Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kışın 1 hafta felan uygulamıştım bunu ama devamını getiremedim..ben haşşladığım lahanaları da atmıyordum nefis salatalar oluyor:KK56: içine biber felan doğrayıp, ya da yoğurtlu da tüketebilirsin:KK61:

ben de lahanaları dolma yapıyodum:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

tebrikler gayet iyi gidiyorsun:KK9::KK9::KK9:
ben yağ ekliyorum biraz bence etkilemiyor kitapta kabızlık durumunda 1 kaşık yağdan bahsediliyordu gerçi parafin yağı diyorda ben bunu baz alarak aman ne olacak deyip :KK1::KK1: yarım yemek kaşığı kadar hergün olmamak koşuluyla seyirdede zeytinyağı kullanmıştım şuanda da sebze yemeklerine ekliyorum hayvansal yağ hiç kullanmadım ama zeytinyağı kullanıyorum normaldede evde hep zeytinyağı kullanırım

gunaydın kızlar sındırım sıstemındekı rahatsızlıgım yuzunden guclendırmeye benzer az ekmek tukettıgım meyve tuketmedıgım bır seyır yapıyorum tabı 5gundur hergun sebzede yıyorum cunku sadece katı seyler yememem lazım. ama 200 gr daha vermısım 64.00 olmusum bunada sevındım. guclendırmedekı arkadaslar sebze yemeklerınıze azıcıkta olsa yag eklıyormusunuz benım eklemem gerekıyor da. azıcık yag guclendırmeyı etkıledımı sızde. benım rejım tuhaf bır hal aldı yarı guclendırme yarı seyır neyse en azından bu hastalıgım boyunca kılo almayayımda. ah ınsallah bır de verırım 62 yı gormeyı cok ıstıyorum belkı o bıle yetecek

sayfa numarası yok aklımda ama yeniden yazarım :)

- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yağsız süt 500 gram
- Toz tatlandırıcı 5 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı toz az yağlı kakao(yağsız bulabilirsen daha iyi)

bir kapta kakao nişasta ve tatlandırıcıyı karıştırıp yavaş yavaş sütü ekliyoruz kısık ateşte tahta kaşıkla pişiriyoruz dolapta 2 saat bekledikten sonra hindistan cevizide ekleyebilirsin üstüne

hımmm tatalıda bu tarifin üzerine tanımıyorummmmm...bilerek yapmadım birdaha bunu ssoleil..çok güzel olduğunu bildiğimden dayanamayıp 2-3 kase yerim diye yapmıyorum..light dondurma,puding filan yiyorum..onlardan azar azar yiyebiliyorum ama bu...mmmmm:26:

Hemen gidiyorum yapmaya. Bayilmistim ben buna.

bak ssoleil herkesi gaza getirmişsin yine...ben de inşallah kimse bu tarifi istemez de benim de aklıma gelmez diyordum:KK9:
(geçmişi yavaş yavaş okuyorum,tahminimce daha en az 3 kişi bu tarifi yapacak bu akşam :))

akşam benimde canım çektide süt azdı bende yapınca hepsini yiyorum :KK1::KK1: ama bundan sonra malzemeyi azaltıp daha az yapacağım o zaman istesemde devamı olmaz hazır puding yeneceğine bana daha mantıklı geliyor hem dukanın tarifi diye içimde rahat ediyor gerçekten çok güzel tat artık bunu ben diyetten sonrada yaparım :)

hımmm tatalıda bu tarifin üzerine tanımıyorummmmm...bilerek yapmadım birdaha bunu ssoleil..çok güzel olduğunu bildiğimden dayanamayıp 2-3 kase yerim diye yapmıyorum..light dondurma,puding filan yiyorum..onlardan azar azar yiyebiliyorum ama bu...mmmmm:26:

Günaydın arkadaşlar,

Atağın 2.günündeyim dün gündüz çok zor geçmedi fakat akşam spordan eve gidince yatana kadar birşeyler yemek istiyor insan. Sizler akşam yemeğinden - yatana kadar olan sürede atıştırmalık olarak ne yiyorsunuz? maalesef böyle bir alışkanlık olmuş yemekten sonra meyve, çerez vs. yemeye alışmışız gerçi kiloları da bu sebeple aldık değil mi ? :))
Bu sabah kepekli krep yerine haşlanmış yumurta + light beyaz peynir yedim krepten çok daha iyi geldi.

Dün akşam spor salonunda tartıldım (evdeki tartım bozuk) 63.6 yım spor salonuna başladığımda (20 nisan) 66 kiloydum fakat diyet yapamadım, sadece sporla 2,5 kilo vermişim. Bakalım dukanla ne kadar vereceğim? Hedefim 55.

gerçekten kurallarına uygun yaparsan 70 e inemesen bile çok yol katedebilirsin 15 temmuz a kadar her bünye farkılı tepki vermekle birlikte ben sebze günlerinde çok artışlar görmedim tartımda ya aynıydı kilo yada durgunluk olmuşsa ciddi inişler olmuştu düşüş yaşadığım zaman çok oldu ama ilk 1 ay hiç kaçamak yapma vücudun diyete iyice alışsın alıştığı zaman diyelimki kaçamak falan yaptın diyetin seyrini bozmadan devam edince tekradan inişe geçiyorsun bende böyle oldu seyire geçtiğinde 1+1 yaparsan zaten 1 er gün arayla yine atak yapmış gibi olacaksın bana kalırsa 10 gün çok fazla risk almamak lazım derim

bu arada umutsuz düşünme bu diyette mucizeler oluyor gerçekten bakarsın 70 in altına bile inersin :) daha önce yazmıştım eşim ilk ay 9 kilo vermişti ben 9 kiloyu nerdeyse 2 ayda verdim :) ben ilk 5 kilomu verdiğimde bile çok incelmiştim insanlar yeter çok iyisin diyordu kıyafetlerim falan epey farketmişti özellikle göbek bel çevrem çok kiloluydu direk oralar gitmişti

teşekkürler canım yazdıkların için hiç kaçamak yapmaya niyetim yok şimdiden benim kıyafetlerimde sıkmıyo rahat giyorum göbegim de kayboldu dümdüz oldu

Tesekkur ederim. Splendayi 125 gr 24 TLye Metro Gross Marketten aldim. Nette de satiliyor. Splenda ® | Yaşamı Güvenle Tatlandırın | Splenda Tatlandırıcı

Bir de ben daha ucuz diye Takita da (9TL/ 500 gr) almistim Metro'dan. Takita Online ama pek guzel degil.

Takitanin splendaya esdeger cikardigi sukralozlu tablet tatlandiricisi iyi ama. Takita Sukralozlu Tablet Tatlandrc 300

Dr. Oetker'in kakosunun uzerinde az yagli oldugu yaziyor. Simdilik onu kullaniyorum. Dr.Oetker - Kakao

Bir de daha koyu kakaosu var ama buralarda satildigini gormedim. Dr.Oetker - Gourmet Kakao

ben macro center larda görmüştüm gourmet kakaoyu ama üzerinde az yağlı yazmıyordu diye diğerlerinden almıştım..
arkadaşım meğersem aldığımız ülker ya da dr.oetker kakaoların arkasında az yağlı yazıyormuş..o yüzden herkes rahatlıkla bulabilir..bu gibi bilgiler ,değişik tarifler önceki sayfalarda yazıyor aslında..bu dukanın en az 10. tarifi mesela...en azından 400 lerden başlayarak okuyabilirseniz bile faydası olacaktır..tatlandırıcı kullanmak iyi,sağlıklı birşey değil ama ben tatalıyı sevdiğimden dayanamıyorum..splenda gerçekten çok lezzetli aspartam içermediği için de daha zararsız ama daha kalorili..

ben akşam yemeginden sonra sadece süt içtim birkaçgün sonra vücudun iyice alışacak ve sürekli tok olacaksın o zaman canın bişey istemeyecek önerim akşam yemeginden sonra süt ve yoğurt dışında birşey yememek mesela ben dün akşam çok az yedim acıktım geç vakit kalkıp yoğurt yedim yetti

Günaydın arkadaşlar,

Atağın 2.günündeyim dün gündüz çok zor geçmedi fakat akşam spordan eve gidince yatana kadar birşeyler yemek istiyor insan. Sizler akşam yemeğinden - yatana kadar olan sürede atıştırmalık olarak ne yiyorsunuz? maalesef böyle bir alışkanlık olmuş yemekten sonra meyve, çerez vs. yemeye alışmışız gerçi kiloları da bu sebeple aldık değil mi ? :))
Bu sabah kepekli krep yerine haşlanmış yumurta + light beyaz peynir yedim krepten çok daha iyi geldi.

Dün akşam spor salonunda tartıldım (evdeki tartım bozuk) 63.6 yım spor salonuna başladığımda (20 nisan) 66 kiloydum fakat diyet yapamadım, sadece sporla 2,5 kilo vermişim. Bakalım dukanla ne kadar vereceğim? Hedefim 55.

ben son son 10 kiloyu hareketsizlik ve yanlıktan 8 ayda aldım yasadıgım sehri degistirde gün aşırı tartılıyorum 7atakta 4.400 verdim bugün 8 gunum atagı 10 gün yapcam lahana kürünü yaparken diyet yapmadım sadece ekmegi kestim aksam yemeklerinde 1 ay sonra 4 kilo vermiştim ben baslıcam iki gün sonra istersen tarifini verebilirim kabızlık sorunun için de küçük bitarif vereyim yarım kilo kadar kabagı hafif haşla yada buharda pisir uzerine sarımsaklı yogurt ve domates sos yapıp baharatlarla tatlandırabilirsin 5+5yapıyosan iki gün yiyebirsin 1+1deiki ogun küketebilirsin bunu 1ogunde ye ikincisini yeniden hazırlaEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KK

ben de merak ediyorum şu lahana kürünü arkadaşım...bekliyoruz tarifini..
ben bu diyetten 1 ay kadar önce kırmızı pancar kürünü denemiştim..suyunu sıkıp içmiştim..ama ertesi gün ölüyorum sandım...tualetten çıkamadım,yattığın yerde durulmayacak kadar gaz yaptı, müthiş tansiyon düşüklüğü,mide bulantısı ve hatta sanki ağır grip olmuşum gibi kemiklerim ağrıyordu...
hem çok içmişim sanırım(1 bardak içmiştim akşam yemeğinden yarım saat önce) hem de bu kür yğksek tansiyonu,kolsterolü olanlara iyiymiş aslında..her duyduğumuzu yapmaya çalışıyoruz sonra neredeyse komalık oluyoruz ,en azından ben :KK1:
lahanın öyle olduğunu düşünmüyorum ama(hala uslanmamış mı dediniz :p)
ya kırmızı pancar hayatım boyunca hiç tüketmediğim bir besin,vücuda değişik geldi,nasıl tepki vereceğini bilemedi ama lahanayı baya tüketirim o yüzden :)

tebrikler gayet iyi gidiyorsun:KK9::KK9::KK9:
ben yağ ekliyorum biraz bence etkilemiyor kitapta kabızlık durumunda 1 kaşık yağdan bahsediliyordu gerçi parafin yağı diyorda ben bunu baz alarak aman ne olacak deyip :KK1::KK1: yarım yemek kaşığı kadar hergün olmamak koşuluyla seyirdede zeytinyağı kullanmıştım şuanda da sebze yemeklerine ekliyorum hayvansal yağ hiç kullanmadım ama zeytinyağı kullanıyorum normaldede evde hep zeytinyağı kullanırım

tesekkurler yag hıc tuketmedım benım yulaf kepegımd eyoktu oyle olunca sındırım sıstemını zorlamıs oldum bakalım azcık yag ekleyecegım zaten goruntum herkese gore yeterlı ama ben 62 veya 60 gıbı olursam kollarım karnım daha ıncelır dıye dusunuyorum. o yuzden guclendırme gıbı her gun sebze yıyecegım zorunlu doktorum katı tuketme cok dedı. cok sagol deneyımlerını paylastıgın ıcın. senınde yag eklemene sevındım rahatlattı benı.ama bır haftadır 1+1 seyırı bırakmıs olmama ragmen ekmek vs tuketmeme hatta dun bır ıkı kıraz yememe ragmen 500 gr vermıs olmam rahatlattı benı demek dıkkat edersek kıloları gerı almayacagız.hastalıgımdan cok forumu son 3 gun takıp edemedım.senınde ıyı gıdıyor dımı guclendırme almadın kılo

slm kızlar benim ne kitabım vardı ne de kepeğim.ha bugün alırım ha yarın alırım diye hep erteledim.bugün saat 2 de bir gaza geldim. doğru karşıyaka rossmana gittim. iki marka yulaf kepeği varmış ben organik olanını aldım 6.50 liradan hatta rafta 3 paket kalmış ben 2 tanesini adım:)) sanırım izmirde herkes bu diyeti yapıyor:))) kadar mutu oldum ki anlatamam:KK52::KK52::KK52: oradan çıktım D&R'a gittim. oradan da kitabı aldım. yalnız kitap 19.00 olmuş...eeee en çok satanlar rafındaydı:)))
yarın ilk işim kendime kepekli yumuralı krep yapmak olacak...13 gündür ağzıma karbonhidrat girmiyor.şimdide gördüm. dukan kekler yapmış onlardan da yapacağım...

canım splenda eczanelerde de var,ben hep ordan alıyorum.

sende kabızlıkoluyormu sence bu kabızlık için ne önerirsin bana şu anda bir toz kullanıyorum kireç gibi olan ama alışkanlık yapar diyede korkuyorum doğal birşeyler olsun istiyorum:KK69:

ben 4-5 günde bir cıkıyorum ama kabız sayılmam..magnesii calsi kullanıyosun galıba.bunlar bagırsak sıstemını bozacak seyler cnm benım..hiç bir laksatif ilacı önermıyorum..bol su hareket yulaf kepeği dıcem klasık olcak..ama dogru mu yanlışmı bılmedığım bışı yapıyorum ben sebze gunlerınde 5-6 tane yeşil erik yıyorum..tuvalete cıkmayı rahatlatıyo..

Günaydın arkadaşlar,

Ne güzel sadece sporla da kilo vermişsin:-)) Kolay gelsin devam:KK9:

günaydın. çok hastayım... ve bu sabah inanılmaz bir kalp acısıyla uyandım. bağırdım neredeyse kalp krizi geçiricem hastaneye gidicem diye çanta hazırladım. o derece.

Tylolhot içsem. bozar mı diyeti. bozmak istemiyorum ben...

aaaaa çok üzüldüm canım yaaa,sen boşversene şu diyeti...sen kendine iyi bakmaya çalış...çok mu kahve içtin acaba ondan mı yaptı?
çok çok geçmiş olsun,inşallah soğuk algınlığıdır..bazen göğüsten sancı yapıyor ya öyle "yel değmiştir" diyor yaşılar hani:)

geçmiş olsun kahverengi tylolhot ın kalbe iyi geleceğini zannetmiyorum o soğuk algınlığı için ama ileri derecede üşütmüşsen göğsüne de vuruyo ağrı yine de ihmal etme bi doktora git

teşekkür ederim prenses. ben aynı zamanda gribim onun için dedim tylolhot'u grip olduğum bana en iyi gelen şeylerden biri o. diğer ağrı içinse kalp mi ciğer mi anlayamadım. sol tarafımdaydı işte. tavsiyeleriniz için teşekkürler gidicem doktora.

bende kaçamakları bıraktım artık _600 oldum arada 600 gr gitti bu sabah tartılmayı unuttum kahvaltı yapınca aklıma geldi yarın bakarım artık ya aslında 3 . aşamada farklı bir diyet yani yeni şeyler eklenmiş ama hala diyetteyiz kaçamak yapmayınca gerçekten iniyor kilo ben diyorumki aslında hedefi alta çekmek uğraşmak boşunaymış hani ben öyle yapmıştım ya hedefime ulaştıktan sonra boşuna uzatmışım süreci dikkat ederek 3 .aşamadada veriyorsun mesela 55 e insem demiştim ortalama 1.5 ayda 1 kilo bile vermeyi becersem güçlendirmede otamatikmen 55 olacağım yani :KK70:
daha altını istemiyorum

tesekkurler yag hıc tuketmedım benım yulaf kepegımd eyoktu oyle olunca sındırım sıstemını zorlamıs oldum bakalım azcık yag ekleyecegım zaten goruntum herkese gore yeterlı ama ben 62 veya 60 gıbı olursam kollarım karnım daha ıncelır dıye dusunuyorum. o yuzden guclendırme gıbı her gun sebze yıyecegım zorunlu doktorum katı tuketme cok dedı. cok sagol deneyımlerını paylastıgın ıcın. senınde yag eklemene sevındım rahatlattı benı.ama bır haftadır 1+1 seyırı bırakmıs olmama ragmen ekmek vs tuketmeme hatta dun bır ıkı kıraz yememe ragmen 500 gr vermıs olmam rahatlattı benı demek dıkkat edersek kıloları gerı almayacagız.hastalıgımdan cok forumu son 3 gun takıp edemedım.senınde ıyı gıdıyor dımı guclendırme almadın kılo

Son düzenleme:
erik meyve olduğundan yasak ama daha öncede yazmıştım eşim sürekli yiyordu tıkır tıkır gidiyordu kilosuda hadi deneyim denedim bende baktım bendede birşey değiştirmedi yeşil erik sanırım diyeti etkilemiyor ama olgun tatlı erikler etkiler gibime geliyor

ben 4-5 günde bir cıkıyorum ama kabız sayılmam..magnesii calsi kullanıyosun galıba.bunlar bagırsak sıstemını bozacak seyler cnm benım..hiç bir laksatif ilacı önermıyorum..bol su hareket yulaf kepeği dıcem klasık olcak..ama dogru mu yanlışmı bılmedığım bışı yapıyorum ben sebze gunlerınde 5-6 tane yeşil erik yıyorum..tuvalete cıkmayı rahatlatıyo..

Sevgili kızlar,

Diyete başlamamın 17, günü. 2 haftada 5 kg verdim, 78 kg oldum. Pazartesi sabahları aç karnına tuvaletten sonra tartılıyorum . Bu hafta da bişeyler verdiğime inanıyorum.( Pazatesi görcez). Dukan 63 ol diyor.. ben de denicem:-)

Sinirliyim biraz ama onun dışında ne açlık ne de kabızlık durumum var. Tavuk yemekten sıkıldım ama çalışıyorum ve en kolayı haşlayıp çantada taşımak.... Geçen gün cevahire gittim çıkardım karabiberli tavuğumu vitrinlere baka baka yedim:-))
Biraz tansiyonum yüksek o yüzden hiç tuz kullanmıyorum.Yağ ve şeker de 17 gündür ağzıma girmedi.
Bu yazdıklarım bir Dukanist in itiraflarıdır:-) Paylaşmak istedim:44:

X