- 11 Ocak 2012
- 342
- 34
Selam kızlar maa, ne kadar kaynatmışınız siz. vallah 2saatimi aldı bugün yazılanların hepsini okumak ya ben size kütüphane'den ve hatta can sıkıntısından otobüsten yazdım, ama ilkinde hata gösterdi, ikinci denemede akü bitti bilgisayarın otobüsde vallah öncelikle yeni gelen herkeseeeeee koca bir HOŞGELDİNİİİZZZZZZZZZZZ diyorummmmm. sonra kaçamak yapanlara güzel bir uygulamamı öneriyorum: ben her kaçamağıma 1TL ceza kesiyorum ! her kaçamağımı da yazıyorum. İnanın, liste uzadıkca, ceza kutumda paralar artık metalden kağıt paraya geçiş yaptıkca insan utanıyor ve GERÇEKTEN frenliyor. hele kaçamak listesini görünce utanıyor insan ve kızıyor. damlaya damlaya göl, kaçamak kaçamak yağlı göbek olur dermişim yani beni bu uygulama frenlemeye yetti. Size de tavsiye ederim !!!!
tarif için teşekkür ederim. yarın son ps günüm, sonra yine 5gün protein. yetiştirirsem yarın deneyeyim bunu.
bırakmadığına sevindim canım. biraz irade ile başarırsın ve ömür boyu diyet ve kilo sorunu ile boğuşmana gerek kalmaz benim en başta yazdığım o ceza ve liste yöntemini uygulu bence
ayyy canım geçmiş olsun. babacığına acil şifalar. insan ister istemez geriliyor tabii ki... üzme tatlı canını
vallah ipin ucunu kaçırma derim. sana da kaçamaklarını yazıp, benim gibi ''hadi köşeye, utan bakiimmm '' modunu tavsiye ediyorum
seve seve veririm mervexz ciğim. çok kolay ve çabuk yapılan birşey:
Malzemeler:
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığıı buğday kepeği
5 yemek kaşığı yağsız süt
yarım tatlı kaşığı tatlandırıcı
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 damla acıbadem (ben kullanmıyorum; kullanmasan da olur)
1 damla vanilya (1 damla vanilya yerine aktardan vanilya çubuğu alıp, özünü tarifdeki süt miktarı ile karıştırsan da olur bence)
biraz toz tarçın
Fırını 200 dereceye getiriyorsun. Bütün malzemeleri bir kâsede karıştırıyorsun. Bir (küçük) tepsiye yağlı kâğıt serip karışımı üstüne döküyorsun. Bir kaşık (yada temiz ellerinle) karışımı bastırıp ince bir tabaka oluşturuyorsun. Fırına sürüp 15-20 dakika pişiriyorsun. Kenarları hafif kızarmaya başladığında tamamdır. Çıkarıp biraz soğmasını bekliyorsun. Ardından küçük küçük parçalara bölüp cam kavanoza koyuyorsun ve istediğin zaman yağsız süt veya yoğurt ile tüketiyorsun.
BENDEN ÖNERİ:
1. müsli yaparken stoklayın. Bu tarifeden ancak 2 porsiyon çıkıyor çünkü !!!
2. goji üzümlerini ya karışıma yada süte/yoğurda katarak biraz meyveli müsli tadı verilebilir
3. Değişik aromalarla farklı tatlardan müsli yapılabilinir (mesela yağı alınmış kakao katıp kakaolu da yapabilirsiniz)
4. Denemedim ama bu karışımı incecik bastırmak yerine bar şeklinde (yani şu tadımca atıştırmaları gibi) pişirseniz, atıştırmalık da olur diye düşünüyorum (mesela goji üzümlerle süslü tadımca değil de dukanca yaratabilirsiniz :125: )
Şimdiden herkese afiyet şeker olsun
hoşgeldin seberra. ne güzel. 4 kilo vermişsin. umarım iradeli bir şekilde bize katılarak devam edersinbugün atağımın 5 .günü geride kaldı..yaaa cçok ilginç elime bi çanta verseler al bunu taşı 4kg akşama kadar yere bırakma diye ah elim kolun derim ..ama ne kadar fazladan yük taşıyoruz dimmii..işte bu 5 gün sonucunda o 4 kiloluk yükten kurtuldum iyi sayılır sanırım ama dayanamayıp atağı 1 gün erken sonlandırcam midem çok kötü resmen aç yaşıyorum ..yarın tavuklu kabak yapıcam ooohhh bide sarımsaklı yoğurt ay şimdiden canım çekti valla..
hoşgeldin canım. Sabır ve irade ile istediğin sonuca ulaşırsın. İmkansız diye birşey yok bu diyet konusunda. İrade diye birşey var sadece maalesefİyi geceler diliyorum herkese...
Atak bitip seyire başlayınca yazacaktım ama artık dayanamadım...
Kendimce azimli ve kararlı olduğumu hissetmek istedim herhalde diye düşünüyorum...
Umarım bana da yer vardır bu forumda...Ve umarım sonuna kadar gideceğim...
Başlangıç kilom 76...
Dukan Bey bana 7 gün atak önerdi (bu dönemde 2,5 kg verirsin dedi)...
Seyir dönemi 9 marta kadarmış (ve o dönemde de 13,7 kg vereceksin dedi)..
Sonrası güçlendirme ve koruma malumunuz...
Toplamda yaklaşık 16 kg verecekmişim ve 59 olmalıymışım...
Ben 59 u orta 1 veya 2 deyken görmüştüm en son yaa...Hoş benim istediğim 55 ama, hele bir bakalım sürece değil mi?
Görüşmek üzere...
Süper bir rakam, çok kıskandım
Bugün atağın 4. gününü bitiriyorum ben...76 ile başladım, son üç gündür de 75.7 üm...
-300 yani...Şaka gibi...
Dukan 2,5 dedi ama bilemiyorum artık...Her bünye farklı öyle değil mi?:18:
Ne olursa olsun moralimi bozmayacağım...Çabalayacağım...Çünkü sürekli artış halinde olan bir kilo grafiğim var...
Bakalım yarın sabah kaç olacak:44:
Günaydın canlar herkes iyi mi bakalım,iyi haftalar olsun inşallah
dün yine turp lürünü yaptım saçlarıma ama bu sefer yakmadan gerçi bi faydası oluyor gibi gelmiyor bana ama yine de yapıyorum işte ama saçlar dökülmeye devam
dün goji berryli kek ve muffinler yaptım,bir de cheesecake ama cake kısmını biraz az koymuşum görünmüyor
sonra da brokoli çorbası yaptımmmmm
uzun zamandır istiyordum,düne kısmetmiş yapmak.
özellikle kabızlık problemi olanlara şiddetle tavsiye ederim,üstelik ps günleriniz için oldukça ideal,hemen tarifi veriyorum
malzemeler:
1 orta boy brokoli
light süt
lor peyniri
yoğurt
brokolileri yıkayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra tencereye alın, üstünü örtecek kadar light süt ekleyin.ben biraz da yoğurt ve yoğurt suyu ekledim.protein miktarı artsın diye de 250 gr kadar lor ekledim.hepsini birden kaynattım.daha sonra blendırla bırtt bırtttt yaptım.işte çorba hazır dilerseniz içine nane,kırmızı biber gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz.benimkinde lor kesildi,onun için bşr dahaki sefere sadece light sütle yapıcam.ama çook lezzetli oldu
tarif için teşekkür ederim. yarın son ps günüm, sonra yine 5gün protein. yetiştirirsem yarın deneyeyim bunu.
Kızlar ben burdayım… bırakmadımm bırakamadımm.. kılo vermesemde bu dukan bende omur boyu devam edecek galıba.. ayy ne dıycemı bılemedım.. okadar güzel seyler yazmışsınız kı bırakmak daha buyuk aptallık olur.. sızlerı sevıyorum sızlerde benı sevin….iyiki varsınız…
bırakmadığına sevindim canım. biraz irade ile başarırsın ve ömür boyu diyet ve kilo sorunu ile boğuşmana gerek kalmaz benim en başta yazdığım o ceza ve liste yöntemini uygulu bence
Günaydin Canlarimm....haftasonu yoktum maalesef....kuzenimin nisanini yaptik geldik cok yoruldum sadece protein tirtikladim tavuk peynir mantar derken güzel atlattim nisani ayy buarada gelinimiz bi güzel bi güzel etine dolgun azicik ama cok tatli cok sempatik begendik bakalim
Haftaya cok güzel baslayamadim maalesef bugün 6 da kalktim babamin ufak bir operasyon gecirmesi gerekiyodu 7 de hastanedeydik iste tahliller falan derken saat 9 bucuk oldu lokal anestezi ile yapacaklar di....babami götürüyorlar böyle ameliyathaneye diyeyim...gelemezsiniz dediler bana kalakaldim tamam kapida beklerim dedim yok cok uzun sürer gidin dediler e madem ben ofise gideyim de sonra geleyim dedim (ofisim cok yakin) olur dediler numaralarini aldim onuda zar zor verdiler ve kacta biter diyorum bilemeyiz ögleni bulur dediler icim buruk ve aglayarak gittim tabi...bir bucuk saat gecti aradim oo babaniz coktan geldi demezler mi Allahim cok sinirlendim ya is yerine de bi geldim kiyameeet cikamadimda tekrar buradan babam orada ben burada sinirlerim gergin
hem pimpirik hem hassas im ben ve konu babam oluncaotuz kat daha hassasim sabah sabah bana bunlari yasattilar....
regl im gecikti iki gün +1,4 kg gördüm normal devam etmeme ragmen suan sancilarim basladi sabahin sinirinden galiba
icimi döktüm birazdan da gidip o hemsirelerin sacini basini yolucam
ayyy canım geçmiş olsun. babacığına acil şifalar. insan ister istemez geriliyor tabii ki... üzme tatlı canını
Kızlar ben yine sulama başladım bu son bozmak yok artık çok büyük yemin ettim millet 30kilo verdi hala veriyor ben bi 10kilo vermedim veremedim ye ye anam ağladı bi daha yersem obez oliyim dua. Edin Allah korumada olan dukancıların iradesini bana versin
vallah ipin ucunu kaçırma derim. sana da kaçamaklarını yazıp, benim gibi ''hadi köşeye, utan bakiimmm '' modunu tavsiye ediyorum
Yavv şu dukannn müslisini bize de söyleseeeeennnnn
bu son hareket de süper olmuş
seve seve veririm mervexz ciğim. çok kolay ve çabuk yapılan birşey:
Malzemeler:
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığıı buğday kepeği
5 yemek kaşığı yağsız süt
yarım tatlı kaşığı tatlandırıcı
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 damla acıbadem (ben kullanmıyorum; kullanmasan da olur)
1 damla vanilya (1 damla vanilya yerine aktardan vanilya çubuğu alıp, özünü tarifdeki süt miktarı ile karıştırsan da olur bence)
biraz toz tarçın
Fırını 200 dereceye getiriyorsun. Bütün malzemeleri bir kâsede karıştırıyorsun. Bir (küçük) tepsiye yağlı kâğıt serip karışımı üstüne döküyorsun. Bir kaşık (yada temiz ellerinle) karışımı bastırıp ince bir tabaka oluşturuyorsun. Fırına sürüp 15-20 dakika pişiriyorsun. Kenarları hafif kızarmaya başladığında tamamdır. Çıkarıp biraz soğmasını bekliyorsun. Ardından küçük küçük parçalara bölüp cam kavanoza koyuyorsun ve istediğin zaman yağsız süt veya yoğurt ile tüketiyorsun.
BENDEN ÖNERİ:
1. müsli yaparken stoklayın. Bu tarifeden ancak 2 porsiyon çıkıyor çünkü !!!
2. goji üzümlerini ya karışıma yada süte/yoğurda katarak biraz meyveli müsli tadı verilebilir
3. Değişik aromalarla farklı tatlardan müsli yapılabilinir (mesela yağı alınmış kakao katıp kakaolu da yapabilirsiniz)
4. Denemedim ama bu karışımı incecik bastırmak yerine bar şeklinde (yani şu tadımca atıştırmaları gibi) pişirseniz, atıştırmalık da olur diye düşünüyorum (mesela goji üzümlerle süslü tadımca değil de dukanca yaratabilirsiniz :125: )
Şimdiden herkese afiyet şeker olsun