Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

gülce80 hoşgeldin:KK3: nasıl gidiyor kilo durumların ?
ekim yawruu kuş sen de hoşgeldin tekrardan :KK34:

canım kitabı yeniden okumana,hatalarını bulmana cidden çok sevindim.
beni yanlış anlamamana da sevindim.dün de söylediğim gibi sana en baştan inanıp güvenmiştim,senin dün yazdıklarından sonra hayal kırıklığına uğradım.ama hatanı farketmene çok sevindim,bundan sonra güzel haberlerini bekliyorum :KK16:
ayyy bu arada ne kötüdür yaaa komşu kavgaları,benim eski vimdeki yan komşum adam gece sarhoş gelir karısıyla kavga ederdi.onlar kabga ettikçe ben evimde ağlardım,sinirlerim bozulurdu çok.Allah yardımcın olsun ne diim :KK50:
senin nescafe bana az önce yaptığım çok basit tarifi hatırlattı hemen paylaşayım sizle.gurmenetten salep aroması almıştım.az önce süt ısıttım,tatlandırı ve salep aromasını koydum harika olduuu :KK76:
soğuk kış günleri yaklaşıyorken de en güzel içeceğim olacak bu kesin :nazar:

aman sende benim gibisin biri sesini yükseltse benim moralim bozulur yukardakiler hep kavga edio moralim bozluo valla :))))
ben vanilyayı çok severim o aromayı fi tarihinde almıştım hep yaparım zaten şeker çok kullanmaığım için şeker yerine 2 damla atıp süt ekliyorum süt tozu yerine süper oluyor senin tarifi söyleyince aklıma geldi sen mistik chai içiyomusun oda saleğp gibi oluo vanilyalı tarçınlı baskın o kukular onuda dene çok güzel :)

menümü yazayım fazla yediğim bişi varmı arkadaşlar gözüm korktu kg azar azar gidince
sabah uyanıp su içtim
bir bardak nescafe içine az light süt ve 2 damla vanilya aroması
kahvaltıda yulaf kepeğine galeta yaptım içine biraz peynir bir dilim light jambon koydum öle yedim
öğlende 1 tane 80 gr light ton balığı
şimdi bir bardak yeşil çay ben doğadanın ace vitaminlisini içiom:) sade sevmiyorum
akşama allah kerim :))))))

Kızlar, sabah kuafördeykene bir günaydın dedim size, gelir gelmez de açtım bilg dan, ama sonrasında nefes aldığım an şu an ve buradayım işte :))

Şimdilik bunları yazıyorum, şimdi bir misafirim gelecek, gider gitmez devam edicem canlarım. Öpüyorum hepinizi :))

burda methiye yapmııcimm ama şunu söylemek boynumun borcu... indi tramvaydan... ben sırıtarak yaklaşıyom tabi karşıdan.. bu böyle filmlerdeki gibi tam ortaladı yolu löpp diye yön değiştirdi.. elin garılarına gülücükler ata ata, böyle boynunu bebeler gibi kıstıra kıstıra şımarık şımarık yürüyo!! ben de başka bi arkadaşını gördü sandım halbuki ben sandığı bi turiste güdümlenmiş.. sonna elin turisti karşılık vermeyince ben de gölerim dolu dolu hüzünle ona bakarkene dikkatini çekebildim...:KK53: dakkasında üstüme gül kokladı yanii ne diyimmm :)) şoook güzel bi kek getirmişti onu yidiik... sonna da kreşe yetişcem diye son dakkada anca kalkabildim.. ama doydum mu!! yok tersine damağımda kaldı sohbeti :KK54:
Eki Görüntüle 519601

günaydın ekim dün seni çok çekiştirdimm... var mı bi ağrın sızın :KK52:

Bu ne kaaa güzel bişeymiş böyle, elinize sağlık, tarifi paylaştınız mı? ben okuyamadım daha ondan soruyom ama çok canım çekti :KK56:

Canım benim, kavuşma sahneniz muhteşem ne güzel anlatmışsın :))

Neden çekiştirdin kız, hayrola :)) Sorma, bi ağırlık vardı sabahtan, akşam üzeri bi coştum ki görme, kızlara bile yazdım hatta, bu ani değişikliğin nedeni sendin demek ki:KK9::KK9:

gördün di mi fakülte ilanı nasıl çıkmış.. (face mesajım)
cumartesi için şeyediyom ben patrona .. aa bi de ekime söyle unutma e mi konsey mevzusunu :))):KK9:

unutmuşum bile. :KK60: tam adamına söylemişsin:KK60:

Evet, evet neymiş o, çabuk söyleyinnnn :)))

Sevgiiii alıntı yapmışım cevaplamamışım kuzumm:KK50:
inan geçecek seninki de hatta bence geçmiş olmalıydı ki şimdiye kadar.ben sana bişey söyliiim mi bir adam bana öyle bir saygısızlık yapsa aynı anda içimdeki herşey biter:KK47: sen daha ne üzülüyosun,çooktan nirvanaya ermiş olmalısın :KK55:
haydi bakalım yeni aşklara yelken açalım,yelken demişken ipeekkk bu tersanede gemicilerde falan yelkenci yok mu bi tane kız.hiç arkadaşınlarına hayrın dokunmuyor vallahi :KK23:

:KK34:

ahh ahh işte salak kafam şekerim naparsınnn:KK47: inş inşşşş yelkenler alabora olmadan birilerini buluruz şekerim :KK1: :KK1:

Canım eleviti hemen hemen her hamile kullanıyor, ben de kullandım :44::44: sen güveneceğin bir doktor bulamamışsın, ben de düşük yaptım emremden önce, benim hamileliklerim de tedavi ile oldu, tedaviyi yapan doktorum daha ilk bakışta bu gebelik sorunlu gibi gözüküyor umutlanma dedi, aynı gün gittiğim bir doktor bebek gayet sağlıklı 15 gün sonra tekrar gel dedi, 5 saat sonra gittiğim bir doktor hemen alınması lazım bu gebelik bozulmuş dedi :KK53::KK53::KK53: ve ertesi gün kürtaja gitmeden önce düşük başladı, ben doktoruma çok güveniyordum ama insanın içi rahat etmiyor. Emre ye hamileyken de tedavi sonrası kan tahlili için gittiğim yakın bir hastanenin gerizekalı doktoru bu dış gebelik yada bozuk gebelik sonlandırılması lazım dedi :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: henüz 2 haftalık hamileydim o zaman :KK53::KK53::KK53::KK53: ve şimdi 1,5 yaşında oldu oğlum çok şükür, doktor diyip güveniyorsun ama onların içinde de o kadar cahiller var ki anlatamam sana, istanbul da olsan benim doktoruma bir görün derdim, berbat bir hastanede olmasına rağmen 60 lm yol gittim onun için hamileyken :KK53::KK53::KK53::KK53:

Kızlar bunu buraya yazdım mesaj atmak yerine sizinde bilginiz olsun diye karşınıza böyle mallar çıkabilir, çok güvenmeyin doktorlara :KK50::KK50::KK50:

çok haklısın kuzum yaa doktordan doktora o kadar fark ediyor ki ama iyisini bulana kadar da böyle anan ağlıyor. ben geçen yıl kasım ayında gebe kalmadan önce gittim o doktora sordum bak şimdiden başlıyım mı folik asit falan diye bu da yok gerek yok boşver falan demişti. bende zaten kaygı bozukluğu var bunlar iice canımı okudu benim. bugün bi profa gittim rahim meselesi için o da hiç bi sorun yok neden bu kadar canını sıkıyosun dedi. işte biri öyle diyo biri böyle insan olumlu olana inanmak istiyo ama olumsuz da içine kurt düşürüyo. geçen yıldan bu yana iyi olup bu işe başlayabilmek için çok çaba gösterdim hayırlısı olsun diyelim. sen de zor zamanlardan geçmişsin ama sonunda allah yüzünü güldürmüş maşallah :nazar: sağlıklı uzun ömürlü güzel günleriniz olsun inşallah.

ahh ahh işte salak kafam şekerim naparsınnn:KK47: inş inşşşş yelkenler alabora olmadan birilerini buluruz şekerim :KK1: :KK1:

kesin olmamakla beraber belki love 01 izmire gelecek o zaman görüşelim dedik
sonra aklıma sen geldin
medesada bilirse pozitif düşünce gücü olur dedim
ne dersin güzel olur sanki

........
Resmen bir damacana yağ gitmiş hepimizdennnn
Delymm ellerine sağlık canımmm moral oluyor bu liste hepimize..
............
............
Aç git derdim kuzum ama gitmediğini öğrendim kii. Herkes kıskansız biz medesamla bütün gece bu sabah hep mesajlaştıkkk :)
.............
............

Rica ederim tatlışımmm :)

Kıskandım kıskandıımmm :KK52::KK52:

..........
........
Kısırı yaptım bebem bak ahan da bu
Eki Görüntüle 519732

tadı nefis oldu, ben zaten severim, öyle harika ötesi oldu ama kısırla uzaktan yakından alakası yok, görüntü tamam acayip benziyor, keşke bakmakla doysa şu gözümüz :KK53::KK53: canım kısır istedi şunu yapim da yanında çayla götürim demeyin olmaz :KK50::KK50::KK50: değişik bişey yiyeyim derseniz buyrunuz güzel bir seçenek, yemesi çok keyifli, yanına ayranla ohhhh miss gibi gitti valla, hepsiciini indirdim mideye :KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:

Karnabaharın yarısı duruyor onu da senin için kızartma gibi deniyim fırında sanırım olur, ben yağlı sevmem zaten belki böyle çok daha güzel olur :KK52::KK52::KK52::KK52: bi fikrim geldi bu konuda öğleden sonra yaparım, bu kadar karnabahardan sonra gaz kaçağı olur mu ki ya :KK53::KK53::KK53::KK53:
..........
Ay bu senin yaptığın mııı :KK53: O ne görünüş öyleee.. Görüntüsü yeter yaa!! Tadı da süperdir eminiiiimmmmm mmmm :KK56: Ellerine sağlııkk.. Zaten sen kendi kısır tarifinle yapmışsın :KK28: :KK1: Ben de yapcam ben deee :KK52: Yulaflar ince telli :p olunca pek şişmiyomuş ama bence de tadı daha çok benzer :)

...........
...........
senin güzelliğini yerim ben,çıtır hatun :KK23:
........
............
haklısın kuzum yaaa hala + görünce hüzünleniyorum ama dün ne güzeldi yani o mutluluk birkaç gün sürse olmaz mı.ne zaman mutlu olsam ertesi gün hayal kırıklığı oluyor ama çok takmıyorum.sonuçta süper sıkı dikaktli bembeyaz beslendim.yalaktan su içer gibi 5 litre içersem 1 kilo da fazla çıkarım tabi :KK9:
.............
senin nescafe bana az önce yaptığım çok basit tarifi hatırlattı hemen paylaşayım sizle.gurmenetten salep aroması almıştım.az önce süt ısıttım,tatlandırı ve salep aromasını koydum harika olduuu :KK76:
soğuk kış günleri yaklaşıyorken de en güzel içeceğim olacak bu kesin :nazar:
Medesaaammm!! Ben de seni yiriimmm :KK56::KK1:
Kız o kadar su içilir mi, olacağı bu hihihiih :KK70::KK70::KK1: Neyse yaa, susuyosan napcan :) :101: içcen dabii :) Önce şişirir, sonra da sularla beraber gitcek yağların :KK66: Her tuvalette 30 kalori mi ne yakılıyomuş diye duyduydum :KK28::KK51: Sen sonunda kalmıcan demektir :KK9::KK9:

Salep aroması da mı vaarr :103: :) Ben de alcam ben dee :KK70: Bugün özenme günüm :KK1: Bi de ben tahin aroması almıştım. Onu pek bişeyde kullanamıyom. Keke falan damlatıyom accık da, tahin tadı gelmiyo tabi. Aroma da tahin gibi kokmuyo pek. Ben normalde pek severim tahiniii.. ama istediğim gibi çıkmadı. Ne yapiyim ben şimdik onlaaa.. Limonlu kurabiye tarifini tahinli kurabiye tarifi niyetine mi yapsam :44: Haftasonu denemeler yapiim barii.

Günaydıınnn,
Dünkü o kadar müthiş beslenmeme akşam 18:30 da yediğim balığıma rağmen bu sabah 71.5:KK50:
benim mutluluğum bu kadar sürerdi zaten :KK14:
neyse geçmişi okuyayım bakiiim,dely sen ne durumdasın acaba ?

yaw medesacım dun sen 5 lt su ıcmedın mı? su sıskınlık yapmıs olamaz mı?

Ah canıımmm :KK25: Kötü günler geçirmişsin.. Ama bak Rachelfine da ne günler atlatmış, şimdi tatlı mı tatlı bi oğluşu var Allah nazarlardan saklasın :nazar::nazar: Sen şu stresten bi uzaklaşabilsen, hhooooppp! 9 ay sonra bi bebiş gelecek kucağına bak :KK34::KK1: Allah inşallah hayırlı sağlıklı bi evlat basip etsin sanaaa :KK16::KK16:

Normal canım becerememen :KK54: Ben bile ortada bişey yokken, korkarım hep ya olmazsa diye :18: Biterim ben çünkü bebelereee :KK16::KK16: Ama her şeyin hayırlısı.. Zamanı gelecek ve olacak inşallah tatlışımmm :KK49::KK54::KK54:

inşallah delym hayırlısıyla alalım kucagımıza bebeleri :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

89.7 oldum!!!

Kilom 12 ile degil, 11 ile degil, 10 ile degil, 9 ile degil, 8 ile basliyor.

5 le basladigi gunu de gorucem insallah.

aman sende benim gibisin biri sesini yükseltse benim moralim bozulur yukardakiler hep kavga edio moralim bozluo valla :))))
ben vanilyayı çok severim o aromayı fi tarihinde almıştım hep yaparım zaten şeker çok kullanmaığım için şeker yerine 2 damla atıp süt ekliyorum süt tozu yerine süper oluyor senin tarifi söyleyince aklıma geldi sen mistik chai içiyomusun oda saleğp gibi oluo vanilyalı tarçınlı baskın o kukular onuda dene çok güzel :)

menümü yazayım fazla yediğim bişi varmı arkadaşlar gözüm korktu kg azar azar gidince
sabah uyanıp su içtim
bir bardak nescafe içine az light süt ve 2 damla vanilya aroması
kahvaltıda yulaf kepeğine galeta yaptım içine biraz peynir bir dilim light jambon koydum öle yedim
öğlende 1 tane 80 gr light ton balığı
şimdi bir bardak yeşil çay ben doğadanın ace vitaminlisini içiom:) sade sevmiyorum
akşama allah kerim :))))))

canım bence onlar bağırdıkça aç sen müziğin sesini sonuna kadar duyma onları:KK19:
yada aramızda kalsın ama ben bir kere x kişi olarak polisi arayıp şikayet etmiştim,hemen geldi polis.ben de kapının deliğinden bakıyorum ama çok korkmuştum benim ispiyonladığımı anlayacaklar diye :18:
mistic chai çay mı canım,ben hiç denemedim onu.aktardan mı alıyorsun,o aromaları severim hoşuma gider bence de alayım bari:nazar: yediklerin gayet güzel olmuş canım afiyet olsun :KK56: bu arada çok yerim diye korkma.izinli olan herşeyden doyana kadar hatta patlayana kadar ye e mi:KK9:

herşeyde bir hayır vardır mutlaka.bence bizim kıymetimizi bilen kişiler karşımıza çıkacağı için bu mendeburlar hayatımızdan çıktı valla bak :KK23::KK24::KK4:

kesin olmamakla beraber belki love 01 izmire gelecek o zaman görüşelim dedik
sonra aklıma sen geldin
medesada bilirse pozitif düşünce gücü olur dedim
ne dersin güzel olur sanki

vayy sizi hainler siziiiii,demek arkadan iş çeviriyorsunuzzzzzz :KK50::KK14:
sen şu sevgiye de bakkkk hiç bana söylemiyooo geleceğini,ben burda kendimi yırtıyorum orta yerimden alacağınız olsun sizinnnnnn :KK43: hele sen aşkol e mi,yurtınıyorum burda dimi memleketimden kimse yok mu dukancanlar diyeee,küstünm size vallahi de billahi dee :KK19::KK19::KK19:
pek pozitif düşünce günü olmadı dimiii hain tırtıllar siziiii :KK50:

Rica ederim tatlışımmm :)

Kıskandım kıskandıımmm :KK52::KK52:

Ay bu senin yaptığın mııı :KK53: O ne görünüş öyleee.. Görüntüsü yeter yaa!! Tadı da süperdir eminiiiimmmmm mmmm :KK56: Ellerine sağlııkk.. Zaten sen kendi kısır tarifinle yapmışsın :KK28: :KK1: Ben de yapcam ben deee :KK52: Yulaflar ince telli :p olunca pek şişmiyomuş ama bence de tadı daha çok benzer :)

Medesaaammm!! Ben de seni yiriimmm :KK56::KK1:
Kız o kadar su içilir mi, olacağı bu hihihiih :KK70::KK70::KK1: Neyse yaa, susuyosan napcan :) :101: içcen dabii :) Önce şişirir, sonra da sularla beraber gitcek yağların :KK66: Her tuvalette 30 kalori mi ne yakılıyomuş diye duyduydum :KK28::KK51: Sen sonunda kalmıcan demektir :KK9::KK9:

Salep aroması da mı vaarr :103: :) Ben de alcam ben dee :KK70: Bugün özenme günüm :KK1: Bi de ben tahin aroması almıştım. Onu pek bişeyde kullanamıyom. Keke falan damlatıyom accık da, tahin tadı gelmiyo tabi. Aroma da tahin gibi kokmuyo pek. Ben normalde pek severim tahiniii.. ama istediğim gibi çıkmadı. Ne yapiyim ben şimdik onlaaa.. Limonlu kurabiye tarifini tahinli kurabiye tarifi niyetine mi yapsam :44: Haftasonu denemeler yapiim barii.

ayy evet tıpkı salep gibi tarçınlı tarçınlı kokuyor:nazar:
tahini bence de kurabiyede kullanabilirsin,belki yoğurtla da güzel olur amannnn en güzeli az daha bekle de pekmeze karıştır ye:KK9:
benim de zeytin aromam iğrenç çıktı bi halta yaramıyor :KK51:
bugün korkumdan daha sadece 1 küçük şişe su içtim,aslında ölecem susuzluktan ama içmiyorum :KK50:
dely ya şu kısır tarifi kolayında mı,ben kaydetmemişim o gün.h.sonu yapardım belki :KK34:

canıımm ben sana kıyamam yaaaa.bazen bakıyoruz Allah olmadık insanlara evlat veriyor.ben çok dua ediyorum Allah gerçekten anneliği layığıyla yerine getirebilecek olanlara,isteyenlere nasip etsin inşallah:KK16:
umarım tez vakitte alırız güzel haberlerini:emir_bebek:

canım ben seni izmirde sanıyordum nedense,hatta geçenlerde birine de sormuştum.ama o da burda omadığını söylemişti neyse sağlık olsun,ben ankaraya da geliyorum iş seyahatine bekle beni :KK76:
heee canım ben de 70.6'ya sevinmiştim ama bu sabah yine 71.5 gördüm :KK50:

oyy medesam yaa evet en çok şu mendilci çocukların ana babalarına kızıyorum. çalıştırmak için çocuk doğuruyolar devlet de bişi yapmıyo bunlara :KK47::KK47::KK47: yaa gelsen o kadar güzel olur ki wallaaaa :KK9::KK9::KK9: sana özelden telefonumu gonderım de gelınce ara mutlaka :KK16: sana meşhur kakaolu kekımden yaparım :KK53: 1 gunde de 1 kılo alman mumkun dııl yaw sudur o mutlaka dun de cok su ıcmıssın :KK8:

sen şu sevgiye de bakkkk hiç bana söylemiyooo geleceğini,ben burda kendimi yırtıyorum orta yerimden alacağınız olsun sizinnnnnn :KK43: hele sen aşkol e mi,yurtınıyorum burda dimi memleketimden kimse yok mu dukancanlar diyeee,küstünm size vallahi de billahi dee :KK19::KK19::KK19:

:KK34:

ayy askolsum medesam,,kız kesin gelio olsam sölemez miyim??? böle bi fikrim war hawalar sogumadan ama suan annemler burda gitsinlerde bi hafta sonu kacmak istiorum.ben izmiri hep merak ederdım ama terminatör sewgilim yuzunden gidemedim artk o yokken gidip görmek istediğim yerlerı goreyım dıorum..kesınleşmedende sölemek istemedim..ayıp edıosun gelipte seni görmemek olur mu:KK33:

canım bence onlar bağırdıkça aç sen müziğin sesini sonuna kadar duyma onları:KK19:
yada aramızda kalsın ama ben bir kere x kişi olarak polisi arayıp şikayet etmiştim,hemen geldi polis.ben de kapının deliğinden bakıyorum ama çok korkmuştum benim ispiyonladığımı anlayacaklar diye :18:
mistic chai çay mı canım,ben hiç denemedim onu.aktardan mı alıyorsun,o aromaları severim hoşuma gider bence de alayım bari:nazar: yediklerin gayet güzel olmuş canım afiyet olsun :KK56: bu arada çok yerim diye korkma.izinli olan herşeyden doyana kadar hatta patlayana kadar ye e mi:KK9:

herşeyde bir hayır vardır mutlaka.bence bizim kıymetimizi bilen kişiler karşımıza çıkacağı için bu mendeburlar hayatımızdan çıktı valla bak :KK23::KK24::KK4:

tahini bence de kurabiyede kullanabilirsin,belki yoğurtla da güzel olur amannnn en güzeli az daha bekle de pekmeze karıştır ye:KK9:
bugün korkumdan daha sadece 1 küçük şişe su içtim,aslında ölecem susuzluktan ama içmiyorum :KK50:
dely ya şu kısır tarifi kolayında mı,ben kaydetmemişim o gün.h.sonu yapardım belki :KK34:

evet yani pozitifinden alalım
ben değilmiydim facete herkes istanbullu izmirli yok mu diye yırtınan izmirliler hadi ama diyen
sonra kaldım öyle yalnız öksüz
ben karşıyakadayım her daim
anlık program yapamam ama organize olurum sorun değil

ha organize olunca öyle nesli aliye gibi kekler börekler yapamam hep diyorum ben tembellim o konularda diye ama başka herşey olur
gerçi herşeyde pek bir geniş kavram ama neyse :)))))

sevgi gelecek inşallah havalar soğumadan bende bugün öğrendim

89.7 oldum!!!

Ben ya sana ya ölürüm kızz. Bu nasıl bişeyy. Yeni farkkettim ben bu tickırı. Face de atıp tutumuştum en sevdiğim ticker diye amaa.
Ben acil resim istiyorum. Burdan olmazsa face den o da olmazsa pksnmz@hotmail.com adresine.
3 de 1 kiloya düşeceksin ALLAH kısmet ederse. Çok az kaldı. Sabret ne olurrr. Sonuna kadar hepimiz arkandayız.
İnan o kadar fenayım ki şuan. Elimde olsa 5 kilo alırım senden inan razıyım şuan bunaa..

89.7 oldum!!!

:KK9::KK9: :nazar: Sen sonra haberlere de çıkarsın heee :KK66: bilmem kaç ayda bilmem kaç kilo verdi diye :KK19: Kilonun %55'ini vermiş olacaksın 55 kilo olunca :KK70: Ohannes diyorum :KK53::124: Muhteşeeemmm..!! İnşallah başaracaksıınnn :KK4:

.............
................................

Yoğurtla denediimm. Çok çirkin olduuu :120: Ya da fazla koymuştum bilmiyorum ama; genel anlamda tadı hoş değil sanırım :100: Pekmeze aroma mı koyiyim, onu yiyosam tahin de yerim yyeaa hihiih :KK1::KK1: Kurabiye deniyim haftasonu. O kadar çok tarif var ki, bi kaç tane daha fırın olsa, hepsini denicem :KK9::p Zaman yetmiyo pişmesini beklerken hahaha :KK70::KK9::KK9: Çok seviyorum yapmayııı :)) Ama yemek yapmayı değil, kek börük yapmayııı :KK56::KK1::KK1:

Tarifleri yaziyim canım:

KISIR

MALZEMELER:KK43:1 kişilik)
-2 kaşık yulaf kepeği(atakta 1,5)
-4-5 dal maydanoz, taze nane, fesleğen
-1 adet taze soğan
-2 adet kornişon turşu
-1 kaşık balsamik sirke
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-sumak,pul biber

Kepeği çok az kaynamış suyla ıslatıp şişmesi için bekletilir. Diğer tüm malzeme incecik doğranıp eklenir.Limon suyu,sirke ve baharatlar eklenerek servis edilir.

*Bu tarifte özellikle Doğalsan kepek kullanılırsa daha iyi netice verecektir.Ru-sheim'in yapısı daha un gibi olduğundan bulgur gibi şişmiyor.

GÜNCELLEME:
Doğalsan da artık eskisi gibi iri taneli değil. O yüzden bu tarif ilk yaptığım gibi olmuyor artık.Rossman kepeği gibi iri taneli bulursanız deneyin yoksa karnabahar kısırı daha iyi bir alternatif.

KARNABAHAR KISIRI

MALZEMELER:
-1 küçük karnabahar
-1 küçük kuru soğan
-3 dal taze soğan
-maydanoz,nane
-3 adet kornişon turşu
-1 yk domates salçası(katkısız,yağsız,şekersiz)
-1 yk biber salçası(katkısız,yağsız,şekersiz)
-1 yk limon suyu
-1 yk z.yağ
-maydanoz,nane(ve arzu edilen yeşillikler)
-sumak,pul biber,tuz(ve arzu edilen baharatlar)

Karnabahar çiçeklerine ayrılır.sapları kesilir ve tomurcukları robotta bulgur büyüklüğünde çekilir.Yapışmaz bir tavada rengi dönüp,kokusu değişinceye kadar sotelenir.
Kuru soğan incecik doğranır ve derin bir kabın içinde az tuzla ovulur.Pişen karnabahar bulguru üzerine eklenir.Salçalar ve baharatlarla beraber iyice yoğrulur.İnce doğranmış yeşillikler,turşu ve geri kalan tüm malzeme eklenerek iyice karıştırılır.
Afiyet olsun.

Bi de ben bunu deniceemm:

KADINBUDU KÖFTE

MALZEMELER:
-1/2 kg yağsız dana kıyma
-2 yemek kaşığı yulaf kepeği
-1 küçük soğan
-1 tutam maydanoz
-1 yumurta
-kimyon,karabiber,kırmızı biber,tuz

Kepek derin bir kap içine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve kısırlık bulgur gibi suyu çekip şişene dek bekletilir.Diğer tarafta kıymanın yarısı soğanla beraber kavrulur ve baharatlar eklenerek soğumaya bırakılır.Kavrulmuş kıyma,şişen kepek ,kalan çiğ kıyma ve kıyılmış maydanoz beraber yoğrularak iri köfteler hazırlanır.Yumurta iyice çırpılır ve köfteler yumurtaya iyice bulanarak ısınmış yapışmaz tavada pişirilir.

Gerçi benim tavalarda yağsız yanıyo ama :S Canım çekti yaaa :KK53:

X