Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Aliye sana bişey sormam lazım
şimdi ben 6. gündeyim ilk başta 68.4den 66.1 e düştüm seyirin 2. günü sabah bir baktım gram vermemişim hadi bu normal de her zamanki gibi yedim akşam bir baktım tam 1 kilo almışım yahu düşünüyorum 1 kiloluk bişeyde yemedim sende de oldumu böyle iniş çıkışlar daha başındayken. kitapta yazıyor zaten ama 1 kilo şaşırdım

Yarın sebze protein günü!!!!! Patlıcannnnnnnn!!!! :KK52: İçimde ağacı çıksa bıkmam herhalde.

Herkese iyi geceler, uyurken kilolar gitmeye devam etsin inş. :KK16:

kendime tatlandırıcı olmadan kek yaptımmmm

1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 kabartma tozu
3 yk. yulaf kepeği
1 yk buğday kepeği
1 nazo'nun yarısı

nazoyu sütte erittim. içine diğer malzemeleride koydum pişirdimm ayy süper oldu

Nazo tang gibi meyve suyu tozu değil mi, içeriğinde tatlandırıcı mı var acaba? Fikir olarak güzel ama korktum, ileriki evrelerde deneyeyim ben bunu. :)

Yarın sebze protein günü!!!!! Patlıcannnnnnnn!!!! :KK52: İçimde ağacı çıksa bıkmam herhalde.

Herkese iyi geceler, uyurken kilolar gitmeye devam etsin inş. :KK16:

Nazo tang gibi meyve suyu tozu değil mi, içeriğinde tatlandırıcı mı var acaba? Fikir olarak güzel ama korktum, ileriki evrelerde deneyeyim ben bunu. :)

evet tatlandırıcı var ama süpppeeerrrr oldu tavsiye ederim

elbette yorumlanır, onun için demiyorum. böyle şeyler kafa karıştırıyor diyorum.jelatine izin var evet ama lokumda bolca şeker ve bilgidiğim kadarıyla un ve az miktarda yağ da var. spor yapanlara şeker olması mevzusunu bilmiyorum ama varsa da sürekli antrenman yapan ya da sürekli ve uzun sürelerle spor yapanlar içindir. bunlar da oldukça spesifik durumlar.
koçların söyledikleri de zaten kitap dahilinde şeylerdir ama tek bir kişi ya da durum için verilmiş cevabı genelleştirmek gibi bir problem olabilir. yukarıda verdiğin örnekte çok canın çektiyse bir parça lokum ye demiş koç. sorusuna cevap verilen kişi de hergün mü demiş. sorunun direk muhatabı bile işi şirazesinden çıkarmış. kulaktan kulağa giderken ne hale gelir o mevzu Allah bilir...

Lokumun içinde yağ ve un yok, nişasta ve şeker şurubu var ama senin dediğin gibi türk lokumu olarak bilinen şey baş parmağımızın tırnağını geçmeyen boyutta oluyor ve gerçek lokum çok şekerli değil ama gerçek lokumu bulmak mesele tabi, marketlerde orda burda satılanlar gerçek lokum değil, içlerinde glikoz şurubu veya dandik şeker var, güçlendirme sırasında çok gerekli durumlarda tercih edilebilir bu tür şeyler ama seyir esnasında kesinlikle iradeyi sallar, bak bu serbestmiş bu da ona benziyor bunu da yiyeyim bişey olmaz gibi bir yaklaşım doğar :44::44::44:

Kızlar şimdi nereden başlasam bilemedim.Ben pko hastasıyım ve malum çok zor kilo veriyorum.Ve yaklaşık 2 hafta önce gelmesi gereken reglden hala eser yok :KK50: O yüzden de bir şişkinlik var vücudumda ama yine de daha fazla beklemeden bu diyeti denemeye karar verdim sonuçta o kadar çok şeyi denedim ne kaydederim ki değil mi :KK1: Başlangıç kilomdan çok emin değilim çünkü başka bir tartıya çıkmıştım ama 65.5 civarıydı.4 gün atak evresinin ardından en son 63.5 i gördüm tartıda.Bugün seyir evresinin ilk günüydü ve o da ne! Yeniden 65 olduğumu gördüm bu nasıl olabilir normal midir? Kitabı okudum, yazıları okudum, herşeyi doğru yaptığımı düşünüyordum.Bol bol su da içiyorum.Acaba sizde de böyle oldu mu ? Kilo vermeye devam eder miyim ? Ah ne olur yardım edin, yine ümitsizliğe kapılmak istemiyorum :KK59:

Evet ataktan seyire geçiş döneminde kilo artışı oluyor, sebzelerle birlikte vücut su tutmaya başlıyor, 1-2 güne alışır bünyen ve onlar da gider merak etme genelde herkes de oluyor.

Aliye sana bişey sormam lazım
şimdi ben 6. gündeyim ilk başta 68.4den 66.1 e düştüm seyirin 2. günü sabah bir baktım gram vermemişim hadi bu normal de her zamanki gibi yedim akşam bir baktım tam 1 kilo almışım yahu düşünüyorum 1 kiloluk bişeyde yemedim sende de oldumu böyle iniş çıkışlar daha başındayken. kitapta yazıyor zaten ama 1 kilo şaşırdım

şaşkıncım, öncelikle şunu söyleyeyim, ataktaki sabahtan akşama olan kilo farkı artık bitti. zaten normal şartlarda sabah aç karnına ve tuvalete çıktıktan sonraki kilonla, akşam yatmadan önceki kilon arasında 1,5-2 kg fark vardır.

bu diyetin temel prensibi sabır. seyirin başını falan boşver, ben diyette 1 yılı aştım. buna rağmen pazar günü 68.3, pazartesi 69.4, bugün 68.6. yani oluyor öyle. su oluyor, gaz oluyor, kabızlık oluyor, şişlik oluyor... biraz uzun vadeli düşünmek lazım. atakdaki günlük hatta saatlik değişimler bitti artık. haftalık değişimler, bir süre sonra da aylık değişimler önemli olacak. bu arada vücudun 1 kg vermek için de almak için de (yağ olarak) en az 10 güne ihtiyacı var normal şartlarda. dukan diyetindeki atak istisnai bir durum.

Kim diyordu bugün yiyorum yiyorum doymuyorum diye ya :KK50::KK50: gerçi öyle çok birşey yemedim ama doymuyorum bir türlü.

Istakoz surimi aldım migrostan, omlet yaptım iki yumurta ile onu yedim, üzerine 2 tane meyveli yoort yedim, şimdi de puding yiyorum bununla doyarım umarım :KK56::KK56::KK56::KK56:

Lokumun içinde yağ ve un yok, nişasta ve şeker şurubu var ama senin dediğin gibi türk lokumu olarak bilinen şey baş parmağımızın tırnağını geçmeyen boyutta oluyor ve gerçek lokum çok şekerli değil ama gerçek lokumu bulmak mesele tabi, marketlerde orda burda satılanlar gerçek lokum değil, içlerinde glikoz şurubu veya dandik şeker var, güçlendirme sırasında çok gerekli durumlarda tercih edilebilir bu tür şeyler ama seyir esnasında kesinlikle iradeyi sallar, bak bu serbestmiş bu da ona benziyor bunu da yiyeyim bişey olmaz gibi bir yaklaşım doğar :44::44::44:

keşke serbest olsa. koskanın önünden ah çeke çeke geçiyorum valla. ben bayılırım o minik çifte kavrulmuşlara...:KK17:

Kim diyordu bugün yiyorum yiyorum doymuyorum diye ya :KK50::KK50: gerçi öyle çok birşey yemedim ama doymuyorum bir türlü.

Istakoz surimi aldım migrostan, omlet yaptım iki yumurta ile onu yedim, üzerine 2 tane meyveli yoort yedim, şimdi de puding yiyorum bununla doyarım umarım :KK56::KK56::KK56::KK56:

neye benziyor o surimi? yiyimi nasıl, yani ısırınca ne gibi? ne zormuş bunu anlatmak yaaaa :-))))

Size laf yetiştirmekten raporumu yazamadan çıkmak zorunda kalacağım neyse yarın yazarım artık.
Dely yaaa cevabı görmeden çıktın mı,hayy Allahım denk gelemedik bir türlü :KK50:
öpüyorum hepinizi,gevrek yiyebiliyor muyuz cidden yaaa:KK52:

valla ortalığı bulandırmak istemem ama facede tartışılmıştı bu konu, hatta bayan ben bir tane yiyorum yetiyor demişti, mutfak tartısı olan var mı aramızda bilmiyorum ama olan biri tartsa iyi olur :KK1: nişastalı öğün yerine yenilebilir bencede, dediğim gibi susamları yağ içeriyor sadece...

Kocluk alanlara turk lokumu da serbestmıs. Acaba bu benim bilmediğim bir çeşit lokum mu, şekeri az lokum biliyo musunuz? Yemeyi dusunmuyorum da sadece sasirdim.

ddr.myfreeforum.org :: August 20 Weekly Chat With Dr. Dukan
Chubbychops : I was happy to find Turkish Delight in my store cupboard but am confused as to how much I can have. Is it two pieces once or twice a day or once or twice during the whole diet?
Moderatrice cathy : Dear Chubbychops, be careful : you can have one or two pieces Turkish Delight during the whole diet, but not each day... If you really want to have a sweet pleasure, please search some yummy recipes in the Dukan recipe book (cheesecake, etc).

Ben afyonlu biri olarak yemezdim ama dukanın bahsettiği muhtemelen bizim çifte kavrulmuş dediğimiz minicik lokumlar, bir kaç tanesi insanın dişinin kovuğuna yetmez :KK53: ana maddesi şeker ve nişasta lokumun, hadi nişasta sınırlı izinlilerden yırttı diyelim de şekeri napacağız... canım tatlı istiyorsa dukenalla yerim kekime sürüp ohh misss :KK34:

Kızlar ya kirpiklerim dökülüyor benim :KK43: valla ağladım bugün sırf bu yüzden , 5-6 ay önce bir rimel kullanmıştım şimdi markayı söylemeyeyim ama gayette iyi para vermiştim , onu kullandıktan sonra başladı... sonra değiştirdim tabi hergün 3-4 tane kirpik elime gelince :KK50: ama üstünden o kadar süre geçti hala günde 4-5 tane dökülüyor ve çok seyrelmiş...aktardan bakım yağı falan aldım böle rimelin fırçası gibi sürülüyor ama onu sürerken bile 2-3 tane döküldü :KK43: napsam bilemedim, doktora gitsem şimdi alerjik bişi olduğunu varsayarsak cildiyeye gitmem gerekir dimi...

şaşkıncım, öncelikle şunu söyleyeyim, ataktaki sabahtan akşama olan kilo farkı artık bitti. zaten normal şartlarda sabah aç karnına ve tuvalete çıktıktan sonraki kilonla, akşam yatmadan önceki kilon arasında 1,5-2 kg fark vardır.

bu diyetin temel prensibi sabır. seyirin başını falan boşver, ben diyette 1 yılı aştım. buna rağmen pazar günü 68.3, pazartesi 69.4, bugün 68.6. yani oluyor öyle. su oluyor, gaz oluyor, kabızlık oluyor, şişlik oluyor... biraz uzun vadeli düşünmek lazım. atakdaki günlük hatta saatlik değişimler bitti artık. haftalık değişimler, bir süre sonra da aylık değişimler önemli olacak. bu arada vücudun 1 kg vermek için de almak için de (yağ olarak) en az 10 güne ihtiyacı var normal şartlarda. dukan diyetindeki atak istisnai bir durum.

kitapta da sebze alınan günlerdeki kilo yani su protein günlerinde verilir yazıyor o zaman diyetin esas mantığı p günlerinde kilo vermek yani ben bugün sp günündeydim
zaten bir tuvalet problemim var yulaf kepeğinin içine buğday kepeği karıştırıp yiyeceğim birde öyle deneyeceğim. 65 kiloyu bir görseydim en son 1,5 ay önce gördüm haftaya görürüm inşaallah talimli asker gibi yerimde kaldım:))))

neye benziyor o surimi? yiyimi nasıl, yani ısırınca ne gibi? ne zormuş bunu anlatmak yaaaa :-))))

Ben daha önce ıstakoz yemediğim için tadını bilmiyorum ama ıstakoz aroması geliyor ağza sadece, ben aromalı şeyleri sevdiğim için hoşuma gitti, görüntüsü çok güzel ama :KK56::KK56: göz dolduruyor, omletin içinde de çok güzel göründü :KK1::KK1: işlenmiş bişey bu zaten, sosis gibi düşün, balık tadı yok hiç :104::104:

valla ortalığı bulandırmak istemem ama facede tartışılmıştı bu konu, hatta bayan ben bir tane yiyorum yetiyor demişti, mutfak tartısı olan var mı aramızda bilmiyorum ama olan biri tartsa iyi olur :KK1: nişastalı öğün yerine yenilebilir bencede, dediğim gibi susamları yağ içeriyor sadece...

Ben afyonlu biri olarak yemezdim ama dukanın bahsettiği muhtemelen bizim çifte kavrulmuş dediğimiz minicik lokumlar, bir kaç tanesi insanın dişinin kovuğuna yetmez :KK53: ana maddesi şeker ve nişasta lokumun, hadi nişasta sınırlı izinlilerden yırttı diyelim de şekeri napacağız... canım tatlı istiyorsa dukenalla yerim kekime sürüp ohh misss :KK34:

Kızlar ya kirpiklerim dökülüyor benim :KK43: valla ağladım bugün sırf bu yüzden , 5-6 ay önce bir rimel kullanmıştım şimdi markayı söylemeyeyim ama gayette iyi para vermiştim , onu kullandıktan sonra başladı... sonra değiştirdim tabi hergün 3-4 tane kirpik elime gelince :KK50: ama üstünden o kadar süre geçti hala günde 4-5 tane dökülüyor ve çok seyrelmiş...aktardan bakım yağı falan aldım böle rimelin fırçası gibi sürülüyor ama onu sürerken bile 2-3 tane döküldü :KK43: napsam bilemedim, doktora gitsem şimdi alerjik bişi olduğunu varsayarsak cildiyeye gitmem gerekir dimi...

evet cildiyeye gitmen lazım. iendişelenme, ciddi birşey değildir, mevsimsel olabilir. benim de saçlarım çok dökülüyor bu ara.

Selam kizlarrr:KK66:)ne zamandir yazamiyorum... En son ne kadardim bilmiyorum paylastigimda ama simdi59.4kg im ayy harika yaaa baslangic 66.8 di 13 agustosta baslamistim hedef kiloma yaklasik 400gr kaldi guclendirmeye basliyorum harika yaa ... Ama esas is bundan aonra bunu biliyorum.. Hadi hayirlisi sizlerde ne var ne yok:KK66:

Ben daha önce ıstakoz yemediğim için tadını bilmiyorum ama ıstakoz aroması geliyor ağza sadece, ben aromalı şeyleri sevdiğim için hoşuma gitti, görüntüsü çok güzel ama :KK56::KK56: göz dolduruyor, omletin içinde de çok güzel göründü :KK1::KK1: işlenmiş bişey bu zaten, sosis gibi düşün, balık tadı yok hiç :104::104:

tadı sorun değil de, benim asıl derdim yiyimi. yanı ısırdığımda ne hissettirdiği. ben sadece lifli etleri yiyebiliyorum. tavuk, kırmızı et, balık. sakatat yiyemem mesela, tavuğun derisini yiyemem. midyenin tadını çok severim ama ısırınca yiyemiyeceğimi anlıyorum. ama her sferinde bir kere şansımı deniyorum belki bu sefer olur diye :-)))) salam sosis de o yüzden yiyemiyorum.

Enne lokumcu gelmiş, sen iyi bilirsin lokum işini, sizin oraların şeysi lokum dimiiii :KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:

Geçmiş olsun :KK50::KK50: aman aktardan aldığın bişeyi gözüne sürme, benimde yıllar önce öyle bir sorunum oldu ki kirpiklerime hasta olurdu millet rimel sürünce kaşıma kadar gelirdi, badem yağı aldım ben aktardan sonra bunu rimelin fırçasıyla sürdüm kirpiğime ama gözüme kaçtı hep, acayip de yakıyordu gözümü ve gözüm bozuldu :KK43::KK43::KK43: uzağı görememeye başladım:KK43::KK43::KK43::KK43: hala göremiyorum uzağı net olarak:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Sen cildiyeye git mutlaka, kirpik için serumlar var onlardan falan verir aman diyim dikkat et kirpik yapayım derken göz çıkartma :KK50::KK50::KK50:

Gevrek dediğiniz simit değil mi yaw :KK1::KK1::KK1:

dukancanlar buluşma fotolarınızı gördüm. hepiniz harikasınız. ben iyiki yokmuşum. fotolarda 3 kişilik yer kaplarmışım. sizin yanınızda kendimi 1ton gibi hissederdim. anam siz nerenize kilo veriyonuz hepiniz dal gibi hatun olmuşsunuz. maşallah:nazar::nazar::nazar:

bişi sorucam. kim kimdir anlamadım. buluşmaya kimler katılmıştı?

meraklı dukancan:KK1:

dukancanlar buluşma fotolarınızı gördüm. hepiniz harikasınız. ben iyiki yokmuşum. fotolarda 3 kişilik yer kaplarmışım. sizin yanınızda kendimi 1ton gibi hissederdim. anam siz nerenize kilo veriyonuz hepiniz dal gibi hatun olmuşsunuz. maşallah:nazar::nazar::nazar:

bişi sorucam. kim kimdir anlamadım. buluşmaya kimler katılmıştı?

meraklı dukancan:KK1:

dely, love01, rachelfine, güneyli, pksnmz, bir de ben tabiiiii. valla dely güneyli ve love01 incecik. ama pksnmz, rachelfine ve ben henüz o kategoride değiliz ne yazık ki.

Bende surimiyi merak edip aldim. Balik kuspesine istakoz aromasi katiyolarmis. Saf protein gibi bir sey. Icerigindeki tuz yuzunden gunde 8 tane bar yiyebiliyosun.
Ben aslinda dukan yemek tarifleri sitesinde surimi cipsi tarifi icin almistim. Surimiyi acip her bir bar icin 2 dakika micro dalgada tutuyosun. Tadi ayni kraker gibi oluyor. 3tanesi fazlasiyla kraker istahini kesiyor. bir pakette 12 tane falan var. Bir paket gurmenette 5 tl.
Hatta bugun dipsos yapip yedim yogurtla.
bu arada yagli kagitta yapmakta fayda var. cam tabaga yapisiyor.

Son düzenleme:
X