Kabızlığın çok çeşitli sebepleri var. Sizinkisi niye acaba? Tabii ki doktora görünmenizde fayda var. Ben yine de uyguladığım ve çok iyi gelen şeyleri yazayım... Gece uyumadan önce 1 bardak ılık süte 2 yemek kaşığı pekmez koyup içiyorum. Günde 3 yemek kaşığı bal yiyorum. Bazen canım hiç bal çekmiyor, o zaman suya karıştırıp içiyorum. Pekmez ve balda yüksek kalori var. O yüzden, diyetimin dışına çıkmamak için bu ikisini elma şırasıyla karıştırıyorum veya elma sirkesiyle. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı şıra veya sirkeyi 1 bardak suda karıştırıyorum. Şıra-sirke kaloriyi dengeliyor.
Bunları sürekli uyguluyorum. Bazen 1 haftalık şok tedaviler yapıyorum. Her gün öğünlerden 1 saat önce elma yemek gibi.
Bir de hem kabızlığa çok iyi gelen hem de bütün diyetlerde kullanabileceğiniz, zayıflatan bir bitki yazayım. Elazığ tarafında yetişen "ışgın" diye bir sebze var. Ve ben bunu Amerika'da öğrenmiştim. İnanılmaz tabii bizim memlekette yetişiyor ama bizim marketlerde çok zor bulunuyor. Amerika'da diyetisyenler öneriyorlar. Benim fitness hocam sürekli bundan yiyordu. Kolon temizliyor, hatta kas yapıyor. Dr Öz de programında anlatmıştı.
Yazdıklarım faydalı olur umarım. Siz yine de bir doktora görünün tabii