Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

selamlar herkeslere.. uğrayamadım bugün hiç kusuruma bakmayınız.. umarım keyifler tıkırdır..
tablo süper olmuş dely cik ellerine sağlık..

bugün bana yakın bir kreşe gittim çocukların dişlerinde ne var ne yok bakmaya ve tabi diş fırçalamanın önemini anlatmaya.. evet çok gürültü yapıyorlar, evet benden çok korkuyorlar.. ama onlar çok tatlılar....

merhabalar yarın dıyetı baslayacagım da tıcker nasıl yapılıyordu..Bırının yontemını yazması mumkun mu acaba?

Selam kızlar:KK3:
Sabah dukan müslimden yedim. bugün son ps günüm... Akşama Dukanın şu panelenmiş havuç tarifini denicem, o yüzden müslimden çok az yedim, yulaf kepek hakkımın bir kısmını akşam havucu panelerken kullanacağım. yanına yine
ıspanak püresi ve ızgara hindi göğüsü düşünüyorum. dün ton balıklı ıspanaklı dilim domatesli dukan pizzası yaptım kendime. çok lezzetliydi, gerçek pizzayı aramadım vallah...
Bugün rejim defterime bir göz atıp kilo tabelamı görünce sevindim...9.3.2012 (daha dukan amcam hayatıma girmemişti) 62.7 kg başlangıç kilom diye en tepesine yazmışım sayfanın.
Sonra gün aşırı kilomu yazmışım nerdeyse...O dönemde spora başladım, kafama göre diyet yapmaya çalışıyordum, daha çok kalori sayarak...Yani beni gören herkes 'aaa çok incelmişin' diyordu 1ay sonra,
ama tarı bana anca 300gramm eksik diyordu, yani spor sayesinde vücudum sıkılaşıp daha ince görünmemi sağlamış....8 Mayıs'da 60.5kg diye kayıdım var...Sonra kasım zedeledim ve sporu bir müddet yapamadım (her gün 30dakika koşu ve ardından 30 dakika yağ yakıcı hareketler).... Haziran'da da Çanakkale'de bulunduğum sıralarda yürüyüş yaparken birden baldırımdan ayağıma doğru bir ağrı oluştu ve ayağım şişti...doktor krem ve buz tedavisi yazdı ayağımı da bol bol dinlendirmemi istedi, yine başlayamadım yani spora ama bu dönemde dukanın kitabını almıştım ve okuyup başlamıştım...Sonra düzeldim ve hem spor yaptım (30 dakika koşu ve koştuğum yolu yürüyerek geri dönüyordum..şansıma bizim Bostancı-Kadıköy sahil şeridi çok güzel ve uygun spor yapmak için, hele yazın cıvıl cıvıl, eve döndüğümde genelde 30 dakika yağ yakıcı hareketlerimi de ekliyordum). O ara baya fayda gördüm, ama tartılmadım ne yazık ki...sonra evin tadilatı başladı ve anneannemde kalmak zorunda kaldık, dukanı ilk başta sürdürebiliyordum ama bir müddet sonra
mümkün olmadı koşturmaca ve evin kalabalık olması nedeni ile. Ama tabii ki dikkat edip çok hareket ettim o sırada...Şimdi geçen ay yine başladım dukana, ama sabah evden çıkıp geç döndüğümden dolayı sporumu yapamıyorum, en azından haftaiçi...
Ama buna da bir çözüm buldum: kütüphaneye giderken bütün merdivenleri değerlendiriyorum...şansıma o kadar çok var ki yol üstünde, sporumun yerini bir nevi karşılıyor...
Yani bu forumu okuyup, diyete başlayacak motiveyi bulamayan, yada sonuçlar çok yavaş kendini gösterdiği için umutsuz olanlar ve tüm kilo sıkıntısı çekip de mutsuz olanlara şunu söylemek istiyorum.
Burda çok büyük başarı hikayeleri var, onlar başardıysa siz de başarırsınız. Ben bir kilo tabelamdan bir kaç satır yazayım:
9.3.2012 62.7 kg
12.3.2012 63 (umutsuz olmaya başladım olmicak bu diyet işi diye)
13.3.2012 63.1 kg (ağladım çaresizlikten)
16.3.2012 62.4 (aaaa...oluyor diye sevindim)
23.3.2012 62.2 (adetimin 2.günü olduğu halde...spora haşır neşir olmaya başlıyorum artık)
6.4.2012 61.7 kg (sporu her gün düzenli yapıp, kalori sayıyorum...oluyor ama gıdım gıdım)
7.8.2012 60.4 kg (dukan amcamın kitabından faydalanmaya başlıyorum)
30.9. 2012 58.4 (uzuuuunnnn bir dukana ara verme mecburiyeti kaldığım bir yazdan sonra dukana başladım ve ilk meyvelerini alıyorum ilk haftalarında)
22.11.2012 58.0 (3kere tartıldım bu rakamı doğrulamak için..dukan amcam ve gün içine sığdırdığım şu merdiven sporum iyi yolda olduğumu gösteriyor)

yani 1. biraz sabır işi
2. sporsuz yada hareketsiz olmuyor pek...spor yapamıyorsanız herhangi bir sebepten dolayı günlük hayatınızdaki küçük 'spor' fırsatlarını değerlendirin: merdivenler, yürüyüşler (gerekirse gideceğiniz yere en azından 1durak kala yürümeyi tercih edin), dizi seyrederken
yapabileceğiniz hareketler var...yani var da var imkanlar. ki dukan amca zaten en az 20 dakika yürüyüşü şart koyuyor...daha fazla spor yapan daha çabuk sonuç alır.
Ben koşmayı sevmeyen biri olarak koşuya gitmeyi sevebildiysem siz de sevebilirsiniz...Dans edin evde, yada merak saldığınız bir spor bulun, bu yüzme dalış gibi şeyler olabilir, dövüş sanatı, aerobic, pilates, bisiklet, yada uuuzzzzuuuuunnnn yürüyüşler. yani
imkanlar çok
3. suyu ihmal etmeyin. İnanın, ben çok su içen biri olarak bir kaç dönem fazla içemedim yoğunluktan ve farkını gördüm. Suyumu ihmal etmediğim dönemlerde daha çabuk kilolarım gidiyordu ve yüzüm gözüm daha parlaktı...İştahım da daha az idi...

yani defterime göz atınca bunları paylaşmak istedim...Belki birileri için faydası olur bu yaşadığım tecrübelerimin....Dukan amcamla bu göbecik kalçalar gidecek...ama aç kalmadan, yanlışlarımın bana kilo olarak döndüğü bilincine varark ve bunu hayatım boyunca bir yaşam felsefesine dönüştürerek bu iş olacak....gidip belediye çöğplüğünden yemek yemezsiniz sanırım ? o zaman neden o güzel paketlenmiş çöpleri yiyelim dimi:KK34: Uğraşıp dukan diyetin dışına çıkmadığınız halde kilo mu alıyorsunuz ? yada durakladınız mı ? Hiç üzülmeyin, bir sebebi vardır, daha da bir azim ve hırsla savaşın...Kamçılasın sizi sizle inatlaşan kilolarınız kilo vermek için. Pes etmeyin yani. Motiveyi kendinizde bulamıyorsanız, burda sizi motive eden bir çok insan olur elbetEn Büyük KK
Ben metabolizma çayımı bir süzmem lazım...çıkıyorum. öptüm herkesi....

Süpper anlatmışsın yaa!! :KK9:Çok teşekkürler :109: 7 aydır bu işin içinde olan ama iradesiz dukancan "ben" için bile çok güzel bi motivasyon oldu.. Hepsini tekrar alıntı yaptım ki, okumayanlar okusun ;P

Televizyonda izlenecek format derken neyi kastetin biraz teknoloji dışıyım galba:44:videoyu bilg.indircem flash belleğe atıcam onu tv ye takıcam bu mudur? Ama hangi formatta?fark edermi yani?
Bizim TV'de MP4 formatını açıyor mesela. Direk programın verdiği şekilde indiriyorum. Ama o programda istersen farklı formatlarda da indirebiliyorsun. O yüzden dedim. Ben de bilmiyorum onları :) Eğer televizyonun direk flash bellekten çalıştırıyorsa videoları, muhtemelen MP4 çalıştırır zaten :KK66:

Merhaba arkadaşlar şimdiye kadar sessiz bir forum izleyicinizdim herkese gönülden merhabalar.
Merhabaa :KK3: Hoşgeldiinn...

Kızlar yeni bişey geldi aklıma..

Roccoların tadı çok güzel aroması da çok keskin onu eritsek tatlandırıcı olarak kullansak dondurma neyim yapsak nasıl olur:KK28:

akşam deniyciğim :KK55:

selamlar herkeslere.. uğrayamadım bugün hiç kusuruma bakmayınız.. umarım keyifler tıkırdır..
tablo süper olmuş dely cik ellerine sağlık..

bugün bana yakın bir kreşe gittim çocukların dişlerinde ne var ne yok bakmaya ve tabi diş fırçalamanın önemini anlatmaya.. evet çok gürültü yapıyorlar, evet benden çok korkuyorlar.. ama onlar çok tatlılar....
Oy ben yerim onlarıııııı
Laie_7.gif

165fs373950.gif

899.gif

90.gif

:KK9:

yedikçe yedirtiyo bunlar yaa..sen ne zamandır bu serüvendesin kuzum?
Şimdi çokuncu baskıyı yapmiyim burda :KK70: uzun uzun anlatmiyim. Ben sana anlatırım canımcım :KK34: Ama şöyle kiii 26 Kasım'da 8 ay olacak. Abbbooowww :96: :96: :KK9::KK9: Tabi ben yaramaz olduğum için sen ona verimli oalrak gerçek Dukanla net 6 ay de :KK34: Tabi serüven 8 ay yine :KK55::KK55: dely ve felsefe taşı, dely ve azkaban tutsağı, dely tatilde, dely, bayramda, dely annesinin sarmalarını yiyor... şeklinde devam ediyor :KK1::KK1: Ahahahha :KK60:
bb4.gif

Son düzenleme:
fotoğrafçılık :98:

çık çıkk

öğreneyim büyük bir memnuniyetle öğretirim :KK16:

ayyy ne güzelll harikasınnnnnnnn :KK9::KK9:

Oy ben yerim onlarıııııı
Laie_7.gif

165fs373950.gif

899.gif

90.gif

:KK9:

Şimdi çokuncu baskıyı yapmiyim burda :KK70: uzun uzun anlatmiyim. Ben sana anlatırım canımcım :KK34: Ama şöyle kiii 26 Kasım'da 8 ay olacak. Abbbooowww :96: :96: :KK9::KK9: Tabi ben yaramaz olduğum için sen ona verimli oalrak gerçek Dukanla net 6 ay de :KK34: Tabi serüven 8 ay yine :KK55::KK55: dely ve felsefe taşı, dely ve azkaban tutsağı, dely tatilde, dely, bayramda, dely annesinin sarmalarını yiyor... şeklinde devam ediyor :KK1::KK1: Ahahahha :KK60:
bb4.gif

:KK60::KK60::KK60: ahahaha koptummmm
zır deli :KK9::KK9:

bi de anne sarmaları da var heee :KK9::KK9::KK9:

delyconcoooonn
Ellerine sağlık kuzuum..öperim yanaklarından...:)))

Kizlaarr cok enerjikim ve Mutluyuum..adanaya seminere gittim.bir sürü pasta börek ıvır zıvır vardı açlıktan gebermeme rağmen elimi bile sürmedim..sadace nescafe için bi porselen içi süt doluydu hepsini içmek zorunda kaldım..
Napiim bana uygunu bi tek oydu..off neler neler vardiii...arabadan indim zaten pastalari gördüm..
Kızım merve bittin sen dedim...
Dukan yolculugun buraya kadarmis dedimm..bi de 100km yol gittimm acimmm oluyorumm
Kesin bozulur burda dayanamam dedimm..sonra telefonu aldım..
Sizin muhabbetlerinizi açtım..
Delynin tablosuna baktım..
Yapamiycam açlıktan olsem de yemiycem hiç birini..bunun sonu yok dedim ve yemedimmmm...
Sayenizde buyuuuk bi felaketten döndum..
Bi de ortam farklı olunca insan daha bi zayıf oluyor..
Çok şükür sadece süt içtim...

bak bu tam benlik bir yazı olmuş.. ben de haftasonu implant kursunda olacağım 2 gün boyunca.. 20 kişilik küçük bir grup ama 4 yıldız üzeri ( sitesinde öyle yazıyor 5. yi alamadılar heralde :KK70: ) otelde.. korkuyorum ne yapacağım diye.. bir de sabah 9 akşam 4 arası orada olacağım, evden çıkış 7 eve geliş 6 bittim ben.. yanımda ne götürsem onu düşünüyorum.. kek falan yapsam kepek topu topu 2 kaşıkcık hak, hangi ara yiyeyim de doyayım ben onunla.. :KK43:

ayyy ne güzelll harikasınnnnnnnn :KK9::KK9:

:KK60::KK60::KK60: ahahaha koptummmm
zır deli :KK9::KK9:

bi de anne sarmaları da var heee :KK9::KK9::KK9:

:KK1::KK1: En dayanılmazı o zaten :KK56: :KK9::KK9:

İyi tatiller canlaaarrr :KK3: Yarın çalışacak olanlara da iyi çalışmalar, sonra iyi tatiller :KK76:

Yarın buluşacak olanlar da " Ayyyy!! Çok heyecanllıııı!!" İyi eğlenceler, iyi muhabbetler :KK1::KK1:

:nazar::13::KK54:

bak bu tam benlik bir yazı olmuş.. ben de haftasonu implant kursunda olacağım 2 gün boyunca.. 20 kişilik küçük bir grup ama 4 yıldız üzeri ( sitesinde öyle yazıyor 5. yi alamadılar heralde :KK70: ) otelde.. korkuyorum ne yapacağım diye.. bir de sabah 9 akşam 4 arası orada olacağım, evden çıkış 7 eve geliş 6 bittim ben.. yanımda ne götürsem onu düşünüyorum.. kek falan yapsam kepek topu topu 2 kaşıkcık hak, hangi ara yiyeyim de doyayım ben onunla.. :KK43:

Kuzum benimki hiltondaydı sen düşün yıldızını..:KK1:

çok güzellerdi..:KK50:

meyveler de cabası...:KK50:

hepsi çok güzel kokuyodu..masalar dolusu bişeyler............ucu yokkkk....

çok da açtım..:KK50:

kmlerce de yol gittim..:KK50:

sonuç : bu sabah tartıda 57 küsür...:KK42:

değmez tubacım yaa burj el arab bile olsa değmez :))):KK60:

:KK1::KK1: En dayanılmazı o zaten :KK56: :KK9::KK9:

İyi tatiller canlaaarrr :KK3: Yarın çalışacak olanlara da iyi çalışmalar, sonra iyi tatiller :KK76:

Yarın buluşacak olanlar da " Ayyyy!! Çok heyecanllıııı!!" İyi eğlenceler, iyi muhabbetler :KK1::KK1:

:nazar::13::KK54:

sen sevimli bişeysin yaaaa..............öperim yanaklarından şapur şupurrrrrr :))))))

Kuzum benimki hiltondaydı sen düşün yıldızını..:KK1:

çok güzellerdi..:KK50:

meyveler de cabası...:KK50:

hepsi çok güzel kokuyodu..masalar dolusu bişeyler............ucu yokkkk....

çok da açtım..:KK50:

kmlerce de yol gittim..:KK50:

sonuç : bu sabah tartıda 57 küsür...:KK42:

değmez tubacım yaa burj el arab bile olsa değmez :))):KK60:

ben de bu hafta sonu taksim titanic öbür hafta sonu antalya rixoxtayım bakalım ne olacak halim... umarım açık büfelerde balık tavuk bişeyler olur bari..
yoksa değmez yani bence de bu kadar çabayı heba etmeye değmez zaten veremiyorum kilo bi de duraklama hiç istemiyorum ama ne yapacağım cidden bilmiyorum :KK31:

ben de bu hafta sonu taksim titanic öbür hafta sonu antalya rixoxtayım bakalım ne olacak halim... umarım açık büfelerde balık tavuk bişeyler olur bari..
yoksa değmez yani bence de bu kadar çabayı heba etmeye değmez zaten veremiyorum kilo bi de duraklama hiç istemiyorum ama ne yapacağım cidden bilmiyorum :KK31:

Ooo sen geziyon bayaa bize yakın bi yerlere de gel seni bize kaçırayımm dukan yemekleri yaparım :KK9::KK9:

seninki benimki kadar sıkıntı olmaz..açık büfe olur..balık olur tavuk olur..ayran yoğurt salata sebze yemeği bunları yersin..
kahvaltı da belli zaten haşlanmış yumurta peynir v.s
extralara gözün kaymasın ama...

off oteller manyağa çeviriyo insanı gözümün önüne geldi birden.. değişik değişik ilginç ilginç yiyecekler oluyo tadına bakası geliyo insanın habire..:KK14:

selam kızlar bugunkü menüm
sabah:1yumurta 1domates 1biber ve yulaf kepeğinden oluşan omlet sekersiz çay

öğlen:haşlanmış brokoli ve yulaf kepekli yogurt

akşam:1 bardak liğht kola 6 tane ızgara köfte ve salata

yarın ziraat bankasının sınavına giricem servis görevlisi olarak bana dua edin kızlar :18::18::18::18::18:

iyi akşamlar,

yoğun bir hafta bitti şükür. yoğun bir haftasonu başlıyor:)

yarın kadıköydeyim. biz yarın şu kalamıştaki kafeye mi gitseydik acep? salata ve köfte vb olan yerler de bize uymaz mı?

ben evden gelecek kekle felan doymam yaa...

oburiks azradan sevgiler...

Benim de gözüm 5lilerde. :KK1: İnşallah ineriz bir an önce kendimizi toplayıp, ben de başladım callana buradan heves edip. Tartıdaki sayı geç inse de en azından genel şeklimiz şemalimiz yerine gelsin. :nazar:)

valla bana kalırsa 59 kilo yada 58 olsam iyidir diyorum boy 1.68 kilo 58 olsun diyorum ama bakalım neler olucak o zamana kadar callana devam hehehe :) sakın bırakma callanı ben yapabildiğim zamanlar yapmaya çaışıyorum bunun bile faydası olur sanırım :) 80lerden indim ben bu kiloya o yüzden önce 6lı rakamlara ineyim 5li rakamlarda gelcek inşallah :):KK34:

yarın ziraat bankasının sınavına giricem servis görevlisi olarak bana dua edin kızlar :18::18::18::18::18:

başarılaaaar :KK9:dualar seninle :KK16:

Başarılar guzelim..
Hakkında hayırlısı olsun..:KK16:

X