Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

iyi akşamlar bayanlar ayrıca iyi akşamlar aliye1971 ya bi sorum olacak canan karatay diyeti ile dukan çok benziyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

İki diyeti de yapan biri olarak ikisinin birbiri ile kesinlikle alakası ollmadığını söyleyebilirim.

dediğim gibi kendi şartlarına göre karar ver. imkanın varsa ikisini de al oku. emin ol her iki kitaptan da öğrenecek çek şey var. ben karatayı okumadım ama hocayı çok dinledim tv programlarında. tüm röportajlarını okudum v.s. ilk fırsatta kitabı da alacağım. dukan güçlendirmeyi tamamladıktan sonra da, (korumadaki haftada 1 gün protein gününü de yaparak) karatayın prensiplerine göre beslenmeyi düşünüyorum. en azından uyabildiğim kadar böyle yapmaya çalışacağım. yani kilo vermek için dukandan, kilo verdikten sonra sağlıklı beslenmek ve hastalıklardan korunmak için de karaydan yararlanacağım sanırım...

Bu kararı vermeden önce mutlaka kitabı okumalısın :KK9::KK9::KK9::KK9:
Dukan ve karatay iki zıt kutup bana göre, protein ortak nokta sadece ve şekeri kesmek, karatay genel olarak 2 öğün beslenmeyi temel alıyor, dukan acıktığınızda yiyin diyor, karatay kesinlikle light ürün ve tatlandırıcı kullanmayın diyor dukan kullanın diyor, dukan yağı çok ciddi şekilde sınırlıyor, karatay yağı neredeyse serbest bırakıyor. Yani sonuçta dünya da belli başlı yiyecekler var diyetlerin bu şekilde bazı yiyecekler üzerinde kesişmesi çok doğal ama prensipleri çok farklı bu ikisinin.
Ve karatayı yapmak çok ciddi irade gerektiriyor, akşam 7 den sonra birşey yedirmiyor, sadece süt içebiliyorsun veya ayran, öğünler arasında en az 4-5 saat fark bırakmak gerektiğini söylüyor ki bunu yapınca oruç psikolojisine giriyorsun, ben resmen bu diyeti yaparken kendimi oruçlu gibi hissediyordum. Karatayı yaptıktan sonra dukan bana çok uygulanabilir geldi, diyet gibi bile gelmedi :KK1::KK1:

dediğim gibi kendi şartlarına göre karar ver. imkanın varsa ikisini de al oku. emin ol her iki kitaptan da öğrenecek çek şey var. ben karatayı okumadım ama hocayı çok dinledim tv programlarında. tüm röportajlarını okudum v.s. ilk fırsatta kitabı da alacağım. dukan güçlendirmeyi tamamladıktan sonra da, (korumadaki haftada 1 gün protein gününü de yaparak) karatayın prensiplerine göre beslenmeyi düşünüyorum. en azından uyabildiğim kadar böyle yapmaya çalışacağım. yani kilo vermek için dukandan, kilo verdikten sonra sağlıklı beslenmek ve hastalıklardan korunmak için de karaydan yararlanacağım sanırım...

çok teşekkür ederim bende öyle yapayım bari

İki diyeti de yapan biri olarak ikisinin birbiri ile kesinlikle alakası ollmadığını söyleyebilirim.

sağolun bilgileriniziçin

Bu kararı vermeden önce mutlaka kitabı okumalısın :KK9::KK9::KK9::KK9:
Dukan ve karatay iki zıt kutup bana göre, protein ortak nokta sadece ve şekeri kesmek, karatay genel olarak 2 öğün beslenmeyi temel alıyor, dukan acıktığınızda yiyin diyor, karatay kesinlikle light ürün ve tatlandırıcı kullanmayın diyor dukan kullanın diyor, dukan yağı çok ciddi şekilde sınırlıyor, karatay yağı neredeyse serbest bırakıyor. Yani sonuçta dünya da belli başlı yiyecekler var diyetlerin bu şekilde bazı yiyecekler üzerinde kesişmesi çok doğal ama prensipleri çok farklı bu ikisinin.
Ve karatayı yapmak çok ciddi irade gerektiriyor, akşam 7 den sonra birşey yedirmiyor, sadece süt içebiliyorsun veya ayran, öğünler arasında en az 4-5 saat fark bırakmak gerektiğini söylüyor ki bunu yapınca oruç psikolojisine giriyorsun, ben resmen bu diyeti yaparken kendimi oruçlu gibi hissediyordum. Karatayı yaptıktan sonra dukan bana çok uygulanabilir geldi, diyet gibi bile gelmedi :KK1::KK1:

bu verdiğiniz bilgiler sayesinde kesin olarak karar verdim dukan yapıyorum ama karatay ı da okuyacağım ben 2 öğün yiyerek bu kilolara geldim zaten çok az aralıkla yiyince daha iyi oluyo teşekkürler hepinize :KK34:

Günaydıınnn canlarım,
Dün internet sorunu yüzünden iletişimimiz kesildi.Henüz okuyamadım yazdıklarınızı :KK50:
Önce müjdemi vereyim,sonra okumaya başlayayım dedimmm :KK52:
Evetttt dün sabah 72.5 kilo ile başlamış olduğum '1.Dukan beyaz günler geceler yumruk harekatı ' uygulamasının sonucunda bu sabahh taaaam 71.5 kilo ile uyandııımmmmmm,tam 1000 gram vermişimmmmm :KK52::KK76::KK8::21::KK9:
Sanıyorum 6 aylık dukan maceramda artık bunlar son sevinçlerim olacak çünkü çooook uzun zaman olmuştu bir günde 1000 gr vermeyeli ve bundan sonra çok zor ammaaa süpper oldu yaaa,çok koral oldu bana.Yeniden 69 isteklerim kabardı :KK9::KK9:
Cumaya kadar devam etmeyi düşünüyorum işte 4 gün falan belki sonra görürüm vallahi :KK34:
Dünkü menümü yazayım derhal sabah 2 dilim dukan ekmeği,yağsız peynir,çay.
öğlen balina kadar bir çipura
akşamüstü birkaç dilim peynir
akşam palamut.
aralarda nescafe,ayran,süt
ve 3.5 litre su

aslında dün yürüyüş+callen yapacaktım fakat iş çıkışı sosyal ortamlar gelişti.uzun zamandır görmediğim çok yakın arkadaşım antalyadan gelmişti kısıtlı vakti vardı,kahve falan içtik.
yemek yediğimde saat akşam 10'u bulmuştu.demek erken yiyip,sporumu da yapsaymışım daha fazla bile verebilirmişim:21:
bugün yanımda taytımı spor ayakkabımı falan getirdim.
iş çıkışı alsancaktan göztepeye yürümeyi planlıyorum.biraz mesafe var ama deneyeceğim.şöyle söyleyeyim size vapurla 30 dk sürüyor.yürüyerek 1 saati geçer diye tahmin ediyorum.4-5 gün sonra regl olmam gerekiyor.Reglimde bittikten sonraaa hooopppp güçlendirmeeeeee :KK76::KK76::KK76:
amaanniiiinnn ödül öğünümü geçen bayram içimde kalmıştı bu bayram kullanabilir miyimmm :KK52:
ayyyy tüüühhh sevgi yaaa,2 kitabım da evde kaldı sana sormam gerekenler vardı :KK50:

Günaydıınnn canlarım,
Dün internet sorunu yüzünden iletişimimiz kesildi.Henüz okuyamadım yazdıklarınızı :KK50:
Evetttt dün sabah 72.5 kilo ile başlamış olduğum '1.Dukan beyaz günler geceler yumruk harekatı ' uygulamasının sonucunda bu sabahh taaaam 71.5 kilo ile uyandııımmmmmm,tam 1000 gram vermişimmmmm :KK52::KK76::KK8::21::KK9:
Sanıyorum 6 aylık dukan maceramda artık bunlar son sevinçlerim olacak çünkü çooook uzun zaman olmuştu bir günde 1000 gr vermeyeli ve bundan sonra çok zor ammaaa süpper oldu yaaa,çok koral oldu bana.Yeniden 69 isteklerim kabardı :KK9::KK9:
Cumaya kadar devam etmeyi düşünüyorum işte 4 gün falan belki sonra görürüm vallahi :KK34:
akşam palamut.
ve 3.5 litre su

aslında dün yürüyüş+callen yapacaktım fakat iş çıkışı sosyal ortamlar gelişti.uzun zamandır görmediğim çok yakın arkadaşım antalyadan gelmişti kısıtlı vakti vardı,kahve falan içtik.
yemek yediğimde saat akşam 10'u bulmuştu.demek erken yiyip,sporumu da yapsaymışım daha fazla bile verebilirmişim:21:
iş çıkışı alsancaktan göztepeye yürümeyi planlıyorum.biraz mesafe var ama deneyeceğim.şöyle söyleyeyim size vapurla 30 dk sürüyor.yürüyerek 1 saati geçer diye tahmin ediyorum.4-5 gün sonra regl olmam gerekiyor.Reglimde bittikten sonraaa hooopppp güçlendirmeeeeee :KK76::KK76::KK76:
amaanniiiinnn ödül öğünümü geçen bayram içimde kalmıştı bu bayram kullanabilir miyimmm :KK52:
ayyyy tüüühhh sevgi yaaa,2 kitabım da evde kaldı sana sormam gerekenler vardı :KK50:
baaa sor baaa sor başarı yumağımmm:)

Günaydın kızlar,

Kaynatmışsınız yinee.. :) Dün yazılanları okuyamadım, bi bakiyim bakiyim :KK66: Herkese mutlu günleeerr :KK52:

Medesaaa seni de tebrik ederim Dukan gülü :nazar::KK9::KK9:

günaydın yavru kuşlarrrrrr
medesacım canım tebrikler yumruk harekatının sonu 69 u görür gibi geliyo bana hadi bakalım çok az kaldı:))

günaydın kızlar, valla 2 aydır bu forumdayım buraya günaydın yazabilmek bugüne nasipmiş ,genelde geç kalkan biriydim de:KK1: ders programımı değiştirdiler, sabah 7.15 te derse başlıyoruz :KK50: valla ilk ders çocuklara acıyorum öyle uykulu bakıyorlar ki... ben lisedeyim 6.45 de başlayan minikler var onların durumu daha da vahim :KK50:
birazcık aram var bende foruma bakayım dedim , öğretmenler odasında tekim de :KK37: medesaaa tebrik ederim, kırmışsın şeytanın bacağını :KK1:

Günaydın kızlar, son gelişmeleri paylaşıp kaçıyorum, normalde benim hedef kilom 69 ama dukana göre 74 civarı ve ben son dönemlerde çok dikkat etsem de kilolar yavaş yavaş gidiyordu, ayrıca üst tarafım inceldi kaburgalarımı hissediyorum artık, karnım sırtıma yapışcak gibi :KK1:, ben deee güçlendirmeye geçip yavaş yavaş kilo vermeye karar verdim, dukan da bölgesel kiloları olanlar için 2/0 öneriyordu, bunu da göz önünde bulundurarak bir plan yaptım kendime :KK1: canım bir şeyi çok çekerse sınırlar dahilinde ödül öğünümü de yiyorum, canım meyve çekerse meyvemi de yiyorum ama bunların hepsini abartmadan yapıyorum, otobüsten bir kaç durak önce inip yürüyüşümü de yapıyorum, ve beeen güçlendirmeye geçtikten sonra 1300 gr verdim bile :)

Dün de hep imrendiğim ama asla içine bile giremediğim, çıtır kızlarda gördükçe sadece bakmakla yetindiğim renkli bir pantolon aldım, kabine giderken bu bana asla olmaz diyerek gittim, kabinden çıkarken sevinçten zıplıyordummm :KK1: Mont denedim xl beden istedim kalıbı dardı çünkü, mağazadaki görevli o size büyük gelir dedi, bir küçüğünü verdi, onu da giyerken bu bana asla olmaz dedim ama o da nee süper oldu süperrrrr :KK1: Seviyorum kendimiiiiii :KK53::KK53::KK53::KK53:

günaydın kızlarrrr, güzellerrr, çıtırlarrr :KK16::KK16:

birazdan iş yerine gidicemde gitmeden gireyim rapor vereyim dedim 5 gündür devam eden kilo verme durumum bugün durdu. dün geceden beri karnımdan garip sesler gelmekle birlikte çok afedersiniz tuvalete gidemiyorum. o kadar bitki çayının hiç etkisi olmamış demekki. akşam yatmadan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içtim iğrençti bööööö :120::120::120: ona rağmen halen bişey yok ve kilo problemimi ona bağlıyorum
bugün sp günüm sabah eşimin siperiş verdiği tazecik köy yumurtalarından 1 tane götürdüm domates peynir yedim. öğlene köftem vardı onu yerim yoğurtla akşama da patlıcan pişiricem özledim patlıcanı

canlarim nedendir bilmiyorum ama son zamanlarda doymak nedir bilmiyorum bunun tabi bir bucuk ay araya bagliyorum ramazandi suydu buydu:26:

menüme bakarmisiniz

kahvalti: bir dilim dukan ekmek (2 yk) + peynir + salatalik
ara: bir kahve sütlü
öglen: tavuk izgara (hasladim sonra elektrikli mangala attim)
ara: bir meyveli yogurt x2
aksam: aynen yine tavuk izgara ve cacik tavuk 150 gr civari

doyuyorum midem sisiyo ama yok yinede yeme istegi devam ediyor önerisi olan:26::26::26:
Bu menü hiç de çok değil yaaa..! Ne var ki işte tavuk ızgaradan başka bişi yememişsiinnn.. Ayrıca Dukan dahilinde istediğin kadar yiyebilirsin biliyorsun zaten de, bu yediklerin de bana göre hiç çok değil :KK66: Afiyet olsun :KK56:

ahanda bu da benim öncem sonram, 1 sene önce 84 kg dım sanırım, 8 ay önce 80 falandım, diyete başladığımda 4 ay önce 78,5 dum yani 8 ay önceki halim hemen hemen diyete başlamadan önceki halim diyebilirim. son fotoğrafta hırkamı çıkaraydım iyiydi de üşüyordum ondan şaapmamışımdır
Eki Görüntüle 517159
Zaten söylemiştim, çok şahanesin de.. O yüzüne gözüne bayıldım yaa :KK9::KK9: Böööö :KK53::KK1::KK1:

Ben de ben deee :KK52: Ben Dukandan önce 1 ayda 3 kilo vermiştim, Karatay misali beslenerek :KK66: Biraz az yemek ve yavaş kilo vermek zor gelmişti... Dukan'da da yavaş veriyorum da en azından çok yiyebiliyorum :KK53: Kilo verme derdim kalmayınca ben de senin dediğin gibi öyle Dukan Karatay karışımı bişi yapcam. Korumada eski beslenme şeklime dönersem yine kilo alırım çünkü ben :KK49: Beslenme alışkanlıklarımı ona göre düzenlicem artık. Dukandaki gibi bir gün çok kaçırırsam ertesi gün dikkat etme, protein günleri yapma, yulaf kepeği yeme.. Karatay'daki gibi elimden geldiğince akşam 7'den 8'den sonra yememe falan.. Öğrendiklerimizin karışımı..

Günaydın kızlar, son gelişmeleri paylaşıp kaçıyorum, normalde benim hedef kilom 69 ama dukana göre 74 civarı ve ben son dönemlerde çok dikkat etsem de kilolar yavaş yavaş gidiyordu, ayrıca üst tarafım inceldi kaburgalarımı hissediyorum artık, karnım sırtıma yapışcak gibi :KK1:, ben deee güçlendirmeye geçip yavaş yavaş kilo vermeye karar verdim, dukan da bölgesel kiloları olanlar için 2/0 öneriyordu, bunu da göz önünde bulundurarak bir plan yaptım kendime :KK1: canım bir şeyi çok çekerse sınırlar dahilinde ödül öğünümü de yiyorum, canım meyve çekerse meyvemi de yiyorum ama bunların hepsini abartmadan yapıyorum, otobüsten bir kaç durak önce inip yürüyüşümü de yapıyorum, ve beeen güçlendirmeye geçtikten sonra 1300 gr verdim bile :)

Dün de hep imrendiğim ama asla içine bile giremediğim, çıtır kızlarda gördükçe sadece bakmakla yetindiğim renkli bir pantolon aldım, kabine giderken bu bana asla olmaz diyerek gittim, kabinden çıkarken sevinçten zıplıyordummm :KK1: Mont denedim xl beden istedim kalıbı dardı çünkü, mağazadaki görevli o size büyük gelir dedi, bir küçüğünü verdi, onu da giyerken bu bana asla olmaz dedim ama o da nee süper oldu süperrrrr :KK1: Seviyorum kendimiiiiii :KK53::KK53::KK53::KK53:
Çok tebrik ederim tatlıımmm :KK52::KK52::KK9::KK9::KK9: Daha da küçül inşallah :KK1::KK1::nazar: Gizliden gizliye güçlendirirmiş deee :KK1::KK1:
Benim de bi karnım kaldı. Ben de ne yapiyim diye düşünme aşamasındayım :KK31::44: Ben de yarı güçlendirme yapabilirim :KK35: Vericek kilo kaldıysa da gitsin artık onlar da :p ama bence yürüyüş de senin kilo vermeni tetiklemiştir, eminim çok etkisi olmuştur :129: Aferin be sanaaa :KK54:

Kızlar ne çok yazmışınız yine.Okuyamadım henüz. Benim başımı kaşıyacak vaktim olamadı maalesef. Hafta sonu bile koşturmacayla geçti. Güçlendirmedeyim bildiğiniz üzere :KK1: Ve Nişasta öğünü diye kıytırık bir piyaz tabağı aldım önüme ama o kuru fasulye bana bakıyor ben ona bakıyorum. Dedim fazla muhabbet tez ayrılık getirir. İki çatal aldım bıraktım. O kadar da özlememişim. Sadece yenmesi gerekiyor, vücudun besinlere alışması lazım diye yedim valla. Ayrıca şu minnacık yapılmış acı badem kurabiyelerinden bir kaç kaçamak yaptım ama protein günlerim sağlam gidiyor. Bu arada güçlendirmeye 57.5 la başladım. Şu an 56.1 kg' yim. Daha da vermek istemiyorum. Yeni aldıklarım bile bol görünüyor biraz. On iki yıl önce giyip çok sevdiğim bir türlü atamadığım kışlık eteklerimi çıkardım geçen. Hepsi 12 yıl önceki gibi beklemişler beni :KK1: Hepinizi öptüm. Bol eksili tartılar kızlar...
Çok sevindim senin adına sempatikcaann :KK52::nazar::13: Maşallahh :nazar: Darısı isteyen herkeslerin başınaaa..!

iyi akamlar dukancanlar..:)
Aliyecim süpersin arkadasim fotoyu görünce eski halim geldi gözümün önüne...tebrik ediyorum seni en kocamanin dan..:KK48:

Benim sabah randevum vardi tr den geldigimden beri girip kulak agrisi birde vucudumda sanki igne dolasiyormus gibi birseyler oluyordu.Mide bulantisi kusma devam edince bu gün kan sonuclarim da mikrop cikti antibiotikum ve iki cesit hap yazdi.Gözümde arpacik cikmisti oda fena görünüyor..:KK25: Buda yetmiyormus gibi kücük oglumda da mide bulantisi basladi..Sabah dukan kahvaltisi yaptim doktordan sonra ertelemeye karar verdim..Gece calismamdan ötürü diye tahmin ediyorum bu sabah arti 2 gördüm insallah gecici bir arti dir..
isteyim bu gece yine cubuk kraker ve etimek yiyorum bol bol da nane ve papatya cayi..Sonum hayir olur insallah..:KK43:
Çok geçmiş olsuunnn :2: Geçicidir geçiciii...

karatay diyeti temelde dukana çok benziyor ama ayrıldığı bazı noktalar var. mesela karatayda stabil bir beslenme düzeni var. dukanda ise dönemler halinde değişiyor beslenme düzeni. ayrıca içerdiği besinlerde de biraz farklılık var. ama temel farklılık karatay kilo vermeden de öte hayat boyu uygulayabileceğiniz bir beslenme programı. dukan ise hayat boyu süren koruma evresinin bir yana bırakırsak, hedeflediğimiz kiloya ulaşana kadar devam ediyor. hangisini yapacağınıza kendi ihtiyaçlarınız, sağlık durumunuz ve hedeflerinize göre karar vermelisiniz. ben kendi adıma dukandan çok çok menunum. hem sağlığımı korudum hem de epeyce kilo verdim. karatay diyetini öğrendiğim zaman dukana başlayalı birkaç ay olmuştu. eğer bugün başlayacak olsam karatayı tercih edebilirdim belki. çünkü karatay türk damak tadına daha uygun ve izinli besinlerden bazıları (kuruyemişler gibi) çok sevdiğim şeyler. dukanın avantajı da karataya göre daha hızlı kilo verdirmesi.

bence ikisi çookk fasrklı. ben geçen yıl karatayla başladım ama gr veremedim. keşke önce dukanı keşfetseydim dedim. mesela karatay tatlandırıcıya asla izin vermez. tereyağ zeytinyağ serbest. ceviz fındık fıstık serbest. ayrıca kan şekerinin yükselmemesi için sadece 2 öğün beslenmene izin var.
ama dukanda sınırların belli. 10 şeyi sınırsız ye ama başka şey yeme... bu insana güven veriyor. hele giden kiloları görmek müthişşşşş
:KK1::KK1:

sağol ilgin için bakalım hangisine başlıyacağım hızlı kilo vermek aklıma yatıyor sanki ama sence hangisinin kitabını alayım

kesinlikle dukan

sana katılıyorum çok farklı

bu verdiğiniz bilgiler sayesinde kesin olarak karar verdim dukan yapıyorum ama karatay ı da okuyacağım ben 2 öğün yiyerek bu kilolara geldim zaten çok az aralıkla yiyince daha iyi oluyo teşekkürler hepinize :KK34:

Karatay benim beslenmeye bakış açımı çok değiştirdi, kitabı okunmaya değer, güzel bilgiler var, onunla birlikte ahmet aydın ın taş devri diyetini de okumanı tavsiye ederim :KK34: Bu kitaplar ve çok ön yargı ile baktığım gülben ergenin trt deki programı sayesinde ben hazır gıdaları hayatımdan çıkardım, yapabildiğim herşeyi evde kendim yapıyorum. :KK9::KK9:

Insan verdigini gorunce daha sevkle sariliyo di mi:), cok tebrikler, ben de guclendirmeyi iple cekiyorum, ama daha cok uzun bir yolum var. Boyle gecnleri gorunce seviniyorum.

Ama saab bana da hos bir surpriz oldu. Beden kutle indeksim 30un altina inmis bugun. Bende artik obez degil, sadece fazla kiloluyum. bunun bu kadar hizli olacagini bilseydim, cok daha once baslardim diyete:)

Günaydıınnn canlarım,
akşam palamut.
ve 3.5 litre su

Günaydıınnn canlarım,
akşam palamut.
ve 3.5 litre su

Ayyyyy medesam varya kendim vermiş gibi sevindim, çok tebrik ederim seni, gözün yüzün aydın olsun :KK9::KK9::KK9::KK9: Bayrama kesin görürsün 69 'u sen ben de seninle 65'i görcem ama bak bana çok fena gaz verdin, ben de ekstra birşeyler yapayım, protein günlerini çok rahat yapıyorum ben, o günlerde iraden çok güçlü oluyor ama sebze işin içine girdimi biraz sapıtabiliyorum, perşembeye kadar protein yapıcam ben de, regl bitmek üzere hadi bakalım yarışa var mısın beybi :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Zaten söylemiştim, çok şahanesin de.. O yüzüne gözüne bayıldım yaa :KK9::KK9: Böööö :KK53::KK1::KK1:

çok yakışmış beyazlıklar yüzüme dimi, nur gelmiş sanki :111::111::111::111::KK9::KK9::KK9::KK9:

canlarim nedendir bilmiyorum ama son zamanlarda doymak nedir bilmiyorum bunun tabi bir bucuk ay araya bagliyorum ramazandi suydu buydu:26:

menüme bakarmisiniz

kahvalti: bir dilim dukan ekmek (2 yk) + peynir + salatalik

ara: bir kahve sütlü

öglen: tavuk izgara (hasladim sonra elektrikli mangala attim)

ara: bir meyveli yogurt x2

aksam: aynen yine tavuk izgara ve cacik tavuk 150 gr civari

doyuyorum midem sisiyo ama yok yinede yeme istegi devam ediyor önerisi olan:26::26::26:

canım mevsim geçişleriyle ilgili olabilir belki.çünkü bu aralar bende de biraz iştah açıldı yada reglim yaklaştı ondan olabilir.seninki de yakınsa ondandır belki,hiç sıkma canını.hem ayrıca doymuyorsan daha çok yee,yani sonuçta 2 kilo balık yesen doyabilirsin zannımca:KK56:

slm kızlar az önce eksikleri almaya gittim tansaştan light gazoz kola aldım birde doğalsanın yulaf kepeğii 6,45 tl bundan uygunu nerde vardır dün kipada bulamayınca bugün bulduğum yerden aldım birde tatlandırıcı aldım takita tablet diye splenda falan yoktu

cnm ben yulaf kepeğimi gurmenetten alıyorum.
tatlandırıcı da hep splenda kullanmıştım ama o 25 tl,daha geçen gün takita toz tatlandırıcı aldım 11.50 falan pişince de acılaşmıyor:KK34:

az önce eşim kavun kesti ya cennet kavun gibi kokuyodur dedim :KK53: meyvesizlik çook zoorr. dün bir ısırık elma aldım. çiğnedikten sonra tekrar tükürdüm. bu gün de 1 kaşık pirinç çiğneyip tükürdüm. yyaa napim canım çook istiyor.:KK53::KK53:

o ne yaaa çiğneyip çiğneyip tükürmek :KK60:
ama valla bişey itiraf edeyim,geçen gün bir arkadaşım geldi makarna yaptım ona,pişmiş mi diye bakmak için ben de ağzıma alıp çiğneyip çiğneyip attım,pişip pişmediğini anlamam da biraz vakit aldı,2-3 tane makarnaya mal oldu :KK9:

ahanda bu da benim öncem sonram, 1 sene önce 84 kg dım sanırım, 8 ay önce 80 falandım, diyete başladığımda 4 ay önce 78,5 dum yani 8 ay önceki halim hemen hemen diyete başlamadan önceki halim diyebilirim. son fotoğrafta hırkamı çıkaraydım iyiydi de üşüyordum ondan şaapmamışımdır

Eki Görüntüle 517159

canım tebrik ederim :KK9:
sanki 10 kilo değil de 20 kilo vermiş gibisin cidden.sanırım sizin kemikler de ince de ondan :KK34:

Medesaaa sesime ses wer :KK1: Ne soracaktın sen bakem guclendırme hakkında????

canım bak şimdi ben söyleyim aklımda kalanları sen onayla yada reddet anlaştık mı :KK34:
şimcikkk her gün 2 tane tam tahıllı ekmek yiyebiliyorum,yani 2 dilim :KK9:
her gün 40 gr normal bir peynir yiyebiliyorum.
her gün 1 porsiyon meyve yiyebiliyorum.
haftada 1 ödül öğünüm var
buraya kadar tamam dimi En Büyük TÜRKİYE

ben nişastalılar mı tahıllılar mı ne o kısmı anlamadım galiba.
şimdi önce yazmış bunlardan haftada 1 kez tüketebilirsiniz diye ama her bir gruptan tüketebiliyor muyum yoksa o gruptan birini mi seçebiliyorum ? şöyle kii hem patates,hem nohut hem mercimek tüketebiliyor muyum çünkü hepsi ayrı gruptaydı.yoksa bunlar büyük bir grubun alt kolları ve ben bunlardan birini mi seçebiliyorum ve haftada 1 mi ?
ayrıca hamur işiyle kahvaltı yapabilirsin demiş,o ne şimdi açmamış o konuyu.yani bildiğin boyozla gevrekle falan mı kahvaltı yapabiliyorum :KK53: çok korkuyorum yaaa,ben böyle beslenirsem kilo alırım gibi geliyor,gerçi siz almadınız ama siz zaten çıtı pıtısınız ama benim amay maaşallaaah ekmek mayası gibi :KK50:
sonraaa ödül öğünümde başlangıç,ana yemek,tatlı ve 1 kadeh bıdı bıdı diyor yaaa.
mesela daha farklı olabilir mi bu diyelim ki ben bir tane hadi bilemedin yarım tane kömürde sandviç yiyebilir miyim yada mesela burger kingden steakhouse sonuçta steak yani olma mı ? hadi olmadı diyelim,başlangıç olarak şöyle mis gibi kremalı bir çorba içebilir miyim ?
meyve yemek zorunda mıyım,bööööğğğ hiç sevmem de :KK50: şu yaşıma kadar toplasanız 2 kilo meyve yememişimdir.
pilav,makarna kısmını hatırlamıyorum.orda takıldığım bişey olursa sorarım yine.tekrar okur bakarım başka bişey var mı diye.
heee bir de çelişkili bir durum vardı yaaa güçlendirmede 2 kaşık mı 2.5 kaşık mı kepek tüketeceğiz ?
şimdiden teşekkürlerrrrrr :KK16:

iyi akamlar dukancanlar..:)

Aliyecim süpersin arkadasim fotoyu görünce eski halim geldi gözümün önüne...tebrik ediyorum seni en kocamanin dan..:KK48:

Benim sabah randevum vardi tr den geldigimden beri girip kulak agrisi birde vucudumda sanki igne dolasiyormus gibi birseyler oluyordu.Mide bulantisi kusma devam edince bu gün kan sonuclarim da mikrop cikti antibiotikum ve iki cesit hap yazdi.Gözümde arpacik cikmisti oda fena görünüyor..:KK25: Buda yetmiyormus gibi kücük oglumda da mide bulantisi basladi..Sabah dukan kahvaltisi yaptim doktordan sonra ertelemeye karar verdim..Gece calismamdan ötürü diye tahmin ediyorum bu sabah arti 2 gördüm insallah gecici bir arti dir..
isteyim bu gece yine cubuk kraker ve etimek yiyorum bol bol da nane ve papatya cayi..Sonum hayir olur insallah..:KK43:

geçmiş olsun canım :KK16:

Günaydın kızlar,

Kaynatmışsınız yinee.. :) Dün yazılanları okuyamadım, bi bakiyim bakiyim :KK66: Herkese mutlu günleeerr :KK52:

Medesaaa seni de tebrik ederim Dukan gülü :nazar::KK9::KK9:

günaydın yavru kuşlarrrrrr
medesacım canım tebrikler yumruk harekatının sonu 69 u görür gibi geliyo bana hadi bakalım çok az kaldı:))

günaydın kızlar, valla 2 aydır bu forumdayım buraya günaydın yazabilmek bugüne nasipmiş ,genelde geç kalkan biriydim de:KK1: ders programımı değiştirdiler, sabah 7.15 te derse başlıyoruz :KK50: valla ilk ders çocuklara acıyorum öyle uykulu bakıyorlar ki... ben lisedeyim 6.45 de başlayan minikler var onların durumu daha da vahim :KK50:
birazcık aram var bende foruma bakayım dedim , öğretmenler odasında tekim de :KK37: medesaaa tebrik ederim, kırmışsın şeytanın bacağını :KK1:

baaa sor baaa sor başarı yumağımmm:)

hehehehe sağolun canlarım,umarım yarın öbür gün de böyle güzel devam eder :KK76:
genelde _ görünce ertesi günler hemen + oluyor ama bu sefer olacak inşallahh,ohh sonra da gelsin artık güçlendirmee :KK55:
bu sabah da 1 kaşık lor ile 2 yumurta beyazını kırıp yedim ve 1 koca bardak tarihi geçmiş süt içtim :KK56:
şimdi yaptığım saçmalığa inanamayacaksınız,neden tarihi geçmiş süt içtim çünkü en kötü bağırsaklarım bozulur oh daha iyi kilo veririm falan dedim.sanırım kafayı yiyiyorum artık :KK50: ve bu yüzden saatlerdir mide bulantısı çekiyorum.içim dışım kalktı resmen,kesin o sütten oldu.deli miyim cahil miyim ne ayağım ben de anlamadım :KK50:
öğlen de fırında tavuk ve bolca yoğurt yiyeceğim :KK56:

kızlar öğlen otelde piliç şinitzel varmış,sizce dış kabuğunu yüzüp yiyeyim mi yoksa hiiiiç bulaşmayayım mı ?

..........
............
çok yakışmış beyazlıklar yüzüme dimi, nur gelmiş sanki :111::111::111::111::KK9::KK9::KK9::KK9:
Evet canım.. Nurlanmışsın hihihihi :KK1::KK1::KK9:

.........
....................
hehehehe sağolun canlarım,umarım yarın öbür gün de böyle güzel devam eder :KK76:
genelde _ görünce ertesi günler hemen + oluyor ama bu sefer olacak inşallahh,ohh sonra da gelsin artık güçlendirmee :KK55:
bu sabah da 1 kaşık lor ile 2 yumurta beyazını kırıp yedim ve 1 koca bardak tarihi geçmiş süt içtim :KK56:
şimdi yaptığım saçmalığa inanamayacaksınız,neden tarihi geçmiş süt içtim çünkü en kötü bağırsaklarım bozulur oh daha iyi kilo veririm falan dedim.sanırım kafayı yiyiyorum artık :KK50: ve bu yüzden saatlerdir mide bulantısı çekiyorum.içim dışım kalktı resmen,kesin o sütten oldu.deli miyim cahil miyim ne ayağım ben de anlamadım :KK50:
öğlen de fırında tavuk ve bolca yoğurt yiyeceğim :KK56:

Medesaaaa :KK70::KK70: İlle gözüne gözüne sokcam bak kaçıncıya yazıyom, görmüyon benii.. Yoksa sallamıyon mu kıızz hahaha:KK9::KK9: Şaka şakaa..
Bak bunları dün yazdım. Dün de Cumartesi yazdıklarımı tekrarlamışım :KK70: Bu böyle gitcek heralde. Yarın da bugünküleri yazarım artık, sen görene kadar :KK70: Fikir ver bakiiimm :KK1::KK1::emir_bebek:

Canıımm.. Bak ben sana Cumartesi akşamı forumda bunları yazmıştım

dely kullanıcısından alıntı
Miniğiiimmm!!! Küsmedin di mi seeennn
Seni de aradık amaaa... Gittiğin yere geliriz biz de =) Kurtuluş yok =))
......

Bi de kızlar bana bi tek göbiş kalmış, ona da spor şeyettir, güçlendirmeye geç artık dedileeerr Spor yapmak diyet yapmaktan zor ama Karar veremiyoruummm Ödül öğünü yapmadan sadece her gün sebze protein yesem diyorum.. Öyle de yapma dediler.. Bilmiyoomm :)...............
......
Ben de karar veremiyorum yani kuzucuk Ama bu ayki reglim falan da bi bitsin, bi bakiyim sonraki durumlara.. Ben de geçicem artık ama bi kaç hafta daha beklicem.. Zaten benim ps ler de karışıyo arada.. Bakalım biraz daha dikkatli gidiyim, sonra ben de geçicem zati :KK66: Yine beraber geçicez sayılır :KK66:

Ne diyon şimdik? Şu reglim bi olsun bitsin, sonra ben de geçiyim gari di mi? Zaten 1 ay süre vermiştim kendime. bu hafta bitince 2 hafta falan kalıyo sanırsam. Bayramda ben de geçmiş olurum sanırım :44:

Ayrıca da sütün tarihi ne kadar geçmişti. Ben de içiyorum bazen.. Yani bozsun diye değil de :KK1: ;Onlarda bi güvenlik payı oluyo zaman açısından. Tadına bakıyorum, tadı bozulmamışsa tarihi geçmiş olsa bile içiyom gidiyo :KK9:

Son düzenleme:
Insan verdigini gorunce daha sevkle sariliyo di mi:), cok tebrikler, ben de guclendirmeyi iple cekiyorum, ama daha cok uzun bir yolum var. Boyle gecnleri gorunce seviniyorum.

Ama saab bana da hos bir surpriz oldu. Beden kutle indeksim 30un altina inmis bugun. Bende artik obez degil, sadece fazla kiloluyum. bunun bu kadar hizli olacagini bilseydim, cok daha once baslardim diyete:)

canım çok sevindim,obezlikten fazla kilolu olmak bile süper bişey bence,inşallah normal kilolu olduğun günleri de görürüz hep beraber:KK16:

Ayyyyy medesam varya kendim vermiş gibi sevindim, çok tebrik ederim seni, gözün yüzün aydın olsun :KK9::KK9::KK9::KK9: Bayrama kesin görürsün 69 'u sen ben de seninle 65'i görcem ama bak bana çok fena gaz verdin, ben de ekstra birşeyler yapayım, protein günlerini çok rahat yapıyorum ben, o günlerde iraden çok güçlü oluyor ama sebze işin içine girdimi biraz sapıtabiliyorum, perşembeye kadar protein yapıcam ben de, regl bitmek üzere hadi bakalım yarışa var mısın beybi :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

canım yarışalım yarışmasına ama şartlarımız eşit değil kii;öncelikle benim artık kilolar bittiğinde gitmek bilmiyor malum,sonralıkla da senin reglin bitmek üzere benimkisi ise başlamak üzere eşit değiliz yanii :KK50:
amaaaa bu sabahı da sayacaksak yarışalım hadi bakalım :KK52:

kızlar öğlen otelde piliç şinitzel varmış,sizce dış kabuğunu yüzüp yiyeyim mi yoksa hiiiiç bulaşmayayım mı ?

Şinitzel yağda kızartıkmıyor muö ben mi yanlış biliyorum. pek tavsiye edilmez gibi. Ama dışarda yemek zor gerçekten. dukan amcam illa kaçamak olmak zorundaysa, karbonhidrat yerine az yağlı seçeneği seçin diyo. hem güçlendirmeye de giriyosun.
Yani artık daha serbestliğin var.

X