Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın güzeller,

toplantıların son günü ve benim fırça günüm bugün :S Öğleden sonra yicem sanırım :KK43: Üstüne bi de adet olucam sanırım baş ağrısı mide bulantısı.. ve bembeyaz oldum.. Millet hemen hamile misin diyo :S PAtron bile hayırdır? dedi.. Töbe yareppiimm :S Ben canımla uğraşıyom.. :S Bulantı için hap içtim. O da bi güzel uyku yaptı. uykum açılsın diye kahve içtim, o bi daha mide bulantısı yaptı falan derken.. şimdi daha iyiyim Allah'a şükür.

.............

Ben de o boydayım, mesajı okuyunca gözüm takıldı kafamda hayaller kurmaya başladım. 48 olabilsem hastaneye kaldırırlardı herhalde... Sağlık Bakanlığının obeziteye karşı yaptığı broşürümsü çizelgeye göre 49 kiloya kadar inebilirmiş 1.63 olan biri, normallikle-zayıflık arası sınır 18.5 diyor bki değerine. 49dan aşağısı zayıfa girermiş. Gene de gözümün önüne getiremiyorum... Aç bıraksam kendimi o kiloya inemem herhalde ya. :KK53:
...........
Biliyorum çok zayıf olduğunu, ama zaten ortalama 2-3kilo alırım diye düşünüyorum ve biraz kas yapmak istiyorum. ben taebo sporunu çok seviyorum. bir ara yaptım, 2ayda 3kilo fazlam oldu kastan doalyı...yani yoksa çok fazla olduğunun farkındayım ama uyarın için teşekkür ederim
Beni,m de boy 1.63. Bi ara üniversitede 53 kilo olmuştum da zombilere dönmüştüm :S Ordan daha da inemem zaten ben de :) Dikkat et yani sedali. 2-3 kilo alsan bile az bence :KK66:

Canım çoooook sıkılıyor...Biliyorum nedenini aslında...Sanırım yine ümitsizliğe kapıldım...
Kendimi motive etmek için o kadar çok uğraşıyorum ki...Ama bazen her şey bir anda bozuluveriyor...
Ne motivasyon ne inanç ne de başka olumlu şey kalıyor içimde...

Kızım yanımda ödevlerini yaparken ben de yüzümü gizleyerek yazıyorum...Çünkü ağlıyorum...
Kendime, iradesizliğime, başarısızlığıma ...her şeye...

Sonra aslında ağlanacak bir derdim olmadığı halde böyle şeylere ağladığım için tekrar kendime kızıyorum ve daha da ağlıyorum..
Keşke kendimi olduğum gibi kabul edebilseydim diye ağlıyorum...Ama edemiyorum...Ben bu görüntüde ki beni kabul edemiyorum..
Başkaları bu halime laf ettikçe (eşim hariç), bu halimi kabul edemedikçe ben hiç edemiyorum...Ben de zayıf, narin ince bir kadın olmak istiyorum...
Ayna baktığımda kendimi beğenmek istiyorum...Artık yeter yaa...Lütfen olsun artık...Ben de o hissi bir kere olsun tatmak istiyorummm...

Evet sağlığım için istiyorum...Ama fiziksel sağlığımdan ziyade ruhsal sağlığım için...
Çünkü bu duygular hayatımı çekilmez hale getiriyor ne yazık ki...:KK43:

Ah canıımm :KK43: Ben çok üzüldüümm.. Benim kilom çok çok fazla değil şu an, bunu biliyorum, ama ben de öyle hissediyorum. 10 kilo vererek buralara geldim ama; 3-4 kilo için bile deliriyor insan. Burdaki herkes seni anlıyordur kii.. Beğendiği bişey üstüne olmayınca falan insan ne kötü hissediyor :KK43: Ama sen böyle anlatınca valla için acıdı.. Bizden daha azimlisindir eminim.. Benim 3-4 kilo için yapamadığımı sen şııppp! diye halledeceksin.. bütün o yükü atacaksın üzerinden.. Ama kızın ve eşin sana hep hayrandır zaten :KK66: bunu bilmek bile güzel.. :KK54::KK54:
Youtube den viedo indirilebiliyomu ?denedim ama başaramadım ..çok güzel zumba :KK8: Vss var yarım saatlik ama donuyo izlerken indirmek istiyorum bilen varmı?

"Free Youtube download" diye bi program var. Netten bulmuştum ama nerden bilmiyorum. Çok da güzel çalışıyor. Youtube'dan istediğin her şeyi indirebilirsin. Eğer TV'den izleme şansın varsa, TV'de izleyebileceğim bi formatta indirip ordan bile izleyebilirsin. Koca koca:KK34: Bilge Google'a sorabilirsin :KK34:

Merhaba kızlar bende aranıza katılmak ıstıyorum...bır turlu veremıyorum kılolarımı.tek basıma yapmaya calısırkende bır sekılde takılıyorum yemeklere..bu sefer duzenımı bozmadan ve artık son kez dıyet yapmaya baslıycam...ıns. Sızınle bırlıkte guzel kılolar verırım...

delyconcoooonn
Ellerine sağlık kuzuum..öperim yanaklarından...:)))

Kizlaarr cok enerjikim ve Mutluyuum..adanaya seminere gittim.bir sürü pasta börek ıvır zıvır vardı açlıktan gebermeme rağmen elimi bile sürmedim..sadace nescafe için bi porselen içi süt doluydu hepsini içmek zorunda kaldım..
Napiim bana uygunu bi tek oydu..off neler neler vardiii...arabadan indim zaten pastalari gördüm..
Kızım merve bittin sen dedim...
Dukan yolculugun buraya kadarmis dedimm..bi de 100km yol gittimm acimmm oluyorumm
Kesin bozulur burda dayanamam dedimm..sonra telefonu aldım..
Sizin muhabbetlerinizi açtım..
Delynin tablosuna baktım..
Yapamiycam açlıktan olsem de yemiycem hiç birini..bunun sonu yok dedim ve yemedimmmm...
Sayenizde buyuuuk bi felaketten döndum..
Bi de ortam farklı olunca insan daha bi zayıf oluyor..
Çok şükür sadece süt içtim...
.........
Anemmm buluştunuz muuu ne guzeeel..yaaa foto cekineydibiniz:)
Ekim kuzusunu da ayrı bi merak ediyorum senle medosu gördüm az buçuk da olsa..:)
Cumartesi bol bol foto çekininnnn benim icinnnnnn:)))

Seni forumun irade abidesi ilan ediyorum canım yaaa :KK70: Süpper ötesisin.. Ben yerdim heralde yaa.. Puufff :KK31::KK17: Valla size hayran kalıyorum. önümüzdeki hafta eğitim falan var, bir de ailemin yanına gitcem. Ondan sonra sanırım yeniden bir Dukan macerasına başlıcam.. Yoksa tekrar 70 kilo olmam işten değil :KK43:

Evet buluştuk valla =) Sürpriz oldu :)) güzel oldu :) Biz de ayrılırken dedik, hiç foto çekinmedik yaa diye. Cumartesi çekiniriz canım.. Keşke sen de gelebilseydin. Bi dahakine artık :KK54:

Son düzenleme:
bu muhallebi tarifine birazda yulaf kepeği katsak arada kaynar mı acaba... diğer türlü zor tüketiyorumda....

böyle bu sayede bu kepek işinide halletmiş olurum:KK53:

Bence güzel olabilir.. (dün yedim ondan bu akşam deneyemiyeceğm malesef ki )

Püf noktası;
Kızlar kepeği kullanmadan en az 15 dk önce bir-iki kaşık (tercihen ılık) sütle kabartarak kullanırsanız kepeğin kötü kokusuda kalmıyor. :KK53: :KK53: :KK53: :KK53: :KK53: :KK53:

Neden canım yaa ipin ucunu mu kaçırdın naptın?
İşte bu hikayeyi çok duydum ..korkmamın sebebi de bu...

Ben kaçırıyorum. Her güçlendirme maceram böyle.. Bu ikinci.. :97: :97: :KK43:( :KK14: Bişeylerin ucundan falan alınca devam etmiyorum, ama oturup 1 tane yiyim dediğimde, devamı geliyor maalesef :KK43: Kendi tabağıma koymamam lazım yani.. Otlakçı olmalıyım.. İrade fakiriyim :KK43:(

ıns. Yarından ıtıbaren duzenlı bır sekılde aranızdayım:)yedıklerımı bır bır yazıcam.bugun bırazda tavuk alısverısı yapayım bakalım

Ben kaçırıyorum. Her güçlendirme maceram böyle.. Bu ikinci.. :97: :97: :KK43:( :KK14: Bişeylerin ucundan falan alınca devam etmiyorum, ama oturup 1 tane yiyim dediğimde, devamı geliyor maalesef :KK43: Kendi tabağıma koymamam lazım yani.. Otlakçı olmalıyım.. İrade fakiriyim :KK43:(

yedikçe yedirtiyo bunlar yaa..sen ne zamandır bu serüvendesin kuzum?

Kızlar bu bize serbest olan gojiciklerden yiyen yok mu..sanki forumda hiç tüketilmiyomuş gibime geliyo..
ben hala yemedim hiç ama yemek istiyorum

o keklere ne kadar yakışır oysaki...:KK56: tadını bilmiyorum ama agzım sulandı yaaa :121:

Kızlar bu bize serbest olan gojiciklerden yiyen yok mu..sanki forumda hiç tüketilmiyomuş gibime geliyo..

o keklere ne kadar yakışır oysaki...:KK56: tadını bilmiyorum ama agzım sulandı yaaa :121:

gojibery beni pek sarmadı... ekşimsi birşey... ben tatlıcıyım:KK53::KK53::KK53:

birkaç defa yoğurtla denedim:KK53: eh işte oldu bana:KK53:

birde çok tozlu geldi bana paket... iyice yıkamadan yiyemedim... o zamanda erir gibi garip bir hal aldı:KK53::KK53::KK53:

idare eder bişi işte:KK53:

gojibery beni pek sarmadı... ekşimsi birşey... ben tatlıcıyım:KK53::KK53::KK53:

birkaç defa yoğurtla denedim:KK53: eh işte oldu bana:KK53:

birde çok tozlu geldi bana paket... iyice yıkamadan yiyemedim... o zamanda erir gibi garip bir hal aldı:KK53::KK53::KK53:

idare eder bişi işte:KK53:

oo sen de hiç bişey seemiyon :KK19:

yulafı da semiyodun zaten..ama ben bayılıyorum :KK1: demek ki hemen goji almalıyımmmm:KK52::KK52:

(kızmıyon dimiiiiiiiiiiiiii :KK1:)

Gojilerle dukan aşuresi mi denesek acaba? :KK1: :KK1: :KK1:

Ekmek yapıp attım buzluğa, sırada da ufak ufak yaptığım poğaçacıkları atmak var. Annem güllü silikon kalıp almış 15 tane ufak poğaçacık çıkıyor bir pişirişte. İpek'in tarifinden 45 ufak parçacık çıkarmayı başardım, mutluyum. :KK1:
Şimdi de güzel bir öğle yemeği: Krep üstü ciğer sote, üstüne de bol kimyonlu-pul biberli yoğurt. :KK56:

Ne zaman evde kalsam ders çalışacağım diyorum ama kendimi mutfakta buluyorum niye bilmem. :KK53:
Callan'ı da yaptım, sabahtan yapıp görevimi bitirdim şükür. :KK16:

Herkese hayırlı cumalar, sevgiler. :KK3:

Günaydın kızlarrr :KK16::KK16: mutlu huzurlu ve de hayırlı cumalar diliyorum..

hepimiz haftayı hakkıyla kapatalımmm :KK42:

Bugün tartıda nihayet 57 li bişeyler gördüm..:21: 57.8 oldu sonra 6 oldu sonra 9 oldu :) yani artık bana güçlendirme göz kırptı diyebilirim ..:KK34:
56 da güçlendirmeye geçip güçlendirmede de kilo vermek istiyorum..yoksa hedef kiloma kadar beklesem mi bilemedim..ya da 56 olduktan sonra yavaş yavaş mı gecsem güçlendirmeye..birden gecersem ve kilo alırsam ağlarım
Güçlendirmeden çok korkuyorum :KK50:
...

Maşallah ya gördükçe imreniyorum vallahi, sen beni gördükçe bana kız, "Bak ben nerelerde geldim sen yerinde sayıyorsun hatta geri gidiyorsun, kendine gel!" de. :KK1: Bu azim-kararlılıkla güçlendirme vız gelir bence sana, keşke biz de böyle olsak. :nazar::nazar:

...
slm bayanlar herkese hayırlı cumalar bol eksili günler cmrt günü dukana başlayalı 2 ay olucak son bir ayda callan yapmayada başladım bakalım ölçüde fark ne olucak kendimi toparlamaya çalışıyorum çok saldım ilk fazlalıklar gidince gevşedim 6lı rakamlara inemedim bir türlü poffffffffffffffffffff
...

Benim de gözüm 5lilerde. :KK1: İnşallah ineriz bir an önce kendimizi toplayıp, ben de başladım callana buradan heves edip. Tartıdaki sayı geç inse de en azından genel şeklimiz şemalimiz yerine gelsin. :nazar:

merhaba kızlar,normalde yarın başlıyacaktım diyete,birde baktım aşura günü,dedim aşure yapayaım,evde bir mevlüt okutayım, bol bol da aşuremi yiyim,öyle başlım dedim diyete,sizin yerinizede yiyeceğim:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:birde güzel olurki aşurem sormayın,sütlü yaparım harika:KK52::KK52::KK52:

Evet diyete başlamamış olanlar ve güçlendirmeciler lütfen hepimiz adına aşure yiyin! :) Ne kadar zorlasam gerçeğinin yanına yamacına yaklaşamaz diye tariflerle uğraşmayı düşünmüyorum, bari sizler bizim adımıza yiyin. :)

Sevgili arkadaşım yazdıklarına kayıtsız kalamadım bu kadar zafer var burda lütfen onlarla konuş karar ver ben sana ruhun için yardım edeceğim söz sen diyete başla 20 kilo 30 kilo nedir ki verilir vermişler görüyoruz :26:

Selam kızlar:KK3:
Sabah dukan müslimden yedim. bugün son ps günüm... Akşama Dukanın şu panelenmiş havuç tarifini denicem, o yüzden müslimden çok az yedim, yulaf kepek hakkımın bir kısmını akşam havucu panelerken kullanacağım. yanına yine
ıspanak püresi ve ızgara hindi göğüsü düşünüyorum. dün ton balıklı ıspanaklı dilim domatesli dukan pizzası yaptım kendime. çok lezzetliydi, gerçek pizzayı aramadım vallah...
Bugün rejim defterime bir göz atıp kilo tabelamı görünce sevindim...9.3.2012 (daha dukan amcam hayatıma girmemişti) 62.7 kg başlangıç kilom diye en tepesine yazmışım sayfanın.
Sonra gün aşırı kilomu yazmışım nerdeyse...O dönemde spora başladım, kafama göre diyet yapmaya çalışıyordum, daha çok kalori sayarak...Yani beni gören herkes 'aaa çok incelmişin' diyordu 1ay sonra,
ama tarı bana anca 300gramm eksik diyordu, yani spor sayesinde vücudum sıkılaşıp daha ince görünmemi sağlamış....8 Mayıs'da 60.5kg diye kayıdım var...Sonra kasım zedeledim ve sporu bir müddet yapamadım (her gün 30dakika koşu ve ardından 30 dakika yağ yakıcı hareketler).... Haziran'da da Çanakkale'de bulunduğum sıralarda yürüyüş yaparken birden baldırımdan ayağıma doğru bir ağrı oluştu ve ayağım şişti...doktor krem ve buz tedavisi yazdı ayağımı da bol bol dinlendirmemi istedi, yine başlayamadım yani spora ama bu dönemde dukanın kitabını almıştım ve okuyup başlamıştım...Sonra düzeldim ve hem spor yaptım (30 dakika koşu ve koştuğum yolu yürüyerek geri dönüyordum..şansıma bizim Bostancı-Kadıköy sahil şeridi çok güzel ve uygun spor yapmak için, hele yazın cıvıl cıvıl, eve döndüğümde genelde 30 dakika yağ yakıcı hareketlerimi de ekliyordum). O ara baya fayda gördüm, ama tartılmadım ne yazık ki...sonra evin tadilatı başladı ve anneannemde kalmak zorunda kaldık, dukanı ilk başta sürdürebiliyordum ama bir müddet sonra
mümkün olmadı koşturmaca ve evin kalabalık olması nedeni ile. Ama tabii ki dikkat edip çok hareket ettim o sırada...Şimdi geçen ay yine başladım dukana, ama sabah evden çıkıp geç döndüğümden dolayı sporumu yapamıyorum, en azından haftaiçi...
Ama buna da bir çözüm buldum: kütüphaneye giderken bütün merdivenleri değerlendiriyorum...şansıma o kadar çok var ki yol üstünde, sporumun yerini bir nevi karşılıyor...
Yani bu forumu okuyup, diyete başlayacak motiveyi bulamayan, yada sonuçlar çok yavaş kendini gösterdiği için umutsuz olanlar ve tüm kilo sıkıntısı çekip de mutsuz olanlara şunu söylemek istiyorum.
Burda çok büyük başarı hikayeleri var, onlar başardıysa siz de başarırsınız. Ben bir kilo tabelamdan bir kaç satır yazayım:
9.3.2012 62.7 kg
12.3.2012 63 (umutsuz olmaya başladım olmicak bu diyet işi diye)
13.3.2012 63.1 kg (ağladım çaresizlikten)
16.3.2012 62.4 (aaaa...oluyor diye sevindim)
23.3.2012 62.2 (adetimin 2.günü olduğu halde...spora haşır neşir olmaya başlıyorum artık)
6.4.2012 61.7 kg (sporu her gün düzenli yapıp, kalori sayıyorum...oluyor ama gıdım gıdım)
7.8.2012 60.4 kg (dukan amcamın kitabından faydalanmaya başlıyorum)
30.9. 2012 58.4 (uzuuuunnnn bir dukana ara verme mecburiyeti kaldığım bir yazdan sonra dukana başladım ve ilk meyvelerini alıyorum ilk haftalarında)
22.11.2012 58.0 (3kere tartıldım bu rakamı doğrulamak için..dukan amcam ve gün içine sığdırdığım şu merdiven sporum iyi yolda olduğumu gösteriyor)

yani 1. biraz sabır işi
2. sporsuz yada hareketsiz olmuyor pek...spor yapamıyorsanız herhangi bir sebepten dolayı günlük hayatınızdaki küçük 'spor' fırsatlarını değerlendirin: merdivenler, yürüyüşler (gerekirse gideceğiniz yere en azından 1durak kala yürümeyi tercih edin), dizi seyrederken
yapabileceğiniz hareketler var...yani var da var imkanlar. ki dukan amca zaten en az 20 dakika yürüyüşü şart koyuyor...daha fazla spor yapan daha çabuk sonuç alır.
Ben koşmayı sevmeyen biri olarak koşuya gitmeyi sevebildiysem siz de sevebilirsiniz...Dans edin evde, yada merak saldığınız bir spor bulun, bu yüzme dalış gibi şeyler olabilir, dövüş sanatı, aerobic, pilates, bisiklet, yada uuuzzzzuuuuunnnn yürüyüşler. yani
imkanlar çok
3. suyu ihmal etmeyin. İnanın, ben çok su içen biri olarak bir kaç dönem fazla içemedim yoğunluktan ve farkını gördüm. Suyumu ihmal etmediğim dönemlerde daha çabuk kilolarım gidiyordu ve yüzüm gözüm daha parlaktı...İştahım da daha az idi...

yani defterime göz atınca bunları paylaşmak istedim...Belki birileri için faydası olur bu yaşadığım tecrübelerimin....Dukan amcamla bu göbecik kalçalar gidecek...ama aç kalmadan, yanlışlarımın bana kilo olarak döndüğü bilincine varark ve bunu hayatım boyunca bir yaşam felsefesine dönüştürerek bu iş olacak....gidip belediye çöğplüğünden yemek yemezsiniz sanırım ? o zaman neden o güzel paketlenmiş çöpleri yiyelim dimi:KK34: Uğraşıp dukan diyetin dışına çıkmadığınız halde kilo mu alıyorsunuz ? yada durakladınız mı ? Hiç üzülmeyin, bir sebebi vardır, daha da bir azim ve hırsla savaşın...Kamçılasın sizi sizle inatlaşan kilolarınız kilo vermek için. Pes etmeyin yani. Motiveyi kendinizde bulamıyorsanız, burda sizi motive eden bir çok insan olur elbetEn Büyük KK
Ben metabolizma çayımı bir süzmem lazım...çıkıyorum. öptüm herkesi....

Ben hiç Şişko olmamışken bu duyduklarım beni üzüyor hırslanıyorum ama ruhum iyi mükemmel ben her halimle güzelim ruhumu içimi bilenler bunu diyor içinizi dinleyin diyet bedene yapılmış bir rötuş o kadar lütfen şişmanlığı abartmayın sadece şişmanız yüzümüzde çıkan bir sivilce gibi okadar
M

Ben hiç Şişko olmamışken bu duyduklarım beni üzüyor hırslanıyorum ama ruhum iyi mükemmel ben her halimle güzelim ruhumu içimi bilenler bunu diyor içinizi dinleyin diyet bedene yapılmış bir rötuş o kadar lütfen şişmanlığı abartmayın sadece şişmanız yüzümüzde çıkan bir sivilce gibi okadar
M

Sevgılı Zeynep Furkan,
Dedıklerın dogru ancak dunya cok acımasız bu konuda yada ben cok maruz kaldım....Cok ıstıyorum kılo verıp eskısı gıbı olmayı ıstedıgımı gıymeyı...

:KK5::KK5:
Bütün hayallerim suya düşüp boğulduuuu resmennn, pazartesi ist olacak toplantı için yarın kaçacaktım ama patronum uygun bi dille engel oldu oysa ben o buluşmaya dahil olmak için mücadele ediyodum,dukan bacılarıma sarılacaktımmmm, kısmet değilmiş kiii :KK14: ,

eşim akşama kuzeni ve eşini davet etmiş, bugün taze gelinin d.günüymüş, bide demezmi ben ufak bi pasta alayım sen rejimdesin zaten... iyi hoş düşünceli adamsında benide düşün kesmesek o pastayı karı koca beraber kesseler :KK50:

öğlen yemeğinde aşçı yapmış aşüreyi millet bide ballandıra ballandıra yiyo, hayır zati çok sevmem ama bitmeyen ısrarları ''1 kaşık al bişi olmaz'' :KK19:
yokk yoook bugün benim sabrımın tavan günü....

yimicemmmm dukan dışı bişiiii hırs yaptımmmm, inat ettimmmm :KK17:

Son düzenleme:
Televizyonda izlenecek format derken neyi kastetin biraz teknoloji dışıyım galba:44:videoyu bilg.indircem flash belleğe atıcam onu tv ye takıcam bu mudur? Ama hangi formatta?fark edermi yani?

X