arkadaşlar sorularımı cevaplayacak hayırsever bir dukandaş arıyorum lütfennnn yardımm bir de seyirde de her gün yulaf kepeği yiyor muyuz?
cevap için teşekkürleraaaah ahhh.. bunu sorduğunuza göre kitabı okumamışsınızinşallah ben yanlış dşünmüşümdür de okumuşsunuzdur, okumadıysanız mutlaka en kısa zamanda alıp okuyun :) eşinize de rehberlik etmeniz gerekiyodur çünkü muhtemelen :)
seyiri 1 protein+sebze günü 1 saf protein günü şeklinde uyguluyoruz. 1saf pro 1 prosebze ya da 5 safpro 5 prosebze şeklide uygulayabilirsiniz, hangisi kolay gelirse size. saf protein günlerinde sebze tüketemiyoruz ve sebzeprotein günlerinde de proteinin 3te2 sebzenin 3te1 oranında olmasına dikkat ediyoruz. her gün 2 yk yulaf kepeği ya da 3 yk yulaf kepeği galeta karışımı tüketme şartı var. 30 dk yürüyüş ve 2 lt suyu da unutmayın, başarılar
yani ben çok da büyük hata yapmadım değil miezmeden cok yememissin, eger icinde yag yoksa, genelde olur ezmelerin icinde, protein gunlerinde o kadar domatese izin var, biber icin ayni seyi diyemeyecegim. soganda kullanabiliyorsun. yani cok buyuk kacamak degil, yag yoksa.
cecil peynirlerinin yag orani cok fazla oluyor, ben de simlanin sozunu ettigi civil peyniri ile cecil peynirini karistirmistim, yag oranlarina bakiyorum gayet yuksek, alla alla demistim, neden yagsiz diyo bu peynire. ama bahsi gecen civil peyniri cecil degil. yani ataga uygun degil.
Atak ve seyir evresinde izin verilen yag orani maksimum %3 sut urunleri icin. Seyir evresinde yanliz tolere gida olarak 40 gr %7 yagli peynire izin var. Gunde iki tolere gida hakkiniz var.
cevap için teşekkürlerben kitabı okudum aslında da netten diyete uygun menüler araştırdım hepsinde sebze protein karışıktı ondan kafam karıştı acaba kitabı yanlış mı algılıyorum diye şimdi doğru algıladığımı tescillemiş bulunuyorsun tekrara teşekkürler ben günlük 1.5 en az su olarak tüketiyorum buna ayran+çay+kahve dahil olunca 2.5-3 lt oluyordur sanırım bir de günlük 40-50dk kondisyon bisikletine biniyorum en az 30dkda yürüyüş yalnız ne yaptıysam light yoğurt ve light süte eşimi ikna edemedim bu yüzden bunları yarım yağlı tüketiyoruz :18: şu ana kadar kilo vermede sorun olmadı umarımda olmaz yulaf kepeğini yoğurtla tüketiyorum halen alışamadık ya işte böylee
yani ben çok da büyük hata yapmadım değil miçeçili de çok az yediğim için kendimi azcık affediyorum cevap için çooookkk teşekkürlerrr
önemli olan 100grdaki yağ değerinin %2den yüksek olmaması, eğer besin değerlerinde %2 ve altı yağ içeriyorsa yarım yağlı da kullanabilirsiniz ki bende yarım yağlı kullandım hep. duraklama yaşarsanız lighta geçiş yaparsınız, bütün kozları diyet başında kullanmamak daha bile iyi olabiliyoryulaf kepeği için bloglara bakmışsınızdır, simla ilkay ve edanın blogları şahane gerçekten. öyle bi derya ki bi dalsanız çıkamazsınız, keşke daha fazla yulaf hakkımız olsaydı dersiniz :) işkence etmeyin kendinize de yulafı daha lezzetli tüketin bence :13:
herkese selamlaar, güzel haftasonları hepinize
krebi nasıl yapıyosun bilmiyorum canım ama ben sana alternatif bi krep tarifi veriym denersin belki :)
ben normalde ekmek yapıp ondan da tost yapıyodum kepekle ama 4 gündür bu tarifi yapıyorum ve çok memnunum bıkmadım da:) krepten ziyade ayvalık tostu ya da kumru benzeri bi tadı oluyor.ekmek yapmaya üşeniyorum artık :)
1.5 yk yulaf kepeği
2 yk süt tozu
1 çk kabartma tozu
bi çimdik tuz (önce bunları karıştır kendi aralarında)
sonra
1 yumurta
yarım çay bardağı süt ekleyip çatalla krep ya da omlet gibi çırp.
çok küçük olmayacak bi tavayı 1 tatlı kaşığı ile yağla, (hatta teflon tencerede bile yapabilirsin)
yüksek ateşte olan tava kızınca bu karışımı dök. tavayı biraz sallayarak eşit dağılmasını sağlayabilirsin.
karışımı döktükten sonra altını biraz kısıp arasına koyucaan malzemeleri hazırla. ben dukana uygun kaşar sosis beyaz peynir hindi füme ve bazen de reçel koyarak yapıyorum. (tabi buna göre gün içinde başka 1 tk yağ kullanmıyorum ya da kaşar ya da sosis çok tükettiysem diğer yediklerimden sınırlı izinli olmamalarına dikkat ediyorum duraklama yapmasınlar diye.)
sen onları hazırlarken krebin bi tarafı pişmiş olacak zaten, üstünün göz göz olmasından anlayabilirsin piştiğini.
krebi çevirip pişen tarafına hazırladığın malzemeleri koyuyosun. arka tarafı da pişince yarım ay şeklinde kapatıyosun. biraz da bastırırsan kaşar erir malzemeler birbiriyle karışır ve daha güzel olur. eğer yememiş olsaydım fotosunu da eklerdim ama çoktan yedim :)
kahvaltıda ya da öğle yemeğinde tüketirsen sosis vb gibi izinli şeylerin hazmı daha kolay oluyor, o yüzden en azından bu tarifi geç saatlerde tüketmemeye çalış :)
bi kaç gündür benim ekmek yapmaya üşenmelerime ve ekmekten sıkılmalarıma hızır gibi yetişti bu tarif. isteyen deneyebilir
merhaba...
ben de lor en dusuk yorsanınkını buldum.. ama genelde (ben aydındayım buralarda kesik dıyorlar) kendım kesık yapıyorum yagsız sut ten... :) beyaz peynır aknaz %2 den 4'e cıkarmıs o nedenle sutas lıght alıyorum oda %2.2...
kasar peynırı olarak en dusuk bahcıvanınkını buldum bende oda %10 zaten komple yıyecek halımız yok yemeklere gorsellık ve tost ıcın bır dılım kafı :)
yulaf kepegı gercekten bayıyor ama ben yogurda katmaktan sıkıldıgım ıcın ya ekmek ya kek yapıyorum gunlukk... ıstersenız sızde deneyın kendı kafama gore olculerı belırledım hergun yapıyorum :)
EKMEK ıcın
2 kasık yulaf kepegı(veya 3 kasık yulaf galeta karısımı)
bır yumurta
yarım paket kabartma tozu veya karbonat
azar azar sut eklıyorum cırparken(kek hamuru kıvamına gelene kadar)
bunları 200 derecede kızarana kadar pişiriyorum... arasına lıght kasarımıda koyup tost yapıp bı guzel yıyorum...
KEK ıcınde
2 kasık yulaf k.(3 kasık yulaf-galeta karısımı)
2 kasık suttozu
bır yumurta akı
kabartma tozu
1-1,5 kasık tatlandırıcı(arzunuza kalmıs)
azar azar sut yıne
ıstedıgınız aromalar(ben lımon veya portakal kullanıyorum) yoksa kabuk rendelıyorum :)
tarcın...
once kuruları karısıtırp sonra sıvıları koyup cırpıyorum 150 160 dercede kızarana kadar pişiriyorum..
aksam 5 cayına acayıp ıyı gıdıyor... bu arada kabarıp sonerse sasırmayın ben hep yasıyorum ama tadı cok guzel olyor ıslak kek havasında :))
iyi aksamlar kızlar ben bugun bişeyler duydum ve morilim bozuldu bi arkadaş toplantısında biri kuzenlirinden bahsetti yok dukan yapmışlar her evresine tam uymuşlar sonra verdigi kiloları 2 katı olarak almışlar :18: moralim bozuldu yani kızlar sizce doğrumu dur ben dukanın farklı olduğunu sanmiştım
ama bıktım aynı şeyleri yemekten.
yemeğimdeki en büyük renk peynir çeşitleri oldu.
sebze günlerinde bile sebze tüketesim gelmiyor.
her gün 2 haşlanmış yumurtam var nerdeyse.
sabah bir bardak sütüm.
peynirin her çeşidi (artık light olup olmamasına bakmıyorum)
mesela bugün et yemedim.
ton balığının yağını süzüp yedim dukan ekmeğimle.
başka ne yedim?
hımm söylesem mi acaba:18:
2 ceviz yedim.
birkaç hamsi dünden kalan
başka da bişey yok işte
peynir bir de labne.
benim en büyük darboğazım okulda dukana uygun birşeyler bulmanın zorluğu
evden bişeyler götüreyim diyorum hep ama yetişemiyorum.
evde ailenin diğer fertlerine normal yemekler hazırlayıp yememek nasıl kahredici bilemezsin.
(şimdi bunu okusa benimki, yemek yaptığın mı vardı der ya, neyse)))
mesela şu anda mutfakta misler gibi yaptığım kabak tatlısı var ve ben yiyemiyorum.
sadece seyrediyorum ve kokluyorum.
bir de taşan şerbetini ocaktan kazıyorum
bugün erken kalkmama rağmen hala sporumu ve kahvaltımı yapmadım.ablamla küsüm.salonda sessizce oturup işe gitmesini bekiyorumyüz yüze gelirsem kızarım yine sanırım gidiyorrrr
artık yulaf kepeği yemek istemiyorum midem almıyor,bulanıyor her yediğimde hele kokusu allahım resmen işkenceyemesem kilo vermez miyim
arkadaşlar sorularımı cevaplayacak hayırsever bir dukandaş arıyorum lütfennnn yardımm bir de seyirde de her gün yulaf kepeği yiyor muyuz?
bu yulaf kepeğini öğrendim ama galeta karışımı demişsiniz ya galeta karışımı ne oluyor? :26:
kızlar bu kilo çizelgesini nasıl güncelliyoruz??? tickerflory ye girdim ama ne yaptıysam olmadıçok soru sordum ama de mi :26:
ben keşke diyorum mesela şu anyulaf hakkım bitti ama canım acaip tatlı istiyor.helva yapasım geldi de kepek hakkım yok... 1 kaşık fazla olsa ne olur ki? sütlü tatlı yapamam,mısır nişastası kullanamam şimdi.yumruk tayım da..
bugun seyirde ilk günüm ve sonunda 70lerden kurtulduguma çok mutluyum :)) ,
5gün atak yaptım, bugünde sadece saf protein aldım
fakat 1/1mi 5/5 mi yapsam kararsızım şuan şahsen 5/5i kaldırabilirim ve bana en uygunu gibi deneyenlern fikirlerini bekliyorum.
Başlangıç: 72.2
Şuan: 69.7
Su problemini çözdüm gibi fakat kabızlık baş gösteriyor şuan kayısı yesem diyorum ama oda uygun değil
tatlım burada arkadaşlar kabızlık sorununda genelde arkadaşlar ilaç kullanıyor ben yaşamadım diyette sorun ama acı çehre meyvesinden alıp 3 4 tane yemeni tavsiye ederim hem sinameki gibi bağırsağı tembelleştirmiyor hem doğal...ama çok sancı veriyor ve acısı çok kekre söyleyim[
hmm bilgi için teşekkürler canım evet haklısın yağ oranı tüketimime uygun zaten iki kaseden fazla yoğurt yemiyorum süt desen hiç gibi genelde tavuk göğsü ve ayran ağırlıklıyım sanırım bu sayede hızlı kilo verebildim yalnız adet oldum 2kg geri almış gibiyim kitaptaki açıklamayı okuyunca içim rahatladıönemli olan 100grdaki yağ değerinin %2den yüksek olmaması, eğer besin değerlerinde %2 ve altı yağ içeriyorsa yarım yağlı da kullanabilirsiniz ki bende yarım yağlı kullandım hep. duraklama yaşarsanız lighta geçiş yaparsınız, bütün kozları diyet başında kullanmamak daha bile iyi olabiliyoryulaf kepeği için bloglara bakmışsınızdır, simla ilkay ve edanın blogları şahane gerçekten. öyle bi derya ki bi dalsanız çıkamazsınız, keşke daha fazla yulaf hakkımız olsaydı dersiniz :) işkence etmeyin kendinize de yulafı daha lezzetli tüketin bence :13:
wisper cevaplar için teşekkürler yulaf galeta karışımını markete gittiğim anda alacağım inşallah ve ticker hazırlamasının yöntemini buldum hani kilomuzu yazdığımız yer varya orada bir bulunduğumuz kg bir başladığımız kg ve ulaşmak istediğimiz kg bulunuyor biz ordan bulunduğumuz kg değiştirince değişiyortarifleri çeşitlendirmek monotonluğu önlüyor sanırım.daha seyirde 6. günü sıkılma başlamadı daha
ben çok yeniyim diye cevaplamadım.yanlış bilgi vermek istemem.
bi sade yulaf kepeği satılıyor bi de yulaf galeta karışımı.ama kepekten 2 kaşıksa galeta karışımından 3 kaşık tüketebiliyorsunuz.sanırım galeta karışımının protein oranı daha fazlaymış.
ben de başarılı değilim bu konuda her defasında yeni hazırlıyorum hem şeklini de değiştirmiş oluyorum güzel oluyor.
bugun seyirde ilk günüm ve sonunda 70lerden kurtulduguma çok mutluyum :)) ,
5gün atak yaptım, bugünde sadece saf protein aldım
fakat 1/1mi 5/5 mi yapsam kararsızım şuan şahsen 5/5i kaldırabilirim ve bana en uygunu gibi deneyenlern fikirlerini bekliyorum.
Başlangıç: 72.2
Şuan: 69.7
Su problemini çözdüm gibi fakat kabızlık baş gösteriyor şuan kayısı yesem diyorum ama oda uygun değil
aktarlarda satılıyor bulman kolay sancıya değermi dersen ilk sancı girdiğinde eyvah dedim doğuruyorum keşke yemeseydim ama 1 saat sonra içimde ne var ne yok boşalttığındaki rahatlık süperdi bence değer ama seni bilemem ben kullandığımda çok zor durumdaydım eğerkullanırsanda evde sürekli lavaboya gideceğin bir saat seç bayağı bi tuvalete taşıyor uyumayacağın işinin olmadığı bir saati seçmelisin:)tamam canım nereden bulabilirim bu meyveyi ve sancı çok demişsin değer mi buna nasıl bir sancı zararı olmasın vucuda
tatlım burada arkadaşlar kabızlık sorununda genelde arkadaşlar ilaç kullanıyor ben yaşamadım diyette sorun ama acı çehre meyvesinden alıp 3 4 tane yemeni tavsiye ederim hem sinameki gibi bağırsağı tembelleştirmiyor hem doğal...ama çok sancı veriyor ve acısı çok kekre söyleyim[
ayyyyyyyyy acı çehre o ne fena bir şey 3 tane yedim nerdeyse diyeti bozup 1 kavanoz reçel yiyecektim tadını ben hiç mi hiç sevemedimama kilo vermek içinde o kullanılıyormuş
hmm bilgi için teşekkürler canım evet haklısın yağ oranı tüketimime uygun zaten iki kaseden fazla yoğurt yemiyorum süt desen hiç gibi genelde tavuk göğsü ve ayran ağırlıklıyım sanırım bu sayede hızlı kilo verebildim yalnız adet oldum 2kg geri almış gibiyim kitaptaki açıklamayı okuyunca içim rahatladıbir de ben yeniyim diye simla ilkay ve edanın bloglarını yeni keşfettim çok incelemedim hemennnnn bakıyorum teşekkürlerrr
wisper cevaplar için teşekkürler yulaf galeta karışımını markete gittiğim anda alacağım inşallah ve ticker hazırlamasının yöntemini buldum hani kilomuzu yazdığımız yer varya orada bir bulunduğumuz kg bir başladığımız kg ve ulaşmak istediğimiz kg bulunuyor biz ordan bulunduğumuz kg değiştirince değişiyor
Kayısı yerine önerim bir tatlı kaşığı kadar keten tohumu tüketin ben çok fena oldum kabızlıktan keten tohumu günlük tüketiyorum(dukana uygun) artık mecburbir de olmadı kabızlık geçmiyor dersen eczaneden 15tlye doğal bir ilaç aldım çok etkili dendi zorlandığım zamanlarda 1 tane yutuveriyorum geçiyor proteinler ister istemez kabız yapıyor ama ben kendimi bildim bileli kabızlıkla baş ederim ayrıca seyir evresine geçtiğin için sebzeler de kabızlığına iyi gelecektir kanımca ben de seyire geçtim ancak hergün proteini başaramıyorum bu yüzden 1p+1s bir gün arayla yapmaktan yanayım hem kabızlığıda bir nebze önler diye umudum var :26: boll kilo kayıplı günlerrr
aktarlarda satılıyor bulman kolay sancıya değermi dersen ilk sancı girdiğinde eyvah dedim doğuruyorum keşke yemeseydim ama 1 saat sonra içimde ne var ne yok boşalttığındaki rahatlık süperdi bence değer ama seni bilemem ben kullandığımda çok zor durumdaydım eğerkullanırsanda evde sürekli lavaboya gideceğin bir saat seç bayağı bi tuvalete taşıyor uyumayacağın işinin olmadığı bir saati seçmelisin:)
ben yedim ve pişman etti beni Allah yardımcısı olsun yiyenlerin gerçektenevet tatlım berbat tadı var ama değiyor bence o rahatlama hali hepsini unutturuyor.zayıflamak içinde kulllananlar var evet..
keten tohumunu ben aktardan az az alıyorum fazlası hemen bozuluyor çünkü, aldığım anda adama kendi makinelerinde öğüttürüyorum ve öğütülmüş haliyle biraz yoğurda katıp yiyebilirsinilaç taraftarı değilim söyleki eskiden sindirimim çok iyiydi galiba proteinler. keten tohumunu deneyeceğim umarım tadıda çok güzeldir ve dediğiniz gibi artık ıspanak gibi sebzeler serbest sindirimim düzelebilir
ben yedim ve pişman etti beni Allah yardımcısı olsun yiyenlerin gerçekten
keten tohumunu ben aktardan az az alıyorum fazlası hemen bozuluyor çünkü, aldığım anda adama kendi makinelerinde öğüttürüyorum ve öğütülmüş haliyle biraz yoğurda katıp yiyebilirsinha bu arada kesinlikle açıkta bırakma cam kavanozla buzdolabında saklamk en sağlıklısı bozulmaması için ben de ilaç taraftarı değilimdir ama bu tamamen doğal olunca denedim memnun da kaldım doğrusu
açıklama için çok saol canımya bak bilmesem baharat gibi birşey sanar saklama koşullarına dikkat etmezdim yogurtla tüketirim artk çok tşk ederim inş. sonuç alırm