Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yulaf kepeği kadar iğrenç bişey yok diye düşüyorum.
yayla çorbasını denedim,galetasını denedim yine sevemedim.
dün bir şey denedim sanki birazçekilebilir gibi geldi hem kokusu hem de tadı.
1,5 kaşık yulaf kepeği,1kaşıkbuğday kepeği,3tane splenda yarım çay kaşığı tarçın,1kaşık yoğurt çok az su.bunları karıştırdım.kurabiye şekli verdim.yağlı kağıt üzerinde fırında pişirdim.sanki tadı fena olmadı arkadaşlar.ben regl öncesi tatlı arayışlarında olan birisi olarak bu kurabiyeler beni azda olsa memnun etti:)
afiyet olsun

bende şuan bir grip geçiriyorum ama cok ağır değil cok şükür kuru öksürük dışında beni cok rahatsız eden bir durum yok umarım bu şekilde ayakta atlatırım ve diyetime ara vermem ama birde 1 haftadır sadece 300 gr gitti reg olcam yakında sumu tutuyorum ne

Merhaba herkese..Bugün 20. günüm kilo kaybı 4...
elimden geldiğince bozmadan devam ediyorum, hala yulaf kepeği yemiyorum ve sabah kahvaltılarında muz yiyorum sadece.
onun haricinde devamlılık açısından sıkıntı yok, 1+1 yapıyorum.
hepinize kolay gelsin..

Kızlar böyle bir yazı okudum ilgilenenlerin işine yarayabilir.

Dukan Diyeti listesi fransız diyeti olarak bilinir.Ancak son zamanlarda dukan diyeti ülkemizde de rağbet görmeye başladı. Fransızların özellikle kadınlarının yaptığı bu hızlı zayıflama diyeti, protein diyeti olarak adlandırılan diyet kategorisine giriyor. Dukan diyeti Dr. Pierre Dukan tarafından tasarlanmış bir aç kalmadan zayıflama yöntemi olarak adlandırılmaktadır.

Zayıflamak için diyet formülü arayan ancak aynı zamanda sağlıklı bir zayıflama ve kilo verme deneyimi edinmek isteyenler için Dukan diyeti ni öneriyoruz. Ancak her diyet gibi dukan diyetinde de uyulması gereken bir takım noktalar ve ilkeler bulunmaktadır. Dukan diyetinin birinci fazında protein tüketimi yanında asla karbonhidrat tüketilmemektedir. cazip gelmiştir. Örnek bir Dukan diyeti beslenme programı ilk fazda şu şekilde olmaktadır : Yumurta, tavuk ve balık serbest olmakla birlikte, seçilen proteinlerde yağ oranının 10 da 1 lik oranı aşılmamalıdır. Dukan diyetinde su tüketmek çok faydalıdır. Çünkü su tüketimi hem metabolizmayı hızlandıran bir içecek olarak fayda sağlamakta hem de midenin boş kalmasına engel olmaktadır. Dukan diyetinin ikinci aşamasında sebze ağırlıklı bir beslenme sistemine geçilebiliyor. Onunda belli ölçüleri var tabiki. Her şeyden az ve kısıtlı yiyebiliyorsunuz. Dukan diyeti yaparken Patates, mısır, mercimek yani nişasta içeren besinler ve yiyeceklerin tüketilmemesi tavsiye ediliyor.

Dukan diyetinin ilk aşaması vücudun diyete alışma evresi, ikinci aşaması kilo verme ve metabolizma hızlandırma aşamasıdır. Üçüncü aşamada ise verilen kiloların korunması ve detoks süreci pekiştirilmektedir. Üçüncü aşama ile ile birlikte dukan diyeti listesinde artık ağır ağır karbonhidratlar a ve karbonhidrat içeren besinlere yer vermeye başlayabiliriz. Ancak bu karbonhidrat tüketimi sadece vücudun dengeli çalışması için gerekli olan miktar kadardır. Asla aşırıya kaçmıyoruz ve unlu nişastalı mamullerden ve işlenmiş gıdalardan uzak duruyoruz. Üçüncü aşamada muz gibi nişasta barındıran meyvelerden günlük 1 porsiyon tüketilmesine izin verilmektedir. Ekmek olarak ta kepekli olmak kaydıyla tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği tüketilebilir. Ekmek miktarı da 30 gramı geçmemelidir. Dukan diyetinin son aşamasında günlük kalori miktarı 1800 ü geçmemek kaydıyla her şeyden yemek serbesttir. Burada amaç vücudun zayıflama sonrasında verilen kilolara uyum sağlamasını pekiştirmektir. 4. aşama ömür boyu süren bir aşamadır.

Dukan diyeti nasıl yapılır ve uygulanır

Dukan diyetinin ilk aşaması zayıflama hedefine göre 2 gün ile 7 gün arası değişmektedir. 20 kilo ve daha fazla zayıflamak isteyenler 7 günlük 1. aşamayı tercih etsinler. 5 kilo ve daha aşağı zayıflama hedefi olanlar 2 günlük 1. aşama ile yetinebilirler

Dukan diyetinin ikinci aşaması zayıflama hedefine göre 2 gün ile 7 gün arası değişmektedir. 20 kilo ve daha fazla zayıflamak isteyenler 7 günlük 1. aşamayı tercih etsinler. 5 kilo ve daha aşağı zayıflama hedefi olanlar 2 günlük 1. aşama ile yetinebilirler

Dukan diyetinin üçüncü aşaması zayıflama hedefine göre 20 gün ile 90 gün arası değişmektedir. Kaba bir hesaplama ile verilecek her kiloyu 9 ile çarparak elde edeceğiniz rakam kadar 3. aşamayı sürdürmelisiniz. 4 kilo vermesi gereken birisi 36 gün boyunca 3. aşamayı sürdürecektir.

Dukan diyeti türü Protein ağırlıklı beslenme diyetlerinde metabolizma hızlanmakta ve hızlı bir zayıflama süreci yaşanmaktadır.Dukan diyet listesini uygulamaya başladığınız andan itibaren her gün sabah öğlen ve akşam öğünlerinde mutlaka üç yemek kaşığı yulaf kepeği yemelisiniz. Yulaf kepeği aktarlarda satılan ve kolayca temin edilebilen bir besin maddesidir.

Özellikle hamilelikte alınan fazla kilolar, ve doğum sonrası bir türlü verilemeyen bölgesel yağlar, dukan diyeti ile verilebilmektedir. Dukan diyeti ayrıca sağlıklı ve günlük beslenme ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kalitede bir diyet formülü olarak bilinmektedir. Dukan diyeti bir protein diyeti olduğu için dukan diyeti yemek tarifleri de protein yönünden zengin olan beyaz et, balık eti gibi besinlerden oluşan yemek tarifleri olarak bilinir. Dukan diyeti için balık tarifleri ve tavuk yemekleri gibi zengin bir menüden faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey, mayonez, tuz ve kilo aldıran soslar kullanmamaktır. Ayrıca dukan diyeti süresince haftada 3-4 kez 1 saatlik yürüyüş yapmayı şiddetle öneriyoruz. Yürüyüş egzersizleri sayesinde dukan diyeti ile verilen kilolar kalıcı bir biçimde asla geri alınmayacaktır. Bu nedenle yürümek ve diğer kardiyo egzersizleri yapmak ta dukan diyeti ile zayıflama sürecini pekiştiren spor egzersizleridir.

Dukan diyeti yapanlar özellikle yabancı forum sitelerdekiler, doğru uygulandığı takdirde hiç bir zararları olmadığını söylemektedirler. Dukan diyeti ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek için dukan diyeti kitabı edinebilirsiniz ya da internetten indirme yoluyla pdf olarak okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:

lütfen kilonu verdikten sonra bloktan ayrılma çünkü cidden sana ihtiyacımız var ayrıca seni çok tebrik ederim ben 2 evreye geçtim 2 evrede meyve yasak değil mi ayrıca bol bol sebze tüketebilirim di mi salata falan 2 evrede haftanın 2 günü protein yapıcam dimi

meyve yasak 3. aşamaya kadar 2 gün protein degil ya 5 protein 5 sebze protein veya 1 protein 1 sebze protein seçim senin önerilen 1/1

nişastalı sebzeler yasak patates,pirinç,mısır,bezelye,börülce,mercimek nohut bakla enginar v.s

sebzeleri açlıgınızı bastıracak kadr tüketin diyor...

peki yani kocaman salatalar yiyemeyecek miyim ayrıca çok fene kabız olduğu için azıcık kayısı 2tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 kivi yemek zorunda kaldım(((bu arada sen 2 evrede kaç kilo verdin

1+1 dönemi 5 günlük atak evresinden sonra değil mi? :26:
Yan 5-7-10 günlük atak evresi yaptıktan sonra 1+1 ya da 5+5 sistemini uyguluyoruz diye biliyorum :44:

Slm kızlar
Geçen haftaki doyamama hissinin sebebi belli oldu nihayet
Erken olduğu için ihtimal vermemiştim ama regl oldum
Direnebildiğim kadar direndim
Yememeye çalıştım
ve bugün 55 kiloyum 3 kilo verdim 2 haftada
spor yapamadım geçen hafta doğru düzgün vaktim de olmadı açıkcası
Bütün hafta dışardaydım neredeyse
Önümüzdeki hafta ve muhtemelen şubat sonuna kadar bol bol misafrim olacak yemekli yatılı
Zaman buldukca spor yapıcam geriye 5 kilo kaldı

peki yani kocaman salatalar yiyemeyecek miyim ayrıca çok fene kabız olduğu için azıcık kayısı 2tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 kivi yemek zorunda kaldım(((bu arada sen 2 evrede kaç kilo verdin

doyana kadar yiyebilirsin ama abartmadan kayısı yasak kivide kabız olanlar ! yemek kaşığı yağ kullanabilirler diyor ben dört kilo verdim ondört günde beş atak yaptım beş beş devam ediyorum

te alamanyalardan istediğim yulaf kepeğim nihayet elime ulastı bugun ara öğünüm olan yogurdum katıp yicem tadı nasıl acaba umarım lezzetlıdır cunkı her sabah haslanmıs yumurt yemekden bıkmışrım rgli oldum kilom birden 68,9 a cıktı sınır bastı ya bu ne şimdi

Son düzenleme:
Kızlar merhaba. Bir süredir takip ediyordum bu sayfayı. 2 gün önce kitabı aldım. Dün de Nişantaşı Zencefilden yulaf kepeğimi aldım. Sarı, un gibi nerdeyse. Biraz daha kitabı okuyup başlıycam. Dukanın sitesine baktım. 12 kilo kadar fazlam olduğunu hesapladı. Bakalım nasıl gidecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…