- 24 Temmuz 2011
- 3.023
- 1.166
ayy seninki daha uzakmis yaasaglik olsun alisiyor insan belli bir zamandan sonra benimde 5 yil oldu buraya geleli.ama dedigin gibi daha rahatlikla gidip geliyoruz birde esimde turkiye ile is yaptigindan bende pesine takilip gidiyorum
benim bebek gecmisim biraz huzunlu kotu seyler yasadim malesefama gecmiste kaldi dukan ile zayiflayip yeniden dusunuyoruz.simdi buraya takiliyor hem kilo veriyor hem kafami dagitiyorum hemde guzel dostluklar ediniyorum.
kusura bakma seni uzmek istemedim, herkesin farkli farkli imtihanlari var, ins Rabbim hicbirimizin kucagini bos birakmaz...
ne kadar daha kaldi senin seyir de misin hala? biz arkadas guclendirmede de 2 kilo verdim demisti, belki erken gecebilirsin guclendirmeye, o zaman bebek de olur inssss :)
cunku hamileler icin guclendirme seklinde olabilir diyodu galiba kitapta.
Merhaba kızlarrr
Beyaz Peynir Peynir Mayası olmadan activia ile
1 litre yağsız süt
3-4 kaşık yağsız süttozu
1 küçük paket activia yoğurt
Varsa az kaya tuzu..
Sütün içine süttozunu ve göz kararı tuzu ekleyip ocağa alıyoruz.. Karıştıra karıştıra kaynama noktasına kadar getiriyoruz..
Fokurdamadan ocaktan alıp fırına dayanıklı bir kaba alıyoruz..
Burası normal yoğurt mayalar gibi.. Activia yı fazla dağıtmadan kaşık kaşık kabın kenarlarına bırakıp 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz..
Sonrası işte bize peyniri bulduran yoll.. Fırını 150 dereceye alıp 30 dk kadar pişiriyoruz..
Ve suyunu süzüp elimizle şekil veriyoruz.. Ben şekil vermek için minik muffin kalıplarını kullandım..
Buzdolabında bir iki saat dinlendiriyoruz...
winnie cim cok tesekkur ederim tarif icin :):) simdi ben de activia yok normal yagsiz yogurt var onla olur mu acaba?