Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yirmi'nin kirici olmak gibi bir niyeti yok. Ancak son gunlerde pek cok arkadas var diyete tam karar vermemis belliki, zaten ancak 4-5 kilo fazlasi var, kararsiz oldugu icin, durmadan yaptigi kacamaklari sayiyor.

Ne yazik ki bu oyle bir diyet degil, diyetin temel prensibi kacamak yapmamayi ara vermemeyi gerektiiryor, cunku biraktiginiz yerden baslayamiyosunuz, bir kacmak iki-uc hafta geriye goturuyor. ve cok kararli olmayi gerektiriyor, yara saglayabilmeniz icin. buranin mudavimi oldugumuz icin cok gozlemliyoruz, boyle kaarrsiz kisiler, diyeti tam yapmiyor, ondan sonra dukan bir ise yaramiyor, aylar oldu kilo veremiyorum, verdigim kilolari fazlasiyla geri aldim diye geri donuyor.

Bu diyet beslenme duzenini omur boyu degistirmeniz gereken bir diyet, bu nedenle cok az kilo fazlaligi olanlar icin onerilmiyor. onlar biraz karbonhidrati kisip, birazd sporu arttirsalar, zaten hemen sonuc alirlar, dukan gibi radikal degisikliklere ihtiyaclari yok.

Biraz sert dille uyarmissa, sizin iyiliginiz icin, cunku diyetin oyle yapboz gibi yapildiginda, ise yaramadigini biliyor.

Eger dukana ara vermek zorundaysaniz, dukani tatil moduna almalisiniz eger diyeti birakmamaya karar vediyseniz.
tatilde dukan icin su linke bakabilirsiniz:
dukandiyetitariflerim: TATİLDE DUKAN

bu sizin arayi kilo almadan atlatmanizi saglicak, oldukca rahat disarda yapilabilecek bir rejimdir.

harikasın abla:KK9: bütün düşüncelerimi özetlemişsin resmen. bi hevesle başlanan hiç birşeyden hayır gelmez. dün ilk defa sabah vardiyasına geldim. departmandaki arkadaşlarımla çıktım çay ve yemek molasına. yaptıklarımı saydım. ona yok buna yok. hayır nasıl bir diyet yapmayı planlıyorlar anlamıyorum.başka kolay bi yöntemi varsa bizde uygulayalım yani. sinirlendim şimdi:KK47: beğenmiyorsanız karatay yapın dedim onu da bilmiyorlar. oturup kalori sayın dedim kim uğraşcak dediler.

iş yerimde benden sonra başlayan bi arkadaşım var erkek. bazı şeyleri yanlış yapıyor (bizim iş yerinde diyet yapanlar çok incelerler ne yiyo ne ediyo. yediğine içtiğine yorum yapan eleman çok )uyarmam lazım ama bi türlü denk gelemiyoruz. cuma günü aynı vardiyada olursak ona bi nefis omlat yapıp götürcem. dukan çeşitliliğinden pek yararlanmıyor
varya böle ezildim ezildim bu lafların altında kendimden utandım. ben çok beceriksiz ve iradesizim sanırım. oh. her hatanın arkasından nefes alıp yokmuş gibi yapıyorum. bu diyetin sonu gelmez. hayırlısıyla kendi evime işime yerleşseydim. çok pastaya böreğe tatlıya hayır dedim 2 haftada ama niye böyle oluyor niye kızıyorum kendime. günlük açsam yediğimi içtiğimi yazsam bana hıı demeye gelirmisinizki dukancı ablalarım.

herkese günaydıınnnn:KK8:
günün klasiği olarak
yeşil çay
spor
krep (1,5 yk) diğerini akşama sakladım:KK53:
shazilinin sütlü kahvesi var. içeriğini okudum yağsız süt ve aspartama benzer bi tatlandırıcısı var. sakınca görmediğim için tüketiyorum şimdi.

ilginç bi durum var. çarşamba gününe saf protein günü denk getirmeye çalışıyorum. ama bi türlü denk gelmiyor. geçen hafta salı çarşamba günü saf protein günümdü.bugün sebze protein:KK37: bundan sonra takvime bakarak yapıcam akılda tutamıyorum sanırsam.

sütü çok tüketiyorum demiştim. biraz önce esra ablanın yazısını okuyunca dank etti bana. sütte şeker var. ben bide + tatlandırıcı ekleyerek muhallebi yapıyodum. bide içinde mısır nişastası varken (hergün tüketiyorum ne yazıkki) artık tüketmiycem bu şekilde.

kuzum sabaha kadar oturuyorum ya . canım sıkılıyor o topik senin bu topik benim gezip dolaşıyorum ve. dün kendimi hep nişan ve çeyiz topiklerindeyken yakaladım:KK53: ayrıca 1,5 senenin verdiği boşluk+bahar havasının verdiği cıvıltı ve arkadaşlarımın çoğunun evli/nişanlı olması veeeeeeeeeeee de düğün sezonunun açılmasınında etkisi olabilir.
ayyy ne diyorum ben yaaa :KK14::KK14: :113::113:

canım bende plan yapıyordum ne oldu darmadağın oldu planlar.. o yüzden koyvereceksin hayat seninereye götürüyorsa sen oraya gideceksin :)

bu arada 2 hafta önce spor salonuna yazılmama rağmen hala gidemedim:KK47:
annem hastane için şehir dışına çıktı.tek başımada gidemiyorum:18:
yarın karar verdim gidecem :KK4:
asosyalliği bi yerden kırmam lazım

sıkma canını.. ben sana arkadaş olmak isterdim spor işinde ama uzaksın be yavrucanım :KK43: :KK14: neyse 3 nisandan sonra yüzmeye birlikte gideceğiz innnnşaaallllaaahhh :) iple çekiyorum o günleri bak kişisel bakımı bile hem maçlara hemde o zamana denk gelsin diye bekletiyorum :) :KK9::KK6:

hayat devam ediyor öyle ya da böyle :) daha çok genciz sen de bende 21 yaşındayız ve 30 nisanda bende 22 olcam beraber kutlayalım mı doğum günlerimizi :KK9:

29 unda gece tam 11.59 12.00 da mum üfürükleyin :) doğum günü pastanızı dukana uygun yapı verin istediğiniz kadar tüketin bence :KK70: millet ne diyebilir ki :KK70::KK16:

inanırmısın günlerdir bu tarifi arıyorum. acayip kolay geldi. bu aralarda sık sık dışarda akşamlıyorum. bu sebebden böyle şeylere çok ihtiyacım var tekrardan tşk ederim

bu kurabiyelerden toplam 8 tane çıkıyorya bunları birgündemi tüketeceğiz çünkü içerisinde günlük kepek hakkımız var nasıl yapıyorsunuz günlük mü tüketiyorsunuz yoksa başka yöntem mi uyguluyorsunuz bende akşama yapmayı düşünüyorum bilgi verebilirseniz sevinirim.

hayat devam ediyor öyle ya da böyle :) daha çok genciz sen de bende 21 yaşındayız ve 30 nisanda bende 22 olcam beraber kutlayalım mı doğum günlerimizi :KK9:

ne güzel tesadüf :)) dukan yaş pastalarımızı birlikte üfürelim büşbüşün dediği gibi :)))

Arkadaslar merhaba dukan dıyetını bır tanısımın yaptıgını gordüm ve ınanılmaz zayıflamıs ayrıca 2 ay kadar kısa bır surede ıncecık olmuş gaza geldım bende basladım :) sıze her asamasını yazacagım :)
hoşgeldinn..gaza gelerek başlayacaksan hiç başlama. en ufak bi hayal kırıklığında pes ediliyor çünkü. ne zaman inanarak başlarsan o zaman faydasını görürsün.

Şu lahana diyeti karikatürünü görünce koptum... Size bir şey itiraf edeceğim; kendimi Dukan' a ihanet etmiş gibi hissediyorum dünden beri. Dün bir arkadaşımın da zoruyla kilo vermeyi hızlandırmak için lahana diyetine başladım. Bu diyet detoks olduğu için aklıma yattı onun için en azından vücutta biriken asitleri atmamı sağlar diye düşündüm. Normalde 7 günmüş ama ben 3 gün yapıp bırakmayı düşünerek başladım zaten de arkadaşım kendisi 7 gün yapacağı için benden güç almak adına beraber 7 günü tamamlayalım diye tutturdu.

Gel gelelim Dukan' ı bırakmış değilim. Sadece 3 günlük bir mola diyelim. Lahana diyetini yaptığım ilk gün olan dün çok iyiydim. Ancak bugün 2. gün ve mide bulantısından ölmek üzereyim. Şimdi de bu kadar sabrettim 1 güncük daha sıkayım diye geri dönemiyorum. Sanırım yarını da yapacağım ama size şu kadar söyleyeyim bugün yemekte arkadaşlarıma; şu Dukan' ın elini ayağını öpeyim dedim resmen. Ne mübarek adam olduğunu bir kez daha net bir şekilde anlamış bulundum. Resmen diyet yaparken açlık nedir unutmuşuz biz yahu ! Bu lahanayı yapınca hem açlık mide guruldaması hem de mide bulantısı ve tiksintiyi yaşayınca, klasik diyetlerde neleri unutup Dukan' la ne berbat şeyleri bertaraf ettiğimizi resmen bir kez daha idrak ettim ve Dukan' a bir kez daha dua ettim. Allah razı olsun ! :)

aslında bu dukana ihanet değil. bi kere daha geçmişti konusu. sanırım zemmuf ablam yazmıştı. sona sakla diye :/ yarar görürsen bizlede paylaş olur mu? bende denerim.

varya böle ezildim ezildim bu lafların altında kendimden utandım. ben çok beceriksiz ve iradesizim sanırım. oh. her hatanın arkasından nefes alıp yokmuş gibi yapıyorum. bu diyetin sonu gelmez. hayırlısıyla kendi evime işime yerleşseydim. çok pastaya böreğe tatlıya hayır dedim 2 haftada ama niye böyle oluyor niye kızıyorum kendime. günlük açsam yediğimi içtiğimi yazsam bana hıı demeye gelirmisinizki dukancı ablalarım.

est. olur mu öyle şey. bende çok beceriksizim. daha 42. günümde omleti en güzel şekilde yapabiliyorum:KK53: ikinci labne denememi dün yaptım. sanırım süt tozu fazla kaçtı ve tadı hafiften tatlımsı geliyor. biraz önce süt kaynattım arada bir gidip havalandırıyorum kepçeyle köpük köpük oldu inş bu sefer tutturacağım:KK6:. yediğimiz şeyleri buraya yazmak en güzeli .
bu kurabiyelerden toplam 8 tane çıkıyorya bunları birgündemi tüketeceğiz çünkü içerisinde günlük kepek hakkımız var nasıl yapıyorsunuz günlük mü tüketiyorsunuz yoksa başka yöntem mi uyguluyorsunuz bende akşama yapmayı düşünüyorum bilgi verebilirseniz sevinirim.

tarifi aradım ama bulamadım. hemen cevap yazardım yoksa :26:

evet buldum tarifi. 2 yk yulaf kepeğiyle yapılıyormuş.
seyir evresindeysen hepsini aynı gün tüketebilirsin (tabi sabah kepek hakkını kullanmadıysan)
atak evresindeysende 6 kurabiye yersin sadece :KK8:

Son düzenleyen: Moderatör:
ne güzel tesadüf :)) dukan yaş pastalarımızı birlikte üfürelim büşbüşün dediği gibi :)))

hoşgeldinn..gaza gelerek başlayacaksan hiç başlama. en ufak bi hayal kırıklığında pes ediliyor çünkü. ne zaman inanarak başlarsan o zaman faydasını görürsün.

aslında bu dukana ihanet değil. bi kere daha geçmişti konusu. sanırım zemmuf ablam yazmıştı. sona sakla diye :/ yarar görürsen bizlede paylaş olur mu? bende denerim.

est. olur mu öyle şey. bende çok beceriksizim. daha 42. günümde omleti en güzel şekilde yapabiliyorum:KK53: ikinci labne denememi dün yaptım. sanırım süt tozu fazla kaçtı ve tadı hafiften tatlımsı geliyor. biraz önce süt kaynattım arada bir gidip havalandırıyorum kepçeyle köpük köpük oldu inş bu sefer tutturacağım:KK6:. yediğimiz şeyleri buraya yazmak en güzeli .

tarifi aradım ama bulamadım. hemen cevap yazardım yoksa :26:

Peki bir şey sorayım o zaman. Bu lahana diyeti ayrı bir diyet gibi yani Dukan' ın içinde geçen lahana diyeti nasıl uygulanıyordu bilmiyorum o kısmı unutmuşum tamamiyle. Benim yaptığım bu lahana diyetinde protein hiç yok yani sadece lahana çorbası ve yanında destekleyiciler var. İlk gün çorba + meyve 2. gün çorba+sebze... vs gibi gidiyor. Başka hiç bir şey yemiyorsun acıktıkça sınırsız olarak lahana yiyebilirsin ancak lahanadan zaten miden bulanıyor yemekte istemiyorsun. Şu an mesela karnım gurul gurul resmen açım ama ne lahana yiyebiliyorum ne de geri dönebiliyorum. Öyle tuhaf bir durum oldu ama şu 3 günde işe yararsa tabii ki sizinle paylaşacağım da Dukan gerçekten bir nimet bunu daha iyi anlamamız açısından paylaştım lahana meselesini :)

Peki Dukan'da ki lahana çorbasını uyguladığımızda da sadece onu mu içiyorduk ben kitabımı ev taşınırken kaybettim yani açıp bakamıyorum artık ve o kısmı da hiç hatırlayamıyorum şu an :S

Peki bir şey sorayım o zaman. Bu lahana diyeti ayrı bir diyet gibi yani Dukan' ın içinde geçen lahana diyeti nasıl uygulanıyordu bilmiyorum o kısmı unutmuşum tamamiyle. Benim yaptığım bu lahana diyetinde protein hiç yok yani sadece lahana çorbası ve yanında destekleyiciler var. İlk gün çorba + meyve 2. gün çorba+sebze... vs gibi gidiyor. Başka hiç bir şey yemiyorsun acıktıkça sınırsız olarak lahana yiyebilirsin ancak lahanadan zaten miden bulanıyor yemekte istemiyorsun. Şu an mesela karnım gurul gurul resmen açım ama ne lahana yiyebiliyorum ne de geri dönebiliyorum. Öyle tuhaf bir durum oldu ama şu 3 günde işe yararsa tabii ki sizinle paylaşacağım da Dukan gerçekten bir nimet bunu daha iyi anlamamız açısından paylaştım lahana meselesini :)

Peki Dukan'da ki lahana çorbasını uyguladığımızda da sadece onu mu içiyorduk ben kitabımı ev taşınırken kaybettim yani açıp bakamıyorum artık ve o kısmı da hiç hatırlayamıyorum şu an :S

bunuda hallederizz.

5+5 e dönersek sadece 5 gün uygulansa yeterli diye düşünüyorum. destekleyici içerisinde ekmek varsa. dukan ekmeği. çorba varsa dukan çorbası oldu bitti işteee:KK8: dukana uyarlanmış şekli böyle oluyordur muhtemelen

balpamuk kardeşim aslında lahana çorbasının yanına proteın ekleyerek sebzeprotein gunu gıbı yapıp hem dukana uygun hareket emış olurdunuz hemde lahananın toksık atma etkısınden yararlanmış olurdunuz..Bence boşuna açlık çekmeyın lahana çorbasının yanına proteın ekleyın sebze proteın gunu gıbı yapın..sadece lahana dıyetı ıle beslenmek çok yanlış..bakın az zaman sonra kıtlığa gırmış gıbı hıssedeceksınız ve dayanamayıp daha çok şey yıyeceksınız..o nedenle çorbada israf olmasın yanına proteın ekleyıverın..sevgiler:KK16:

evet buldum tarifi. 2 yk yulaf kepeğiyle yapılıyormuş.
seyir evresindeysen hepsini aynı gün tüketebilirsin (tabi sabah kepek hakkını kullanmadıysan)
atak evresindeysende 6 kurabiye yersin sadece :KK8:

Cevap için teşekkür ederim seyirdeyim akşam deneyeceğimen azından değişiklik olur tat olarak:KK9:
:KK9:

balpamuk kardeşim aslında lahana çorbasının yanına proteın ekleyerek sebzeprotein gunu gıbı yapıp hem dukana uygun hareket emış olurdunuz hemde lahananın toksık atma etkısınden yararlanmış olurdunuz..Bence boşuna açlık çekmeyın lahana çorbasının yanına proteın ekleyın sebze proteın gunu gıbı yapın..sadece lahana dıyetı ıle beslenmek çok yanlış..bakın az zaman sonra kıtlığa gırmış gıbı hıssedeceksınız ve dayanamayıp daha çok şey yıyeceksınız..o nedenle çorbada israf olmasın yanına proteın ekleyıverın..sevgiler:KK16:

ZEMMUFF çok teşekkür ederim aslında çok haklısın. Şu an resmen o açlık krizini yaşıyorum ama ortada kaldım nasıl döneceğimi bilemedim. Güzel bir fikir oldu benim için. Aynen söylediğin gibi açlık krizini yaşamaya başladım. Protein çok doyurucu olduğundan asla acıktırmıyor. Ben hemen çorbamın yanına protein i ekleyip seyirden devam ediyorum öyleyse. Bakalım bu hafta kilo bildirimimde aradaki farkı göreceksiniz. Hep birlikte bakalım bu lahana ne kadar işe yarayacak. Eğer ciddi fark olursa siz de denersiniz.

Kızlar bende bir şey sorim size:KK3:
Ben diyete başlayalı 50 gün oldu herşey yolunda gidiyorda çok saçım dökülüyo :KK5:
Zaten ince telli ve çok gür olmayan bir saçım var :44:
Aynı sorunu yaşayan varmı ve çözüm öneriniz ne olur ???

Cevap için teşekkür ederim seyirdeyim akşam deneyeceğimen azından değişiklik olur tat olarak:KK9:
:KK9:

ne demek :nazar::nazar: afiyet olsun şimdiden. tadını beğnirsen bende yapmak isterim. çok duydum ama lor peyniriyle yapmak biraz tuhaf geldi bana. cheesecake in ilk çıktığı zamanlarda milletin dediği gibi (peynirden kek mi olurmuş) hissi doğdu lorlu kurabiyeyi ilk gördüğümde:KK53:

:KK52:
:KK52::KK52::KK52:ne komık değil mi ?:KK33:

evet baya güldüm :KK1: bizim mağazada denesem diyorum. küçük küçük geliyor lahanalar pek işe yaramaz :KK9:

yoğurdumu mayaladım. sardım sarmaladım. kaç saat sonra açıp bakmam gerekiyor? sulu olmasını istemiyorum pek. durdukça sulanır demişti annem:26:

çok teşekkürler :)
bu arada 6 yk yulaf kepeği ni sen 3 yapmışsın ya.diğer ölçülerde seninki mi yoksa orjinalimi 2 yk sıvı yağ? yani sen de mi 2 koydun yoksa sen gibi yarım ölçü yapacaksak 1 mi koyacağım ?

ben yarım ölçü yaptığım için hepsini yarıya indirdim canım yağ o zaman zaten çok boğar olmaz dengelemek gerek

Kızlar bende bir şey sorim size:KK3:
Ben diyete başlayalı 50 gün oldu herşey yolunda gidiyorda çok saçım dökülüyo :KK5:
Zaten ince telli ve çok gür olmayan bir saçım var :44:
Aynı sorunu yaşayan varmı ve çözüm öneriniz ne olur ???

benimde ince telli ve çok dökülüyordu. dukandan önce bioxin le yıkamaya başlamıştım eskisine nazaran pek dökülmüyor. sadece o kadar su tüketiyorum cildim hala kuruymuş gibi:26:

merhaba bayanlar
çok mutsuz bir halde bugün dukan diyetimin ilk günündeyim
mutsuzluğumun sebebi kilolarım belki çoğu kişiye göre çok fazla bi kilom yok ama üç senedir verip almaktan sıkıldım bu yaz 51 e kadar düşmüşken bu sabah yine 60 ı görmem çok moralimi bozdu bir kaç kez dukanı denedim çok güzel sonuçlar aldığım için tekrar dukan yapmaya karar verdim beni de aranıza kabul eder misiniz??

merhaba bayanlar
çok mutsuz bir halde bugün dukan diyetimin ilk günündeyim
mutsuzluğumun sebebi kilolarım belki çoğu kişiye göre çok fazla bi kilom yok ama üç senedir verip almaktan sıkıldım bu yaz 51 e kadar düşmüşken bu sabah yine 60 ı görmem çok moralimi bozdu bir kaç kez dukanı denedim çok güzel sonuçlar aldığım için tekrar dukan yapmaya karar verdim beni de aranıza kabul eder misiniz??

hoşgeldinnn. daha önce bi kaç kez denediğini yazmışsın ama tam bi sayı versen. çünkü 2 deneme şansımız var ve vücudumuz gittikçe dirençli oluyor ya hani o açıdan soruyorum:26:

hoşgeldinnn. daha önce bi kaç kez denediğini yazmışsın ama tam bi sayı versen. çünkü 2 deneme şansımız var ve vücudumuz gittikçe dirençli oluyor ya hani o açıdan soruyorum:26:

geçn yıl 2 kere denedim yani basladım bişey çıktı bıraktım 2 side böyle oldu

X