............
..........
Dely : Ellerine sağlık tablo için.
Normal hastanede dahiliyeciye nasıl giriyorsak öyle çat kapı daldım aile hekimime. Dürüst davrandım, protein ağırlıklı diyet yapıyorum genel kan tahlili yaptırmak istiyorum özellikle kolestrol için dedim. Nelere bakacak bilmiyorum, yarın göreceğim bakalım sonucu.
Trigliserid, kan değerleri, tiroid, şeker, genel taramadaki şeylere bakabiliyorlar aile hekimlerinde. B12 de varmış ama nazlanıyorlar sanırım bakmak için. Herşeye bakılsın daha kesin olsun isterseniz, "Ailede şöyle birşey var, daha önce şurda buna baktırdıydım kötüydü kontrol altına olması lazım, ::yorgun ve unutkan hissediyorum kendimi acep nedendir?" gibi birşeyler söylemek mümkün.
Kanı hemen orda alıyorlar, sonra tüpler hekimliğiniz nereye bağlıysa o hastaneye gidiyor tahlil için. Benimki Taksim araştırmaya bağlı mesela.
Sağlık raporu da veriyor aile hekimlikleri, bilginiz olsun. Spordur, kurstur vs. için gerektiğinde kolaylık oluyor.
..........
.........
Protein günlerinde ben de susuyorum, bayağı içiyorum. Ama mutlu oluyorum susadıkça. Bilmemkaç zaman önce termojenik hap kullanmıştım, metabolizma hızlandırıp terletip susatıyordu. Şimdi susayınca sanki metabolizmam hızlanmış gibi hissedip neşeleniyorum. Hele ellerim üşüdükçe benden mutlusu yok. Zayıflar üşür ya hani.