Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Abla şu kırmızı çayı denemelisin???hem ödeme hem de tuvalete birebir bence...tatlandırıcın takita ise ishal olursun..bide kızlar şu takita tatlandırıcının içinde aspartam ve en doğal tatlandırıci splenda ve stevea bunu yazdım çünkü aspartam çok zararlı üzerinde yazmış içerir diye.splenda pahalı ama doğal

Kesinlikle içinde aspartam barındıran şeyleri tamamen hayatımızdan çıkartmalıyız. Tatlandırıcıları vs de ona göre seçmeliyiz. Aspartam uzun süreli ve sık kullanımda sağlıklı insanda böbrek rahatsızlıklarına yol açıyor. :KK20:

kırmızı cayın tarifffffffffi ni verin lütfeeeeeeeeeeeeeeeeen

Kırmızı çay dediğiniz Nar Şerbeti sanırım

1 kaşık hibisküs
1 kaşık kuşburnu
1 kaşık yeşil çay

3 ünü karıştırıp demliyorsun.. İster kaynat istrer sadece sıcak suda beklet..

Kimi sıcak kimi soğuk tüketiyor... Ve Ödem atmada etkili diyorlarrr..

Son düzenleme:
Kızlar ozon saunayı bugün denedim..:KK8: Kendimi hem canlanmış hem de rahatlamış hissediyorum.. :21:

Umarım yarına eksiler beni karşılar... :KK76:

Kesinlikle içinde aspartam barındıran şeyleri tamamen hayatımızdan çıkartmalıyız. Tatlandırıcıları vs de ona göre seçmeliyiz. Aspartam uzun süreli ve sık kullanımda sağlıklı insanda böbrek rahatsızlıklarına yol açıyor. :KK20:

Evet canım sana kesinlikle katılıyorum.. Aspartam ile ilgili daha açıklanmamış o kadar çok araştırma var ki..

Tatlandırıcılar içerisinde en sağlıklı olanlar Splenda ve Stevia..
Splenda biraz pahalı ama gerçek şekere en yakın tadı da splenda veriyor..

şu kırmızı çayın tarifi bir daha verebilirmisiniz.

yaa niye kimse bana cevap yazmıyor :KK43: :KK43:

Kırmızı çay 1tatlı kaşığı nar çiçeği(hibüsküs),4-5tana kuşburnu ve 1tatlı kaşığı Yeşilçayı 1litre su ile demleyip içiyoruz sonuç süper tatlandırıcıda kullanabilirsin...

PROFETEROL HAMURU VE PROFETEROL

2 yumurta akı
6 kaşık sütozu
dörtebir diyet vanilyalıpuding(birbardaksütle pişir)
dörtebir kakaolu diyet puding(birbardaksütle pişir)
limonkabuğu rendesi 1 çaykaşığı

yumuta aını mikserle köpürt içine süttozunu eleyip iyice çırp 4 tana müflin kabına koyup 200 derecede pembeleşene kadr pişir,hamur soğuyunca altından bir delik açıp oyar gibi yapıp hamurları arala pudingleri ayarına göre pişir soğut.dörte bir olduğu için ikisindende 1 kasik çııyor.vanilyanın içine limon kabuğunu koy ve 4 profeterole açtığın delikten kremşantı torbasıyla doldur tabağa dizip soğutup iyice çırptığınız kakaolu pudingi dökün.dilerseniz yağ hakınızı 1 tatlıkaşığı tereyağından yana kullanıp kakaolupudinginiçine katıp lezzet artırabilirsiniz.yumurtanın sarısı olmadığı için hamur okadar kokmuyor.şimdi ben yarına hazırlıyacağım.bugünkü sınırlı hakkımı kulandım.çünkü pudingin içinde tatlandırıcı ve nişasta var 1 paketi 4 kişilik olduğu için bu profeterolü 2 günde yemenizi tavsiye ederim.kepeksiz ekmekte yumurta bana okmuştu ama tüm yumurta yerine 2 tane ak koyunca beze hamuruna benzedi.zaten tümyumurtadan yaptığımda birkerede tatlandırıcı koymuştum bezeye benzemişti tadı sadece sarıssının kousu rahatsız etmişti.şimdi sadece akıyla yapacağım.diyet pudingleri kullanıyorum.içinde tatlandırıcı var.nişastasıda az olduğu için.çünkü ennihayetinde kullandığımız tatlaandırıcılarda şekeri azaltılmış.birarkadaş sıvı tatlandırıcıyı önermiş onu nasıl kullanacağız.şıralıtatlılardamı.kurabiyelerde nasıl olur.burdaki büyükmarkette var.bilen varsa paylaşsın lütfen.

Son düzenleme:
Kırmızı çay dediğiniz Nar Şerbeti sanırım

1 kaşık hibisküs
1 kaşık kuşburnu
1 kaşık yeşil çay

3 ünü karıştırıp demliyorsun.. İster kaynat istrer sadece sıcak suda beklet..

Kimi sıcak kimi soğuk tüketiyor... Ve Ödem atmada etkili diyorlarrr..

Bak kaç tarif biden aldın..cevap vermez olurmuyuz?

2 yumurta akı
6 kaşık sütozu

yumuta aını mikserle köpürt içine süttozunu eleyip iyice çırp 4 tana müflin kabına koyup 200 derecede pembeleşene kadr pişir,hamur soğuyunca altından bir delik açıp oyar gibi yapıp hamurları arala pudingleri ayarına göre pişir soğut.dörte bir olduğu için ikisindende 1 kasik çııyor.vanilyanın içine limon kabuğunu koy ve 4 profeterole açtığın delikten kremşantı torbasıyla doldur tabağa dizip soğutup iyice çırptığınız kakaolu pudingi dökün.dilerseniz yağ hakınızı 1 tatlıkaşığı tereyağından yana kullanıp kakaolupudinginiçine katıp lezzet artırabilirsiniz.yumurtanın sarısı olmadığı için hamur okadar kokmuyor.şimdi ben yarına hazırlıyacağım.bugünkü sınırlı hakkımı kulandım.çünkü pudingin içinde tatlandırıcı ve nişasta var 1 paketi 4 kişilik olduğu için bu profeterolü 2 günde yemenizi tavsiye ederim.kepeksiz ekmekte yumurta bana okmuştu ama tüm yumurta yerine 2 tane ak koyunca beze hamuruna benzedi.zaten tümyumurtadan yaptığımda birkerede tatlandırıcı koymuştum bezeye benzemişti tadı sadece sarıssının kousu rahatsız etmişti.şimdi sadece akıyla yapacağım.diyet pudingleri kullanıyorum.içinde tatlandırıcı var.nişastasıda az olduğu için.çünkü ennihayetinde kullandığımız tatlaandırıcılarda şekeri azaltılmış.birarkadaş sıvı tatlandırıcıyı önermiş onu nasıl kullanacağız.şıralıtatlılardamı.kurabiyelerde nasıl olur.burdaki büyükmarkette var.bilen varsa paylaşsın lütfen.

Ablacım o diyet pudingler bize uygun değil onun yerine nişasta ile kendimiz yapıyoruz oda çok nadir yapıyoruz ki duraklamayalım..arkadaşlar ne der bilemem ama onları yememeliyiz light bile olsa...

Bugün 3. günüm
Başlangıç: 72.2kg
Şuan: 70.4kg
4. yada 5. günden sonra diğer evreye geçeceğim
Gün İçinde açlık olmuyor fakat akşamdan sonra özellikle geceleri biraz zorlanıyorum
Hadi Hayırlısı :)

2 yumurta akı
6 kaşık sütozu

Ben sıvı tatlandırıcı kullanıyorum 1yemek kaşığı koyuyorum yetiyo ne splenda ne stevea sıvı tatlandırıcıyı tek geçerim...

Kızlar birşey soracağım, şimdi ben yarın atağa başlıcam, bir tarif var anne kurabiyesi diye trifte 2 yemek kaşığı yulaf kepeği kullanılıyor ben bu kurabiyelerden diyelim ki 5 tane çıktı hepsini 1 günde yiyebilir miyim:KK53:

Kızlar birşey soracağım, şimdi ben yarın atağa başlıcam, bir tarif var anne kurabiyesi diye trifte 2 yemek kaşığı yulaf kepeği kullanılıyor ben bu kurabiyelerden diyelim ki 5 tane çıktı hepsini 1 günde yiyebilir miyim:KK53:

o tarifi bilmiyorum fakat kitaptan anladıgım kadarıyla listedeki ürünlerle yapıldıgı sürece günün istenilen saati istediğimiz kadar yiyebiliyoruz. Ama tabi sonuç açısından aşırıya kaçmamak en iyisi yada mesela 5 tanesini hemen yemek yerine günün belirli dönemlerine bölmeni öneririm canm

Merhaba kızlar :)
şu anda lıght puding yiyorum
bitmesin diye dua ediyorum :) (malum adet dönemim yaklaştı :KK43:
ama bi taraftanda suç işliyomuşum rejimmi bozulacakmış gibi de hissediyorum :KK43:
siz ne sıklıkla tüketiyosunuz lıght pudingi:18:

Ben sıvı tatlandırıcı kullanıyorum 1yemek kaşığı koyuyorum yetiyo ne splenda ne stevea sıvı tatlandırıcıyı tek geçerim...

sivi tatlandiricilarin icinde sakarin var, genellikle aspartamdan daha zararli oldugu kabul edilir. bi arayasaklanmisti, simdi daha dusuk doz kullanmak kaydiyla satilmasina izin verildi.

Tumorlere neden oluyomus cok kullanildiginda.

Daha dogrusu her tatlandiricinin zararlari var. splenda sukralaz kullaniyor, takita formatatda ayni, bu seker molekulune clor katarak elde edilen bir bilesik, vucut artik tanimamaya basliyor. ama cok kullaniminin vucutta klor birikmesine neden oldugu, sac dokulmesi, tende lekelere neden oldugu soyleniyor.

Tatlandiricilari bunlari bilerek, mumkun oldugu kadar az tuketmek lazim. mumkunse, bir kac cesidi karistirarak, hepsinden azar miktarlarda tuketmek lazim.

Son düzenleme:
o tarifi bilmiyorum fakat kitaptan anladıgım kadarıyla listedeki ürünlerle yapıldıgı sürece günün istenilen saati istediğimiz kadar yiyebiliyoruz. Ama tabi sonuç açısından aşırıya kaçmamak en iyisi yada mesela 5 tanesini hemen yemek yerine günün belirli dönemlerine bölmeni öneririm canm

evet evet canımm bende öyle düşünüyorum mesela sabah 2 adet, öğle 2 gibi. çalıştığım için yanıma alayım diyorum acıktığımda yerimmm spordan önce iyi kurtarıcı olur :))

Atakta kepek hakkımız 1,5kaşık hakkımız olanı yiyebiliriz

hala + 1 kg deyim diyete uymaya devam ediyorum.spor yüzünden olduğuna artık eminim birde 5 gündür lavoba yolunu unutum.artık arnım ağrımaya başlayınca ilaç kullanmaya arar verdim.sabah kahvaltı edememiştim öğlen yaptığım mantıyı yedim.içleri açılmadı.açılır diyordum ama açılmadı sarımsaklı yoğurtla güzel oldu.artık sebze günlerinde bile sebze yiyemiyorum.salatanın 2 çatalı yetiyor.meyveyi canım çekmez oldu.bende bugün sütlü kabağımı yaptım 8 kase çıktı.yaklaşık 800 gr kabağı 1 lt sütle pişirip bilendırdan geçirdim.içide 3 aşık kadar tatlandırıcı koydum.sebzeyi böyle tüketeyim.akşamada lorlu köftem var buzlukta onu yerim.kefirim yoğurt gibi tutmuş sabah bir küçük kase yemiştim tarçın ve zencefille karıştırarak.akşamda yerim olmazsa böbreklere iki geliyormuş bugün yenisinide mayaladım bakalım.artıda olsamda önemsemiyorum.çünkü spor yapıyorum.böyle olacağını biliyordum.:KK5::KK5::KK5:

donbul, cok guzel tarifler veriyorsun takip ediyorum:)

Ancak ben cok tarifli beslendigim zaman kilo veremiyorum. dikkat ettigim mumkun oldugu kadar sade beslendigimde cok daha rahat kilo verdigim. Mesela kek yapiyorum ilkay'in sitesinden kara kek, bir hafta hic kilo vermemeyi goze aliyorum, veya dukan usulu manti yapiyorum, ertesi gun arti gormeyi kabulleniyorum.

Biliyorum senin yaptigin gibi guzel yemek yapabilirken, yapmamak cok zor, ama sade beslenirsen, kilonda cok daha hizli ilerleme goreceginden de eminim.

iyi akşamlar dukancannlar:KK16:

bugün sabahtan beri temizlik ve pasta yaptımmm.. yardıma gelen bayanı aradım doluyum dedi:KK52:normalde 2 haftaya bir cumaları gelir.bu cumada gelecekti gelme bu hafta o zaman dedim.annem bebişime bakmak için geldi ben de kolları sıvadım başldım.ama varya yaptıkçada söylendim,özellikle dolapların üstünü meğerse hiç silmiyormuşşş:KK47: neyse yarın şubeden hayırlı olsuna gelecekler,yarın da pasta börek işine devam yani...bu arad bayağı hatta bayağıdan fazla spor yapmış oldum:))

geçmişin hepsini okuyamadım,çok sayfa olmuş...:KK52:

bu arada sabah yine çok mutlu uyandım ve tickerimdeki rakamı GÖR-DÜM...:KK52:

bravo harika fikir.

çok çok sağol inanılmaz iyi geldi bu bilgiler.yarın hemen uygulamaya geçiyorum.bugün yediklerimi de yazayım o zaman.yanlış yapa yapa doğruları öğreneceğim :KK34::KK34:

bugünkü menüm :

sebze-protein günümdü

sabah: 1 dilim dukan ekmek,peynir

öğle : tavuklu salata,zero

ara: az tatlandırıcılı yoğurt

akşam: balık, salata

2 lt su
45 dk yürüyüş
2 kupa yeşil çay

peynirle ilgili yazdıklarım dışında uygun gözüküyor...:nazar:

herkese günaydın, güzel günler bol eksiler :KK8:

evet aynen öyle :) yani dukanın o cümlesinden ben öyle bi sonuç çıkarmıştım. aynı sebzeden her öğünde tüketmeyin diyor.
sebze olarak daha da düşük kalorili şeyler tercih edebilirsiniz belki havuçtan. mesela ıspanağın 100 grı 16 kalori. aynı şekilde taze fasulye ve brokoli 32şer, patlıcan 27, karnabahar 30, lahana 24, kabak 25,yeşil biber ve salata 15er. ama havuç 43 kaloriymiş mesela. hani salatalara belki bi yarım havuç rendeleme şeklinde olabilir ama ana sebze öğünü olarak havuç ya da yüksek kalorili sebzeleri tercih etmeyin bence.
bi de bi kaç msj sonrasında da yazdığınız menüde ve bu menüde zero var. eğer çok kola tutkunu değilseniz sağlık açısından zeroyu da hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim naçizane. ben seyir ortalarında çok sık içiyordum, alıp dolaba koyunca içiliyor çünkü. artık hiç almıyorum, markette önünden geçerken şöyle bi düşünüp taşımaya üşenmiş süsü veriyorum kendime ve almıyorum :) bi de zeroyu azaltın yani, belki sizde de duraklama yapıyor olabilir.
bi de nescafe sütsüz çok acı oluyor biliyorum ama 1 kupa sütle yapmak yerine -eğer tamamını sütle yapıyorsanız yani- 3te 1 süt 3te 2 sıcak suyla yaparsanız sütün etkisini de azaltmış olursunuz, çok az bi süt bile tadının kırılmasını sağlıyor. bi de nesin goldunu tavsiye ederim ben, daha pahalı ama gerçekten tadı farkediyor artık içine ne koyuyorlarsa :) bende süt de duraklama yapıyordu da sizde de yapıyor olabilir belki. duraklama değil de yavaşlatıyor olabilir :)
aklıma gelenler bunlar benim, işe yarar belki diye yaziym dedim :)

ne yapmışız biz kendimize hakikaten ya :KK50: gerçekten üzüldüm böyle geçirdiğimiz zamanlara yazık :KK50:

Amin vallahi hay ağzınıza sağlık. hepimizi korusun bence öyle olmaktan, en katlanamadığım yaşlı kadın tipidir şu anlattığınız.

5 tl mi :KK53::KK53: bak yaaa ben 7ye almıştım kazıklamış beni hain aktar :KK52:
neyse kaz gelicek yerden tavuk esirgenmez derler:KK9:

ben de senin gibi süt-su-nescafe karışımı yapıyorumm:KK16:

X