Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Bebek mi geliyor :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: hazırlıklı mıydın ki? yani önceden de düşünüyor muydun yoksa ani bir karar mı?n folik asit kullanıyor muydun? doğum kontrol hapı neyin kullandın mı? kullandıysan ne zaman bıraktın, merhaba ben sorgu hakimi :KK1::KK1::KK1:

yok bee kuzum keşke gelse ağlayıp duruyorum günlerdir :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: kullandığım ilaç antidepresandı da bebek düşündüğüm için bıraktım ama rahmimde kalınlaşmama sorunum var bi sürü doktor dolaşıyorum bu aralar. folik asit olayını da hiç sorma çok canımı yaktı. geçen yıl kasım ayında hamile kalmıştım ama folik asit kullanmamıştım sonra doktora gittiğimde elevit diye bi vitamin verdi onun prospektüsünü okuduğumda başımdan kaynar sular döküldü sonra bi de araştırdım internetten kaygılarım iyice arttı kesin sakat olacak çocuk diye kafaya taktım çok kötüleştim aldılar bebeği off offf. şimdi de muhtemelen geçirdiğim operasyondan ötürü rahimde kalışlaşmama sorunu oldu, rahim filmi çekildi yapışıklık yok ama adet döngüsünün 2. yarısı olmasına rağmen 8 mm de kaldığı için düşük diyen doktorlar var. 4 doktora gittim 2 si sorun yok dedi 2 si sorun olabilir dedi. ben de bu ara tüp bebek taraflarında takılıcak gibiyim biraz. o yuzden onlıne gorursenız de nıye yazmıyo bu demeyın :KK50: işte böyle canım yaa çok dertliyim bu ara diyet miyet de yapmıyorum o yüzden. yaa böyle neşeli bi topiğe de bu kadar karamsar şeyler yazıp canınızı sıkmak da istemiyorum ama bu aralar ben neşeli olamıyorum maalesef :KK50::KK50::KK50::KK50:

Arkadaslar su alimini 1,5 litre ile 2 litre arasinda yapmak daha mantikli. Az su icmek zaten zararli bunu hepimiz biliyoruz.
Ama fazla su tuketimi de bobrekleri yoruyor. ayrica vucutta daha cok sivi bulundugu icin kilo almisiz gibi gorunuyor. Vucudunda su tutan kisilere gunde sadece 1.5lt su icin diye tavsiyede bulunulmus.
Fazla su icerek kendimize zarar vermeyelim.

ddr.myfreeforum.org :: October 8 Weekly Chat With Dr. Dukan
carlajessica : You say take 1 and a half litres of water per day. Is it alright to exceed this amount? Could do with quite a bit more!
Moderatrice Carine : Hi Carlajessica, yes, you can have a little bit more but please stick to 2 litres per day! Have a great day and enjoy your coaching!

ddr.myfreeforum.org :: October 11 Weekly Chat With Dr. Dukan
thgolembiewski : Thanks sonia! :) The last one for today. Is japan style soy sauce allowed as a dressing? And as I'm person who likes drinks alot of water pay day. Somethimes over 3liters have I controle myself and shrink it to 2 liters per day? I'm a very sporty person (cycling) and I think I need more water then average person...
Moderatrice hannah : Hi thgolembiewski wow your username is a mouthful! You can a little soy sauce but don't overdo it because it is very salty, and as for the sugary one it is tolerated at 1tsp a day. Wasabi and ginger is allowed unlimited! As you do a lot of sport 3 l is ok btu don't drink any more than that as it can slow down your weight loss and you have to watch out for water retention. Enjoy your japanese!

ddr.myfreeforum.org :: October 1 Weekly Chat With Dr. Dukan
Amarja : Hi one question again.. i drink at least 2 litres or more of water everyday, is this good or bad for the diet? I know what we should a combined 1.5 to 2 litres of liquides, which includes water + sparkling water + coffee / tea. But do you think me drinking more than 2 L will be a deterrent? Thanks
Moderatrice cathy : Thanks a lot for your interest Amarja, we are very pleased to answer your questions! If water retention is a problem to you, I would advise you to drink 1,5 L water per day (all beverages included) only. If not, you can drink up to 2 L, there is no problem. Have a nice coaching!
mi

iyi olmaz mı 7 kilo gayet güzel tabiki,önemli olan senin kendini iyi ve sağlıklı hissetmen :KK16:
Allah inşallah nasip eder de bebişini kucağına alırsın tez vakitte:emir_bebek:
olmazsa artık doğumdan sonra sıkı şekilde devam edersin :KK34:
kızzz,güzel haber alırsan bizle de paylaş olur mu,sen nerdendin yani memleket nere :KK52:

ankaradanım ben medesacım. walla inşallah olur da sizlerle paylaşırım. ama biraz problem var gibi rahimde bakalım neler olacak. birkaç ay doğal yoldan dene olmazsa gel diyo gittiğim doktorlar. yaa bişi diyim mi gebelik sırasında doktorların tavsiye ettiği beslenme şekli dukana çok benziyo meyve haricinde. bolca kırmızı et, yumurta, süt, peynir veriyolar gereksiz kilo alımını engellemek için de karbonhidrattan olabildiğince uzak durun diyolar. benim bi arkadaşım hamile ve aynı zamanda diyetisyene gidiyo ordan biliyorum bunları. hamilelikte de aşırı kilolu olmak risk yarattığı için kontrollü kilo almak şart. işte böyle medesacım bu aralar biraz da tüp bebek topiklerine takılıcam gibi görünüyo :KK50: ama senin 70.6 görmene gerçekten çook sevindim inşallah 69 lu rakamları da göreceksin adetten sonra :KK8:

hepinize diyor,kız benden başka kimse yok ki zaten ben cevap yazana kadar sen de gitmişsin,inler cinlerle top oynarım artık nöbet bitene kadar :KK9: yine de söyliiim ;kuzucuk migrosta var doğalsanın ama ben bulamıyorum orda bazen.sen istersen gurmenet'i ziyaret et,hem aroma falan da alırsın belki :nazar:

yoruldum vallahi okurken, ne kadar hızlı ilerleyen bi topic bu böylee :KK52::KK52::KK52::KK52:
migrosta doğalsan, tamam yazdım aklıma çok çok teşekkür ederim :KK71:

Sayılmaz taabiiiii :128: Şimdi sen bebişe yoğunlaş :KK1::KK34: Ama çok da takmamak lazımmış biliyosun di mi? Genelde amaaann ne oalcaksa olssuuunn dedikten sonra oluyor bebekler :emir_bebek: Stres çok etkiliymişşş :KK66:

Ben de doktorum programında gibi her telden konuşuyorum yaaa hahaha :KK9::KK9: Sallamıyom ama bunları hee. Ablam doktor da, konuşuldukça kulak dolgunluğu oluyo, soruyosun. öğreniyosun, ilgili oluyosun falan.. daha çok örnekler duyuyosun.. Hastabakıcılar doktorluk yapar yaa :KK70: Hahah :KK1: Onun gibi de olmiyim :KK1::KK35:

delycim benim yaa pozitif arkadaşım benim :KK16: stres yapmamak lazım biliyorum da beceremiyorum ben yaa :KK50:

olmuyorki benim bebeğim kiloluyum işte benden daha şişko arkadaşım hamile kaldı ben kalamadım:KK43:((( çok fazla suni bişey almıyorum en azından anormal tatlandırıcı kullanımım yok ama folik asiti biliyordum hatta doktorum verdi başlayacaktım eczaneye gittim almaya adam bana neden içeceksin kanda zaten folik 7 çıkmış içme diye vermedi eee bunu söyleyen eczacı olunca almadım bende o zaman hemen bugün içmeye başlayım

aaaaaa sen de mi uğraşıyosun gebelik için inşallah en kısa zamanda senin de bebeğin olur. ama folik asit olayına gelince fazlasının zararı yok ama azı allah korusun merkezi sinir sistemi özürlerine neden olabiliyor. o yüzden bence sen bir doktora da danış nacizane fikrim. bol şanşlar sana da bu yolda

Canım benim, geçen gün aklıma geldin çekirgem, nasılsın? 7 kilo da iyi tabi canım, ne demek, bir sürü margarin eder. :KK1: Hayırlısıyla en kısa sürede kucağına alırsın inşallah canım. :KK16:

çok teşekkür ederim iyi dileklerin için ekimcim :KK16: sizlerle konuşmak iyi dileklerinizi almak çok iyi geliyo bana iyi ki varsınız :KK54::KK54::KK54::KK54:

Geçen hafta 66,5 muşsun :KK66: Öyle yazmışım valla :KK34:
...
[/B][/FONT][/SIZE]

Doğru cidden öyleymişim, defterimden kontrol ettim şimdi. Sabah hangi kafayla yazmışım bilemedim, birkaç gün öncesini yazmışım galiba. Sağolasın doğrusunu yazdığın için. :)

Kızlaaaar, bugün öğleden sonra özellikle keyfim iyi çok şükür :)) konuşturmak için 5 lira, susturmak için 10 lira vereceksiniz yakında, o aşamaya geldim yani. :emir_bebek:

Bu arada yine keyiflendiğim şeyi paylaşmak istiyorum sizinle. Zayıfladığımdan beri spor günlerin dışında işte giyebildiğim pantolon alamamıştım, hep elbise, etek. O da olmuyor artık, pantolon şarttı. Ben de geçen akşam gittim pantolon alayım diye, 38 beden giydim bol geldi, kız 36 beden getirdi cuk oturdu valla inanamadım. Hayatımda ilk defa 36 giydim sayın siz, üst giydiğim olmuştur ama armuttum ben önceden, ondan ötürü alt 36 hiç olmamıştı. :KK1::KK1: Hemen de paçalarını yaptılar verdiler ertesi sabah giyeyim dedim ama kız ölçüyü yanlış almış, uzun oldu, hevesim kursağımda kaldı ama olsun, evde duruyo işte, yaptırabilirsem giycem. :KK8::KK8:

Hayırlı olsun!!! 36 beden hiç giymedim ben, imrendim. İnşallah herkese nasip olur.

İyi akşamlar....

Ben bugün kendi rekorumu kırıp 4 litre su içtim.)))) İyi oldu sanıırm.)))
Kızlar ya ben birşey soracağım pazar sınavım var cumartesi günü ankaraya gidiyorum pazar günde döneceğim.Aslında günü birlik istemiştim hızlı trenle git gel iyi oalacaktı ama amcam olunca birgün önce gitmek zorunda kalıyorum ya amcamda ne yerim bilmiyorum ben protein almaya dikkat edeceğim ama misafirlikte ne kadar olur bilmiyorum..Ne yapabilirim acep kepeğimi bir şekilde götüreceğim birde aktivya yoğurt almayı düşünüyorum ama başka neler yapabilirim fikri olan fikir verebilir mi? şimdi ben biraz kaçırırsam ertesi gün kaç gün saf protein yapmam lazım ki birde buna cevap verebilirseniz :KK9:

Ben de kına için şehir dışına çıkıyorum... Krepçikler hazırladım kendime şimdiden. Light üçgen peynir, light ayran, kutu light süt de götüreceğim. Ufak light tonbalıkların varsa onlardan at çantana. Sebze gününse eğer bol salata yersin zaten. Kolay gelsin şimdiden.

Hepinize iyi akşamlar, mesajımı görenler lütfen dua etsin şu haftasonunu atlatayım. Çok şenlikli olacak, bozmak istemiyorum diyeti. Hayat memat meselesi gibi oldu ya, Allah korusun bozsam sinirlerim çok kötü bozulur herhalde. Takıntı yaptım gene... :nazar:

canlarimmm Allahim insallah hepinize bana medosha ipektoshuma ve isteyen heeeeerkese bir bebek nasip eder insallah:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım folbiol var evde folik asit kullanırken yanında b12 içmek zorundamıyım peki

benim bildiğim folik asit sentezinin düzgün olabilmesi için b12 eksikliği olmamalı. o nedenle folik asitle birlikte takviye olarak b12 de alman iyi olabilir. ama dukan yaparken bolca kırmızı et tüketirsen o şekilde de bol miktarda b12 alabilirsin

aaaaaa sen de mi uğraşıyosun gebelik için inşallah en kısa zamanda senin de bebeğin olur. ama folik asit olayına gelince fazlasının zararı yok ama azı allah korusun merkezi sinir sistemi özürlerine neden olabiliyor. o yüzden bence sen bir doktora da danış nacizane fikrim. bol şanşlar sana da bu yolda

kovulacağım buradan yakında :)))) hamilelik topiği gibi olmuş burası bak iyiki hatırlattın hemen yutuyorum 1 tane

selam kızlar, biz bugün nesliyle buluştuk. gülüştük söyleştik, pek bir eğleştik. Nesli bana yulaf kepeği eriştesi getirmiş. yarın yaparım bunu diye düşünürken, bi tadına bakayım dedim. gayet güzeldi. ben var ya, bu erişteyi pişirmeden, yoğurtlu baharatlı bi dipsos yapar, banar banar cips niyetine yerim.:-) ellerine sağlık kız pek bi hoş olmuş. bi de miniminnacık gojili kekler getirmik. bende ilk kez goji yiyerek milli oldum :KK60:

Neslim senin keçi lorundan da aldım bugün. Hakkaten pahalıymış. 5 tl den bile fazlaydı ama tadı gerçekten güzel. benim gibi acı peynir sevenler deneyebilir. biraz ekmek yaptım ama kalanını kahvaltıda yerim. böylece bende diyete başladığımdan beri ilk defa ekmek haricinde lor yemiş oldum.

nesliden ayrıldıktan sonra 3 saat kadar yürüdüm. yarın da epeyce yürüyeceğim.

bugün mistik chai aldım. azıcık suyla demledim, üzerine sıcak süt ve tatlandırıcı ekledim ve içtim. tadı çok hoş. pek beğendim. sakinleştirici etkisi de varmış zaten de yorgunum. anca uyku paklar beni.

benim bildiğim folik asit sentezinin düzgün olabilmesi için b12 eksikliği olmamalı. o nedenle folik asitle birlikte takviye olarak b12 de alman iyi olabilir. ama dukan yaparken bolca kırmızı et tüketirsen o şekilde de bol miktarda b12 alabilirsin

ben o b12lerden ne çekttiiimmmm. hiç unutmam telefon faturası ödemek için girdiğim yerden çıktıktan sonra başımdaki gözlüğü aramak için tekrar oraya dönmüştüm adam dalga geçmişti:))) çok düşüktü çünkü o aralarda sıkı bir diyet yapıyordum ve ben bekarken evde et kokusunu sevmediğim için et yiyemiyordum. şimdi el mahkum yapa yapa yemeye de alıştım. o arada doktorum b12 iğnesi verdi. o iğne ile benim b12 tavan yaptı ve senelerdir yüksek şükürler olsun. bunun en iyi yolu folbiolu bitirip folidoc almak onun içinde +b12 var devlet ödemiyor diye yazmıyor doktorlar

bugun spor kursunun kayitlari var. Sabah kayitlar aciliyor, hemen doluyormus. Saat 7.5dan beri kayit formunun yuklenmesini bekliyorum.
Ondan sonra ben de spora gidebilcem:)):KK8:

günaydın, kaplumbağa hızı ile ilerlesemde sonunda yulaf kepeğimi aldım doğalsan marka ,takita form 60 aldım ,yoğurt içim marka aldım lıght bulamadım az yağlı aldım ve bol bol lıght gazoz cola :) kitabı daha bitiremedim sanırım haftasonu başlayabilicem artık sonundaaa çok heyecanlıyım

yok bee kuzum keşke gelse ağlayıp duruyorum günlerdir :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: kullandığım ilaç antidepresandı da bebek düşündüğüm için bıraktım ama rahmimde kalınlaşmama sorunum var bi sürü doktor dolaşıyorum bu aralar. folik asit olayını da hiç sorma çok canımı yaktı. geçen yıl kasım ayında hamile kalmıştım ama folik asit kullanmamıştım sonra doktora gittiğimde elevit diye bi vitamin verdi onun prospektüsünü okuduğumda başımdan kaynar sular döküldü sonra bi de araştırdım internetten kaygılarım iyice arttı kesin sakat olacak çocuk diye kafaya taktım çok kötüleştim aldılar bebeği off offf. şimdi de muhtemelen geçirdiğim operasyondan ötürü rahimde kalışlaşmama sorunu oldu, rahim filmi çekildi yapışıklık yok ama adet döngüsünün 2. yarısı olmasına rağmen 8 mm de kaldığı için düşük diyen doktorlar var. 4 doktora gittim 2 si sorun yok dedi 2 si sorun olabilir dedi. ben de bu ara tüp bebek taraflarında takılıcak gibiyim biraz. o yuzden onlıne gorursenız de nıye yazmıyo bu demeyın :KK50: işte böyle canım yaa çok dertliyim bu ara diyet miyet de yapmıyorum o yüzden. yaa böyle neşeli bi topiğe de bu kadar karamsar şeyler yazıp canınızı sıkmak da istemiyorum ama bu aralar ben neşeli olamıyorum maalesef :KK50::KK50::KK50::KK50:

Canım eleviti hemen hemen her hamile kullanıyor, ben de kullandım :44::44: sen güveneceğin bir doktor bulamamışsın, ben de düşük yaptım emremden önce, benim hamileliklerim de tedavi ile oldu, tedaviyi yapan doktorum daha ilk bakışta bu gebelik sorunlu gibi gözüküyor umutlanma dedi, aynı gün gittiğim bir doktor bebek gayet sağlıklı 15 gün sonra tekrar gel dedi, 5 saat sonra gittiğim bir doktor hemen alınması lazım bu gebelik bozulmuş dedi :KK53::KK53::KK53: ve ertesi gün kürtaja gitmeden önce düşük başladı, ben doktoruma çok güveniyordum ama insanın içi rahat etmiyor. Emre ye hamileyken de tedavi sonrası kan tahlili için gittiğim yakın bir hastanenin gerizekalı doktoru bu dış gebelik yada bozuk gebelik sonlandırılması lazım dedi :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53: henüz 2 haftalık hamileydim o zaman :KK53::KK53::KK53::KK53: ve şimdi 1,5 yaşında oldu oğlum çok şükür, doktor diyip güveniyorsun ama onların içinde de o kadar cahiller var ki anlatamam sana, istanbul da olsan benim doktoruma bir görün derdim, berbat bir hastanede olmasına rağmen 60 lm yol gittim onun için hamileyken :KK53::KK53::KK53::KK53:

Kızlar bunu buraya yazdım mesaj atmak yerine sizinde bilginiz olsun diye karşınıza böyle mallar çıkabilir, çok güvenmeyin doktorlara :KK50::KK50::KK50:

X