Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar hepinize merhaba..adet zamanlarımda yada öncesi inanılmaz tatlı çekiyor canım yada karbonhidrat açlığı normalde diyette fala çekmiyorum ama adet öncesi öle böle değil gözüm bişey görmüyor sankii:KK43: sormak istediğim karbonhidratı dukan kek yaparak hafiflettim biraz ,ama çikolata isteğimi acaba diyabetik çikolatalardan karşılasam olurmu ki :26:neticede tatlandırıcı var içinde onlarında..yasakmı acaba :18:sadece bir kaç dilim... bilgisi olan varmı yoksa evde kendim yapıcam nolur cevapp:KK43:

herkese selamlar. 160 cm. boyumla 87 kiloya kadar ulaştım, çok çeşitli yöntemler denedim, olmadı veremedim. dukan diyeti kitabını okudum ve aranıza katılmaya karar verdim. her şeyi yarıda bıraktığım için kendime güvenim pek yok; fakat bu kez başarmak istiyorum. yarın sabah başlayacağım diyete inş.

dukan.com'da 6 gün atak yapmam gerektiği sonucu çıktı; şayet zorlanmazsam 1-2 gün eklemeyi düşünüyorum. çünkü yolum çoooook uzun. :KK43:

yarın için ekmeğimi yaptım, yalnız pek kabarmadı, tadına baktım, gayet güzel. mantarlı tavuk sote yaptım yağsız, kitapta okuduğum kadarıyla mantar serbestti atak döneminde de. yanlış mı hatırladım acaba?

ayrıca baget haşladım ve fırında levrek yaptım, yarına hazırım. 20 dak. da yürüyüş yapabilirsem tamamdır. herkese başarılar :)

merhaba hoş geldin .arkadaşlar o kadar güzel cevaplar vermiş ki alıntı yaptım diye yazayım dedim.şahsen kendim hep denilenden daha fazlasını yapmak istedim sonuç hüsran oldu.yani atağı daha fazla yapmak sana bir şey kazandırmayacak aksine belki de bıktıracak.ne kadar motive olsak da denileni yapalım bence.mantar içinse eline sağlık.ama şu durumda yapacağın şey seyire kadar onu dondurucu da muhafaza etmek.ben de sebze günlerinde yaptığım yemeklerin fazlasını atıyorum dondurucuya.hem sebzelerim ziyan olmuyor hem de işten gelince mikrodalgada yemeye hazır hale getiriyorum.

Tebrik ederim, 1 ayda 5 kilo gayet iyi :KK9:
Ben 1 ay sonunda ne kadar vermiş olacağım bilmiyorum ama Dukan diyetinin en sevdiğim yönü sınır koymaması :-)
Kırmızı ya da beyaz eti sevmem ama yumurta, yoğurtla devam ettiriyorum diyeti, arada sırada tavuk köfte ya da ton balığı...
Ben kolay pes eden biriyim.
Dukan iki yönden bana uygun; ilki, dediğim gibi yağsız proteinlere sınır koymuyor, böylelikle tokluk hissini tam anlamıyla hissedene kadar yiyebiliyorum.
İkincisi de, bu kadar protein iştahımı kapatıyor.
Hiç aç kalmıyorum, hiç aç kalmayınca da diyeti kolay devam ettiriyorum.
Eğer az yersem kendimi hemen tatlının başında bulurum :-)
Canım tatlı istediğinde hemen yumurta, yoğurt ya da ton balığıyla tıkıyorum kendimi :125:

çok sağol canım öneriler için.zaten dukana başlama sebebim buydu.canım isterse yerim ama yememeyi tercih etme fikri bana çok cazip geliyor.yani mktara benim karar vermem beni kafa olarak rahatlatıyor.

Canim ben her gün tartiliyorum. Bu sekilde neyin zayiflamayi hizlandirdigi, ve neyin geciktirdigini takip ede biliyorum. Bol balik yedigimin ertesi günü, tarti hep eksi gösterdi... Yogurtu/sütü fazla kacirmamaya calisiyorum vs...

Canin tatli istiyorsa yap, diyeti bozmaktan iyidir canim.. Ben bir aydir diyetteyim, bir kes tatli yaptim (pudding) oda kizkardesimin günü vardi.. Eli bos gitmek istemedim. Sanirim bu pudding/tatli konusu ordan acildi :KK53: Istersen her gün tatli tüket, dukani bozmaz (duraklama yapa bilir). Yalniz bana göre yanlis aliskanliklari devam ettirmektir bu. Her aksam ivir zivir, tatli felan yemekten bu hale geldik zaten. Tatlandiricilarla yapilan tatlilar da bu istegi sürekli tetikler diye düsünüyorum.. Yapa bilirsen kendine bir gün koy, mesela cuma aksamlari kendini bir dukan tatlisiyla ödüllendire bilirsin? Veya kurabiyeyle?

dün balık yedim ve bugün 600 gr eksiğim.ne kadar haklısın.ve haftanın bir günü ödüllendirme fikrin müthiş.çünkü ben ikinci paket tatlandırıcıyı açmadım.sürekli de kullanmak istemiyorum.ama haftanın bir günü olması aklıma inanılmaz yattı.

Kizlar.. Bagirsak sorunlarindan dolayi form cayi kullaniyordum.. Bitti, yenisini alacaktim. Lakin form cayi bulamadim, besi bir aradayi aldim..
Ise yariyormu?

A101 de satılan mest form çayını şiddetle tavsiye ederim.diğerleri ben de karın ağrısı yapıyor ama bunda ne karın ağrısı ne bir şey.içiyorsun 7-8 saat sonra hop wc desin.diğerleri gibi sonrasında ağrı da yapmıyor.ben çok memnunum.ama 5i 1 yerde de çok faydalı bir çay.fakat ben her zman yeşil çayı tavsiye ederim.

hoş bulduk arkadaşlar, desteğiniz için hepinize teşekkür ederim, atak 6 gün yapılacak anlaşıldı :) mantar işine üzüldüm yalnız :KK43: hem severim, hem de yıka doğra pişir :KK43: vah benim emeklerim oldu :)

yukarda da demiştim canım fazla yemeğini dondurucuya at.

Aramıza hoşgeldin hayatta başarılmıycak birşey yok yeterki iste ben 65_68_70_75_77 derken birbuçuk ay önce aç karnına 79 küsürleri gördüm yani sen seksen de gitsin iki gün kadınlar kulübünde hiç durmadan arkadaşların yazılarını okudum sabahlara kadar ve üçüncü gün diyete başlamış oldum sonuçta bugün 40.gün itibariyle 67yimyani 12 kilo gitti kendini hiç kasma ama doyana kadar serberstlik saglıyor diyede bir oturuşta 3 tabak tavuk 2 kase yogurtta yeme ben akşam yediden sonra kesinlikle yemedim ama kendimide abartmadab aç bırakmadım kısacası mutlaka başarırsın ve başaracaksın...

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

tecrübeli dukandaşlar bana öneriniz ne olur?
Ben yulaf kepeğinin kokusuna dahi tahammül edemiyorum 2-3 gündür buraya bile gelemedim nerdeyse diyet bile gidiyordu midem alt üst oldu hiç bir şey yiyemediğim gibi ciddi kabızlık sorunu yaşadım ve önerilen bildiğim hiçbir yöntemle wc gidemiyorum sebze günleri olmasına rağmen şu anda da kaç gündür yumurtadan uzak duruyorum yulaf kepeğiyle ekmek yapayım dedim ekmeği bölünce ortasında yumurta birikmiş ve tadı kötü olmuştu mahlep belki iyi gelir diye düşünmüştüm ama yok olmadı dukan helvasından bıkmış durumdayım bu gün hiç yulaf yemedim yoksa yediklerimi çıkarıyorum :KK14: benim sorularımı cevaplar mısınız?

1-evde annemin kuruttuğu gün kurusu kayısıyı sıcak suya koyup suyunu içsem dukanı bozar mı yada duraklatır mı? (ilaçlarla wc gitmekten korkar oldum bağırsaklarım iyice tembelleşirse)

2-Yulaf kepeğiyle yapılan keklerde kullanılan vanilya aromaları felan o kokuyu alıyor mu?

3-Eşime pişirdiğim yemeklerede dukan usulü tuz ve yağ uygulaması yapıyorum o yemeklerin sadece suyunu çorba niyetine içsem olur mu, yoksa duraklatır mı? (nohut yemeği v.b)

yemeklerle diyetle sorunum yok ama en büyük derdim kabızlık ve yulaf kepeği :KK43:

bu arada iki günde 400gr vermişim kabızlık olmasa eminim daha iyi verirdim...

tecrübeli arkadaşlar cevap versin ben yanlış yönlendirmek istemem.ama yulaf kepeğine ben hep irmik gözüyle baktım.bi de hep kek yada ekmek içinde kullandığım için koku falan gelmiyor bana.yaptığın ekmekte yumurta birikmesi afedersin ama senin hatan olmuş.sanırım tam karıştırmamışsın.arkadaşlar mahlep de koyuyor ama ben mahlep sevmiyorum ekmek de.ben şöyle yapıyorum yani tam tarif veremeyeceğim göz kararı yapıyorum.

16 kaşık yulaf kepeği (yuvarlak 30 cmlik borcamda pişiriyorum.8 e bölüyorum.8 günlük hakkımı elde ediyorum)
bir avuç lor peyniri
yarım çay kaşığı çörek otu
bir kabartma tozu
yarım avuç maydonoz
3 yumurta
hafif akışkan olmasını sağlayacak kadar light süt

hepsini karıştırıyorum.borcama yağlı kağıt koyuyorum.üzerine karışımı döküyorum.benim fırınım dereceli değil alt üst açıyorum.ha soğuk fırına koyuyorum.25 dk sonra ekmeğim yani kekim hazır.sabahları yumurta ile yada aralarda tüketiyorum.tavsiyem üşenmeden tarifleri denemen.bu şekilde sana en uygun tarifi bulursun.vanilya aroması tabiki bastırır kepeğin kokusunu unutmadan söyleyeyim onu da

kızlar hepinize merhaba..adet zamanlarımda yada öncesi inanılmaz tatlı çekiyor canım yada karbonhidrat açlığı normalde diyette fala çekmiyorum ama adet öncesi öle böle değil gözüm bişey görmüyor sankii:KK43: sormak istediğim karbonhidratı dukan kek yaparak hafiflettim biraz ,ama çikolata isteğimi acaba diyabetik çikolatalardan karşılasam olurmu ki :26:neticede tatlandırıcı var içinde onlarında..yasakmı acaba :18:sadece bir kaç dilim... bilgisi olan varmı yoksa evde kendim yapıcam nolur cevapp:KK43:

sanırım olmaz sadece şeker olayı değil içeriği de uygun olmayabilir.

bu arada sabrın sonu selamet.acıksam da kaçamak yapmadım kurallara uydum yeşil çay su ihmal etmedim ve sonuç -600 üm.umarım siz de eksilerle uyanmışsınızdır.

bende bir ara öyle bir arayış içine girdim ama olmuyor.... bütçene ve bünyene uygun programın zamanla oturacak.... http://www.........................../ burdan bir kaç tarif denersen sırayada koyarsan problem olmaz.....

misal benim her sabah fix menülerim;
- 2 yumurta + dukan krebi
- lorlu 2yumurta

öğlen etli bir şeyler ;
tavuk :ya haşlama ya sote ya fırında tavuk --- ki en çok buna takılıyorum her gün et yicek bütçe bende nerdee zorluyorum sınırlarımı dukana uycam diye.....
köfte
dana eti....

ara
kırmızı pul biberli yoğurt

akşam öğlenle aynı veya yoğurt....

süpper maşalllah..... :nazar::nazar::nazar:

afiyet olsuuun :)

:KK19:kaç gündür vucuduma yaptığım haksızlığın sonucunu artı olarak aldım. hatamı perşembeye kadar telafi etmem gerek. benim için menülerin önemi hafta içleri iş yerine yemek taşıdığım için. iş yerine yemek taşımak çok can sıkıcı geliyor. şimdi arkadaşlarım enfes bir kahvaltı yapıyor bende onlara bakıcam. herkese mutlu bir gün dilerim

Herkese güzel günler.Dün dukan testimi yaptım.3 gün atak verdi.Bugün 2.günüm ve sabah -800gr dı.Gidenin su olduğunu biliyorum ,ama genede sonuç çok mutlu etti beni.Sabah 1 yumurta çok az köylü pazarından aldığım lor ve 1 fincan hibiskus çayı içtim.
Korktuğum gibi kabızlık yaşamadım.2 lt su 3 fincan yeşil çay,bir bardak zero ve birçok bardak normal siyah çay içtim.
Sizlerin geçmişte yazdığınız herşeye çok özenle uymaya çalışıyorum.İyiki varsınız.

tecrübeli dukandaşlar bana öneriniz ne olur?
Ben yulaf kepeğinin kokusuna dahi tahammül edemiyorum 2-3 gündür buraya bile gelemedim nerdeyse diyet bile gidiyordu midem alt üst oldu hiç bir şey yiyemediğim gibi ciddi kabızlık sorunu yaşadım ve önerilen bildiğim hiçbir yöntemle wc gidemiyorum sebze günleri olmasına rağmen şu anda da kaç gündür yumurtadan uzak duruyorum yulaf kepeğiyle ekmek yapayım dedim ekmeği bölünce ortasında yumurta birikmiş ve tadı kötü olmuştu mahlep belki iyi gelir diye düşünmüştüm ama yok olmadı dukan helvasından bıkmış durumdayım bu gün hiç yulaf yemedim yoksa yediklerimi çıkarıyorum :KK14: benim sorularımı cevaplar mısınız?

1-evde annemin kuruttuğu gün kurusu kayısıyı sıcak suya koyup suyunu içsem dukanı bozar mı yada duraklatır mı? (ilaçlarla wc gitmekten korkar oldum bağırsaklarım iyice tembelleşirse)

2-Yulaf kepeğiyle yapılan keklerde kullanılan vanilya aromaları felan o kokuyu alıyor mu?

3-Eşime pişirdiğim yemeklerede dukan usulü tuz ve yağ uygulaması yapıyorum o yemeklerin sadece suyunu çorba niyetine içsem olur mu, yoksa duraklatır mı? (nohut yemeği v.b)

yemeklerle diyetle sorunum yok ama en büyük derdim kabızlık ve yulaf kepeği :KK43:

bu arada iki günde 400gr vermişim kabızlık olmasa eminim daha iyi verirdim...

1- Yesil çay tavsiye ediyorum, 3 fincan sekresiz limonlu. Kuru kayisiyi ben denemstim ve duraklamistim.
2- Yulaf kepeği nin kokusu bana gelmiyor. Vanliya, vanilya kokusu veriyor. Birkaç tarif deneyip test edebilirsin. Hiç birsey yapamiyorsan. Çorba kaşına koyup suyla yutmaya çalışabilirsin. Ben emek vs yapamadigmida mecburen bu yöntemi kullanıyorum.
3-Bizde bakliyat yok. Bu yüzden nohutun suyunda olmaz gibime geldi. Sorunun için, pirasa ispanak etkili olabilir. Süt içmek etkili olabilir. Deneyip bulabilirsin. Örneğin, günlük light süt bende etkili değil. Siteye 2 tane sütçü geliyor bitanesinin süttede bende hiç işe yaramiyor. ama diger sütcünün sütü bende ayacip bir söktürücü oldu...nedeni bende çözemeyiorum. belki ineklerin yediklerindendir :KK9:

:KK19:kaç gündür vucuduma yaptığım haksızlığın sonucunu artı olarak aldım. hatamı perşembeye kadar telafi etmem gerek. benim için menülerin önemi hafta içleri iş yerine yemek taşıdığım için. iş yerine yemek taşımak çok can sıkıcı geliyor. şimdi arkadaşlarım enfes bir kahvaltı yapıyor bende onlara bakıcam. herkese mutlu bir gün dilerim

bende iş taşıyorum yoksa dukan mukan kalmaz....

Günaydın kızlar....:KK3:

hala regl olamadım artılardayım neyse bakalım inecek nasıl olsa.Buarada benim canım köpişim geçen gün hastalanmıştı:KK43:dün veterinerde serum falan taktılar bir sürü iğne vurdular:KK43: dün akşam baya toparlamıştı bugünde yine iğnesini olmaya diye bi çıktık ooo sıpa iyileşmişte beni koşturuyo arkasından,önce veterinere ordanda kasaba uğradık kıymamızı aldık ordan markete ugradık lahana aldık 1-1.5 saattir dışarılardayız baya kosturmalı tempolu yürüyüş oldu bahaneyle banada :KK1: yarın sebze günüm bugünden lahana sarmayı düşünüyorum bakalım,yoğurtlu limonlu sumaklı falannn oooof sabırsızlandım şimdiden:KK52::KK56:

Gunaydin Dukan guzelleri...Bol - li ,bol iradeli ,neseli bir gun olsun hepinize :KK16:

Herkese günaydın arkadaşlar umarım herkesin diyet iyi gidiyordur ben daha önce yazmıştım pazar sabahı 67.7 çıkmıştım şimdi size kaç oldugumu söylemiycem ama diyet süper gidiyor perşembeye sonuçları görücez umarım herkesin benim gibi iyi gidiyordur ... Durmak yok yola devam ...

Kızlar gecen haftadan beri sadece 500gr vermişim reglim biteli 2 gün oldu sizce nasıl kızlarrr

bu hafta 500 gr verirsin haftaya 1.500 kg verirsin dukanda böyle oluyor canım daha perşembeye var,eminim gidecek birazdaha.:KK16:

Gunaydin Dukan guzelleri...Bol - li ,bol iradeli ,neseli bir gun olsun hepinize :KK16:

günaydın şeker,çok hastayım isabella,kemiklerim kırılacak resmen,ateşim felanda çıktı,dün oğlumun doğumgünü vardı okulda herkez şaşırdı aaaaaaa:KK53::KK53: nasıl zayıfladın böyle dediler,çok sevindim,bugün birazdaha iyiyim,çorba felan içtim,ufak çaplı bozdum diyeti ama bugün devam etmeye çalışıyorum,:KK5::KK5::KK5::KK5:

kızlar kanal turk te ender saraç kabızlıkla ilgili bişeyler anlatıyo kaçıranlar sonradan netten izlemek ister belki diye haber veriyim dedim :)

Tünaydın Kızlar; :KK16:

Bahar geldi hoş geldii :KK24: Ay insanın içi kıpır kıpır oluyor valla.. Nasıl güzel bir gün bu böyle.. :KK8:
Diyete de gaz vermek lazım malum, bikini mevsimine çok az kaldıı :KK9:

Umarım herkes beklediği eksileri perşembeye kadar görür.. :KK54:

günaydın şeker,çok hastayım isabella,kemiklerim kırılacak resmen,ateşim felanda çıktı,dün oğlumun doğumgünü vardı okulda herkez şaşırdı aaaaaaa:KK53::KK53: nasıl zayıfladın böyle dediler,çok sevindim,bugün birazdaha iyiyim,çorba felan içtim,ufak çaplı bozdum diyeti ama bugün devam etmeye çalışıyorum,:KK5::KK5::KK5::KK5:

Geçmiş olsun Snowcum.. :KK48: Bol dukan usulü çorba, bitki çayları artı vitaminlerle daha çabuk toparlarsın canım..
Çok dukan dışına çıkmamaya çalışırsan daha iyi olur ama tabi ki herşeyin başı sağlık :KK16:

bu hafta 500 gr verirsin haftaya 1.500 kg verirsin dukanda böyle oluyor canım daha perşembeye var,eminim gidecek birazdaha.:KK16:

canim yaa cok gecmis olsun :KK5:ama bak iste sen ne zaman diyete baslasan hastalaniyorsun yaa..vitamin aliyormusun sen.cunku vucudun bu sekilde tepki veriyor diyete.halsiz dusuyorsun ..ama yapma neolur disina cikmamaya calis ..bitki caylari ile destekle bol bol..birde sebze gununde bol sebze ye bagisikligi guclendirici..

kızlar kanal turk te ender saraç kabızlıkla ilgili bişeyler anlatıyo kaçıranlar sonradan netten izlemek ister belki diye haber veriyim dedim :)

bizde onu izliyorduk winni ile :)))dukandan da bahsetti kan gruplarindanda

X