Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bu arada iyi geceler bayanlar. Sabah umarım herkes eksiler görür tartıda... Ben yarın tam dukanlık bir egzersiz yapacağım kayak merkezine gidiyorum bol bol kayacağım inşallah soğukta da vücudum bol bol enerji harcayacak... Fıtık illetinden sonra ilk defa kaymak için çıkıyorum merkeze ondan önce hep kar oynuyordum kendi çapımda ama yarın inşallah tekrar deneyeceğim... Bu yüzden yazımı şöyle kapamak istiyorum... Bu arada iyi geceler sufflem bi sen bi ben kalmışız zaten...
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN
YAŞASIN DUKAN
iyi geceler scholarppty
hiç kayak denemedim ben:) benim yerimede kay :KK1:

Son düzenleme:
yeşil çayımı içtim.
kek türü şeyler yapmasam mı acaba :/ takita 60 sırf şeker gibi geldi bana. bol bol ekmek pişircem. uzun süre abur cubur yok bana:KK20: tiramisuyu çöpe atmak zorundayım:KK31: yenilcek gibi değil

tatlandırıcıda bi sınırlı izinliydi sanırım çatlak kemikçim abartıya kaçma derim ben sana:)

cuma günü bizde buz patenine gidicez :KK53: kıçımızı başımızı kırıp gelelim bi dedik arkadaşlarla :KK33:.

günaydın hatunlar sizinle denediğim 3 tarifi paylaşacağım.

KARAKÖY POHAÇASI.

6 kaşık galeta karışımı
3 kaşık yoğurt
3 kaşık süttozu
2 çay kaşığı karbonat
2 yumurta,sarısının birini üste ayır
2 tatlı kaşığı yağ
İÇİ

2 dilim janbon
3 yeşil zeytin
biraz peynir
1 küçük domates

yumurtanın bir sarısını ayırıp gerisini yoğurt süttozuyla iyice çırpıp yağı ekle.iyice karıştırıp kepek ve karbonatı ekle.yine arıştırıp kapağını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletip sabah 12 müflin kalıbına 1 tatlı kaşığı paylastır.üzerine incecik doğradığın içleri paylaştırıp kalan hamurla üzerlerini örtüp yumurta sarısı sür istersen az çörek otu serp.fırını 170 derecede yakar yakmaz hemen hamurları içine sür.25-30 dk pişer.

ZENCEFİLLİ PORTAKALLI KEK

6 kaşık galeta karışımlı kepek
3 kaşık yoğurt
3 kasık süttozu
2 yumurta 1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
varsa 2 yemek kaşığı portakal reçeli yoksa kabuğunun rendesi
3 aşık tatlandırıcı
2 çay kaşığı karbonat

yumurta yoğurt ve süttozunuçırp içine zencefil tarçın tatlandırıcı ve portakalı koy.iyice çırpıp kepek ve karbonatı ekleyip 12 müflin kalıbına paylaştır.170 derece soğuk fırına sür 25-30 dk pişiyor.karışımı iterseniz kenarda 1 saat kadar bekletip kaplara döküp öylede pişirebilirsiniz.

TANTUNİ

EKMEĞİ

3 kaşık galeta karışımı
biraz ılık su
2 çay kaşığı kuru maya

ılı suda mayayı ezip içine kepeği koyup karıştırıp bir enerda apağını kapatıp 2-3 saat mayala teflonu peçeteyle yağlayıp hamburger ekmeği büyüklüğünde 2 ekme dök arkalı önlü pişp soğutuktan sonra 1 sivri bıça yardımıyla habburger gibi içini aç ancak ço ayırma kaşıla iç koyacak kadar açsan yeterli

ETİ

150 gr kadar dana etin
1 soğan
1 domates
biraz maydonoz
biraz kırmızı tozbibe
biraz sumak tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

etleri incecik doğrayıp derin bir kaba alıp biraz su ekleyip suyunu çekene adar pişir,içine 1 tatlı kaşığı yağı koyup biraz kavurup tozbiber sumak ve tuzu eleyip piyazlık doğradığın soganı domatesi ve maydonozuda ekleyip şöyle bir çevir kaşı yardımıyla 2 ekmeğin çine paylaştırıp ayranla yiye bilirsin.

dün tantuniyi yaptım.akşamdanda karaköy pohaçasını yapmıştım onunla portakalı zencefili kekimi de pişirdim.harika oldular hele karaköy pohaçasının içinde un varmış gibi oldu.keklerimin üstü bile çatladı.önceden yaptığım paskalya çöreğimde çok güzel olmuştu paskalya mahlepli ve tatlı bir hamurdu.eşimle dün çay içmeye dışarı çıktığımızda yanıma aldım simit yerine geçti.şu simidide dineceğim ancak 1 tatlı kaşığı yağ nekadarlık susama denk gelir bir onu bulabilsem yağ yerine susam kullanacağım.biliyorsunuz susamında yağı var dener başarırsam paylaşırım

Son düzenleme:
valla döşemiştim mesajı nasıl yazdıysam artık sistem bile çok vakit harcadın diye atıverdi heheheh neyse çok uzundu zaten. Tatlım olmasın boşver mikro tembelliğe de alıştırıyor ayrıca düz fırın tadı hiç birinde yok hele davul fırın oooof of ya gece gece acıktım da yemeyecemmmm içmeyecemmmm haftaya 77 kesin görülmeli artık 20 rakamından bıktım 21 demeliyim :) bu arada bugün alışverişteydim bedenim 2 beden birden düşmüş ben 48 lere giderken 42 bedenler oluyormuş bana bi beş kilosu kaldı rahat rahat kapanacak fermuarlar şimdi üst taraf biraz kasıyor o zamanda 3 beden birden düştüm diyeceğim inşallahhhhh..... Ay bide ilgilenen kız bi elbise bulmuştum kolsuzdu üzerine yazlık bir ceket istedim ne dese beğenirsiniz hanfendi ceket var uygun ama büyük beden size çok büyük olur diye getire getire 46 beden ceket getirdi mest oldum resmen heheheh 100 küsür gün önce bu bende badi gibi dururdu diyecektim de kıs kıs güldüm yine

:nazar:maşallah scholarppty hayranım sana :KK9:ben 10 kiloda zorlandım :KK37:bu aralar göremedim seni buralarda sanki gerçi bende pek giremedim :KK49:

poyraz in kekinden ben de yaptim, once ne guzel kabarmislardi, sonra kiymai pohacali uste aliyim diye actim sonduler.
sutlu karisim doktum, sicagiyla bi muffin yedim cayla fena degildi ama eminim dinlenince ve soguyunca cok daha guzel olacak :)

donbul cum ellerine kollarina saglik gordugum tariflerini kaydediyorum hep.
ben de bugun lahmacun daha dogurusu d-ahmacun yaptim :KK1: valla cok cok lezzetli oldu.
krebini de yulaf kepeksiz yaptim, hakkim da gitmedi,
dukan tariflerinde sinir yok gercekten :)
ama hesabimi iyi bilmem lazim, ins siniri asmam ve hep boyle devam ederim ins.

kadınlar çok yaratıcı bak ben lahmacunu verdim sende onun kepeksizini.şimdi bende onun kepeksizini denerim.herkes tariflere birer şey ekleyip güzelleştiriyor.böylece çeşitler çoğalıyor.

geçmiş olsun dombulum, iyi hoş da hasta olunca diyet çok zor ya...:KK50:

teşekür edrim tatlım şimdi daha iyiyim.hatta dün biraz çıkıp dolaştım bile
ablam ya ..resmen hayatın özetını vermışsın..kılo hayatın zorlukları yanında hiç kalır değil mı ? sevgiler ablacım..:KK16:

sağol tatlım.

Son düzenleme:
Günaydın hanımlarrrr:KK16:

ve ve veee bugün -400 ile güne başladım:KK52: 63 leri gördüm sonunda:KK9:

şimdi kahvaltımı yaparken :KK56: bitaraftanda geçmişi okumaya başlıyım.herkese bol bol bolll eksili günler diliyorumm:KK54:
Tebrikler canim, sevincini anliyorum. Cunku ben de persembeden sonra -700 gr gordum. Cok mutluyum ya...
valla vazgeçilmezim benim. Ekmek yaptım bugün yemekten 9 dakika önce başladım çırpmaya yemekte hazırdı bak 10 degl 9

canim ya ben de bu aralar mikrodalga alacagim ama sadece bakmakla yetiniyorum. Karar vermis degilim. Ozwlliklerini de hic bilmiyorum. Alirken nelere dikkat edeyim. Hangi ozellikleri olsun; hangileri olmasin. Gerci bugun kayaga gidiyormussun ama donunce beni bilgilendiuerirsen sevinirim

Kizlar 1 haftadir uyguladigim bir yontem var. Bu sayede mi oldu bilmiuorum ama hizla kilo vermeye basladim.tabi kacamak yapmamamin da etkisi var. Simdi 2 tane yesil cay ve 1 tane form cayi 3 fincan suyla demliyorum. 1,5 litrelik siseye koyuyorum .kalanini suyla tamamliyorum. Gun icinde siurekli iciyorum. Yarim litre de baska iceceklerle 2 litre tamamlanmis oluyor. Ertesi gune hafiflemis kalkiyorum
Unutmayin fazla su icmek de odem yapiyor. Dukan amcam cauylari ya da diger iceceklerlw birlikte 2 litre icmeye calisin diyo..
(Bu yontem zemmufcumdan cikti. Tesekkurler. O su yerine maden suyu katiyor)

Bir de sincerelyesranin tavsiuesiyle sebze gunlerimde de bol bol sebze yiyorum.eskide sadece etin yanina salata yapardim. Simdi karni bahar brokoli hasliyorum. Doyasiya yiyorum.

günaydın kızlarrr.. herkese bol eksili bir gün diliyorum.
bana gelince,ps gününün ardından bugün dünkiyle aynı kilom ama son 4 gunde yaklasık 1700 gr gıttıgını dusununce e normaldır artık dıyorum :KK9: persembeye kadar böle kalmasa bari:KK9:

Vinicik tarifi senden aldım ya mucidi sen sanıyordum ben neyse telif hakkı yok övün bacım hakkındır ben senden duydum sana dua ediyorum...karbonat dualarınızıda bekliyorum:KK37::KK37:

Arkadaşlar diğer topikte vini kırmızı çayı ben karbonatlı suyu söylemiştik ilk ben akşam yazdım böyle ama sonra düşündüm ya burda başka. Arkadaşlar önerdiyse şimdi yanlış anlaşılır.ben samimiyetten vininin mesajının altına yazdım.burda başka arkadaş önerdiyse sağolsun ben diğeri için yazmıştım lütfen kimse yanlış anlamasın...ben yazarken amacımı aşıyorum sanırım kimseyi kırmak istemem...güzel hafta sonları bol eksili günler hepinize

tünaydınlarrr:KK8:
bu sabah güya 10:30 da kalkacaktım. saati,yarım saat erteleye erteleye nihayet 12:30 da kalkabildim. hiç yataktan çıkmak istemedim bugün. geç yatmıştım etkisi olabilir ama normaldede erken uyuyan birisi değilim anlamadım:44: odanın rengi şekli vs. durumları insanın daha çok uyumasına teşvik eder mi acaba? ruh sıkıcı bi odada uyuyorum.

evettt kalkar kalkmaz. güne yeşil çayla başladım. zemmuf ablamın tavsiyesiyle aldığım biberiye yağını sürdüm:21: sauna şortumu geçirdim. 15 dk zıpzıp yaptım. duş alamadım . biri banyonun fiskiyesini almış:KK47:

:KK47:pazar günleri yarım saat geç başlıyorum işe onun rehaveti var üstümde:KK37: kahvaltı olarak 2 krep yaptım biri iş yerine gidecek. diğerine kendim yaptığım labnemi sürdüm. üstüne dilim hindi füme. yanında tarçınlı süt. 1 litremide bitirdim.

bu sabah tartıldığımda yine 100 gr vermişim snirim bozuldu kek felan yemiycem tatlandırıcıya ara vericem biraz. bide ben sp ve ps günlerini birbirine soktum resmen. çarşamba günleri ps günüm ertesine güne sebzelerin verdiği bi şişlik olabilir diye değiştirdim çarşamba günleri sp yapacağım.

iş yerine götüreceğim yemeğimde tavuk haşlama olacak yoğurt alırım yanına (iş yerinde hergün zero içiyodum onada ara vericem) sevmedim ben gram gram vermeyi:KK31:

günaydın kızlar eksili günler olsun inşallah:emir_bebek:

Kizlar 1 haftadir uyguladigim bir yontem var. Bu sayede mi oldu bilmiuorum ama hizla kilo vermeye basladim.tabi kacamak yapmamamin da etkisi var. Simdi 2 tane yesil cay ve 1 tane form cayi 3 fincan suyla demliyorum. 1,5 litrelik siseye koyuyorum .kalanini suyla tamamliyorum. Gun icinde siurekli iciyorum. Yarim litre de baska iceceklerle 2 litre tamamlanmis oluyor. Ertesi gune hafiflemis kalkiyorum
Unutmayin fazla su icmek de odem yapiyor. Dukan amcam cauylari ya da diger iceceklerlw birlikte 2 litre icmeye calisin diyo..

Bir de sincerelyesranin tavsiuesiyle sebze gunlerimde de bol bol sebze yiyorum.eskide sadece etin yanina salata yapardim. Simdi karni bahar brokoli hasliyorum. Doyasiya yiyorum.
denemek istiyorum ama yanımdada koca şişeyi taşımak istemiyorum:KK50: zemmuf ablamın tavsiye ettiği sayfaları kaçırdım hep. notta almadım :KK14:
günaydın kızlarrr.. herkese bol eksili bir gün diliyorum.
bana gelince,ps gününün ardından bugün dünkiyle aynı kilom ama son 4 gunde yaklasık 1700 gr gıttıgını dusununce e normaldır artık dıyorum :KK9: persembeye kadar böle kalmasa bari:KK9:

perşembeye kadar 1 kilo verirsem sinirlenirim vallahi. gerçi bu hafta spora başlayacağım kaslarım şişebilir ilk hafta diye.

gideyim hazırlığıma devam edeyim malum iş :KK31:

Son düzenleyen: Moderatör:

teşekkur ederım 20cim..Şimdi denetımden dönuşte 2,5 kg kadar almıştım sanırım gerçekten perşembe gunu 70lı bır rakam görucem çunku bugun baktım tam 2 kg gıtmış :)) 81 kg gösterıyordu..yanı 83 den 81 e ındım..Allahım 79 gördugum gun de gelsın artık..:))

Zemmuf'cum ben çok sık gelemiyorum haklısın.Okulda işler yoğun sonrası ev çocuklar derken pek vakit kalmıyor.:ama,hergün çok kısada olsa bakıyorum.Sen yeni birşeyler paylaştıysan uygulamaya çalışıyorum.Ben tam 10 kg verdim.Dukan bana 65 öneriyor,(yaşımdan dolayı:KK25:)ama ben 62 iki olmak istiyorum.Yanı 2 kg kaldı bitmesine.Canım çok samimi olarak söylüyorum senin önerilerinin büyük katkısı var.Dediğin heerşeyi yaptım birtek ilacı almadım.Bugünde biberiye yağı sürüp sporumu yaptım.Paylaşımlarından eminimki birçok hanımefendi faydalandı.Paylaşmak erdemdir.Ben öğrencilerime hep paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum ve bir derste seni örnek verdim.Zayıfladığımı onlarda fark ediyorlardı.Birgün yeri geldi ve seni ,paylaşımlarını anlattım.Hem bizleri tanımıyor hiç dedim.Kocaman alkışlar geldi sana bilesin.Öpüyoruz öğrencilerimle birlikte seni.

:KK16::KK16::KK16:
nesca teşekkur ederım gerçekten..çok duygulandım..lütfen yöntemlere devam et çunku bende çok işe yaradı..üstelık kalan 2 kg gıden yanında nedır kı :) bi gayret değil mı ! ögrencılerını ve senı öpuyorum kucak dolusu sarılıyorum..Rabbım herşeyı gönlune göre versın canım kardeşim..:KK16:

selam hanimlar,bende bugün basladim dukana ,teste göre 3 gün atak 52 gün seyir evresi gösterdi
kisaci söyle anlatayim kendimi
boyum 164
kilom bugün 67 kilo
hedefim 60 olmak ,asil hedef 58 de önce 60 göreyim gerisi gelir diye ümit ediyorum.:44:

teşekkur ederım 20cim..Şimdi denetımden dönuşte 2,5 kg kadar almıştım sanırım gerçekten perşembe gunu 70lı bır rakam görucem çunku bugun baktım tam 2 kg gıtmış :)) 81 kg gösterıyordu..yanı 83 den 81 e ındım..Allahım 79 gördugum gun de gelsın artık..:))
Anaaaammm...harikasin canim ya.2 kilo muhtesem bisey. Ben gwcen yil diyetisyene gitmistim. Yuruyusle birlikte 3ayda 2 kilo vermistim :) dukan gercekten mucize. Kurala gore uygularsan asla yuzustu birakmiyor...

hangi günler bildirim yapiyorsunuz,ben nezaman bildirimlere katilabilirim ?

Hosgeldin aramiza. Persembe gunleri 15'ten once bildirim yapmaya calisirsan listeye ekler dely .

7 ila 10 arasi atak cok fazla kitapta en fazla 5 gün yapilmasi gerektigi yaziyor
Ayrica internette dukanin kendi sitesinde dukan testi var onu mutlaka yapmalisiniz

arkadaşım dukan testini yapıyorum şuanki kilo kutucuğu kırmızı bir yazı yazıyor sistem kabul etmiyor sözlükten baktım anlamsız bir cümle ne demek istiyor anlamadm okuduğum yazılardada atak vereceğin kiloya göre değişiyor benim kilomdakilere 7 ila 10 arası çıkıyor bende ona istinaden 10 gün düşündüm.

merhaba hoşgeldiniz,şuan kaç kilosunuz acaba ve kaç kilo vermek istiyorsunuz,detoksun üstüne atak 7-10 gün bana da çok gibi geldi,cok fazla verecek kilosu olanlar için ve doktor kontrolunde ancak okadar uzun atak öneriyor kitapta.:44:

arkadaşım dün giremedm yazını şimdi gördüm tatlım şu an 110 kg ve nerden baksan 40 kg vermem gerek sanki sınır olan atak daha uygun bu kadar kg:18::18::18:

arkadaşım dün giremedm yazını şimdi gördüm tatlım şu an 110 kg ve nerden baksan 40 kg vermem gerek sanki sınır olan atak daha uygun bu kadar kg:18::18::18:

anladım cnm,ticker ında olmadıgı ıcın anlayamadık kac kılo vermen gerektıgını,bazen bazı arkadaslar verecek cokta kılosu olmadıgı halde bır an önce zayıflamak adına geregınden fazla atak yapıp saglıklarını tehlıkeye sokabılıyolar,öyle bi durum olmasından endişelendim.7-10 gün atak konusunda haklısın ama mutlaka bı doktor kontrolunden gecmenı önerırım hatta kendı fıkrımce kendını ılk etaptan fazla zorlayıp sıkılmaman adına 7 gunun yeterlı bıle olabılecegını dusunuyorum,cunku asıl yaglarını seyirde vermeye baslıcaksın atakta verdıklerının cogu su olacak.bu konuda 20 uzerı verecek kıloyla dıyete baslamıs arkadaslarımız kendı tecrubelerınden yola cıkarak daha saglıklı bılgı vereceklerdır dıye dusunuyorum.sen buradan ayrılma yeter gercekten ınsanı dıyete daha sadık kalmasını saglıyo,canım kacamak ıstese de perşembe gününü kilo bildirimi yaptığımız için o günü düşünüp otur oturdugun yerde diyorum kendime:KK52:

X