canim benim inan dukan ile birlikte oyle cok sey ogrenmeye arastirmaya basladikki bazen okuduklarimiz karsisinda sasirip kaliyoruz
ben cook arastiriyorum inan bana dedigin gibi bilgisayarimin basinda not defterim surekli duydugum okudugum seyleri not aliyor sonrada arastirmaya geciyorum.bir kac kisinin iyi dedigi seylere ben kotu yada yanetki ne olabilir diye bakiyorum.tablet seklinde olan onerilen seylere cok sicak bakmiyorum ne kadarda dogal icerik olsada zamaninda zayiflama haplarindan fazlasi ile zarar gormus biri olarak hap seklinde olan hicbirseyi(vitamin haric) vucuduma sokmuyorum..ortak yaptigimiz seylerde yesil cayin bir mucize olduguna artik kesinlikle inaniyorum sadece asiri yesil cay tuketmenin bobrekleri yordugu icin gunluk olarak en fazla 3-4 olarak tuketilmesi gerektigini biliyorum.her duydugumuza inanmamak gerekiyor yada hemen uygulamamak gerekiyor..sana faydali olan bana fayda saglamiyor olabilir..
karbonatli su olayi simla da dukanda bunun etkisinden bahsetmis (kendini bu ise adamis insanlardan gelen fikirleri guven duygusu ile daha rahat uyguluyorum)vucudumuza yukledigimiz asiri karbonhidrat vucuttaki alkali dengeyi aside cevirebiliyor bu yuzden karbonatli su olayina sicak baktim asidi alkaliye donusturmek icin allah korusun asiri asit birikimi kansere goturebilecek sonuclar dogurabiliyor.hemen denedim karbonati 2-3 gun ama bende basdonmeleri yapti onuda arastirinca tansiyon uzerinde etkileri olabilecegini okudum ve kestim.
sizden gelen hibiskus cayi arastirmasi vardi onuda alabilirdim ama burda bulamadigim icin alamadim ama zaten sizinde son arastirmalariniz hergun tuketilmemesi yonunde oldu .
bir diger arastirmamiz CLA uzerineydi cunku dukan koclari oneriyordu onuda cook arastirdim buyuk bir yanetkiye rastlamadim sadece fransada kullanan ve kanserden olen kisinin otopsi raporu CLA dan kaynaklandigini ileri surdu.ama iste hap diyince duruyorum ya ondada durdum.birde eczanedeki kadina sordugumda gerek CLA gerekse L-carnitinin yogun spor yapan kisilerde etkili olabilecegi bilgisini aldim.
C vitamini uzerine bir arastirma yaptim onada inandim ve guvendigim yontemler arasinda.c vitamini yag parcalayici ozellige sahip.simdi diyette oldugumuzdan alamiyoruz ama diyet sonrasi meyve yeme asamasina gecildiginde hakkimizi mandalina,kiwi ,portakal ,cilek gibi zengin c vitaminine sahip meyvelerle kullanabiliriz..ki eskilerden duraklamalarini mandalinle kiranlar olmustu vede dukanda cok yemek isterseniz hep kiwi yiyebilirsiniz diye onerdi..birde askorbik asit denilen yani c vitamininin ozunu olusturan toz halindeki seklinden bahsediliyordu onada baktim lakin cook pahali onuda gectim burda bulamadigimdan alamadim.
baska ne vardi spor olayi ilk baslarda deli gibi spor yaparken spor sonrasi gunlerde + lar gorunce ne oluyor dedim yine sagolsun etateta vardi onun soylemiyle arastirmaya gectim ve gercektende asiri spor yapmanin (bu 1 saatlik yuruyus falan degil bayagi agir sporlar) kaslarda su tuttugunu (1 gr kas 2.7 gr su tutar) ogrendim
yani yani coook sey arastirdim ogrendim,ogreniyorum.o yuzden her soylenene inanmak hemen baslamak yerine herkese once arastirmayi oneriyorum.
diyetimize cok fazla sey karistirmamak taraftariyim.sadece proteinin vucudumuza verecegi zarari en aza indirmek icin asidik dengeyi alkaliye cevirmek ,bol su icerek urenin bobreklerde birikmesini engellemek ve duzenli yapilacak kan testleriyle durumuzu kontrol etmek yeterli olacaktir.bunun yaninda yesil cay,bitki caylari,biberiye gibi zararsiz desteklerde alabiliriz.ama yapacaginiz herseyi cok iyi arastirin diyorum.google engin bir deniz ne ararsaniz var..bolca okuyun diyorum cunku ben oyle yapiyorum
donbul ablacigim evet sporu arttirinca vucudunuz daha dogrusu kaslariniz su tutuyor tecrube ile sabittir
rica ederim sevgili hashis
hep birlikte arastiralim en dogru bilgilere ulasalim.duyduklarimizi paylasalimki herkes faydalansin..