Arkadaşlar ancak geçmişi okuyup bitirdim ve sizlerle 2 adet tarif paylaşmak için geldim..
Birincisi dün akşam pizza yaptım ve enfesti,resmini çekemedim ama aynı dominostu,eşim de bayıldı :)
ben diyete başladığımdan beri en çok pizzayı özlüyordum,sonunda özlemimim giderdim..Nasıl yaptım derseniz,hani hatırlıyormusunuz kahverengi'nin tavada ekmek tarifini,en son tavaya yayıp yapmıştı hani..ben onu hep öyle yapıyordum.İlaveten de yoğurt,çörekotu,dereotu,taze soğan,taze nane,maydanoz gibi baharatlar ekliyordum.Dün akşam da öyle yaptım..Orta boy bir tavaya dmktüm 5-10 dk tam kısık ateşe koydum,kapağını kapattım..O böyle baya kabardı (kalın hamurlu pizza gibi yaptım ben,ince değil yani,tam ekmek gibi oldu hamur)..sonra üzerine biraz rendelenmiş light kaşar serptim,ara ara yerlerine az ketçap (ya da domatesli acılı bir sos olabilir) döktüm,üzerine de 2-3 adet jambon ve 1-2 dilim çemensiz pastırmayı parçalaıp koydum,bir de yarım kırmızı biberi ince ince kesmiştim,onları koydum,üzerine tekrar az kaşar rendeledim,kapağını kapattım ve 15-20 dk da o şekilde kısık ateşte pişirdim..Burada önemli olan gerçekten kısık ateş,tavanın kapağının kapalı olması.cam kapak olsun ki içini görürsünüz...yumuşacık enfes birşey oldu..bayıldık..şiddetle tavsiye ederim...