Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

zemmufcum sabahları aç karnına elma sirkesi içiyorlar zayıflamak için.onu dukanda uygulayabilir miyiz acaba?
bugday tanem aslında uygulanabılır ama sabah elma sirkesı içmek bıraz zor oluyor..ama özellıkle yatarken kesınlıkle içilebılır..eger midene zararı olmuyorsa sabahta içebılırsın..ben yemek sonrası kan şekerını yukseltmemesı için 1 bardak yeşil çay 1 çorba kaşıgı elma sırkesı ve çok az çubuk tarcın katarak elde ettıgım karışımı kullanıyorum..ama mutlaka yemekten 1 saat sonra içiyorum yoksa dukandakı proteınlerın sındırılme enerjısınden yararlanma tezıne aykırı oluyor..:KK52:

ay ben red peper ın jelini kullandım ama sanırım çok sürmüşüm yangın çıktı resmen karnımda.canımın acısından ertesi gün verdim aktara geri.keşke vermeseymişiz.nedense bir şeyi çok sürünce daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyoruz.

bi soru da benden.PS günümdeyim.öğlen ton balıklı salata yedim.akşama yine salata yiyebilir miyim?sebzeyi de abartmamak lazım diye okudum da yazılarınızda.yani sadece 1 tabak mı yiyeceğiz yada 1 öğün mü yiyeceğiz sebze yemeği?yada sebze yemeği yoksa diyelim ki balık varsa öğlen salata yedim ya akşam yiyemeyecek miyim?karışık sordumsa özür dilerim.
wisper sebze proteın gunlerınde istedıgınız her ögunde sebze ve proteını bır arada tuketebılırsınız..sıkıntı yok :))
keşke red pepperı gerı vermeseydınız şimdi arayıpta bulasınız:KK53:..tenin emebılecegı yağ mıktarı çok azdır o nedenle bıberıyeyı bıle surerken yazmıştım en fazla 10 damla kullansak yeter..gerçekten red pepper jel çok işe yarıyor ama fazlası inanılmaz tahriş edıcı olabılır kardeşim..:KK52:

benim kan grubumda 0+ süt ve süt ürünleri yaramaz et ve sebze yarar diyor, ama dukandada süt ve ürünleri önemli, kiloda veriyorum aklım karıştı şimdi ama ya:/:KK5:

ben de 0- im.süt içemiyordum ben de hazımsızlık ve gaz yapıyordu.ama light sütü çok rahat içiyorum.sanırım light sütlerde laktaz çok az oluyormuş yada hiç olmuyormuş.

çokk güzel bir günden günaydınlar:)

benim severek yediğim bir kurabiye tarifi vereyim,özellikle yeni başlayan arkadaşlar için;

-4 yk lor
-2 yk yulaf kepeği
-1 yumurta
-yarım paket kabartma tozu

yumurtanın beyazı ve diğer malzemeleri karıştırılarım.yağlı kağıt serilmiş borcama kurabiye şekli verip dizelim.8 adet çıkıyor.yumurta sarısını üzerlerine sürelim.175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelimmm.afiyet olsunn:)

evet,zorlu günler geçirdim ama hepsi geride kaldı.birde ben üçüz hamile kalmıştım fakat 2 sini kaybettim.ama şu an hayat çokk güzel...umarım sizler benim kadar zor bir hamilelik süreci geçirmezsiniz.azimle kaçamaksız devam edersen hiçbir neden yok:):KK16:

tarifi aldım çok sağol.verdiğiniz her bilgi dukanı benim için daha sevimli ve yapılabilir yapıyor sağ olun.

canim benim inan dukan ile birlikte oyle cok sey ogrenmeye arastirmaya basladikki bazen okuduklarimiz karsisinda sasirip kaliyoruz:KK53:ben cook arastiriyorum inan bana dedigin gibi bilgisayarimin basinda not defterim surekli duydugum okudugum seyleri not aliyor sonrada arastirmaya geciyorum.bir kac kisinin iyi dedigi seylere ben kotu yada yanetki ne olabilir diye bakiyorum.tablet seklinde olan onerilen seylere cok sicak bakmiyorum ne kadarda dogal icerik olsada zamaninda zayiflama haplarindan fazlasi ile zarar gormus biri olarak hap seklinde olan hicbirseyi(vitamin haric) vucuduma sokmuyorum..ortak yaptigimiz seylerde yesil cayin bir mucize olduguna artik kesinlikle inaniyorum sadece asiri yesil cay tuketmenin bobrekleri yordugu icin gunluk olarak en fazla 3-4 olarak tuketilmesi gerektigini biliyorum.her duydugumuza inanmamak gerekiyor yada hemen uygulamamak gerekiyor..sana faydali olan bana fayda saglamiyor olabilir..
karbonatli su olayi simla da dukanda bunun etkisinden bahsetmis (kendini bu ise adamis insanlardan gelen fikirleri guven duygusu ile daha rahat uyguluyorum)vucudumuza yukledigimiz asiri karbonhidrat vucuttaki alkali dengeyi aside cevirebiliyor bu yuzden karbonatli su olayina sicak baktim asidi alkaliye donusturmek icin allah korusun asiri asit birikimi kansere goturebilecek sonuclar dogurabiliyor.hemen denedim karbonati 2-3 gun ama bende basdonmeleri yapti onuda arastirinca tansiyon uzerinde etkileri olabilecegini okudum ve kestim.
sizden gelen hibiskus cayi arastirmasi vardi onuda alabilirdim ama burda bulamadigim icin alamadim ama zaten sizinde son arastirmalariniz hergun tuketilmemesi yonunde oldu .
bir diger arastirmamiz CLA uzerineydi cunku dukan koclari oneriyordu onuda cook arastirdim buyuk bir yanetkiye rastlamadim sadece fransada kullanan ve kanserden olen kisinin otopsi raporu CLA dan kaynaklandigini ileri surdu.ama iste hap diyince duruyorum ya ondada durdum.birde eczanedeki kadina sordugumda gerek CLA gerekse L-carnitinin yogun spor yapan kisilerde etkili olabilecegi bilgisini aldim.
C vitamini uzerine bir arastirma yaptim onada inandim ve guvendigim yontemler arasinda.c vitamini yag parcalayici ozellige sahip.simdi diyette oldugumuzdan alamiyoruz ama diyet sonrasi meyve yeme asamasina gecildiginde hakkimizi mandalina,kiwi ,portakal ,cilek gibi zengin c vitaminine sahip meyvelerle kullanabiliriz..ki eskilerden duraklamalarini mandalinle kiranlar olmustu vede dukanda cok yemek isterseniz hep kiwi yiyebilirsiniz diye onerdi..birde askorbik asit denilen yani c vitamininin ozunu olusturan toz halindeki seklinden bahsediliyordu onada baktim lakin cook pahali onuda gectim burda bulamadigimdan alamadim.
baska ne vardi spor olayi ilk baslarda deli gibi spor yaparken spor sonrasi gunlerde + lar gorunce ne oluyor dedim yine sagolsun etateta vardi onun soylemiyle arastirmaya gectim ve gercektende asiri spor yapmanin (bu 1 saatlik yuruyus falan degil bayagi agir sporlar) kaslarda su tuttugunu (1 gr kas 2.7 gr su tutar) ogrendim:KK53:

yani yani coook sey arastirdim ogrendim,ogreniyorum.o yuzden her soylenene inanmak hemen baslamak yerine herkese once arastirmayi oneriyorum.

diyetimize cok fazla sey karistirmamak taraftariyim.sadece proteinin vucudumuza verecegi zarari en aza indirmek icin asidik dengeyi alkaliye cevirmek ,bol su icerek urenin bobreklerde birikmesini engellemek ve duzenli yapilacak kan testleriyle durumuzu kontrol etmek yeterli olacaktir.bunun yaninda yesil cay,bitki caylari,biberiye gibi zararsiz desteklerde alabiliriz.ama yapacaginiz herseyi cok iyi arastirin diyorum.google engin bir deniz ne ararsaniz var..bolca okuyun diyorum cunku ben oyle yapiyorum:KK34:

donbul ablacigim evet sporu arttirinca vucudunuz daha dogrusu kaslariniz su tutuyor tecrube ile sabittir:KK34:

rica ederim sevgili hashis:KK19:hep birlikte arastiralim en dogru bilgilere ulasalim.duyduklarimizi paylasalimki herkes faydalansin..

c vtamini sebzeler içinde en fazla biberde var diye biliyorum.belki siz de biliyorsunuzdur hatırlatmak istedim :KK34:

bugday tanem aslında uygulanabılır ama sabah elma sirkesı içmek bıraz zor oluyor..ama özellıkle yatarken kesınlıkle içilebılır..eger midene zararı olmuyorsa sabahta içebılırsın..ben yemek sonrası kan şekerını yukseltmemesı için 1 bardak yeşil çay 1 çorba kaşıgı elma sırkesı ve çok az çubuk tarcın katarak elde ettıgım karışımı kullanıyorum..ama mutlaka yemekten 1 saat sonra içiyorum yoksa dukandakı proteınlerın sındırılme enerjısınden yararlanma tezıne aykırı oluyor..:KK52:

mide problemi,tansiyon vs problemlerim yokta yinede şansımı fazla zorlamayayım:KK51:

ben de 0- im.süt içemiyordum ben de hazımsızlık ve gaz yapıyordu.ama light sütü çok rahat içiyorum.sanırım light sütlerde laktaz çok az oluyormuş yada hiç olmuyormuş.

tarifi aldım çok sağol.verdiğiniz her bilgi dukanı benim için daha sevimli ve yapılabilir yapıyor sağ olun.

c vtamini sebzeler içinde en fazla biberde var diye biliyorum.belki siz de biliyorsunuzdur hatırlatmak istedim :KK34:

evet hatirlattigin icin tesekkur ederim canim ben sadece butun c vitamini kaynaklarini yazmadim ilk etapta aklima gelenlerdi onlar liste uzaaaar gider..:KK34:

rica ederiz,yararımız oluyorsa ne mutlu bize.haklısın yeşil biber,c vitamini deposu olarak bilinen portakal ve limondan bile daha fazla c vitamini içerir.kuşburnu da çokk fazla c vitamini kaynağıdır.

şimdi biraz bize rapor ver bakalım öğretmenim:KK1: kaç kilo verdin,kaçıncı günündesin,kaçamak oldu mu hiç?:))))))))))

rica ederiz,yararımız oluyorsa ne mutlu bize.haklısın yeşil biber,c vitamini deposu olarak bilinen portakal ve limondan bile daha fazla c vitamini içerir.kuşburnu da çokk fazla c vitamini kaynağıdır.

şimdi biraz bize rapor ver bakalım öğretmenim:KK1: kaç kilo verdin,kaçıncı günündesin,kaçamak oldu mu hiç?:))))))))))
buğday tanesı özel mesajıma karşılık vermedın esradakı gıbı sende de mı sıstem hatası oldu acaba ? aldın mı özel mesajımı canımcım..:KK16:

zemmuf ablam sende ne kadar çok şey denemişsin. hızına ayak uyduramam gibi geliyor:KK55:

biberiye yağının kokusunu bizimkiler sevmedi:KK53: bitince bende o kırmızı biber jelini alayım

zemmuf ablam. bahsettiğin jeli netten sipariş vererek mi aldın? yoksa aktardan mı?. aktardan aldıysan fiyatını merak ettim.

az önce haber geldi.perşembe akşanı benim şubedekiler hayırlı olsuna gelecekler....15-20 kişi.ve onlara en az 7-8 çeşit pasta-börek hazırlamam gerek..o değilde o kadar uğraş çabala sonra herkes yerken boynunu bük oturrr görüntülerine bakarak doyar mıyım ki acaba

o kadar kiloyu vermiş biri olarak yaparken nefisle ilgili sorunla karşılaşmazsınız bence:KK54:
geri kalanları da sevdiğiniz bi komşunuza güzel bi tabak yapar götürürsünüz böylece gözünüzün önünde kalmamış olur :KK48:

ay ben red peper ın jelini kullandım ama sanırım çok sürmüşüm yangın çıktı resmen karnımda.canımın acısından ertesi gün verdim aktara geri.keşke vermeseymişiz.nedense bir şeyi çok sürünce daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyoruz.

maşallah ya.okurken yoruldum.ama inanın her çaba kendini gösterecektir eninde sonunda.

bi soru da benden.PS günümdeyim.öğlen ton balıklı salata yedim.akşama yine salata yiyebilir miyim?sebzeyi de abartmamak lazım diye okudum da yazılarınızda.yani sadece 1 tabak mı yiyeceğiz yada 1 öğün mü yiyeceğiz sebze yemeği?yada sebze yemeği yoksa diyelim ki balık varsa öğlen salata yedim ya akşam yiyemeyecek miyim?karışık sordumsa özür dilerim.

sebzeleri her öğünde tüketmemek koşulu vardı kitapta. ben şu sonucu çıkarmıştım ordan. eğer sabah soğanlı biberli domatesli yumurtalı menemenle kahvaltı yaptıysam akşam biber soğan ve domates kullanmıyordum. köfte yiyorsam patlıcan ya da kabak haşlıyordum hemen. iki öğünde de aynı çeşidi tüketmeyin bence, bir bildiği vardır elbet dukanın :)

zemmuf ablam sende ne kadar çok şey denemişsin. hızına ayak uyduramam gibi geliyor:KK55:

biberiye yağının kokusunu bizimkiler sevmedi:KK53: bitince bende o kırmızı biber jelini alayım

kokuyo muuuuuu :KK53: gerçi ben yağ kokusunu alışkınım napalım kokulu kokulu gezerim biraz :KK9:

hazır aklıma gelmişken şu biberiyeyi süriim bakalım :)

Son düzenleme:
o kadar kiloyu vermiş biri olarak yaparken nefisle ilgili sorunla karşılaşmazsınız bence:KK54:
geri kalanları da sevdiğiniz bi komşunuza güzel bi tabak yapar götürürsünüz böylece gözünüzün önünde kalmamış olur :KK48:

sebzeleri her öğünde tüketmemek koşulu vardı kitapta. ben şu sonucu çıkarmıştım ordan. eğer sabah soğanlı biberli domatesli yumurtalı menemenle kahvaltı yaptıysam akşam biber soğan ve domates kullanmıyordum. köfte yiyorsam patlıcan ya da kabak haşlıyordum hemen. iki öğünde de aynı çeşidi tüketmeyin bence, bir bildiği vardır elbet dukanın :)

kokuyo muuuuuu :KK53: gerçi ben yağ kokusunu alışkınım napalım kokulu kokulu gezerim biraz :KK9:

işe yaradığından mıdır nedir. burnuma kötü gelmiyo kokusu. bizimkiler rahatsız:KK53:

buğday tanesı özel mesajıma karşılık vermedın esradakı gıbı sende de mı sıstem hatası oldu acaba ? aldın mı özel mesajımı canımcım..:KK16:

aldım ve cvp yazdımmm:KK16:

bencede karşılaşmam yani umarım:44::18: zaten düşündümde yaparken belki canım ister.self servis yapacağım gerçi ama o kadar kişiye çay servisi vs derken zaten çok gözüm görmez..

kalanları da annem ve komşulara dağıtırım:KK53: bu fikre benim kociş kesin karşı çıkar ama:KK1:

ben genelde kahvaltılarımı sadece proteinle yapıyorum.öğle ve akşamda protein yanında sebze yiyorum.böylece protein ağırlıklı geçiyor günüm.:nazar:ama mutlaka çiğ sebze yiyorum. zengin çeşitli salata vazgeçilmezim:nazar:

kızlar C vitamini konusunda gojy berry yi unutmayın sakın,belki yeni başlayan arkadaslardan bılmeyen vardır dıye hatırlatmak ıstedım. portakaldan bile 140 kat daha fazla C vit içeriyo daha neler neler içeriyo :) gerçi kendimde unutuyorum yemeyi ama:KK53: he bide bu kadar kırmızı et falan tüketiyoruz ama vücutta yeteri miktarda c vitamini olmazsa demir emilimi gerçekleşmiyor yani kan yapıcı özelliği olmuyor maalesef:KK50: onun için bi şekilde c vit almamız lazım vücudumuza
$Gojiberry_antioksidan.jpg

İşteyim, nöbetteyim, sporsuzum yani... Ömür vefa ederse yarın öğlen yüzeceğim. Gitsin kilocuklar :KK76:. Düğün mevsimide açıldı çok şükür yeni vücut yeni görünüm açılın pistler pek beceremem ama yinede salınmak bile yeter kâr kârdır.
Yeni yeni tatlar denemem lazım bayanlar özellikle pasta ve soslar olarak. Ben artık dukanellamın içine tatlı lor koyup kase kase yapıyorum hatta öğlene işe bile getirmiştim afiyetle yedim hepsini. Akşam da afiyetle çift porsiyon tavuk sote yedim.
Hibiskusumun faydaları habire wcdeyim. Çok şükür vücudu yıpratmadan yağ ve ödem atma yöntemini bulmuş bulunmaktayım. Kan grubu olayına gelince bayanlar ben kafeinden kıstım çok şükür duraklamalarım kırıldı. Ama kırmızı et olayı beni açmıyor yaaa sevemedim akşama kadar tavuk koyun önüme gık çıkarmam. Bence duraklama olmadan fazla ayrıntıya girmemek gerekiyor dukan her açıdan kilo vermeye yetiyor. Çok şükür hepimiz tıkır tıkır eriyoruz. Ben ençok beni görüpte ayyy dukanın çok katı kuralları var nasıl dayanıyorsun diyenlere ifritim. Dünya para bayılıp ona buna bel bağlayıp birde üzerine paranla aç kalıp lime lime azar azar eriyenlerle bir tutamıyorum kendimi kimse kusura bakmasın. Zamanında işi zor görüp bende yapamam sağlıksız o demiştim ama ne akla hizmet bi denememişim hala kendime kızıyorum keşke deneseymişim de bu seneyi full formda geçirseymişim diye hayıflanıp duruyorum. Lavaboda titri yüksek bir hocamla karşılaştık demişlerdide inanamamıştım çok güzel olmuş ama dukan yapıyormuşsun çok katı kendine dikkat etmelisin tez dönemi yığılıp kalırsan problem olur dedi. İncelemiş kolestrol yükseltip tek yönlü beslenmenin vücuttaki zararlarını anlattı bana bir süre. Birşey desem lafını bölsem saygısızlık olacak diye sustum dinledim. Baya bir konuşmadan sonra. Hocam ağustos ayında yaptırdığım testte kolestrolum 520 şekerim 180 civarıydı. Ekim ayında bu rakamı hap kullanmadan sadece dikkat ederek kolestrolu 360a düşürdüm. Dukanla kasım sonunda tanıştım ve şuanda kolestrolum gayet normal şekerim ise 100-110 arasında diyince bir duraksadı. Cildim tazelendi sivilce problemim sıfıra indi migren 3 aydır sadece 3 nöbet atlattım fıtık vardı ve ben squasha başladım, verilen 20 kilonun gözle görülen farkı ve benim çok şükür artık hiç bitmeyen enerjimden de bahsedince yarın için sözleştik... Kızlar yeni bir çekirge daha buldum kendimeee... Hoca olamadan HOCA oldum ya tekrar tekrar yazıyorum...
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN

kızlar C vitamini konusunda gojy berry yi unutmayın sakın,belki yeni başlayan arkadaslardan bılmeyen vardır dıye hatırlatmak ıstedım. portakaldan bile 140 kat daha fazla C vit içeriyo daha neler neler içeriyo :) gerçi kendimde unutuyorum yemeyi ama:KK53: he bide bu kadar kırmızı et falan tüketiyoruz ama vücutta yeteri miktarda c vitamini olmazsa demir emilimi gerçekleşmiyor yani kan yapıcı özelliği olmuyor maalesef:KK50: onun için bi şekilde c vit almamız lazım vücudumuza
Eki Görüntüle 655662
tatlım hatırlatman çok güzel oldu, az birşey denemiştim ama ilk fırsat yine alacağım..C vitamini için seyir döneminde olan arkadaşlarımız için yedek yapay bir madde kullanmaya gerek yok bence de hem bunun yerine doğalından ihtiyacımızı karşılıyoruz hemde harcadığımız paralar cebimizde kalıyor :KK34: Dukan sayesinde. Gojy berry, yeşil biber, kuşburnu çayı bol bol tüketildiği taktirde c vitamini depolamış oluyoruz çok şükür...

İşteyim, nöbetteyim, sporsuzum yani... Ömür vefa ederse yarın öğlen yüzeceğim. Gitsin kilocuklar :KK76:. Düğün mevsimide açıldı çok şükür yeni vücut yeni görünüm açılın pistler pek beceremem ama yinede salınmak bile yeter kâr kârdır.
Yeni yeni tatlar denemem lazım bayanlar özellikle pasta ve soslar olarak. Ben artık dukanellamın içine tatlı lor koyup kase kase yapıyorum hatta öğlene işe bile getirmiştim afiyetle yedim hepsini. Akşam da afiyetle çift porsiyon tavuk sote yedim.
Hibiskusumun faydaları habire wcdeyim. Çok şükür vücudu yıpratmadan yağ ve ödem atma yöntemini bulmuş bulunmaktayım. Kan grubu olayına gelince bayanlar ben kafeinden kıstım çok şükür duraklamalarım kırıldı. Ama kırmızı et olayı beni açmıyor yaaa sevemedim akşama kadar tavuk koyun önüme gık çıkarmam. Bence duraklama olmadan fazla ayrıntıya girmemek gerekiyor dukan her açıdan kilo vermeye yetiyor. Çok şükür hepimiz tıkır tıkır eriyoruz. Ben ençok beni görüpte ayyy dukanın çok katı kuralları var nasıl dayanıyorsun diyenlere ifritim. Dünya para bayılıp ona buna bel bağlayıp birde üzerine paranla aç kalıp lime lime azar azar eriyenlerle bir tutamıyorum kendimi kimse kusura bakmasın. Zamanında işi zor görüp bende yapamam sağlıksız o demiştim ama ne akla hizmet bi denememişim hala kendime kızıyorum keşke deneseymişim de bu seneyi full formda geçirseymişim diye hayıflanıp duruyorum. Lavaboda titri yüksek bir hocamla karşılaştık demişlerdide inanamamıştım çok güzel olmuş ama dukan yapıyormuşsun çok katı kendine dikkat etmelisin tez dönemi yığılıp kalırsan problem olur dedi. İncelemiş kolestrol yükseltip tek yönlü beslenmenin vücuttaki zararlarını anlattı bana bir süre. Birşey desem lafını bölsem saygısızlık olacak diye sustum dinledim. Baya bir konuşmadan sonra. Hocam ağustos ayında yaptırdığım testte kolestrolum 520 şekerim 180 civarıydı. Ekim ayında bu rakamı hap kullanmadan sadece dikkat ederek kolestrolu 360a düşürdüm. Dukanla kasım sonunda tanıştım ve şuanda kolestrolum gayet normal şekerim ise 100-110 arasında diyince bir duraksadı. Cildim tazelendi sivilce problemim sıfıra indi migren 3 aydır sadece 3 nöbet atlattım fıtık vardı ve ben squasha başladım, verilen 20 kilonun gözle görülen farkı ve benim çok şükür artık hiç bitmeyen enerjimden de bahsedince yarın için sözleştik... Kızlar yeni bir çekirge daha buldum kendimeee... Hoca olamadan HOCA oldum ya tekrar tekrar yazıyorum...
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN

süpersin ablam:KK9::KK9::KK9:
çok bilmişlerle uğraşması zor gerçekten. verdikleri öğütleri dinleyip bide şölee bi göz uucuyla vücutlarına bakıyorum. ne diyolarsa hıhı evet öle diyorum. bu şekilde çabuk kapanıyor konu:KK1:

scholarppty ablam (ne kadar zor kullanıcı adın var yahuu :KK1:)
mesleğin neydi merak ettim

süpersin ablam:KK9::KK9::KK9:
çok bilmişlerle uğraşması zor gerçekten. verdikleri öğütleri dinleyip bide şölee bi göz uucuyla vücutlarına bakıyorum. ne diyolarsa hıhı evet öle diyorum. bu şekilde çabuk kapanıyor konu:KK1:

scholarppty ablam (ne kadar zor kullanıcı adın var yahuu :KK1:)
mesleğin neydi merak ettim

Adım Çiğdem canım. Ya ben kimseden öğüt falan istemiyorum aslında varya hep böyle şişman şişman dolaşınca millette bir bildim havaları bir öğretici kimlik bürünmeler falan fazlaca bunalmıştım canım... Gözümle görmeden bende inanamıyordum olaya. Adam şuna gidiyorum 8 kilo verdim çok iyi bir diyetisyen diyor, şunu yaptım şöyle verdim bunu yaptım böyle verdim diyor ayyyy tamam diyorum inadına yiyordum. Birde pkosum ben müzmin liseden beridir erkek fatma gibi senede bi regl görürümmm. Bir ara bol ilaç tedavisiyle üst üste gördüm ama oda alışkanlık ve fazla kilo olarak geri dönmüştü... Deneysel ve ananevi yöntemlerle diyim sana çok şükür bir bebek sahibi oldum. Aslanım 5 yaşında şuanda. Kendimi en son olarak bir yüksekteyken evlenmeden önce zayıf hatırlıyorum o zamanda diyetisyenle 11 kilo sonra kendi çabalarımla 20 kilo daha vermiştim 69 görmüştüm e o zaman hemen eşimi tavlamıştım :KK52: Hamileyken sadece 7 kilo almıştım 4 kilo bebek doğurdummm sonra 13 kilo birden vermiştim 72 kiloydum doğum sonrası düşün. Süt olcak şu olcak diye diye 98 hatta 98 küsür oldummm. Şimdi çok şükür dukan ve forum sayesinde yine 78 kilolardayım veeee inşallah 77 görülecek diyorum da başkada bişi demiyorum.
Çenem düşük, elim hızlı, sevipte karşılığını alınca çok veren, eskiden gazulet formunda şimdi gördüysen tam formuna az kalmış 30 yaşında 1,79 boyunda Ispartalı bir hatunummmm....
Scholara takma sıkulır de yeter. Lisedeyken koymuştum akademik kariyer yapmayı kafaya abla enişte aile büyükleri hep bu yolda ilerleyince üzerime farz oldu diye düşünmüştüm. Çok şükür başardım ilerlemeye çalışıyorum. Güzel sanatlar çıkışlıyım (geleneksel el sanatları) şimdi ilahiyat koridorlarında doktora yapıyorum, araştırma görevlisiyim... Mimari, güzel sanatlar, özellikle mezar taşları ve selçuklu dönemi ilgi alanlarım, diyet yapan herkese başarılar:KK52: ve tartıda bol eksili günler diliyorum. Amiiiinnnnnn

:KK60::KK60::KK60::KK60: ayyy cok tatlisin sen yaaaa :KK16:bana nasil zor gelirdi anlatamam sana :KK53:scho derdik kisaca yada artik en guzeli cigdem:KK16::KK16:
Bi winnie bide lisam var işte idol aldığımmmm diyin tatlım diyin siz herşeyi diyin bana çok teşekkür ediyorum dukan amcama sizi kazandırdı bana. Cyy ve Egotriğimi de unutamam tabi. Bu arada yarış hala aklımda kızlaaaar kazanana ebru yine benden. Lisama hercai de yazın tercihlerinizi... İtinayla streç film kabının içine konup gönderilir :KK52:

X