Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

geçmiş sayfalarda tarifi verilmişti ama tekrar vereyim:
■6 yemek kaşığı yulaf kepeği (ben 3 yemek kaşığı yaptım deneme amaçlıydı çünkü diğer malzemeleride yarı yarıya düşürdüm malum yulaf kepeği önemli bizim için beğenmeme ihtimaline karşı ziyan olmasın amaçlı :KK34:)
■2 yemek kaşığı sıvı yağ
■1,5 su bardağı süt
■Tatlandırıcı
■Tarçın
yapılışı:yağda kokusu gidene kadar yulaf kepeğini kavuruyorsunuz kavrulduktan sonra süt tatlandırıcı ilave ediyorsunuz suyu ile iyice özdeşleştimi tarcını koydum ben birazda kakao ilave ettim açıkcası kakao ile başka birşey yapacaktım o istediğim gibi olmayınca helvaya ilave ettim ve oldu :) görüntüsü ve yapılışı irmik hevası gibi bir kere önce gözde doyum sağlıyor :KK34:

çok teşekkürler :)
bu arada 6 yk yulaf kepeği ni sen 3 yapmışsın ya.diğer ölçülerde seninki mi yoksa orjinalimi 2 yk sıvı yağ? yani sen de mi 2 koydun yoksa sen gibi yarım ölçü yapacaksak 1 mi koyacağım ?

selamm
sabah dukan ekmeği ile yumurta ve peynir yedim.Bugün seyirde 3.günüm.Protein günü olarak geçireceğim.1+1 yapmaya çalışıyorum.

pek fazla spor yapamıyorum ama işyerimde merdivenden habire inip çıkıyorum akşama kadar:KK43:

Sanirim yarina eksi var sende. Bildirim gunlerinde ben de heyecanlaniyorum. Ama eksiyi gorunce...arti varsa moral sifir.aksami hafif atlatirsam belki yarina 75 li birseyler gorurum...

sanirim, gecen hafta arti gordum, zaten onu telafi etmem lazim:), bu hafta yediklerime dikkat ettim amaokulda programim baya yogun, spora pek vakit ayiramiyorum, bir kac kucuk yuruyus sadece. umarim ikimizde eksi goruruz.

ayy benim canım nişanlanmak istedi:KK17::KK17::KK17::KK17:

o nasıl laf kız öyle canım istedi falan :KK70: can istemeyle olaydı bunlar oooo :KK70: iki yüzük bi kurdela tamamdı işler:KK70: ne gördünde özendin sen söyle bakayım bi :KK70::KK9:

kızlarrr... dün nişasta niyetine bezelye yemiştim ben yanlış hatırlayıp.. vee bugün artık nasılsa 4 gündür +400 deyim bugünde o rakamlar +1000 olur diyordumki sabah ne görsem tartı -400 oldu :) yani geçen hafta cumadan beri debelendiğim o 400 gram gitmiş :KK70: eski halime dönmüş bulunmaktayım.. ama bir hastayımki sormayın :KK43: burnusum akıyor :KK43: :2::2::2::2: ahanda böyle hapşuuuuu diye hapşırıyorum :KK43: şimdik kendime gözleme yapıcam yiycem çok canım çekti.. bugün öğretmenlik için gidip okulla konuşacağım ama nasıl olacak bilmiyorum kol kaldırmaya halim yok :KK43::KK14:

herkese günaydıınnnn:KK8:
günün klasiği olarak
yeşil çay
spor
krep (1,5 yk) diğerini akşama sakladım:KK53:
shazilinin sütlü kahvesi var. içeriğini okudum yağsız süt ve aspartama benzer bi tatlandırıcısı var. sakınca görmediğim için tüketiyorum şimdi.

ilginç bi durum var. çarşamba gününe saf protein günü denk getirmeye çalışıyorum. ama bi türlü denk gelmiyor. geçen hafta salı çarşamba günü saf protein günümdü.bugün sebze protein:KK37: bundan sonra takvime bakarak yapıcam akılda tutamıyorum sanırsam.

sütü çok tüketiyorum demiştim. biraz önce esra ablanın yazısını okuyunca dank etti bana. sütte şeker var. ben bide + tatlandırıcı ekleyerek muhallebi yapıyodum. bide içinde mısır nişastası varken (hergün tüketiyorum ne yazıkki) artık tüketmiycem bu şekilde.

o nasıl laf kız öyle canım istedi falan :KK70: can istemeyle olaydı bunlar oooo :KK70: iki yüzük bi kurdela tamamdı işler:KK70: ne gördünde özendin sen söyle bakayım bi :KK70::KK9:

kızlarrr... dün nişasta niyetine bezelye yemiştim ben yanlış hatırlayıp.. vee bugün artık nasılsa 4 gündür +400 deyim bugünde o rakamlar +1000 olur diyordumki sabah ne görsem tartı -400 oldu :) yani geçen hafta cumadan beri debelendiğim o 400 gram gitmiş :KK70: eski halime dönmüş bulunmaktayım.. ama bir hastayımki sormayın :KK43: burnusum akıyor :KK43: :2::2::2::2: ahanda böyle hapşuuuuu diye hapşırıyorum :KK43: şimdik kendime gözleme yapıcam yiycem çok canım çekti.. bugün öğretmenlik için gidip okulla konuşacağım ama nasıl olacak bilmiyorum kol kaldırmaya halim yok :KK43::KK14:

kuzum sabaha kadar oturuyorum ya . canım sıkılıyor o topik senin bu topik benim gezip dolaşıyorum ve. dün kendimi hep nişan ve çeyiz topiklerindeyken yakaladım:KK53: ayrıca 1,5 senenin verdiği boşluk+bahar havasının verdiği cıvıltı ve arkadaşlarımın çoğunun evli/nişanlı olması veeeeeeeeeeee de düğün sezonunun açılmasınında etkisi olabilir.
ayyy ne diyorum ben yaaa :KK14::KK14: :113::113:

herkese günaydıınnnn:KK8:
günün klasiği olarak
yeşil çay
spor
krep (1,5 yk) diğerini akşama sakladım:KK53:
shazilinin sütlü kahvesi var. içeriğini okudum yağsız süt ve aspartama benzer bi tatlandırıcısı var. sakınca görmediğim için tüketiyorum şimdi.

ilginç bi durum var. çarşamba gününe saf protein günü denk getirmeye çalışıyorum. ama bi türlü denk gelmiyor. geçen hafta salı çarşamba günü saf protein günümdü.bugün sebze protein:KK37: bundan sonra takvime bakarak yapıcam akılda tutamıyorum sanırsam.

sütü çok tüketiyorum demiştim. biraz önce esra ablanın yazısını okuyunca dank etti bana. sütte şeker var. ben bide + tatlandırıcı ekleyerek muhallebi yapıyodum. bide içinde mısır nişastası varken (hergün tüketiyorum ne yazıkki) artık tüketmiycem bu şekilde.

kuzum sabaha kadar oturuyorum ya . canım sıkılıyor o topik senin bu topik benim gezip dolaşıyorum ve. dün kendimi hep nişan ve çeyiz topiklerindeyken yakaladım:KK53: ayrıca 1,5 senenin verdiği boşluk+bahar havasının verdiği cıvıltı ve arkadaşlarımın çoğunun evli/nişanlı olması veeeeeeeeeeee de düğün sezonunun açılmasınında etkisi olabilir.
ayyy ne diyorum ben yaaa :KK14::KK14: :113::113:

Gülüm, bugün protein günü yapip, ardindan iki gün arka arkaya proteinsebze günü yapa bilirsin. Bunun sakincasi yok, kitabi elimde hehe.. Eger yarin bildirim günü diye yapacaksan, bu eziyete gerek yok derim:KK9:

Gülüm, bugün protein günü yapip, ardindan iki gün arka arkaya proteinsebze günü yapa bilirsin. Bunun sakincasi yok, kitabi elimde hehe.. Eger yarin bildirim günü diye yapacaksan, bu eziyete gerek yok derim:KK9:
güzel fikir. teşekkür ederim. evet yarın tartı günü olduğundan denk getirmeye çalışıyorum bu aralar şiştim gibi. bide üşüttüm sanırım biraz. tartı fazla gösteriyor. moralim bozulmuyor.
Catlak - Allah gönlüne göre versin :KK19:

aminnnnnn. Allah herkesin gönlüne göre versinde. sevgilim kim olacaksa bian önce gelsin mümkünse:KK53: ya da vazgeçtim önce zayıflayayım sonra işten çıkayım sonra üni sınavlarına hazırlanayım o zaman olabilir:KK17: buda yaklaşık seneye bu zamanlara denk geliyor işte:KK14: plancı bi kişiliğim var ayrıca takıntılı insanım . şimdi sevgilim olsa psikolojim bozulur. odak noktamı belirleyemem:KK31:

bu arada 2 hafta önce spor salonuna yazılmama rağmen hala gidemedim:KK47:
annem hastane için şehir dışına çıktı.tek başımada gidemiyorum:18:
yarın karar verdim gidecem :KK4:
asosyalliği bi yerden kırmam lazım

Merhabalar dukandaşlar.

Dün işlerden fırsat bulup giremedim. Hafta sonu aniden gelişen bir misafirliğe gittim. Birsürü sevdiğim yiyeceklerden vardı. Hiçbirini yemedim. Yatılı kaldık bide. Sadece yoğurtla beslendim :)
Ofistede doğumgünleri vardı. Tatlılar pastalar börekler kısırlar. Ama yok hiçbişey yolumdan döndüremez beni :) Zaten dar gelen pantolonlarım bol gelmeye başladı.
Bir aydır dukan yapıyorum daha yolum uzun. Nefsine hakim olmak çok güzel bişey...

çokk güzel bir günden günaydınlar:)

bugün -200 le uyandım.dukan amcanın bana yeter artık dediği 58 den sonra yavaşlayacağımı düşünürken normalden de hızlı ilerliyorum:))) perşembeye bomba gibi geliyorum:KK52:

benim severek yediğim bir kurabiye tarifi vereyim,özellikle yeni başlayan arkadaşlar için;

-4 yk lor
-2 yk yulaf kepeği
-1 yumurta
-yarım paket kabartma tozu

yumurtanın beyazı ve diğer malzemeleri karıştırılarım.yağlı kağıt serilmiş borcama kurabiye şekli verip dizelim.8 adet çıkıyor.yumurta sarısını üzerlerine sürelim.175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelimmm.afiyet olsunn:)

evet,zorlu günler geçirdim ama hepsi geride kaldı.birde ben üçüz hamile kalmıştım fakat 2 sini kaybettim.ama şu an hayat çokk güzel...umarım sizler benim kadar zor bir hamilelik süreci geçirmezsiniz.azimle kaçamaksız devam edersen hiçbir neden yok:):KK16:

inanırmısın günlerdir bu tarifi arıyorum. acayip kolay geldi. bu aralarda sık sık dışarda akşamlıyorum. bu sebebden böyle şeylere çok ihtiyacım var tekrardan tşk ederim

sabahtan beri aktif olup yazmaya ve okumaya çalışıyorum ama henüz geçmişi bitiremedim. geçen hafta perşembeden beri 95.5 de kaldım. dün dışardaydım. artık açlıktan midem bulanıp elim ayağım titreyince mecbur ortadaki etli börekten yedim. diyetimi bozduğumu düşünmüyorum. bozsaydım tatlılardanda yerdim diye kendime güç veriyorum. dünü tartıda +100 olarak geride bırakıp hiç yaşanmamış gibi devam ediyorum. birde tartıda fark yok ama benim pantolonlarım bolardı. 82 kiloya düştüğümde 48 beden pantolon almıştım ama tekrar kilo alınca 2 tane kot aldım. dışarıda ihtiyacımı karşılasın diye. tekrar zayıflıycam dedim ve pantolonlarım bolardı. çok sevinçliyim. bugun 48 beden pantolonumu denedim. şu basenlerim azcık daha gitse gayet rahat olucak.
90a düşsem çok güzel bir takımım var. işe giderken giymek istiyorum. kaç ay sonra arkadaşlarımın karşısına farklı çıkmak istiyorum.

Hic beklemedigin bir anda, karsina cikar insallah.. Herseyi böyle planlarsin, sonra elin oglu gelir planlarini alt üst eder haha.. Yasin kac canim? Ben üniversiteyi bitirdigimde bir bosluktaydim sanki, ne yapayim, ne edeyim derken, yüksek lisansi memlekette okumaya karar vermistim (yurtdisindayim). Tabi o sirada benim beyle tanistim, ve hayatin akisi bir hayli degisti.. :26:

Disarida kar yagiyor, ve ben yerimden nasil kalkip yürüyüse cikacagim :KK47: nekadar tembelim ya.. Biraz yürüyüs, biraz alisveris.. Süttozu almak istiyorum.. Tatlilar icin degil, ben tatlilari tamamen cikardim haytimdan (simdilik), böyle daha kolay olacagi kanaatindeyim.. Bir gün tatli yersem ertesi günde vücudum ister..

Güzel bir ekmek yapmak istiyorumm.. Yada pizza.. Gerci ben kepegi sadece kahvaltida tüketiyorum - olsun, Kim demis kahvaltida pizza yenilmez diye :KK56:

Simdilik kaciyorum, bol kalori yakmamiz dilegi ile :KK19:

$lahana diyeti.jpg
lahana diyetine farklı bir bakış :KK52:

Hic beklemedigin bir anda, karsina cikar insallah.. Herseyi böyle planlarsin, sonra elin oglu gelir planlarini alt üst eder haha.. Yasin kac canim? Ben üniversiteyi bitirdigimde bir bosluktaydim sanki, ne yapayim, ne edeyim derken, yüksek lisansi memlekette okumaya karar vermistim (yurtdisindayim). Tabi o sirada benim beyle tanistim, ve hayatin akisi bir hayli degisti.. :26:

21 yaşındayım ama nisanın 29. nda 22 yaşıma giricem. yurtdışında yaşamayı çok istiyorum. yaşayanlara astladığımda özenmiyor değilim.
elin oğlu gelip planları bozduğunu farkettiğim an. sevgilimden ayrılmıştım. ve şuana kadar gelen teklifleri reddettim.

21 yaşındayım ama nisanın 29. nda 22 yaşıma giricem. yurtdışında yaşamayı çok istiyorum. yaşayanlara astladığımda özenmiyor değilim.
elin oğlu gelip planları bozduğunu farkettiğim an. sevgilimden ayrılmıştım. ve şuana kadar gelen teklifleri reddettim.

hayat devam ediyor öyle ya da böyle :) daha çok genciz sen de bende 21 yaşındayız ve 30 nisanda bende 22 olcam beraber kutlayalım mı doğum günlerimizi :KK9:

Arkadaslar merhaba dukan dıyetını bır tanısımın yaptıgını gordüm ve ınanılmaz zayıflamıs ayrıca 2 ay kadar kısa bır surede ıncecık olmuş gaza geldım bende basladım :) sıze her asamasını yazacagım :)

hayat devam ediyor öyle ya da böyle :) daha çok genciz sen de bende 21 yaşındayız ve 30 nisanda bende 22 olcam beraber kutlayalım mı doğum günlerimizi :KK9:

Şu lahana diyeti karikatürünü görünce koptum... Size bir şey itiraf edeceğim; kendimi Dukan' a ihanet etmiş gibi hissediyorum dünden beri. Dün bir arkadaşımın da zoruyla kilo vermeyi hızlandırmak için lahana diyetine başladım. Bu diyet detoks olduğu için aklıma yattı onun için en azından vücutta biriken asitleri atmamı sağlar diye düşündüm. Normalde 7 günmüş ama ben 3 gün yapıp bırakmayı düşünerek başladım zaten de arkadaşım kendisi 7 gün yapacağı için benden güç almak adına beraber 7 günü tamamlayalım diye tutturdu.

Gel gelelim Dukan' ı bırakmış değilim. Sadece 3 günlük bir mola diyelim. Lahana diyetini yaptığım ilk gün olan dün çok iyiydim. Ancak bugün 2. gün ve mide bulantısından ölmek üzereyim. Şimdi de bu kadar sabrettim 1 güncük daha sıkayım diye geri dönemiyorum. Sanırım yarını da yapacağım ama size şu kadar söyleyeyim bugün yemekte arkadaşlarıma; şu Dukan' ın elini ayağını öpeyim dedim resmen. Ne mübarek adam olduğunu bir kez daha net bir şekilde anlamış bulundum. Resmen diyet yaparken açlık nedir unutmuşuz biz yahu ! Bu lahanayı yapınca hem açlık mide guruldaması hem de mide bulantısı ve tiksintiyi yaşayınca, klasik diyetlerde neleri unutup Dukan' la ne berbat şeyleri bertaraf ettiğimizi resmen bir kez daha idrak ettim ve Dukan' a bir kez daha dua ettim. Allah razı olsun ! :)

X