Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Tebrik ederim güzelleeerrrr :KK9::KK9::KK9:
cancan.gif

Eki Görüntüle 554048

harikasin, tesekkurler

Herkese iyi akşamlar!

Dün Esra'nın yazdığı "seitan" olayını merak etmiştim, buğday proteini/gluten denen şey. Aldım unumu şu adrestekine göre yıkadım ettim: Seitan tarifi « vegankedi.wordpress.com

$seitan-bmp.jpg

Soya soslu kaynamış suya bunları topçuklar halinde atıp makarna misali pişirdim, yüzeye çıktıklarında topladım. Fazla sos, baharat katmadığım için nötral-sakızımsı cık cık bir tadı oldu. Yoğurt ve pul biberle mantı misali yedim.
Nişasta kalmasın diye korkumdan bayağı bir yıkadım, su ve zaman kaybı mevcut. En başta ele yapışan, kevgiri ve gideri tıkayan cıvık hamur yıkadıkça gerçekten de ayrı bir hal kazanıyor, elastikimsi ufak bir top kalıyor bir kg undan. Oraya buraya atıp tutulabilen bir kıvama geliyor.

Bencileyin boğazlı olanlar ve risk almayı kabul edenler deneyebilir, değişik bir tat-seçenek olarak kafama yazdım bunu. Vakit olduğunda ve canım değişik birşey çektiğinde yapabilirim.

hiç duymadım böyle bir sebep o kadar sene okudum...
ama fazla karıştırıp yiyince vücudun dengesi şaşıp bünye zayıf düşüyorsa sizde o zaman olabilir..:KK34:

Anneme söyleyeyim hemen. :KK1: Hep bana bunu derdi ve kendimi kötü hissederdim, mutlaka karışık abuk sabuk birşeyler yemiş olurdum çünkü öncesinde. Belki de fazla karbonhidrat bağışıklık sistemimi zayıflatıyordu cidden, olabilir. :44:

...dolap ağzına kadar kase kase bol malzemeli aşure ve kurabiyeler ile dolu iken ,bütün bunlara göz yumabilmektir :KK1:

evet evet ben olmuşum :emir_bebek:

Aaahh aşure... :KK14: Güçlendirmedeki arkadaşlar bizim için bir kase aşure yeseler bir ödül öğününde olmaz mı? :KK1: Duada isim okur gibi tövbe yarabbi... :KK1:

Ellerine sağlık! :KK9:

Medesammmm, Delyyycim

evet ben de hepinizi görmeyi çook istiyorum.

belkim gelirim. gelişmeler bu yönde ilerliyor.

çekirgeler de gelsinler. İnternetbağımlısı gel de bak bakalım ne kadar farketmişim:)

Son eklediğiniz resimlerden de bayağı belli oluyordu, gerçek hayatta bakınca fotoğraflara nazaran çok daha farkediyordur. İnşallah uyar size de vakit, gerçekten gelmek istiyorum. :KK52:

...
Çekirge olarak ben de orda olmak istiyorummmm :KK52::KK52: gel birlikte olalım :KK1::KK1:

Olalım valla, çekirgeler birleşin! :KK1:

Herkese iyi akşamlar!

Dün Esra'nın yazdığı "seitan" olayını merak etmiştim, buğday proteini/gluten denen şey. Aldım unumu şu adrestekine göre yıkadım ettim: Seitan tarifi « vegankedi.wordpress.com

Eki Görüntüle 554117

Soya soslu kaynamış suya bunları topçuklar halinde atıp makarna misali pişirdim, yüzeye çıktıklarında topladım. Fazla sos, baharat katmadığım için nötral-sakızımsı cık cık bir tadı oldu. Yoğurt ve pul biberle mantı misali yedim.
Nişasta kalmasın diye korkumdan bayağı bir yıkadım, su ve zaman kaybı mevcut. En başta ele yapışan, kevgiri ve gideri tıkayan cıvık hamur yıkadıkça gerçekten de ayrı bir hal kazanıyor, elastikimsi ufak bir top kalıyor bir kg undan. Oraya buraya atıp tutulabilen bir kıvama geliyor.

Bencileyin boğazlı olanlar ve risk almayı kabul edenler deneyebilir, değişik bir tat-seçenek olarak kafama yazdım bunu. Vakit olduğunda ve canım değişik birşey çektiğinde yapabilirim.

Harikasin, ben de bir an evvel denemek istiyorum. ben yine de hamurumsu tadi kaliyodur diye tahmin ettim. hani canim cok hamurisi cekerse, yulaf kesmezse bu olabilir diye dusunuyodum. hamur gibi oluyo mu gercekten?

Evet bastaki islem biraz zahmetliye benziyor. su ziyani beni de dusunduruyor. ama denenmeyi hakediyor bence tarif.

Toplantida benim yerime de kaynatin, Ankara'da sizin kadar kalabalik degiliz. kiymetini bilin.

disarda yapilan koftelere galeta un koyuyolar, ama genellikle disarda yiyebilecegin seylere gore oldukca masum bir sey. o yuzden bence cok takma. ben disari ciktigimda hep izgara kofte tavuk yiyorum. tavuklari da marine ediyolar. oyle de yemeyin diyolar.

Sutasin light yogurdu cok guzel. Ama icinde sofra sekeri yok fruktoz var. O da aslinda yasak. Izin verilen light meyveli yogurtlarda bence fruktozunda olmamasi gerekiyodur. hem de pahalilar ya. Diyabet receli yogurtla karistirip kendi light meyveli yogurdunu yaparsin. hem ucuza gelir, hem de recelleri aspartamla yapiyolar, o yuzden fruktozu cok almamis olursun. bu aliye'nin tarifi bence cok guzel oluyor. ama light recellerin bagirsaklari cok calistirma gibi bir etkileri var, iki gun ust uste yemezsen iyi olur:))

Yani velhasili kelam, ortada yorgan yakilcak bir durum soz konusu degil. Sen diyetine guzel guzel devam et, bak ne guzel kilo vereceksin.

Çok mantıklı ve süper bir fikir :KK9: Teşekkürler :KK52:

Harikasin, ben de bir an evvel denemek istiyorum. ben yine de hamurumsu tadi kaliyodur diye tahmin ettim. hani canim cok hamurisi cekerse, yulaf kesmezse bu olabilir diye dusunuyodum. hamur gibi oluyo mu gercekten?

Evet bastaki islem biraz zahmetliye benziyor. su ziyani beni de dusunduruyor. ama denenmeyi hakediyor bence tarif.

Toplantida benim yerime de kaynatin, Ankara'da sizin kadar kalabalik degiliz. kiymetini bilin.

Hamurumsu kokusu kaldı ama tadı daha çok lastikimsi. Anneme de tatsın diye verdim "Bu ne ciklet gibi, beğenmedim" diyerek noktayı koydu. :KK1: Adamakıllı bir sos birşey yapmak gerekiyor içe sinen birşey olması için. Ama sonuçta yerken ağız dolduruyor, doyurucu hissettiriyor. Tatmin ediyor yani mideyi, diğer duyuları da tatmin etmek için azcık süslemek gerek. :) Yoğurt-pul biber ikilisiyle bende mantı yemişim hissini yarattı.
Ama aynı tatlandırıcı mevzusunda olduğu gibi: Gerçek olmadığını insan içten içe biliyor. :) Bence de deneyin, değişik bir seçeneğimiz daha olmuş oldu.

:KK9::KK9::KK9: Ayıp olur... hahaha :KK1::KK1: Ben de öyle düşünüyorum bazen yaa :KK70: Ayıp olur mu ki :KK70:

Öyle deme canımcıımm :KK54: Senin bak bugün tam 1 yıl oldu resmi kayıtlara göre :KK51: Bir hafta da abartmışsın çok mu..? Değil bence.. Tereciye tere satiim :KK66: Hiç üzülmeee!! Gidecek onlaarr :KK1::KK1: :KK37: :KK54::KK54: Bence regl olacaksın sen ve ondan da böyle depresiflik var. Olaydın da kurtulaydıınn
bighug.gif

Onu ben de beğenmiyorum.. ama bak sen hangisini alıyorsun? MEDESA fotoları paylaşmış. Takita Formtat 60 alıyorum ben. Onu beğenmiyorum.

Bi de hedef kilon kaç :KK34:

Ben Simla'nın sitesinden görmüştüm ve Takita Formtat 60 alıyorum demiş o. Hatta Splenda karamelize olmuyor diye, özellikle krem karamel yaparken iyi oluyor diyordu formtat 60 için. Ben de o dedi diye, özellikle onu alıyordum. Üzerinde de yazıyor, pişirilebiliyor.. Ama farkı ne senin aldığınla, bilmiyorum.. İncelemiştim hepsini ama.. Belki benim aldığımın kalorisi daha düşüktür.. Bi de formtat 60 prebiyotik lifli. Hani bağırsakları çalıştırıyor falan gibi gibi.. Sanırım lifli olduğu için de tadı kötü :120: Bir de senin aldığını deniyim bakiyim :KK34: O güzelmiş demek :) İyi ki söylemişim adını hihi :KK1:

Ben de sarıyı kullanıyorum. Çok memnunum...

Hamurumsu kokusu kaldı ama tadı daha çok lastikimsi. Anneme de tatsın diye verdim "Bu ne ciklet gibi, beğenmedim" diyerek noktayı koydu. :KK1: Adamakıllı bir sos birşey yapmak gerekiyor içe sinen birşey olması için. Ama sonuçta yerken ağız dolduruyor, doyurucu hissettiriyor. Tatmin ediyor yani mideyi, diğer duyuları da tatmin etmek için azcık süslemek gerek. :) Yoğurt-pul biber ikilisiyle bende mantı yemişim hissini yarattı.
Ama aynı tatlandırıcı mevzusunda olduğu gibi: Gerçek olmadığını insan içten içe biliyor. :) Bence de deneyin, değişik bir seçeneğimiz daha olmuş oldu.

Verdigim sitede cok guzel izgarasini yapiyodu. onlarin soslari yerine su sosu kullansam olur mu acaba
Yolu Yarılamış Bir Dukancan'ın Maceraları:): Tatlı Ekşi Çin Sosu (Atak Hariç)

Bu dogulu bi tat ya, bunlari karistirsam noodle'imsi bir sey elde edebilir miyim diyorum. manti harika fikir, ne zamandir da canim cekiyor.

bugun ps günümün ilk günüydü

sabah:1yumurta 1domates 1taze soğan bir tutam maydonoz ve yulaf kepeğinden oluşan omlet ve sekersiz çay

öğlen:lahana yemeği ve yogurt

ikindi:sade soda

akşam:lahana yemeği ve sarımsaklı yogurt

Selam fıstıklarr :KK16::KK16::KK16:

ben geldiimm ,kilo veren & veremeyen herkesleri tebrik ederiiimm
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: bildirim yapamadım ,okul çıkışı velilerim çağırmışlardı onlara gittim , bissürü mammiş vardı ufak tefek 2 kaçamak haricinde , önceden söylediğim köfteyi , salatayı yiyip yanınada ayran içtimm :KK76::KK76::KK76::KK76: sonrasındada bankaya gidip maaş çektim dağıttım , çulsuz olarak eve geri döndümm :KK53::KK53::KK53::KK53:

kızlar buarada dün akşam ilk kez Doğalsanın yulaf kepeğinden yaptım ekmeğimi , küçük silikon muffin kalıplarına koydum , içinede biraz light peynir rendeledim oohhh miiisss :KK56::KK56::KK56::KK56:

harika oldu valla , bugüne kadar Rusheim ile kendime eziyet etmişim yeminlen , o nasıl kötü bir kepektir yaa , elimde 1 paket daha Rusheim var ama napiiim dursun bi kenarda, acil durum olursa mecbur kullanırım :KK34::KK34::KK34:

buaralar 79lara fena takıldım , uzun yıllardır ilk kez bu kiloya indim , vücut alışmaya çalışıyor sanırımm :KK53::KK53::KK53:

Verdigim sitede cok guzel izgarasini yapiyodu. onlarin soslari yerine su sosu kullansam olur mu acaba

Bu dogulu bi tat ya, bunlari karistirsam noodle'imsi bir sey elde edebilir miyim diyorum. manti harika fikir, ne zamandir da canim cekiyor.

Ah o sos tavuğa muhteşem oluyor!!! :KK56: Buna da yakışır aslında, ızgara olayını ben de deneyeceğim bu sefer üşengeçlikten haşladım gitti. :KK1:

Kızlar size su an akdeniz sahillerinden sesleniyorum..
Yürüyüşe çıktım dönünce de Callenimi yapicamm kısmetse :)

bu internet sitesindeki tariflere bayıldım hele resimleri görünce insanın içi açılıyor bu aralar benim canım tatlı bişeyler istiyor uygun bir tarif bulursam yarın denemek istiyorum

süpersin Merveciimm , yerimede gezz akdeniz sahillerinde ,oooff Mersinim ooff :KK16::KK16::KK16:

ama protein günündeysen sebze yeme , dukan dışına çıkma :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Herkese iyi akşamlar!

Eki Görüntüle 554117

Anneme söyleyeyim hemen. :KK1: Hep bana bunu derdi ve kendimi kötü hissederdim, mutlaka karışık abuk sabuk birşeyler yemiş olurdum çünkü öncesinde. Belki de fazla karbonhidrat bağışıklık sistemimi zayıflatıyordu cidden, olabilir. :44:

Aaahh aşure... :KK14: Güçlendirmedeki arkadaşlar bizim için bir kase aşure yeseler bir ödül öğününde olmaz mı? :KK1: Duada isim okur gibi tövbe yarabbi... :KK1:

Ellerine sağlık! :KK9:

Son eklediğiniz resimlerden de bayağı belli oluyordu, gerçek hayatta bakınca fotoğraflara nazaran çok daha farkediyordur. İnşallah uyar size de vakit, gerçekten gelmek istiyorum. :KK52:

o ne laaa appoooliiii ne biçim bir yemekimsi şey ki o ,hiç de duymamıştım:KK53:
afiyet olsun ne diiimmm :KK56:
kız aşure ayı mı geldi ki.ayyy öyleyse valla kusura bakmayın da ben yerim hee senede bir zaten:21:
gelin kuzular gelin bütün çekirgeler gelsin istiyorum bennn,hepiciğimiz toplaşalım:KK33:

canım üzülme ben oraya da turne yapıcam,sırf tenara ve son06'ya söz verdiğim için:KK34:
anaaaaa tenarr demişken,eee o bize verdiği sözü tutmuyor galiba nerdeki o,yok epeydir:KK50:
hoppalaaaaa bir çekirgeyi daha kurt kaptı galiba:KK15:
yarın unutmazsam arayayım onu,haine bak yaa çaktırmadan pes etti demek alallalaaaaahhh :KK28:

Ben de sarıyı kullanıyorum. Çok memnunum...

ohhh be hele şükür benim dışımda biri çıktı memnun olan:nazar:
ohh anlat arkadaşım çok güzel dimi,acı değil tuzlu değil de allahaşkına yaaaa:KK9:

bugun ps günümün ilk günüydü

sabah:1yumurta 1domates 1taze soğan bir tutam maydonoz ve yulaf kepeğinden oluşan omlet ve sekersiz çay

öğlen:lahana yemeği ve yogurt

ikindi:sade soda

akşam:lahana yemeği ve sarımsaklı yogurt

afiyet olsun canım,seyirin hayırlı olsun:KK16: her zaman protein miktarını sebzeden fazla tut,unutma e mi:KK34:

kıpraşık hareketli zıpzıp çekirge,haydi kolay gelsin bakalım :KK8::KK8:

günaydın ozzy:KK3: fazla zamanım yok şuan ama hemen yazayım, çünkü müslü yiyen benim...o dukan yemek kitabında yazan bir tarif. tarifi foruma yazdım, istersen tekrar yazarım senin için..cok basit aslında:KK39:

teşekkürler cevap için. bulmaya çalışırım. bir ara vakit bulursanız yazarsanız da süper olur tabi. belki benim gibi yeni olanlar vardır forumda:)

Hemen yazayım dukan müsli tarifini:

Malzemeler:

4 yk (yemek kaşığı) yulaf kepeği
2 yk buğday kepeği
5 yk yağsız süt
yarım tatlı kaşığı tatlandırıcı
bir silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 damla acıbadem (olmasa da olur)
1 damla vanilya aroması (ben bir damladan fazla koyuyorum genelde. yada tarifdeki sütü aktardan aldığınız vanilya çubuğundan elde ettiğiniz vanilya özü ile karıştırın, istediğiniz kadar vanilya özünden katarsınız)
birazcık tarçin
fırını 200dereceye getirin. bir küçük tepsiye yağlı kağıt serin. Malzemeleri bir kâsede karıştırıp tepsiye dökün. bir kaşık yardımıyla ince bir tabaka olacak şekilde bastırın ve fırına sürün.
15-20 dakikada hazır olur, kenarı kızarınca tamamdır yani. sonra çıkarıp fırında biraz soğmasını bekleyin, ardından küçük parçalara bölüp bir cam kavanozun içine koyun.
İstediğiniz zaman bir porsiyonu süt yada yoğurt ile karıştırıp yiyin:KK56:
Yalnız bu 2porsiyonluk tarife ve ben genelde bir cam kavanozumu dolduracak kadar stokluyorum. Her 2 günde 1 uğraşmama gerek kalmıyor.
İsteğe göre farklı baharat yada goji üzümlerle yada aromalarla değişik tatlar yapılabilinir (ben goji berry ve yağı alınmış kakao tozu ile yaptım; gojilerim yandı o yüzden tadı kötüydü, kakaolu fena değildi ama tavsiyem vanilya özü ile yapılan müsli)

Ben başka fikrim aynı hamur ile müsli yerine atıştırmalık barlar yapmak..yani elde ettiğiniz karışımı ince hamur haline getirmek yerine 2-3tane dikdörtgen şeklini verip pişirmek (tabii burda da izinli olan baharatlar ve aromalarla farklılık yaratabilirsiniz)

Afiyet olsun herkese

listeye alınmamışım, listeye girmeye başaramamışım:KK43::KK5::KK5::KK5::KK5: :KK43: neyse:KK43: ben öğlen yoğurdumdan yedim (tarçınlı ve yağsız labneli), akşama da dün yaptığım tavukdan. 2litre suyumu da içtim..şimdi dizimi izliyorum..herkese hayırlı akşamlar :KK5:

X