Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

diyetin basinda cok farketmiyor zaten bu kurala uyman, ama diyette ilerleyip soyle 15 kilo verdiginde, kilo verme hizinda yavaslama goruyorsun, eger bu kurallari bilirsen, bunlari o zaman duzeltirsen, kilo vermen tekrar rayina giriyor.

Oyle rahat kurallar var, mesela sutu ve yogurdu, bazilari normal olarak tuketiyor, bu %3 yagli demek, tabiki diyetin basinda kilolar patir patir giderken farketmiyor, ama sonra ona da dikkat etmek zorunda kaliyorsun.

tabi bunlara bastan dikkat etmen daha hizli sonuclar almani saglar, ama baslangicta cok zaar gormuyosun boyle seylerden, verdigin kilolar cogaldikca, kisman gerekiyor. Eh seninde yavas yavas dikkat etmen lazim:), burada baya gunlendin sen:)

41.günüm:KK52: peki hergün muhallebi yememe ne diyorsun abla? sınırlı izinlileri hergün hergün kullanmak olmaz di mi :18: benimde kaçamağım bu işte :KK43:

41.günüm:KK52: peki hergün muhallebi yememe ne diyorsun abla? sınırlı izinlileri hergün hergün kullanmak olmaz di mi :18: benimde kaçamağım bu işte :KK43:

sinirli izinlilerden o kadar korkma:) eger duraklam yapmiyosa sorun yok demektir.

zaten duraklama oldugunda, kendin birakmak isticeksin, bunlara vucut aliskin oldugu icinde, olmayinca, kilo vermeni saglicak. o yuzden cok rahatsiz olma onlardan.

ben tatlandiriciyi cok tuketmemeye calisiyorum, ama o secim iste.

kızlarrr. süt tozu hakkında 1 yk sınırlı diye bilip bunu kaçaktan sanıyordum ancak.
ilkay ablanın katıldığı dukanchatte te sorulmuş ve moderatörler yağsız süt tozunun limitsiz olduğunu yazmışlar teyyteyyy:KK64::KK64::KK64::KK64::KK64::KK64:

bu moderatörlerde ne kadar çelişkili

''Yağsız süt sınırsız (bir ekleme yapmak istiyorum, zaten snırsız olduğunu biliyorduk ama laktozdan dolayı 1 bardağı geçmeyin uyarısında bulunmuşlardı daha önce)''

ee yani?

ya ama onlar sporcu icecegi:)), spor sirasinda performans arttirmak, vucudun spor yuzunden kaybettiklerini tamamlamak icin yapiliyor, bu nedenle iclerinde en hizli kana karisan ve hucrelere isleyen sekerleri barindiriyorlar yani biizm dusmanlarimiz onlar:).

bir icecek aldiginizda dukanin kurali kalorisinin 100 ml icin 2 kaloriyi gecmemis, bu da sadece light kolalar dahil ediyor demek icebilecegimiz seylere. ayran kefir,sut bunlara uymuyor, ama onlara sut urunu olarak ayrica bir limit koymus, sut urunlerinde bir kg gecmeyin demis, ve bunun 250 gramini sadece sut olarak tuketebilirsiniz demis.

ayy ben bunu bilmiyordum bir daha tüketmem :KK43: off bugün birde bezelye yiyince benim aklımda bezelye diye kalmış ama sultani bezelye imiş :KK43: offf çok moralim bozuldu yaa :KK43: tam uyuyorum dikkat ediyorum derken hooop yanlış yaptım hemde ardı ardına :KK43::KK14::KK14::KK14:
kuzum naptın sen bezelye yenir mii:18: nişasta var içindeeeğğğ

ayy kuzum sebzelerde bezelye hatırlıyorum ama o sultani bezelye imiş :KK43::KK14::KK14:

bu diyet esnasında ev gezmeleri oldukça sakıncalı arkadaşlar.
bu akşam mecburen yapmamız gereken bir ziyaret vardı ve kendimi nefsimle boğuşurken buldum.
gerçi ben yendim ben yendim:KK35:
ama çok zor oldu cidden.
bu hafta içinde 3-4 kez bu durumla karşılaştım ve ev sahibinin azıcık yeseniz, ya da yanınıza vereyim sabah yersiniz ısrarları karşısında herkese anlatmak durumunda kaldım dukanı.
diyet yaptığımı sağır sultan bile duydu.
bir de, zaten zayıfsınız niye diyet yapıyorsunuz soruları var tabi:)
ama hoş şeyler bunlar.

2. evreye geçip haftada bir ödül yemeklerine yumulmak için sabırsızlanıyorum
gözlerimi pastane vitrinlerinde bırakıyorum her gün.

sabır
sabır
yaa sabır:))

bu moderatörlerde ne kadar çelişkili

''Yağsız süt sınırsız (bir ekleme yapmak istiyorum, zaten snırsız olduğunu biliyorduk ama laktozdan dolayı 1 bardağı geçmeyin uyarısında bulunmuşlardı daha önce)''

ee yani?

Assagida simlanin sitesinden verdigi cevabi veriyorum. genel gecer olarak olarak boyle, bazen dukanchatte, ozel durumlari dusunmeden cevap verebiliyorlar.

mesela spor yapan birine bir bardak portakal suyu icebilirsin diyolar ama daha onceki konusmalardan anlasiliyo ki, soran kisi gunde 3 saat agir spor yapiyor her gun. o yuzden, dukanchati yorumlarken, biraz dikkatli olmak lazim.

dukandiyetitariflerim: S.S.S'a DUKAN'DAN CEVAPLAR-2
emel merhaba,
kesinlikle fazla süt durağanlık yapar.böyle durumlarda tavsiye edilen günde 1 bardakla sınırlamak.
zaten tüm süt ürünleri toplamda günde 1 lt'yi geçmemeli.
Şunu unutma süt ürünleri de karbonhidrat içerir.Oysa ki et ürünleri ve yumurta saf proteindir.hem geç sindirildikleri için tok tutarlar hem de zayıflatma etkisi daha fazladır.
birçok alternatifin var aslında.
neden yiyecek birşey bulamıyorsun?
9 Temmuz 2012 10:52

Assagida simlanin sitesinden verdigi cevabi veriyorum. genel gecer olarak olarak boyle, bazen dukanchatte, ozel durumlari dusunmeden cevap verebiliyorlar.

mesela spor yapan birine bir bardak portakal suyu icebilirsin diyolar ama daha onceki konusmalardan anlasiliyo ki, soran kisi gunde 3 saat agir spor yapiyor her gun. o yuzden, dukanchati yorumlarken, biraz dikkatli olmak lazim.

dukandiyetitariflerim: S.S.S'a DUKAN'DAN CEVAPLAR-2
emel merhaba,
kesinlikle fazla süt durağanlık yapar.böyle durumlarda tavsiye edilen günde 1 bardakla sınırlamak.
zaten tüm süt ürünleri toplamda günde 1 lt'yi geçmemeli.
Şunu unutma süt ürünleri de karbonhidrat içerir.Oysa ki et ürünleri ve yumurta saf proteindir.hem geç sindirildikleri için tok tutarlar hem de zayıflatma etkisi daha fazladır.
birçok alternatifin var aslında.
neden yiyecek birşey bulamıyorsun?
9 Temmuz 2012 10:52

yeteri kadar ingilizcem olsa. şimdiye basmıştım chat i :KK47:
ne biçim yardımcı oluyorlar.

yirmi'nin kirici olmak gibi bir niyeti yok. Ancak son gunlerde pek cok arkadas var diyete tam karar vermemis belliki, zaten ancak 4-5 kilo fazlasi var, kararsiz oldugu icin, durmadan yaptigi kacamaklari sayiyor.

Ne yazik ki bu oyle bir diyet degil, diyetin temel prensibi kacamak yapmamayi ara vermemeyi gerektiiryor, cunku biraktiginiz yerden baslayamiyosunuz, bir kacmak iki-uc hafta geriye goturuyor. ve cok kararli olmayi gerektiriyor, yara saglayabilmeniz icin. buranin mudavimi oldugumuz icin cok gozlemliyoruz, boyle kaarrsiz kisiler, diyeti tam yapmiyor, ondan sonra dukan bir ise yaramiyor, aylar oldu kilo veremiyorum, verdigim kilolari fazlasiyla geri aldim diye geri donuyor.

Bu diyet beslenme duzenini omur boyu degistirmeniz gereken bir diyet, bu nedenle cok az kilo fazlaligi olanlar icin onerilmiyor. onlar biraz karbonhidrati kisip, birazd sporu arttirsalar, zaten hemen sonuc alirlar, dukan gibi radikal degisikliklere ihtiyaclari yok.

Biraz sert dille uyarmissa, sizin iyiliginiz icin, cunku diyetin oyle yapboz gibi yapildiginda, ise yaramadigini biliyor.

Eger dukana ara vermek zorundaysaniz, dukani tatil moduna almalisiniz eger diyeti birakmamaya karar vediyseniz.
tatilde dukan icin su linke bakabilirsiniz:
dukandiyetitariflerim: TATİLDE DUKAN

bu sizin arayi kilo almadan atlatmanizi saglicak, oldukca rahat disarda yapilabilecek bir rejimdir.

yok yok biliyorum iyiliğimiz için tecrübelerinize dayanarak konuştuğunuzu bende yanlış bişe yazmadım umarım kırıcı yazdysam affola :KK14:teşekkür ederim öneriniz için

ben de regliyim.ve gerçek kilomu bilemiyorum... çok sinir bozucu bir durum.ama hepimiz biliyoruz ki regl döneminde vücut ödem yapar.bugün zayıflamada randevum vardı,iptal oldu regl dolayısıyla.kavitasyon yapamam şu an vücudunda ödem varken dedi uzman.üstelik benim durumum daha vahim,yarın kaplıcaya gideceğiz..:KK50:yarın değilde öbürgüne biter umarım:KK51:

aynen çok sinir bozucu ben bu gün reglimin son günündeyim ve 1kg farketti hemen :KK52: hep eksileri görmek dileğiyle..

Kızlar ben de kansızlık var, kansızlık için olan ürünler pekmez, kuru üzüm vs. dukana uygun olmadığı için dalak alayım diyorum, dalak dukana uygun mu, ıyy onu da nasıl yiyceksem hiçte sevmem :KK14:

bende de kansızlık var ve bu gün tv de diyetisyenin biri kansızlığınız varsa kepekli ürünlerle diyet yapmamalısınız dedi kepekler vücuda giren demiri çekip alırmış ve kansızlık artarmış :KK53: şok oldum kaldım olmazsa ben dr gidip kansızlık için hap alacağım başkada çare yok sanırsam :18:

selam dukancanlar;

reglim devam ediyor.kaplıca için hazırlıklarım tamam.annemlerle gideceğiz,kızımla birlikte haber bekliyorum.ne olur ne olmaz diye yiyecek stokumuda yaptım.tavuk göğsü haşladım,saklama kabına koydum.ekmeğimi yaptım.4 tane light ton balığı aldım.lorumu ayarladım.gideceğimiz yer devremülk.buzdolabı,fırın vs var.sıkıntı çekmem.buhar odasıyla sauna beni bekler.:KK52:açık mis gibi havada yürüyüşümüde yaparım.bu perşembe bildirim yapamayacağım.mart sonunda hedefime ulaşınca belki önce-sonra yaparım motivasyon açısından:KK51::KK52::KK76:

ohh sefan olsun süpersinnn hazırlıklarına bayıldım çok güzel örnek oluyorsunuz biz taze dukancılara valla :KK16:

ay eşim okuldakiler herkes zayıfladığın belli diyorlar.daha 3,5 kilo oldu.ne güzel bir duygu.dediğin gibi hazırlıklıydım sorun olmadı.

bu müthiş bir duygu bu gün ben de motive oldum arkadaş sen ne yapmışsın kendine ne kadar kilo verdin dedi hem de sadece 4kg vermemle farkedildi ya bende keyif son sürat tabi :KK52: şimdi daha fazla spor daha dikkatliyim ve bu akşam misafirlikte bile kaçamak yapmadım bu motivasyonla :KK52:

bu diyet esnasında ev gezmeleri oldukça sakıncalı arkadaşlar.
bu akşam mecburen yapmamız gereken bir ziyaret vardı ve kendimi nefsimle boğuşurken buldum.
gerçi ben yendim ben yendim:KK35:
ama çok zor oldu cidden.
bu hafta içinde 3-4 kez bu durumla karşılaştım ve ev sahibinin azıcık yeseniz, ya da yanınıza vereyim sabah yersiniz ısrarları karşısında herkese anlatmak durumunda kaldım dukanı.
diyet yaptığımı sağır sultan bile duydu.
bir de, zaten zayıfsınız niye diyet yapıyorsunuz soruları var tabi:)
ama hoş şeyler bunlar.

2. evreye geçip haftada bir ödül yemeklerine yumulmak için sabırsızlanıyorum
gözlerimi pastane vitrinlerinde bırakıyorum her gün.

sabır
sabır
yaa sabır:))

kesinlikle ev gezmeleri hiç uygun olmuyor bu gün arkadaşın annesi su böreği, içli köfte, turşu kavurmalar gibi donatılmış sofra; ama bir baktım içli köfte tabağı yağlı yağlı dedim bu yağlardan sen de bol bol var önce onları yak ve hiçbirine el sürmedim :KK52: ama tabiki sürekli gezmelere gidip bu sahneyle karşılaşmaya da gerek yok demi ama :KK34: azmin sonu zafer olacak tam destek dukandaşlarr :KK76:

günaydın arkadaşlar
7de kalkıp duşumu aldım çayımı demledim.
yumurtalarım haşlanıyor ve lor peynirime domates biber ve salatalık doğrayarak ilk kez farklı bir şey hazırladım kendime
güzel oldu, tavsiye ederim:)
bugün ps günüm ve yarın bildirim günü.
kafamdan onlarca sebze yemeği geçiyor.bir yandan da yarın bildirim yapıcaz abartıp da hayal kırıklığını yaşama diyor içimdeki ses.

inşallah güzel haberlerle burda oluruz yarın sabah.
kolay gelsin herkeslere:))

Kızlar haftaya dukana başlıcam 73 kiloyum 13 kilo vermem gerekli bunlar doğum kilolarım atak evresinde 1 günü neler yiyerek geçiriyorsunuz yardımcı olurmusunuz

Atak evresinde sadece ve yalnızca saf protein tüketiyoruz. Bunlar kırmızı-beyaz et, balık, yumurta, süt-ayran-kefir(1 lt yi geçmeden), yağı çok az olan light peynirler. Ayrıca atakta her gün 1,5 yk yulaf kepeği şart, bu karbonhidrat ihtiyacın için.

Genel olarak böyle. Yemek yaparken küçük bir soğan, yarım domates vs kullanabilirsin(fazlası sebzeye girer), baharatlar serbest. Bunların dışında ki herşey yasak canım.

tüm foruma günaydın...

diyet öncesi kıyafetlerimi değerlendirecek yer arıyorum...

birkaç yer baktım... karar veremedim...

çoğu hala uzun süre giyilebilecek durumdalar...

fikri, önerisi olan....

günaydın arkadaşlar
7de kalkıp duşumu aldım çayımı demledim.
yumurtalarım haşlanıyor ve lor peynirime domates biber ve salatalık doğrayarak ilk kez farklı bir şey hazırladım kendime
güzel oldu, tavsiye ederim:)
bugün ps günüm ve yarın bildirim günü.
kafamdan onlarca sebze yemeği geçiyor.bir yandan da yarın bildirim yapıcaz abartıp da hayal kırıklığını yaşama diyor içimdeki ses.

inşallah güzel haberlerle burda oluruz yarın sabah.
kolay gelsin herkeslere:))

bildirim gunleri ben de heyecan yapiyorum, ama yarina hazirlikli olcam, buugn yuzmeye gidecem, yarina etkisini gosterir:) protein gunum zaten. umarim sonuc guzel olur.:)

Günaydın beybiler,

Atağımın 5. günündeyim...

Bu gün yoğun bir gün olucak menümü yazıp marş marş işlerin başına geçiim ben...

Sabah
2 haşlama yumurta
1 kaşık yoğurt
bol bol kırmızı pul biber....

2 adet şekersiz şeker.... zaten minnacık....naneli.... (ATAKTA YENEBİLİR Mİ?)
1 b sade nescafe.....

öğle
haşlama tavuk 2 parça
1 kase yulaf kepekli yoğurt

akşam
1 parça tavuk
belki yarın için pişireceğim köftelerden de 1 adet yerim....

bol bol form çayı vs...

eger emzirmeyi birakacaksan, seyirde baslaman daha iyi olur. sen diyettesin uzun zamandir zaten, o yuzden atagin sana cok katkisi olmaz, asil seyirde yag yakmaya basliyosun zaten.

Sana tavsiyem, ama yurumeyi ihmal etme, daha bebek ayaklanmamistir, seni cok yormuyodur, biraz hareket etmen lazim o yuzden, eger hareketli cocuk pesinde kostursaydin, yeterli derdim ama, bu diyet en cok yurume ile fayda sagliyor.

ay cok zahmet olacak ama bisey daha sorabilirmiyim:26:ben %0,1 yagli sut iciyorum bundada sinir varmi acaba. ayrica bu sutten yogurt ve peynirde yapabiliyorum. ya ben sutu cok severimde.:KK31:tabi emzirirken %1,5 ictim az daha yagli olsun diye. canim kusura bakma sorularimla bunaltmiyorumdur insaallah. cevaplarin icin cok sagol ellerin dert gormesin:KK54:

ay cok zahmet olacak ama bisey daha sorabilirmiyim:26:ben %0,1 yagli sut iciyorum bundada sinir varmi acaba. ayrica bu sutten yogurt ve peynirde yapabiliyorum. ya ben sutu cok severimde.:KK31:tabi emzirirken %1,5 ictim az daha yagli olsun diye. canim kusura bakma sorularimla bunaltmiyorumdur insaallah. cevaplarin icin cok sagol ellerin dert gormesin:KK54:

ne demek zahmet, burda hep beraber ogreniyoruz, yanlislarimizi duzeltmeye calisiyoruz.

Sutun yagi sorun olan degil zaten, asil sorun icinde bir cesit seker var laktoz siz ayrica seker eklemesenizde. bu bir cesit karbonhidrat, sut cok tuketildiginde, bu karbonhidrat nedeniyle, kilo verme de duraklamalar oluyor. eger sizde henuz oyle bir etki gorulmediyse herhangi bir degisiklik yapmaniza gerek yok, ama durakladiginizi soylediniz, bu nedenle sut muktarina da dikkat etseniz iyi olur.

peynir, laktoz acisindan zaarrli degil, cunku peynir yaparken, bakteriler icinde sekerleri tuketiyorlar, bu nedenle, peynir tuketebilirsiniz, peynir de dikkat etmeniz gereken yanliz peynirin yagi, sutun suyu atildigindan, yag derisimi oldukca yuksek seviyelere cikabiliyor peynirlerde. %2 yagli peynir bulabilirseniz bunu yiyebilirsiniz istediginiz kadar ama bulamazsaniz %7 yagli peynire 40 grama kadar tolere gida olarak izin var.

canım sen kendin daha karar verememişsin ki bizden cevap bekliyorsun...biraz kararlı ol ve kitabı okumayı dene. dıkanı hayatımız boyunca 2 kere yapma hakkımız var. 1. hahhın gitmiş. 2. içinse hadi bozarsam? diyorsun..

cevabınız için teşekkür ederim ben kitabı okumakla kalmadım sadece yeterli derecede de bilgi sahibi oldum dukan diyeti hakkında,yalnızca size danışmak istedim ne yapsam daha iyi olur gibilerinden,ama siz benim yazdığımı yanlış okumuş ve algılamışsınız yanılmıyorsam ben daha 1.bozmadım ki 2.si için hadi bozarsam tarzında bir şey söyleyeyim :KK1: yazdıklarıma da baktım öyle bir konuşma geçmiş mi diye ama bulamadım neyse tekrar teşekkür ederm cevap için :KK1:
Afedersin canim ozaman ...yanlis anladim ya da baskasinin cevabini sana yazdim.
bildirim gunleri ben de heyecan yapiyorum, ama yarina hazirlikli olcam, buugn yuzmeye gidecem, yarina etkisini gosterir:) protein gunum zaten. umarim sonuc guzel olur.:)
Sanirim yarina eksi var sende. Bildirim gunlerinde ben de heyecanlaniyorum. Ama eksiyi gorunce...arti varsa moral sifir.aksami hafif atlatirsam belki yarina 75 li birseyler gorurum...

X