Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ayy çok teşekkür ederimm :))) duygulandım :KK70: ben de seni çok sevdimmm :)) sevmesem bunları yapamam zaten :KK16::KK16:
sınavdaki başarın için tebrikler..:KK71:
7 keto vücudumuzda bulunan dogal bı maddedır.bu metabolızma hızını artıran yanlış hatırlamıyorsam DHEA hormonundan metabolıze edılen bır maddedır.yaş artıkca bu oran azalır ve metabolızmanın yavaşlamasına neden olur.ancak bu durum normalde 45 yaşına kadar normal sevıyelerdedır..daha sonrasında düşmeye başlar..metabolızma hızındakı yavaşlıkların altından genelde 7 keto eksıklıgı cıkar..tabı normal sınırlardayken bunu kullanmakta vücutta dönüşü olmayan zararlara neden olabılır.
çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkürler..ben 38 yaşındayım ankaradayım bu 7 ketoya nasıl baktırılıyor..aslında dikkat edince kolay kilo veren birisiyim.ama merak ettim şimdi..
bunu saf protein günündede yapabilirsiniz malum bira protein günü yemek bulmak zor oluyor.birincisi yağsız dana etini yemeklik doğranacak sonra bunu isterseniz düdüklüye koyun iyice pişince içine sarımsak dorayın ve birazcıkta salça az miktarda sulu bi yemek yani anlayacağınız sahte kelle paça güzel oluyor.diyer tarifimde tavukları iyice haşlayın sonra bunu didikleyin 1 yumurta sarının içine yarım limon sıkın iyice çırpın,didiklediğiniz eti suyunun içine atın ve yaptığınız terbiyeyi içine boşaltın.kaynasın tamam bu kadar inşallah beğenirsiniz....
güzel tarifler..bu gün parça et haşaldım ve telefonum çaldı gevezelik ederken yakmak üzüreyken kapattım..:KK17:
Evet hayatim baktirmadan olmaz. Ben okulda kolayca baktirabilirim diye dusunuyorum. O yuzden iyilesmeyi dort gozle bekliyorum. Ek olarak ben asiri obez oldugum icin metformin kullaniyorum. Endokrindeki arkadaslarim once tum analizleri yaptilar. Seker hastasi olmadan basla buna dediler. Ben de basladim. 1000lik kullaniyorum G2K. Bunun disinda yumurta yemedigim zaman kolin+inositol+metiyonin (lipotropic factors) aliyorum. Tum bunlari saglikli olmak icin yapiyorum tabi. Kilo vermek icin degil. Morbid obeze dayandigimdan arkadaslarla oturduk iyice dusunup karar verdik.

7 keto icinse analiz sonrasi karar verecegim. Sen 26sin ben de 32. Aslinda bizde dusuk olmayabilir. Bakalim, sonuclari paylasirim burada.

lipotropic factors bu bendede var ama kulanmıyorum ne işe yarıyor .bir arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım ama çekmeceyi bekliyor..sporsuz işe yaramdağını düşündüğümden kullanamadım.

bu arada söylemeyi unuttum bu sabah 400 gr daha gitmişti _600 oldum yani 3. evrenin 21. günü:KK66:
cumartesi gününden beri hiç kaçamak yapmadım ilk yedim yedim ama artık canımda birşey istemiyor açgözlülüğümdendi sanırım :KK1: yarın perşembe bakalım belki daha fazla gider :KK34:

bu arada söylemeyi unuttum bu sabah 400 gr daha gitmişti _600 oldum yani 3. evrenin 21. günü:KK66:
cumartesi gününden beri hiç kaçamak yapmadım ilk yedim yedim ama artık canımda birşey istemiyor açgözlülüğümdendi sanırım :KK1: yarın perşembe bakalım belki daha fazla gider :KK34:

tam olarak kac kilosun nekadar verdin?:KK16:

50 ye bir geleyim kalan 4 kiloyu senin hatırın için düşünürüm:KK54:

Canim normal ve saglikli olman icin beden kitle indeksinin 18.5-24.9 kg / m² arasında olmasi gerek. Senin tickerda bu 18 ve istenen kilo 46. Olmak istedigin kiloya diyecek sozum yok. Bir insan saglikli beden kitle indeksinde 46 kilo olmasi gerekiyorsa olmali. Ama senin icin bu pek uygun gozukmuyor. Boyun uzun kaliyor hesapta sanirim. O yuzden de 1.60 boyla 30 yasina kadar en az 48 kilo normal. 30dan sonra 2 yilda 1 kg almanda sorun yok. Omrunde de 65ten yukarisini gormezsen her zaman ideal kiloda olursun.

lipotropic factors bu bendede var ama kulanmıyorum ne işe yarıyor .bir arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım ama çekmeceyi bekliyor..sporsuz işe yaramdağını düşündüğümden kullanamadım.

karacigerde yaglanmayi engelliyor. Icinde kolin var ve bu cok onemli. Ama yumurta yersen kolin almana gerek yok.

Bak bir oneri daha. NIXe!!! Aci biber icindeki kapsaisinin onemli bir ozelligi hicbir google kaynaginda yazmaz. Belki de yaziyordur, kafadan soylemeyeyim.

Dogu Anadolu bolgesindeki kizlarin erken dogurganlik yasina girmelerinin sebebini arastiran ve tavuklar uzerinde deneyini yapan bir bilim insani kapsaisinin buna sebep oldugunu bulmus. Erken puberta ve coklu folikul olusumu sagliyormus. Bu bilim insani hayatinin geri kalanini da bunu arastirmaya adamis. Bu hocamiz su gunlerde emekli oluyor.
:KK71:

:emir_bebek:
özellikle yoğurda katıp yiyorum..diyete başladığımdna beri tüketiyorum..
DUKAN activin t diye bir hap var sağlık bakanlığı onaylı yeşil çay ve kafein içerikli onunla iligili bir bilgin varmı?

Canim normal ve saglikli olman icin beden kitle indeksinin 18.5-24.9 kg / m² arasında olmasi gerek. Senin tickerda bu 18 ve istenen kilo 46. Olmak istedigin kiloya diyecek sozum yok. Bir insan saglikli beden kitle indeksinde 46 kilo olmasi gerekiyorsa olmali. Ama senin icin bu pek uygun gozukmuyor. Boyun uzun kaliyor hesapta sanirim. O yuzden de 1.60 boyla 30 yasina kadar en az 48 kilo normal. 30dan sonra 2 yilda 1 kg almanda sorun yok. Omrunde de 65ten yukarisini gormezsen her zaman ideal kiloda olursun.

1.60 çok uzun bir boy değil ama; 48 kiloyu dikkate alacağım.tesekkürler

Fazla protein tüketen insanlarda daha fazla böbrek yetmezligi riski olusur.Bunun
nedeni bir hipoteze göre söyle aciklamistir: yüksek proteinli dietlerin böbreklere
zarar vermesi ve/veya daha fazla calismasina neden olmasi. Yüksek proteinli
dietler idrar yoluyla kalsiyum kaybina sebep oldugundan osteoporoz riskini da
artirir.
Ayrica fazla protein alinimi sivi ihtiyacini da artirir söyle ki protein yaga veya
CHO'a oranla metabolize edilmesi icin 7 kat daha fazla su gerektirir. Fazla su
alinimi fazla idrara cikmayla sonuclanir bu durum ise su kaybini dramatik sekilde
artirir. Sivi kaybi yüksek proteinli diete baslayan bireylerde belirgin sekilde kilo
kaybinin bir numarali sebebidir.

Fazla miktarda protein iceren dietler ayni zamanda fazla kalori ve yagda icerir
bu yagin cogunlugu sature yagdir. Fazla miktardaki sature yag kalp hastaligina ve
krizine davetiye cikarir. CHO, protein, yag kökenli olursa olsun enerji fazlasi yag
olarak depolanir. Anlasiliyor ki daha fazla kas yapmak icin protein tüketimini
artiran birey kasdan daha fazla yag kazanir.

AYYYYYY ARAŞTIRMALARIM SONUCU ORTAYA ÇIKTI:KK43:(((( PAYLAŞİİM DEDİM-:KK50:

Arkadaslar, kokunuza onem verin. Teriniz kokmaya basladiysa kilo vermeye basladiniz. Agziniz kokmaya basladiysa bir ust asamadasiniz hatta. Nefesiniz ASETON gibi kokmaya basladiysa hemen kaninizda kolesterol, trigliserid, vs. baktirin. Muhtemelen yuksek cikacaktir. Yuksek cikarsa: Su alimini artirin. Sinameki, form caylardan uzak durun. Aldiginiz suyu dogal yolla atmalisiniz. Vitamin E gibi antioksidan takviyesi ve bol hareket. Ve nefes kokusu kontrolu yeniden. Aseton kokusu azaldiysa guzel. Azalmadiysa doktorunuza basvurun.

atakda 5 günde 2300 kalanını seyirde verdim fransızlar diyette yemek üretme konusunda epey iyiler gerçi normal orda yapan çok ve daha uzun süredir diyetten haberdarlar çoguda zaten dukandan koçluk alıyordur burada olsa bende giderdim kesin bende birkaç kez çeviri yapmayı denedim ama çok iyi tarif çıkaramadım yalan yanlış oldu :) önümüzdeki ay kardeşim gelecek ona çevirttireceğim bol bol burayada yazarım alternatif olur

mesela şöyle bir site daha var ordada güzel tarifler var çevirebilen olsa

Recettes Dukan Sans tolr - Recettes Dukan pour le Rgime Dukan

supersin cnm mesela atakda kac verdin seyirde kaç verdin merak ettim bide menu dukanada baktim super yiycekler koymuslar fransizca anlasam hepsinden yaparim yaa:KK52:

Ya bende yan olarak destek ürün kullandım bırakınca mı mevsimsel mi anlamadım canım hep bi şeyler yemek istiyor.......:KK25:

atakda 5 günde 2300 kalanını seyirde verdim fransızlar diyette yemek üretme konusunda epey iyiler gerçi normal orda yapan çok ve daha uzun süredir diyetten haberdarlar çoguda zaten dukandan koçluk alıyordur burada olsa bende giderdim kesin bende birkaç kez çeviri yapmayı denedim ama çok iyi tarif çıkaramadım yalan yanlış oldu :) önümüzdeki ay kardeşim gelecek ona çevirttireceğim bol bol burayada yazarım alternatif olur

mesela şöyle bir site daha var ordada güzel tarifler var çevirebilen olsa

Recettes Dukan Sans tolr - Recettes Dukan pour le Rgime Dukan

saol tatlım:KK52::KK16:

sevgılı sakaleynmaster :) bence hiç gerek yok baktırmana sıkıntı yok gıbı ama istersen üniversite hastanelerınde 7 keto analızı adı altında yaptırabılırsın..

Ya tatlim senin cikolatali puding tarifin vardi. Ara ara bulamadim. Sen bir yerlere atmis miydin yazdigin sayfanin linkini. Varsa paylasir misin? Valla canim cekti. Maillerimde biriktiriyorum begendiklerimi onu da kaydettim ama bulamadim ya.

sayfa numarası yok aklımda ama yeniden yazarım :)

- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yağsız süt 500 gram
- Toz tatlandırıcı 5 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı toz az yağlı kakao(yağsız bulabilirsen daha iyi)

bir kapta kakao nişasta ve tatlandırıcıyı karıştırıp yavaş yavaş sütü ekliyoruz kısık ateşte tahta kaşıkla pişiriyoruz dolapta 2 saat bekledikten sonra hindistan cevizide ekleyebilirsin üstüne

Ya tatlim senin cikolatali puding tarifin vardi. Ara ara bulamadim. Sen bir yerlere atmis miydin yazdigin sayfanin linkini. Varsa paylasir misin? Valla canim cekti. Maillerimde biriktiriyorum begendiklerimi onu da kaydettim ama bulamadim ya.

sayfa numarası yok aklımda ama yeniden yazarım :)

- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- yağsız süt 500 gram
- toz tatlandırıcı 5 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı toz az yağlı kakao(yağsız bulabilirsen daha iyi)

bir kapta kakao nişasta ve tatlandırıcıyı karıştırıp yavaş yavaş sütü ekliyoruz kısık ateşte tahta kaşıkla pişiriyoruz dolapta 2 saat bekledikten sonra hindistan cevizide ekleyebilirsin üstüne

arkadaşlar bişi dicem ya mısır nışastası falan var sankı dukanın dışına cıkılıyo gıbı..

X