Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba kızlar hızınıza yetişemiyorum işten gelince bebişleri uyutabilince bakabiliyorum tabi 1.5 yaşında ikiz erkek çocuklarımın altını üstüne getirdiği bir ev beni bekliyo.
beni hatırladınızmı atağımın 7. gününü mahvetmiştim sizlerinde tavsiyesiyle kitabın siparişini verdim 1-2 gün içinde gelir okumaya başlar başlamaz diyete tekrar başlıcam verilmesi gereken 20 kilom var bakalım inşallah busefer tam olur.
kendinize iyi bakın sevgiler

Merhaba Bayanlar,

5. Atak Günümde yine sizlerleyim :)

89 ile başladığım kilom 86,5 bugün itibariyle.

Bugünkü menümü bildiriyorum.

Sabah 1 bardak süt + 1 çatal peynir + 1 kaşık yulaf kepeği

Öğle kıymalı yumurta + yoğurt

akşam sulu köfte + yoğurt (köfteye ceviz kadar soğan rendeledim. çünkü ben yıllardır et tüketemeyen bir insanım.)

(annemin sulu köftesini kendimce dukana uyarladım. süper oldu. günlerdir köfte yemekten bıkmıştım. )

dolapta ayıklanmış doğranmış bal kabağım var. ou atayım fırına. üzerine de kıyna kavurayım azıcık. sarımsaklı yoğurt, bul biber. oh missss.

dolapta ayıklanmış doğranmış bal kabağım var. ou atayım fırına. üzerine de kıyna kavurayım azıcık. sarımsaklı yoğurt, bul biber. oh missss.

bişey sorabilir miyim?

bal kabağı dediğiniz hani bu kocamaaaaaaan içi turuncu olan kabak mı?
hani tatlısı yapılıyor. o mu?

bir de sp gününde yiyebilir miyim balkabağı?

merhaba kızlar hızınıza yetişemiyorum işten gelince bebişleri uyutabilince bakabiliyorum tabi 1.5 yaşında ikiz erkek çocuklarımın altını üstüne getirdiği bir ev beni bekliyo.
beni hatırladınızmı atağımın 7. gününü mahvetmiştim sizlerinde tavsiyesiyle kitabın siparişini verdim 1-2 gün içinde gelir okumaya başlar başlamaz diyete tekrar başlıcam verilmesi gereken 20 kilom var bakalım inşallah busefer tam olur.
kendinize iyi bakın sevgiler

heee hatırladım ben seni,yaramaz dukaniçesin sen:KK20:
hoşgeldin canım,kitabı sipariş edip bilinçli bir şekilde başlama fikrinden ötürü seni tebrik ediyorum,en doğrusunu yaptın:KK9:
çünkü ordan burdan duyduklarınla yapılabilecek bir diyet değil bu:KK50:
20 kilo çok gibi dursa da inan bana nasıl olduğunu anlamadan vereceksin,yeterli kararlı olEn Büyük TÜRKİYE
bu arada bebişlerini öpüyorum çok,eminim zordur ikiz büyütmek ama bir o kadar da keyifli olsa gerek yada bana öyle geliyiii :KK53:

Merhaba Bayanlar,

5. Atak Günümde yine sizlerleyim :)

89 ile başladığım kilom 86,5 bugün itibariyle.

Bugünkü menümü bildiriyorum.

Sabah 1 bardak süt + 1 çatal peynir + 1 kaşık yulaf kepeği

Öğle kıymalı yumurta + yoğurt

akşam sulu köfte + yoğurt (köfteye ceviz kadar soğan rendeledim. çünkü ben yıllardır et tüketemeyen bir insanım.)

(annemin sulu köftesini kendimce dukana uyarladım. süper oldu. günlerdir köfte yemekten bıkmıştım. )

afiyet olsun cnm menün güzel olmuş:KK56:
sabah neden o kadar az yedin ki,hem atakta 1.5 kaşık kepek hakkın unutma:KK34:
sulu köfte iyi fikirmiş hee :KK52:

aliye var ya günlerdir balkabağı dediniz durdunuz,sen şimdi yazınca hatırladım ben dün akşam rüyamda gördüm balkabağını yaaa:KK53:
denk gelmedi alamadım bir türlü,h.sonu yapiiim bari bende:KK56:
ama sen benim makarna soruma neden cevap vermedin:KK50:

sulu köfte tarifimi veriyorum :) (bişey uydurdum ya paylaşmak istedim:))

1 avuç kıyma (100 gram kadar sanırım)

1 yumurtanın akının yarısı (sarısını terbiyesi için kullandım.)

1 mini minnacık soğanın rendesi

tuz, karabiber, kimyon

terbiyesi için 1 kase light yoğurt

yumurtanın sarısı

Yapılışı:)
tencereye kaynar suyu koyup bir çimdik tuz attım ve iyice fokurdamaya başladığı anda yukarıdaki tarife göre hazırladığım köftelerimi misketten az daha küçük halde yapıp attım. biraz kaynattıktan sonra yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp terbiyenin içine 1 kepçe tencerede kaynayan sudan aldım çırpmaya devam ettim ki yoğurt kesilmesin.
kaynayan sudaki köftelere terbiyeyi de ekledim ve bir taşım daha kaynattım.
üzerine pul biber ve kuru nane (naneyi köftenin kokusunu duymamak için ekiyorum çünkü etle aram çok kötü.)
afiyet olsun...

(annem aynı tarifi köftenin içine birazcık pirinç koyup yoğurarak yapıyor. o pirinçteki nişasta sayesinde sanırım sulu köfte daha da koyulaşıyor. ama biz şimdilik böyle idare edelim :))

arkadaşlar ben bişi sormak istiyorum size
zaten yıllardır kabızlık problemiyle yaşıyorum
birkaç gündür yine aynı haldeyim.
daha 2 atak günüm var, sebzeye geçsem rahatlayacağım da şimdilik proteine devam.
geçen yıl hint yağı içerek bu derdimden epeyce kurtulmuştum.
sizce 1 tatlı kaşığı kadar hint yağı içsem bişey olur mu?
çünkü kabızlık devam ettikçe rakam da düşmeyecek eminim.

bişey sorabilir miyim?

bal kabağı dediğiniz hani bu kocamaaaaaaan içi turuncu olan kabak mı?
hani tatlısı yapılıyor. o mu?

bir de sp gününde yiyebilir miyim balkabağı?

evet aynen o. ben de yeni öğrendim yenebildiğini. niyeyese hep tatlı yapıyoruz ya, önyargılı yaklaştım biraz. ama öğrendiğimden beri 3. kez pişirdim. tatlısını da yaptım. fena olmadı. ama asıl irice doğrayı fırınladıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve pul biberle yemesini sevdim. diyet yapmasam da zevkle yiyebileceğim bir yemek oldu.

daha 2 atak günüm var, sebzeye geçsem rahatlayacağım da şimdilik proteine devam.
Canımcim öncelikle tarifini paylaştığın için çok tesekkur ediyorummm ve soruna cevap vermeye çalışıyorum..
Kabizliga Çare için bi Çok şey keşfedildi bu diyetle..cünkü herkes aynı sıkıntıyı çekti hemen hemen..biraz endişelisin bi kaç gun daha bekle kepegini düzenli olarak belirtilen miktarda Ye..cook su iç..aç karnına su iç..yeşil çay muhakkak ic..gojibery meyvemiz var ben henüz yiyemedim ama kabizliga iyi geldiğini duydum hem sınırlı olarak serbest bize..bunlari dene öncelikle derim ben..hint yağı adı üstünde yağ :)ona alışma..hep kullanmak zorunda kalabilirsiniz..bi deee tabiiki ennn onemlisiii egzersiz......muhakkak egzersiz yapmalısınız..

aliye var ya günlerdir balkabağı dediniz durdunuz,sen şimdi yazınca hatırladım ben dün akşam rüyamda gördüm balkabağını yaaa:KK53:
denk gelmedi alamadım bir türlü,h.sonu yapiiim bari bende:KK56:
ama sen benim makarna soruma neden cevap vermedin:KK50:

görmemişim sorunu kuzu. hatta şimdi aradım yine bulamadım. tekrar sor. cevaplamayan tırmıkla bi çuvala girsin.

sulu köfte tarifimi veriyorum :) (bişey uydurdum ya paylaşmak istedim:))

1 avuç kıyma (100 gram kadar sanırım)

1 yumurtanın akının yarısı (sarısını terbiyesi için kullandım.)

1 mini minnacık soğanın rendesi

tuz, karabiber, kimyon

terbiyesi için 1 kase light yoğurt

yumurtanın sarısı

Yapılışı:)
tencereye kaynar suyu koyup bir çimdik tuz attım ve iyice fokurdamaya başladığı anda yukarıdaki tarife göre hazırladığım köftelerimi misketten az daha küçük halde yapıp attım. biraz kaynattıktan sonra yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp terbiyenin içine 1 kepçe tencerede kaynayan sudan aldım çırpmaya devam ettim ki yoğurt kesilmesin.
kaynayan sudaki köftelere terbiyeyi de ekledim ve bir taşım daha kaynattım.
üzerine pul biber ve kuru nane (naneyi köftenin kokusunu duymamak için ekiyorum çünkü etle aram çok kötü.)
afiyet olsun...

(annem aynı tarifi köftenin içine birazcık pirinç koyup yoğurarak yapıyor. o pirinçteki nişasta sayesinde sanırım sulu köfte daha da koyulaşıyor. ama biz şimdilik böyle idare edelim :))

canım çekti valla çok severim pirinçli köfteyi,biz belki dukan usulü olanın içine atak dönemi hariç terbiyesine mısır nişastası ekleyerek koyulaştırabiliriz:KK34: afiyet olsun:KK56:

hımmm o da bir çeşit yağ olduğu için bilemedim şimdi:KK50:
ama yeşil çay denedin mi yada A101 de satılan mest çayını,hadi o da olmadı aktarda satılan tilaks çayını denesen:nazar:

evet aynen o. ben de yeni öğrendim yenebildiğini. niyeyese hep tatlı yapıyoruz ya, önyargılı yaklaştım biraz. ama öğrendiğimden beri 3. kez pişirdim. tatlısını da yaptım. fena olmadı. ama asıl irice doğrayı fırınladıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve pul biberle yemesini sevdim. diyet yapmasam da zevkle yiyebileceğim bir yemek oldu.

aliyem küs müyüz lo:KK50:

içme bence. vücudun yeni ritme alışsın. hem 1 kaşık yağ, 1 kaşık yağdır. ne niyetle içersen iç...
ayrıca kabız olup, sonra çözümler üretmek yerine bazı alışkanlıklarla yaşamak daha faydalı olacaktır bu diyet süresnce. dün yazdığım bir mesaj vardı. orda yazdıklarımı dikkate alırsan daha rahat edersin.

canım çekti valla çok severim pirinçli köfteyi,biz belki dukan usulü olanın içine atak dönemi hariç terbiyesine mısır nişastası ekleyerek koyulaştırabiliriz:KK34: afiyet olsun:KK56:

hımmm o da bir çeşit yağ olduğu için bilemedim şimdi:KK50:
ama yeşil çay denedin mi yada A101 de satılan mest çayını,hadi o da olmadı aktarda satılan tilaks çayını denesen:nazar:

aliyem küs müyüz lo:KK50:

teşekkür ederim
deneyeceğim

içme bence. vücudun yeni ritme alışsın. hem 1 kaşık yağ, 1 kaşık yağdır. ne niyetle içersen iç...
ayrıca kabız olup, sonra çözümler üretmek yerine bazı alışkanlıklarla yaşamak daha faydalı olacaktır bu diyet süresnce. dün yazdığım bir mesaj vardı. orda yazdıklarımı dikkate alırsan daha rahat edersin.

teşekkür ederim
dünkü mesajını hemen okuyacağım.

Kızlar ben bugün sebze manyağı oldum...deli gibi salata ve mantar sote yedim.....ilk defa diyete başladığımdan beri bu kadar sebze yedim :)sebze gunlerimde sadece 1kac dilim salatalık ve bi kaç dal maydonozla geçirdigm için vicdan azabı cekiyodum bugün hakkini verdim...:)karnim da sistiii..proteinimi de ihmal etmemeye çalıştım :)birazdan da callene geçiyorummm callencilere duyurulur :)))

Tickerımı üzülerek de olsa güncelledim..

1 ayı geçti herhalde 56,5 görmeyeli, hala orda yazıyor 56,5.. Ayıptır :KK20: :KK37:

Köpek balığı oldum.. Sahile çıkıp herkesi yicem :KK53: :KK1::KK1::KK37:
delycim geçmiş mesajlarınıda okudum düşünüyorumda kendini kilo bazında bu kadar kasmasan madem herşey normalmiş önemli olan kilo değil görüntüde orantılı olmak ve sağlıklı olmak bence sporla kg vermesen bile inceliceksin ve olduğun kiloyu göstermeyeceksin bundan sonraki amacın kilonu koruyup vücudunu şekle sokmak olsun bence hiç kendini üzme artık :))))) yane nacizane fikrimi paylaşmak istedim :))))))):KK34:
Tebrikler kızlaaarr :KK9::KK9: Çalışın çalışıınnnn :KK8::KK8: az kaldı haddiiii
EMOASletmeoutHL.gif
129fs370785.gif

Eki Görüntüle 548252
ellerine emeğine sağlık haftya daha çok kg veririz inşallahhhhhhh:KK52:

bende şöle bir cevap vermek istiyorum benimde yıllardır bir kabızlık sorunum var ki bu yüzden diye düşünüyorumkilo almamın sebebi çünkü aslında yeterince sağlıklı ve az besleniyordum ve bol su içiyordum neyse :KK43: ben bu dukana başladğımdan beri benim faaliyet fazlalaştı özel bişi yapmıyorum kepeğimi ölçüsünde tüketiyorum yeşşil çay bir bardak mutlaka içiyorum 1 bardak mistik chai içiyorum birde bol su 2 gündürde callan yapmaya başladım bugün 3 olcak kısmetse yane dukanla düzeldi bağırsak sorunum bu kepeğin sayesinde kabızlıkta önemli olan kaç kere dışarı çıktığın değil bi doktoru dinlemiştim 2-3 günde bir çıkabilirsin ama bu durum seni rahatsız etmez şişkinlik yaşamazsın o zaman sorun yok demişti benimki o hesap seninde öyleyse kendini kimseyle kıyaslama kendini dinleyerek bişiler yap bence :))))

bu arada bişi sorcam konusu denk gelmişken geçen gazetede okuyorum dışkı rengi ile hastalık haberi die bişi dukandan sonra dışkı rengi değişen olmuştur sanırım yediklerimiz değişince bu durum rahatsızlık verdimi ben mi paranoyaya bağladımmmmm:KK50::KK52::KK50::KK52:

Medesacımmmmmm ay ben göremedim o buluşma mevzusunu görsem atlardım en balıklamasından lakin akşam beni zorlar eşim homurdanır kesin ama bir ara ayarlayabilir ben yanında biraz abla kalırım az daha kilo vermem lazımmm valla kanmı çekti ne resmi görünce aha dedi medesa buuu:nazar::nazar::nazar: maşallah diyorum kızzzzzzzzz o çocuk peşine takılmakta haklı yane :):KK52:

Kızlar ben bugün sebze manyağı oldum...deli gibi salata ve mantar sote yedim.....ilk defa diyete başladığımdan beri bu kadar sebze yedim :)sebze gunlerimde sadece 1kac dilim salatalık ve bi kaç dal maydonozla geçirdigm için vicdan azabı cekiyodum bugün hakkini verdim...:)karnim da sistiii..proteinimi de ihmal etmemeye çalıştım :)birazdan da callene geçiyorummm callencilere duyurulur :)))

Tatlişkom afiyet olsun ama dikkat etmen gereken çok öenmli bir nokta var seyirde 1/3 sebze yiyiyorsan 2/3 protein yiceksin.sebzeyi asla tek başına yemeyeceksin ve her zaman yediğin protein miktarı sebzeden fazla olacak:KK56:
mesela ben ıspanak sufle yaptığımda proteinin arttırmak için içine bol miktarda lor koyup üstünü yumurtalayıp falan fırınlıyor ve yerken bol yoğurtla yiyiyordum.yada domates rendeleyip domates çorbası yapıyor ama içine bazen light süt ve lor ekleyerek bazen de kıyma ekleyerek o şekilde çorba yapıyordum.yada salata yiceksen ton balıklı,peynirli yada balığın yanında salata şeklinde tercih etmelisin,kapişş :KK34:

göremiyorum ki sorunu. görsem belki küsecem ama... :-))))

kuzum ya be de bulana kadar debelendim,bir ara yazdığımda şüphe ettim vallahi al bakalım :KK34:

ayyyy ayıptır söylemesi hava atmak gibi olmasın benim var ki dukan makarnam aliyemle neslim sağolsun
ellerinize sağlık kuzular
lakin anlamadığım neslimin söylediği kepek ölçüsüne göre günlük istihkakım 1 çay bardağına denk geliyor,dün akşam pişirdim ben bunu eeeeeeee bu bir kaşık makarna oldu,siz de böyle mi yiyiyorsunuz yada salataya çorbya falan ekleyecek şekilde mi tüketeyim yada ben bişeyi yanlış mı anladım aliyem neslim aydınlatın bakem beni :KK76:

cnm hiç bir sakıncası yok,hatta tatlı krizlerine birebirdir tarçın,tatlı ihtiyacını ciddi oranda durduracak,afiyet olsun kuzum:KK16:

canım ellerine emeğine sağlık,bu hafta sanki daha iyiyimiş bizim kızların performansı:KK8:
bu arada sen +da olduğundan mı liste dışısın hala yoksa artık resmen güçlendirmeci oldum diyor musun :KK76::KK55:

canım çok geçmiş olsun,dikkat edin kendinize nolur havalar cozuttu:KK50:
dün burda var ya yazdan kalma bir gün vardı,sanırsınız ki 50 derece o kadar sıcak güzel mis gibiydi hatta neslilerle buluştuğumuz akşam da dışarda oturduk ve çok sakin bir hava vardı ama bugün böööö çok rüzgarlı,güneşsiz ay aman hiç sevmediğim hava tipi,tam hastalık mevsimi geldi :2:

sana artık google aliye demek istiyorum :KK9:

Sagol canim esim arada bir nefes darligi cekiyor uykuda yakaliyor tekrar nefes alana kadar canimdan can gidiyor benimde bir gece korkudan ben gidecegim.Cam aciyoruz temiz hava iyi geliyor ama doktorlar birsey bulamadi.Benim cabuk gecti bas agrisi sükür.

Kızlar telefondan bsğlandım yazdım yazdım uçtu:)) hepinizi öpüyorum.

kuzucum bakayım dedim tel den bu mesaj çıktı karşıma, sağol canım benim, ben de özledim:))
şarjım bitiyor akşam yazarım öpüyorum:))

Ekimcim :KK54:

Prensesim ve yurtdisinda yasayan arkadaslar sütlac tarifi paylasmak istiyorum..Ben denedim tatli krizlerine bire bir..:KK34:

1 Becher Körniger Frischkäse
Zimt
Süßstoff

Den Frischkäse mit VIEL Süßstoff und Zimt verrühren. Dürch das Körnige hat man das Gefühl, das man wirklich kauen muß, erinnert mich an Milchreis, der ja auch nicht so hart ist. Wichtig ist nur, wirklich stark zu süßen, damit das "käsige" nicht durchkommt.

acil kalkmam gerek gelince türkce de yazacagim.

X