Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

az önce sütaş lght kayısılı yoğurt bide işyerine gelen yemekte dalyan köfte vardı şeytana uydum 1 dilim susuz sadece köftesinden yedim(şeytan dürttü :KK47: aman ye fırında pişmiştir diye) yedim :KK56: kendimi cok suclu hissediyorum :KK50:sanki oruçluymuşumda orucumu bozmuşum gibi....bugün ps günümdü ben abarttım galba oysa daha çok başındayım olayın offf bunuda beceremiycem galba ben şişman kalmaya mahkumum:KK14:

az önce sütaş lght kayısılı yoğurt bide işyerine gelen yemekte dalyan köfte vardı şeytana uydum 1 dilim susuz sadece köftesinden yedim(şeytan dürttü :KK47: aman ye fırında pişmiştir diye) yedim :KK56: kendimi cok suclu hissediyorum :KK50:sanki oruçluymuşumda orucumu bozmuşum gibi....bugün ps günümdü ben abarttım galba oysa daha çok başındayım olayın offf bunuda beceremiycem galba ben şişman kalmaya mahkumum:KK14:

bu kaçamak sayılmaz bence. suyundan yemediysen dalyan köftede pek fazla sorun yok. gerçi yemek firmaları da köftelerde soya kıyması kullanır genelde ama 1 kereden çok fazla fark etmez... meyveli light yoğurt zaten sınırlı izinli. abartmadığın sürece onda da sorun yok.

ben çok kolay yapmıştım. sadece hergün sp yaptım ve günde 2 kaşık tam buğday unu da kattım ekmeğime. 2 kg verdim ramazan boyunca. yürüyüşlerimi de aksatmadım. ama yeme içme süresi kısa olduğu için, sıvıları tüketmek zor oldu biraz. akşamları kısa süre içerisinde 2 litre suyu içmek zor oluyordu. yanında başka şeyler de içek istiyorsun tabi. ben en çok zamanın kısalığı zoramıştı yani.

oo bu çok iyi o zaman..:KK64:
aliyecim senin sp dediğin nedir..bu önemli bi soru çünkü bazı arkadaşlar saf protein bazıları protein-sebze olarak kullanıyo bu sp yi..sen sanırım protein sebze demek istedin???:44::44:

o nası laf kuzum...kimse mahkum değil kiloya..bu haksızlığı kendine yapamazsın:KK20::KK20:
herkes hata yapar önemli olan telafilerin..en güzel günah çıkarma yöntemi de spor..akşam 1 saat bi yürüyüş yap bakalım nasıl da kendine güvenin gelecek..
umutsuzluğa kapılma..bu süreçte kendine "inanmaya" çok ihtiyacın var..
bu kadar vicdan azabı da iyi bişey :KK1:

bende itirifta bulunayım o zaman az önce 2 tane hac hurması yedim emziriyorum ondan mı rengli dönemindeyim ondan mı yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum ama yedim lif oranı yüksek diye rahatlatıyorum ama nıck suçluyummmmmmmm :KK52:

bende itirifta bulunayım o zaman az önce 2 tane hac hurması yedim emziriyorum ondan mı rengli dönemindeyim ondan mı yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum ama yedim lif oranı yüksek diye rahatlatıyorum ama nıck suçluyummmmmmmm :KK52:

:KK52::KK52: ooovv..onun ne kadar kalorili olduğunu biliyo musun sen..zamanında insanlar günde 2 hurmayla akşam ediyolarmış..
o kadar ki doyurucu besin değeri yüksek kalorili veeee yasak...
regl yim diye kaçamak hakkını kendinde görmemelisin :KK20:

ama emziriyosan bu diyet sana uygun mu bilmediğim için ona diyecek lafım yok..

disarda yapilan koftelere galeta un koyuyolar, ama genellikle disarda yiyebilecegin seylere gore oldukca masum bir sey. o yuzden bence cok takma. ben disari ciktigimda hep izgara kofte tavuk yiyorum. tavuklari da marine ediyolar. oyle de yemeyin diyolar.

Sutasin light yogurdu cok guzel. Ama icinde sofra sekeri yok fruktoz var. O da aslinda yasak. Izin verilen light meyveli yogurtlarda bence fruktozunda olmamasi gerekiyodur. hem de pahalilar ya. Diyabet receli yogurtla karistirip kendi light meyveli yogurdunu yaparsin. hem ucuza gelir, hem de recelleri aspartamla yapiyolar, o yuzden fruktozu cok almamis olursun. bu aliye'nin tarifi bence cok guzel oluyor. ama light recellerin bagirsaklari cok calistirma gibi bir etkileri var, iki gun ust uste yemezsen iyi olur:))

Yani velhasili kelam, ortada yorgan yakilcak bir durum soz konusu degil. Sen diyetine guzel guzel devam et, bak ne guzel kilo vereceksin.

emzirenlere diyet onerilmiyor diye hatirliyorum. Eger cok ihtiyacin varsa, guclendirmenin ikinci evresi gibi yapabilirsin. bebecigin senin sutunden gelecek meyve sebze vitaminlerine ihtiyaci var.

Suraya bak istersen:

http://www.dukandiyetitariflerim.com/2011/09/hamilelik-ve-sonrasinda-dukan-diyeti.html

Son düzenleme:

bebeğin kaç aylık ?küçükse kesinlikle emzirmeyi bırakınca diyetini yap cünkü o tüm vitaminleri senin sütünden alıyo..ama diyosanki 1 yaşını geçti yemekte yiyo çerez niyetine çekiyo o zaman tamam..unutma sen bi kaç ay sonrada kilo verebilirsin ama çocuklarımızın sağlığı herşeyden önemli ilerde pişman olacağımız şeyleri yapmıyalım:KK20:

:KK52::KK52: ooovv..onun ne kadar kalorili olduğunu biliyo musun sen..zamanında insanlar günde 2 hurmayla akşam ediyolarmış..
o kadar ki doyurucu besin değeri yüksek kalorili veeee yasak...
regl yim diye kaçamak hakkını kendinde görmemelisin :KK20:

ama emziriyosan bu diyet sana uygun mu bilmediğim için ona diyecek lafım yok..

nıck :18:

evet biliyorum tok tutuyor gerçekten :KK70: kitabım bugün geliyor eşim almış sağolsun..Şimdiye kadar netten buradan yapıyordum bugün 4, günüm 7 gün değil de 10 gün yaparım artık atak evresini kilo kaybı da oldu 80,5 ile başladım bu saba 79,2 idim..

Evet ama gözüm kararıyor geçen de başım çok döndü..zorlanacağım ama yapacağım inşallah..

oo bu çok iyi o zaman..:KK64:
aliyecim senin sp dediğin nedir..bu önemli bi soru çünkü bazı arkadaşlar saf protein bazıları protein-sebze olarak kullanıyo bu sp yi..sen sanırım protein sebze demek istedin???:44::44:

bunun ben de farkındayım. bazen karışıklık oluyor. açıkcası bu tür durumlarda pratik olan kısaltma esas alınır, yani en kısa kısaltma. o da P ve SP yani P protein, SP sebze protein. ben başından beri öyle kullanıyorum.

emzirenlere diyet onerilmiyor diye hatirliyorum. Eger cok ihtiyacin varsa, guclendirmenin ikinci evresi gibi yapabilirsin. bebecigin senin sutunden gelecek meyve sebze vitaminlerine ihtiyaci var.

Suraya bak istersen:

dukan diyeti tarifleri: HAMİLELİK VE SONRASINDA DUKAN DİYETİ

Biliyorum ama yapmazsam da alıp gidir başını kilo.. zaten oğlum 20 aylık 4 ay sonra ayıracağım inşallah..Çok küçük olsa zaten yapmam..Ama şuan her şeyi yedirebiliyorum..

Biliyorum ama yapmazsam da alıp gidir başını kilo.. zaten oğlum 20 aylık 4 ay sonra ayıracağım inşallah..Çok küçük olsa zaten yapmam..Ama şuan her şeyi yedirebiliyorum..

su cevap beni korkuttu. ama tercihler senin tabi.

emziren annelerin atak ve seyir uygulaması doğru değil.direk güçlendirmeden başlamalısın ve yukarda anlattığım gibi uygulamalısın.ben de o şekilde yapıyorum.zaten emzirdiğimiz için kalori yakıyoruz(günde 1 saatlik spora eşitmiş emzirmek:KK70:)daha yavaş veriyorum.2 haftada 1 kilo bile değil.ama doğrusu bu çünkü hızlı olduğunda parçalanan atıklar sütten bebeğe geçebiliyormuş.

bebeğin kaç aylık ?küçükse kesinlikle emzirmeyi bırakınca diyetini yap cünkü o tüm vitaminleri senin sütünden alıyo..ama diyosanki 1 yaşını geçti yemekte yiyo çerez niyetine çekiyo o zaman tamam..unutma sen bi kaç ay sonrada kilo verebilirsin ama çocuklarımızın sağlığı herşeyden önemli ilerde pişman olacağımız şeyleri yapmıyalım:KK20:

evet kesinlikle öyle çay keyfi gibi düşünün :))

emin olun onun için hiçbir şey yapmadım bitki çayları bile içmedim ki etkilenmesin ama artık kilo sağlık problemi olarak karşımda..Bel fıtığım var..

Nişanlı iken çikolata kistinden amelyat oldum o dönemde 15 kilo birden aldım.. 60 dan 75 oldum..sonra gebelikde aldım kiloları verdim 78 e düştüm sonra hooop Malatya gittim ablam yanına homidi gıtlak yedim ve 80,5 oldum :KK14:

su cevap beni korkuttu. ama tercihler senin tabi.

emziren annelerin atak ve seyir uygulaması doğru değil.direk güçlendirmeden başlamalısın ve yukarda anlattığım gibi uygulamalısın.ben de o şekilde yapıyorum.zaten emzirdiğimiz için kalori yakıyoruz(günde 1 saatlik spora eşitmiş emzirmek:KK70:)daha yavaş veriyorum.2 haftada 1 kilo bile değil.ama doğrusu bu çünkü hızlı olduğunda parçalanan atıklar sütten bebeğe geçebiliyormuş.

Benim gibisi yoktur emin olun inanın çoook dikkat ettim etmeye de çalışıyorum..Kist de sol yumurtalığım alındı.. ve kansersin denildi tüp bebek ile belki dediler..Ama şükürler olsun Rabbim nasip etti..O yüzden sanki 10 yıl sonunda çocuk sahibi olmuş gibiydim..Söz konusu oğlum olunca titiz davranıyorum..Ama şuan sütten kessem bile olur ama keyif yapıyor kuzum..Sütün az zaten 1 dakika da bitti diyor olsa zaten diyet e başlamam..

ayrıca ilgin için de teşekkür ederimmm =)))

Son düzenleme:
bunun ben de farkındayım. bazen karışıklık oluyor. açıkcası bu tür durumlarda pratik olan kısaltma esas alınır, yani en kısa kısaltma. o da P ve SP yani P protein, SP sebze protein. ben başından beri öyle kullanıyorum.

Benmi yanlış anladım acaba kitabı

SP saf protein
PS protein ve sebze.

X