "Can Beyaz Ekmek" tarifini deneyin...

İlkay'ın çok başarılı bir tarifi...

aynı tarife tatlandırıcı ekleyerek kekde yapabilirsiniz...

sahanda yumurtaya, ekmek banarak yeme lüksünü bana bu tarif yaşattı...

benim de en başarılı bulduğum tariflerden biri bu. yulaf kepeğinin tadından şikayet eden varsa kullanabilir, benim de önerimdir naçizane:KK48:

selam dukandaşlarım:))))))))))

bugün kavitasyona gitmiştim.dedim tartınızda bir tartılayım bakalım benimki doğru mu?sonuçta onlarınki hassas tartı.üstelik su da içmiştim bolca,ve aç değildim.birde ne göreyim?? 54.9:)))))) olmadı bir daha dedim.yine aynı:KK52: ama ben benimkini baz alacağım yinede:KK51:

akşam sevgili zemmuf arkadaşımızın önerdiği baharatlı yoğurt yedim.-bildiğiniz zencefil,zerdaçal,tarçın,ilaç değil yani şikayetsever arkadaşlar için bu:KK51:-biraz zaman geçsin light ton,zero ve birazdaha yoğurt yiyeceğim.baharatlı yoğurt beni tok tutuyor.lahana alındı bugün.tadını sevmesemde biraz gaz verir belki diye yiyeceğim sebze günümde:KK37:yarında güne gideceğim,o yüzden kurabiye yaptım.yalnız çokkkk eğlenceli olacak.çünkü bu gruba en son 75 kilo civarındayken katılmıştım.ve milletin ne kadar kilo almışsın sözlerine maruz kalmıştım.üstüne birde arkamdan dedikodumu yapanlar olmuş:KK47: yarın görüntümle güzel bir cevap veririm diye düşünüyorum:KK51:

günaydıııın, güzel günler hepinize :KK3:

ah buğdaytanesi ah benim hedef kilomdasın nasıl içim gidiyo anlatamam maşallah vallahi :nazar::KK52: darısı başıma inşallah :)
son 2 kiloyu da verince bi öncesi sonrası yapsanız da gözümüz gönlümüz açılsa ne güzel oluuuur :):KK54:

tebrikler hedef kilonuza ulaşmışsınızz :nazar: hem de dukanın söylediğinden daha alt bi rakama ulaşmışsınız:KK9:
sizden de önce sonra fotosu rica etsem sakıncası yoksa :) güçlendirmeye geçince de kopmayın ama buralardan lütfen, güçlendirmede olup da bilgi sahibi olabiliceemiz az kişi oluyor sonra :KK54:
kardeşiniz kim bilmiyorum ama hoşgelmiş o da :KK42:

neden ki ama :KK50: anlatmak ister misin canım, iyi gelir paylaşmak :KK54:

hashish,zaten daha önce burda yazmıştım.hedef kiloma ulaşınca önce sonra yapacağım diye.hoş,yazmasaydım da senin istemen yeter.sen ki enn başından beri bana çok artı katmış,motivasyonumu sürekli canlı tutmuş yegane kişilerdensin canım:KK16:

bilgisayarda bulunan birkaç fotoğrafı profilime eklemeyi başardım.geçen senenin fotoğrafları ama şuanda aynı kilodayım.teknolojiyi kulanmayı başardım ennihayet .ben eşimle aynı yaştayım.ikimizde 42 yaşındayız.eşimin aradaşlarının çoğunun eşleri kendilerinden enaz 5 yaş küçük.bende eşimi kızdırıyorum.gençbir hatun alamadın,insan beşyaş bari küçüğünü alırdı diye.oda bana-henüz geç kalmış sayılmam -diyor.bu adamlar hiçbirşeyin altında kalmıyor.kızıncada-zaten 5 yaş küçük gösteriyorssun,birde kilo verdinmi 10 yaş gençleşiyorsun-deyip tambir dansöz gibi kıvırıyor.erkek mileti deyilmi tambir kıvırma ustası.:KK20::KK20::KK20:

ben eşimden 2 yaş büyüğüm:KK51:ama kimse bilmez,zaten anlamaz da.:KK52:

kızlaaaar çok mutluyuumm bir kaç ay önce bize yeni üniformalar gelmişti ve terzi nasıl ölçü almışsa kimsenin ki üzerine olmadı ve %90'ı 1 beden küçüktü.bana gelenlerde üzerime olmamıştı doğal olarak ve millet kendine bakmadan bide dalga geçiyodu bahaneyle zayıflarsın işte falan diye:KK47: bugün 40 olan ceketimi 38 le,M olan gömleğimi S ile değiştirdim:KK52: eteğin küçüğü yokmuş zaten benim en zor aşağılar zayıflıyo,şuan biraz bol etek ama biraz daha bollaşsında daralttırıcam onu da:KK8: bide hiç spor yapmadan bu sonucu almak çok mutlu etti beni.niye spor yapmıyoruma gelirsek ben işyerinde 8 saatin 7 saati topuklularda bi fiil ayaktayım:KK53: işten cıkınca zaten ayak bacak bel sırt her yer mahvolmus oluyo sadece elımden geldıgınce yuruyus yapmaya calısıyorum

merhabalar kızlar nasılsınız ? iki-üç gündür girmiyordum foruma ne çok kaynatmışsınız maşallah :nazar: bu arada hasta olan arkadaşlar olmuş hepinize geçmiş olsun arkadaşlar..dukan gittikçe zevk veriyor bana kilolar g,tt,kçe motivasyonum artıyor kendime güvenim gelmeye başladı yahuu :KK49: geçtiğimiz yıllarda aldığım ama kilodan dolayı üzerime güzel durmayan ve bir kere bile gimediğim kıyafetlerim artık daha muntazam duruyor üstümde ve arkadaşlarımdan sürekli motive edici sözler duymak ruhumu oksuyor resmen sende bu azim varken oooooo diyorlar bana :KK1:çok mutluyum bugün azıcık artı gördüm tartıda ama önemli olan yarın umarım hepimiz eksilere uyanırız:KK9:ha birde bollaşan pantolanlar ,gömlekler vs :KK9: daralttıracağım biraz daha vereyim ideal kiloma geldiğimde dolabımı yenileyeyim diyorum malum banker kastelli değilik :KK31:mutlu kalın kızlarrrrr :13:

kızlaaaar çok mutluyuumm bir kaç ay önce bize yeni üniformalar gelmişti ve terzi nasıl ölçü almışsa kimsenin ki üzerine olmadı ve %90'ı 1 beden küçüktü.bana gelenlerde üzerime olmamıştı doğal olarak ve millet kendine bakmadan bide dalga geçiyodu bahaneyle zayıflarsın işte falan diye:KK47: bugün 40 olan ceketimi 38 le,M olan gömleğimi S ile değiştirdim:KK52: eteğin küçüğü yokmuş zaten benim en zor aşağılar zayıflıyo,şuan biraz bol etek ama biraz daha bollaşsında daralttırıcam onu da:KK8: bide hiç spor yapmadan bu sonucu almak çok mutlu etti beni.niye spor yapmıyoruma gelirsek ben işyerinde 8 saatin 7 saati topuklularda bi fiil ayaktayım:KK53: işten cıkınca zaten ayak bacak bel sırt her yer mahvolmus oluyo sadece elımden geldıgınce yuruyus yapmaya calısıyorum

Golden canım afedersin de o arkadaşların halt etmiş sana zayıflarsın diyerek.. :KK20:
Çizelgendeki değerlere bakınca başlangıç kilonda dahi BKI 25 civarı yani şişman sayılmazmışsın o zaman bile.. :nazar:

Böyle insanlara çok kızıyorum, zayıf/normal insanlara şişman muamelesi yapıyorlar..

Bir de tabi gerçekten fazla kilolu yada şişman olanlar var..
Öyle de olabilirdin.. Mesela ben öyleydim.. :26:
Ama kimsenin kimseyi aşağılama dalga geçme hakkı yok..:KK45:

Kimbilir bu forumdaki diğer arkadaşlarda neler neler yaşadılar..

Ay çok sinirlendim.. İnsanları kilosuna göre değerlendirip dalga geçmek çok ayıp.. :KK20:

Konuşacak konusu, hayata dair bir duruşu, amacı, hedefi olmayan insanların düşüncesizce davranışı diyorum..

Sen de en güzel cevabı zayıflayarak veriyorsun zaten.. :21:
Aslında hepimiz burada bunu yapıyoruz.. En Büyük TÜRKİYE
Aferin bize kızlar :KK9: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

Son düzenleme:
Elif galiba haklı 6 lı rakamlara düşene kadar cikolata yokkk en azından nisanı 6 rakamlarla kapatırım inşallah bu gün çikoltayla vedalaştımmm onun dışında her harika

evet canım kesinlikle doğru olanı yapmışsın,yarın tartı günü merakla bekliyorum sonuçları ,bakalım hastalık beni ne türlü etkilemiş:18::18::18:

benzer bir olayda yukardaki mesajımda ben anlattım canım.en güzel cevabı görüntümüz verecek.

Aslında bir insana "zayıflamışsın" yada "kilo almışsın" demek o kişinin kişisel alanına girmektir ve büyük saygısızlıktır.ama maalesef biz türkler bunu çok yapıyoruz...

kızlar bişey soracagım artık yulaf kepeği kullanmak istemiyorum sizce kullanmalımıyım?

yulaf kepeği galetası kullanan arkadaşlar var.tadı daha iyiymiş ama ben denemedim.gelenekçi ve pimpirikli birisi olduğum için:KK51:

selam kızlar :)

atağın 2. günündeyim. dün sabah 86,7'ydim, bu sabah 85,6. yalnız iki gündür kabızlık çekiyorum. kefir de içtim ama bakalım, çözülür elbet. 6 gün atak yapacağım. bugün bitince 4 gün kalıyor. menümü yazayım:

sabah: dukan ekmek, yağsız lor, 2 yumurta, 3-5 parça tavuk sote, 2 kaşık light yoğurt

ara: nescafe + bir bardak light süt + yeşil çay

öğle: 3-5 parça tavuk sote, minik bi parça dukan ekmek, 2 adet haşlanmış baget, yoğurt

ara: non fit latte, tatlandırıcılı türk kahvesi

akşam: 2 dilim hindi füme, 1 küçük kutu ton balığı, light ayran, 1 çay bardağı light kola, bir lokma dukan ekmek

ara: kefir + bitki çayı

mistik çayın özelliği nedir acaba? herkes bahsedince ben de aldım, bu akşam deneyeceğim. aldığım hindi fümede yağ oranı %1 diyor, uygundur herhalde? süt tozu da alacaktım; ama bulamadım 3 m migros'ta, yarın 5 m'e bakarım artık.

ya sormayın insanlar kıskanc sen birazcık farklıysan sivriliyosan direk nerden vursam diyo e tabi bayanların zayıf noktası kilo olunca ordan damarıma basıyolar dı ki ben tepki vermiyodum prim vermemek için.dediğiniz gibi diyete baslamadan öncede aşırı bi kilom yoktu balık etliyim zaten ama etim sıkıdır öle göbek kalca fırlamış bi halim yoktu toplucaydım sadece ona rağmen devamlı kilo aldın deyip duruyolarda hatta biri bi gün hamilemisin dedi yuh dedım artık.şimdide aaaa böle süpersin daha zayıflama sakın diyolar utanmadan:KK1: bende diyorum 5 kilo verdım tamam mı oldu 5 kılonunmu lafını yapıyodunuz 1 sendir:KK53: daha yolu yarılamadım bile onlar görsün yaza şortlar etekler askılılar çıkınca noluyoruz bakalım:KK12:

Kızlar fırında çupra yaptım hiç yağsız eklemeden, yağlı kağıt serdim sadece yapışmasın diye, balığın kendisi yağlı oluyo ya bişey olmaz herhalde dimi? Daha yeni olduğum için bide kaç gündür yağsız yiyince balık yağlı olunca sorayım sizlere dedim, kitapta serbest diyo ama ne biliyim içim rahat etmedide

Wcsiz ve sporsuz verilebilecek en ideal kiloyu verdim sanırım umarım yarında devam eder bu durum. Eşim atak 2. gününü de çok başarılı bir şekilde tamamladı bizden haberler iyi kızlar umarım buraya dahil herkes içinde haberler iyidir.

Bugünkü menüm:
Sabah: 1 haşlanmış yumurta, 2 dukan kurabiyesi,1dilim yağsız peynir,2dilim hindi salamı yağsız ve şekersiz Yeşilçay
Öğle: 3-4kaşık yağsız et fırında, 1kase yoğurt,1haşlanmış yumurta
Ara: 1kase yağsız yoğurt, şekersiz Yeşilçay
Akşam: fırında çupra( hiç yağ koymadım kendi yağında fırında pişirdim), haşlanmış yumurtayla maydanozlu limonlu peynirli salata yaptım küçük kase, 1bardak kola Zero
Akşam üzeri: Yeşilçay, formçay ve sade soda
Brazöncede 30dk yürüyüş yaptım
Gün içinde 2,5 litre su içtim yatana kadar 3 litre olur

Bu tarifi deneyeceğim umarım yulaf kepeği kokusu gider yiyemiyorum şu yulaf kepeğini ben de :KK5:

yap canım bu gün için ekmek hakkımın içine peynir koyup tost makinesinde ısıtacağım tadı şahane şiddetle tavsiye ederim denemeni :KK56:

Böyle değişik şeyler yapanlara hayranım.Ben aylardır dukan yapıyorum henüz hiç tatlı falan denemedim.Ekmeği bir kez denedim beceremedim.Krep yapıyorum sadece.Sizler böyle yapıyorsunuz ya maşallah diyorum vallahi kıskanıyorum.Çok çeşit yemek falanda yapmadım ben.Sınırlı izinlilerden bir zeroyu kullandım.O yüzdende çoğu zaman vazgeçme noktasına geldim.Yaratıcılığınızdan dolayı tebrik ediyorum

ahh canım ben de çalışıyorum ve fazla tarif deneyemiyorum ilk ekmeğim fiyaskoydu bunda tutturdum bir de birkaç yemek denemem var ancak yemekleri kafama göre uyduruyorum genelde tadını sevebileceğim şeylerle tatlandrıyorum mesela mücvere bir diş sarmısak katınca yada ıspanağı hafif haşlayıp üstüne sarımsaklı yoğurt ekliyorum böyle böyle kendimi kandırıyorum yoksa diyet hep aynı öğünlerle gitmiyor emin ol :KK34: sen de yapabilirsin kendine güven canım :KK19:

X