Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bu arada bir sıkıntım var atak döneminde ne yiyeceğim ne yapacağım bilemedim ya kitabı aldım ama okuyorumda ama şaşırdım ne yiyeceğimi :KK59: :44: :44:

haşlanmış tavuk,hindi füme,köfte (değerlerine bak mutlaka),yoğurt,süt,yumurta (vazgeçilmezim),lor peynirli omlet,çay genelde ben bunları kullandım.

Bu konuda bende sıkıntılıyım. süt ve peyniri yağsız bulabiliyorum. yoğurdu bulamıyorum ilçemizdeki bakkallara rica ede ede en sonunda yarım yağlı bulabildim. yağ oranı 100 gr da 1,7 ... yağlıdada 3-4 civarında bir ete göre bu oranın düşük olduğunu düşünüyorum aslında bence sakınca yok gibi.. ama bende yerken rahatsız oluyom...

yagsız sütten kendinde yapabilirsin yogurdunu ben öyle yapıyorum ender saraç kendimiz yaptıgımızda daha saglıklı oldugunu soyluyor faydalı bakteriler varmıs içinde

ne kadar hızlısınız yaaaa bi plates yapmaya gittim 5 sayfa birden yazmıssınız şimdi de kosmaya gidiyorum sonra görüsürüz

Son düzenleme:
Mrb Celist, aradan yaklaşık 9 ay geçmiş, şu anda kaç kg.sın, verdiğin kilolar kalıcı mı yoksa bir kısmı geriye geldi mi?

QUOTE=celist;14891335]Merhaba Papikya;

Valla ben de kitabı her gün işe ve eve taşıyıp duruyorum. Sanırım siz de kitabın ingilizcesi var. Ben de ki Türkçe kitapta bazı yerleri anlayamıyorum. Sayfalardaki bazı anlatımlar birbiriyle çelişiyor gibi. Kitabın ben de ki çevirisinde 70-71 sayfalarda Altıncı kategori olarak: Az yağlı ya da yağları ayıklanmış jambon bölümünde önce bunlara izin var deniliyor. sonra devamında; bölümün sonunda; şarküterilerdeki jambonlara iznimiz olmadığını, onlardan daha da yağlı olan tütsülenmiş ya da çiğ olanları tamamen aklımızdan çıkarmamız gerektiğini hep hatırlayalım... diyor. Burada ne yasak ne izinli anlayamadım. Şarküteri dediği farklı bir anlam mı taşıyor. Tabi fransızların beslenme alışkanlıkları bizimkinden çok farklı.
Sabah kahvaltılarında biz domates, salatalık biber, zeytin vs. yeriz. Onlar bunları tüketmiyor. Ama PS bölümünde sebzelere izin var. Dolayısıyla kahvaltıda bu sebzeler tüketilebilir değil mi?

ben beş günlük atak protein den sonra 5 günde sebzeli protein programını yaptım şimdi tekrar sırf proteine dönmem gerekiyor gibi anlıyorum.. Doğru mu?..

Siz nasıl beslendiniz neler yediniz?

Meyvesizlik beni biraz zorluyor. Yoksa hamurişi, tatlı, çikolatayla işim yok. Zaten 56 kiloyum şuanda 50 ya da 51 kg hedefim.[/QUOTE]

dünden beri siteye giremedim şimdi okuya okuya ilerliyorum soruna cevap geldimi bilmiyorum :) ama dukan yulaf kepeği kullanın diyor şimdi birçok arkadaş yulaf ezmesi falanda kullanıyor ama ben kullan diyemeyeceğim bu senin seçimin normalinde yulaf kepeği ve bazı tarifler için ek olarak buğfay kepeği kullanma hakkın var bu diyette yenecekler ve yenmeyecekler kesin belli onun dışındakiler kaçamağa giriyor bu kaçaklarda bazılarımız etkileniyor bazılarımız etkilenmiyor benim tavsiyem orijinal kepek bulmandan yana çünkü alternatif ürünler ve piyasada yulaf kepeği diye satılan bazı ürünler kepek sorununu çözmüyor bence 1. sebeb dukanın bahsettiği şekilde değiller doğal olarak onun bahsettiği faydayı sağlamıyorlar 2.sebeb mesela bende orijinal kepek var bununla pazı yaprak v.s dolma bile yapabiliyorum ve hiç farketmiyorsun içinde kepekmi var yada pirinç bulgurmu gayet lezzetli oluyor yani kullanım alanı daha fazla bazı arkadaşlar nerede satılıyor diye sormuşlar buna çok alternatif yazdım ben birçok kere şimdi birkez daha yazayım orijinal kepeklerden rossman magazlarıanda uygun fiyata bulabilirsiniz ayrıca sahibinden comda orijinal dukan kepekleri var ve bence çok pahalı dukanın fransa sitesinden sipariş verebilirsiniz birde gittigidiyorda rossmanın kepeğinden satan vardı biraz pahalı ama illede kulllanmak isteyince alınıyor onun dışında gittigidiyorda çongarın kepeği filiz diyetteki doğalsanın kepeği birde camp34 dü sanırım bu sitedeki kepek ve zencefil aktardaki satılan kepek dukanın kepeklerinden değil bunlar içinde en yenilebilir olanı doğalsanla zencefildeki kepek fakat bu kepeklerde yulaf ununa işlenmeden katılan yulaf samanlarından ibaret bunlarla ihtiyacını gidermek için krep kek v.s yapabilirsin o kadar ben bu bahsettiğim kepeklerin hepsini aldığımdan tekrardan yazayım dedim görüşlerim bu yönde
arkadaşlar ben birşey sormak istiyorum illaki yulaf kepeğimi kullanmamız lazım

dondurma konusunda birşey diyemeyeceğim yersen görürsün ne olur :KK1::KK1:
şaka biryana ben yemedim yorum yapamıyorum buna sadece birkez kaçamak olarak yemiştim ama o gün çok şey yediğim için artışın sebebi dondurmaydı diyemem :KK34:

başka birşey kullanamıyormuyuz her tarifte yulaf yazmışlar kepekli un diyet ürünler kullanan yokmu ben güçlendirme 3. dönemdeyim bu güne kadar hiç yulaf falan kullanmadım ama artık sıkıldım kek falan canım poğaça falan istiyor kepekli birşeyler yesem olmaz mı

bir de sıcak diyet dondurma yesek ne olur

slm kızlar:KK16:1 haftadır ne foruma yazabildim ne de yazılanları okuyabildim.benim sınavlarım başladı ve evdeki notebookumu kaldırdım yoksa öle gidip gelip bişilerle uğraşmaktan ders çalışamıyordum.hele bu topic!!!!meraktan ölüyordum 1 gün giremesem:KK9:ah ahh nerde o günler:KK1:şimdi de okuldan girdim ama okulda max kullanım süresi 30 dk olduğu için yazdıklarınızı okuyamicam:KK59:
sınavlarım bitsin gene aranızdayım.hım bu arada ben dün protein perşembesi yapamadım ve aşırı yedim ama bugün pro cuma yapıp detayları paylaşırım.
sevgiler:KK16:

dün sebzeli günümdü 400 gr vermişim ama sebzeyi sadece akşam yedim. bide kandil helvası yediğim halde...olley yaa cok mutluyum 3-4 kg daha verdımmı tammadır.

resmen sabah olsunda tartılayım dyrm.. günler hemn geçsınde ıdea kg me ulasayım

light olanlardan bi tek seki beğendim diğerlerinin tadı cok yapay geldi. Aslında tam yağlı yoğurtlarıda pek sevmiyorum foça yoğurdu biraz değişik eğer izmir civarı oturuyorsanız deneyin derim ben ev yoğurdu gibi krema gibi bi tadı var bende dayanamıyorum haliyle fakat diğer yoğurtlardan azcık daha yağlı ama karb değeri çok daha düşük protein değeri daha yüksek dediğin gibi miktarı ayarlamak benim için sorun olucak:18:

acaba yoğurt makinası ve light süt ile yoğurt yapan var mı? nasıl bir şey oluyor?

Tebrik ederim, :KK9:
90'lardan inen biri olarak her keskin virajdan sonra insanın ne kadar mutlu olduğunu çok iyi biliyorum. Bende de sırada 75 virajı var!

valla tebrik ediyorum nasıl oldu,ne ara oldu,hepsi dukanla mı oldu.....hayretim şaştı arkadaşım.kestane kebap acele cevap

dünden bugüne 200 gr vermişim neden yaaa:KK59:

gerçekten forumda kilo verdiğine ağlayan arkadaşlar çoğaldı..ne oluyor kuzum size, 3 er beşer mi gitsin istiyorsunuz anlamadım ki? benim de bugün son 5 günde 2 gr gitmiş,havalara uçuyorum..yapmayın böyle,hiç veremeyenler de var yasık onlara da aaaa:KK52::KK52:

anneden kalma alışkanlık bende yoğurdu kesinlikle herdaim evde kendim yapıyorum

yagsız sütten kendinde yapabilirsin yogurdunu ben öyle yapıyorum ender saraç kendimiz yaptıgımızda daha saglıklı oldugunu soyluyor faydalı bakteriler varmıs içinde

X