• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlaaaar karidesli bir tarifi olan var mı???

eğer ataktayken yiyeceksen fazla seçeneğin yok mecburen baharatlayıp soteleyebilirsin, sebzelide isen domatesli sarımsaklı,light kaşar üzerine de fırına verdin miydi mis olur miiiiisss:66:

aslında karides güveçte tereyğlı nefis olur amaaaaaa....dukan amca çarpar sonra bizi mazallah:41::41::41:

kızlaaaar karidesli bir tarifi olan var mı???

canım alternatif mutfak diye bir site var orda karideslerle ilgili çeşitli tarifler de var.bir tanesini kopyaladım ama siteye girip resimlerine bak bence. alternatif mutfak diye yaz google a.

Karides Salatası (5 kişilik)
1 paket İglo Gurme Karides
1 demet roka
5 adet cherry domates
10 adet çekirdeği çıkarılmış domatesli yeşil zeytin
istenilen miktarda mısır
1 diş dövülmüş sarımsak
zeytinyağı
Sos için:
4 yemek kaşığı mayonez(bu miktarı ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
1 limonun suyu
tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
bir iki damla nar ekşisi
Hazırlanışı:
Rokalar yıkanıp, süzülür ve büyük parçalar halinde bir kabın içine doğranır. Üzerine doğranmış domates, yeşil zeytin ve mısırlar eklenir. Bir kapta mayonez, limonsuyu , tuz ve zeytinyağı mayonez kıvamını kaybedip, iyice sulanana kadar karıştırılır (mayonezi açmak için zeytinyağını arttırabilirsiniz. Burada mayonezin soslardaki alışılmış mayonez kıvamından daha sulu olması gerekiyor) Üzerine 1, 2 damla nar ekşisi katılır ve karıştırılır. Tavada zeytinyağı ısıtılır ve dövülmüş sarımsak eklenerek sotelenir. Karidesler tavaya konulur ve iyice sotelenir(iyice kızarıp, rengi hafif kahverengi olana kadar çevrilir) Karideslerin yarısı salata malzemelerinin üzerine konulup, sos dökülür ve hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Servis tabağına alınan salatanın üzerine karideslerin diğer yarısı dökülür ve karidesler sıcakken hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Aynen cino benim koca da içiyor severek..Bu arada ben atak döneminde de etlere azcık biber domates doğrayarak ya da domatesli soslardan koyarak pişiriyorum..çiğ yemiyorum ama yemeye lezzet versin diye koyuyorum soğan,domates,biber,salça vs.(ama az)

dünden kalan tavuk ciğerini de sanırım öylece yiyeceğim ben yaaa:52::52::52:

zaten başıma ne geldiyse hep bu aman ziyan olmasın, aman dökülmesin ben yerim dediğim için:78::78: geldii

yavas kilo vermemin bir sebebide kilo verince daha kıskanc olan sevgilimdir sürekli sabote etmeye calısıyor genelliklede ediyor :27: yinede cok severim kendisini amin en yakın zamanda muradımıza ereriz insallah incecik bir gelin olmak istemiştim hep :27:
inşallah canım yaa,Allah gönlüne göre versin..giden kilolar,gelen kısmetler olsun:34:

anladım canım en azından elinin altında olsun diyorsun değil mi? her aşamayı anlama açısından.ço sağol:54:

evet çünkü heran internete giremeyebiliyor insan.ben alışveriş yaparken kitabı yanıma alıyorum birde burdan küçük notlar alıp ona göre alışveriş yapıyorum.

slm kızlarr bende hala 68.5 te takıldım 3 gündür ay kilodayım.....bu arada benim tartı bozuldu galiba anlayamadım. sürekli kapanıyordu bende pili bimiştir diye pil almaya gittim. satıcı pilimi bir alete soktu ve pilimin dolu olduğunu söyledi...anlayacağınız benim tartı teklemeye başladı...eeeeee hergün bıktırtım tartımı:1::1: gidip bugün yaptıracağım:))))

sağol yolandacım...evet tabiiki bu konuda hem fikiriz..daha sabah yazdım motivasyonumuzu kaybedip kaçamaklara başlıyoruz,aslında sabretmemiz gerekiyor diye..hepimiz biliyoruz ki her diyette olduğu gibi bu diyette de kaçamaksız daha başarılı olunur ve daha hızlı verilir...ama motivasyon düşürücü ,moral bozucu,yasakçı tepkileri doğru bulmuyorum sadece...

vuvucum ben hiç kaçamak yapmadım daha 12. günüm. ama ben de çalışıyorum ve senin dediğin gibi dışarıdan tavuk ve köfte yiyorum...buna rağmen kilo da verdim... zaten bu konuda kendimizi kasarsak yiyecek birşey bulamaz aç kalırız o daha da kötü..... ben genellikle giriyorum bir restorana ızgara tavuk ya da ızgara köfte söylüyorum. s+p günümse yeşillikleride yiyorum değilse sadece et yiyip doyuyorum.

slm kızlarr bende hala 68.5 te takıldım 3 gündür ay kilodayım.....bu arada benim tartı bozuldu galiba anlayamadım. sürekli kapanıyordu bende pili bimiştir diye pil almaya gittim. satıcı pilimi bir alete soktu ve pilimin dolu olduğunu söyledi...anlayacağınız benim tartı teklemeye başladı...eeeeee hergün bıktırtım tartımı:1::1: gidip bugün yaptıracağım:))))

desene sen de ağır takılanlardansın:61::61:benimde hesaplamalarıma göre 2 gün sonra 68.9 olacağım, günde 100 gr gidiyor bu ara:66:

hangi tariften bahsettiğini hatırlayamadım ama bi mantalı tavuk vardı galiba, orada da bakarsan mantar kısmı atak için uygun değildir diyor zaten..yani oradaki pek çok tarifi ekleme çıkarma yaparak kendine göre yorumlayabilirsin..mantar et yerine geçmiyor malesef, sebzeli günlerinde yiyebilirsin tabii ki ama atakta yasak..walla ben yulaf ezmesine alıştım hatta yaptığım çorbaları eşim bile bayıla bayıla içiyor:61: dün de yulaf ezmeli tuzlu kek gibi bişi yaptım walla acaip lezzetli oldu:66:

kahverengi21, ne muradın varsa olsun, tez vakitte bütün sınavlarını başarıyla bitir inşallah:66::66:

siteyi tekrar inceledimde bahsettiğim yemeklerden biri " MANTAR SOTE GARNİTÜRLÜ TAVUK KÜLBASTI "ydı. Altındaki forumda garnitür bölümünü atak döneminde yemeğin diyomuş ::40: niye atak döneminde anlattı anlamadım ??? yulaf ezmeli tuzlu kek tarifini tekrar verirseniz sevinirim..

arkadaşlar merhaba size bir şey sormak istiyorum benim iştahım tamamen kapandı hiç bir şey yemek istimeyorum sadece sıvı tüketiyorum sizce kilo vermem yavaşlar mı? Bir de lıght nescafe tüketiyorum günde iki bardak sizce nescafe içmem doğru mu? Teşekkürler.

siteyi tekrar inceledimde bahsettiğim yemeklerden biri " MANTAR SOTE GARNİTÜRLÜ TAVUK KÜLBASTI "ydı. Altındaki forumda garnitür bölümünü atak döneminde yemeğin diyomuş ::40: niye atak döneminde anlattı anlamadım ??? yulaf ezmeli tuzlu kek tarifini tekrar verirseniz sevinirim..

şimdi orada net bir ayırım yok ,sen kendin yapıyorsun; seyirde de yiyebileceklerini koymuştur zaten yapan kişi atak evresinde sebze yemeyeceğini bildiği için sorun olmaz diye düşünmüştür heralde..

tuzlu kek için de ;3 yumurta, light yoğurt, lor peyniri, biraz kabartma tozu, yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar yulaf ezmesi, 1 çimdik tuz ve istediğin baharatlardan ekle. 200 derecede 30 dk felan pişiyor..hepsini 1 günde yemiyorsun tabii ki, günlük 1,5 kaşık yulafa izin olduğu için.. ben sabah kahvaltıda 2 parça yiyorum sütle birlikte, epey tok tutuyor...sana da şimdiden afiyet olsun

Atak evresindeyim hala:56:

cino berrin1405 çok teşekkür ederim tarifler için süpersiniz.

afiyet olsuuun...sen buraya takıl bak daha ne tarifler çıkıyor:66::66:

arkadaşlar merhaba size bir şey sormak istiyorum benim iştahım tamamen kapandı hiç bir şey yemek istimeyorum sadece sıvı tüketiyorum sizce kilo vermem yavaşlar mı? Bir de lıght nescafe tüketiyorum günde iki bardak sizce nescafe içmem doğru mu? Teşekkürler.

ilk başlarda ben de öyleydim, acıkmadığım için arada öğün atlıyordum ama burada arkadaşlar uyardı metabolizmanı yavaşlatırsın diye...bence açlık hissetmesen bile hafif şekilde öğününü ye mutlaka... walla tansiyonunla ilgili bir sıkıntın yoksa light ve şekersiz içtiğin sürece bir problem olacağını sanmıyorum.

Herkese merhaba ben kendiminde tasvip etmediğim bisi yapıyorum zayıflama hapı kullanıyorum güvendiğim bir eczacı arkadaşımın tavsiyesiyle başladım ve iki haftada dört kilo verdim çünkü başka türlü olmayı tek basına spor salonları cekilmiyo boğazımıza tutamıyorum hapın adı lw6090 internet yorumlarida iyiydi ve hap kullandığımı kimse bilmiyor sizden başka yazmak istedim bunu.

Bence kesinlikle kullanmayin..Simdi hicbirsey yapmasa bile ileride kanser yapma riski cok yuksek..karaciger ve bobrek hastasi bile olabilirsiniz..Ilac yerine irade gucu..Hersey beyinde baslar beyinde biter.

selam kızlar bu diyeti hepiniz kitabı alıp mı yaptınız yoksa fırumdakileri dikkate alıp mı? ben de yapmak istiyorum herkesin kitabı mı var?

Benim kitabim yok,ama bu 700 sayfada ne yaziyor hepsini tek tek okudum ve Dukan sitesinde ki herseyi okudum..Ama bu diyeti nedense hep bozuyorum..iki gun hicbirsey yememisim sadece su ve cok az cubuk kraker..bagirsaklarim bozulmustuda..ama ben ne yaptim dun gece dondurma yedim:47:..sonra Ezel izlerken kucuk bir paket cekirdek yedim:24: sabahtan beri hicbirsey yemiyorum kendime ceza verdim:37:

Not:bu arada yulaf kepegi diye gunlerce burada yazdiniz,bende bir miktar yolladim buradan ama iyilik yap denize at hikayesi oldu sadece iki kisi istiyor su an da..bu ilk ve son oldu zaten..Elimde olanlari vereyim siz sag ben selamet.

Bence kesinlikle kullanmayin..Simdi hicbirsey yapmasa bile ileride kanser yapma riski cok yuksek..karaciger ve bobrek hastasi bile olabilirsiniz..Ilac yerine irade gucu..Hersey beyinde baslar beyinde biter.

Benim kitabim yok,ama bu 700 sayfada ne yaziyor hepsini tek tek okudum ve Dukan sitesinde ki herseyi okudum..Ama bu diyeti nedense hep bozuyorum..iki gun hicbirsey yememisim sadece su ve cok az cubuk kraker..bagirsaklarim bozulmustuda..ama ben ne yaptim dun gece dondurma yedim:47:..sonra Ezel izlerken kucuk bir paket cekirdek yedim:24: sabahtan beri hicbirsey yemiyorum kendime ceza verdim:37:

Not:bu arada yulaf kepegi diye gunlerce burada yazdiniz,bende bir miktar yolladim buradan ama iyilik yap denize at hikayesi oldu sadece iki kisi istiyor su an da..bu ilk ve son oldu zaten..Elimde olanlari vereyim siz sag ben selamet.

ne kadar süredir uyguluyorsun canım bu diyeti? kaç kilo verdin?

şimdi orada net bir ayırım yok ,sen kendin yapıyorsun; seyirde de yiyebileceklerini koymuştur zaten yapan kişi atak evresinde sebze yemeyeceğini bildiği için sorun olmaz diye düşünmüştür heralde..

tuzlu kek için de ;3 yumurta, light yoğurt, lor peyniri, biraz kabartma tozu, yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar yulaf ezmesi, 1 çimdik tuz ve istediğin baharatlardan ekle. 200 derecede 30 dk felan pişiyor..hepsini 1 günde yemiyorsun tabii ki, günlük 1,5 kaşık yulafa izin olduğu için.. ben sabah kahvaltıda 2 parça yiyorum sütle birlikte, epey tok tutuyor...sana da şimdiden afiyet olsun

Bende etleri kendi suyunda pisirdim sonra biraz domates salcasi ve kekik koydum..bu sirada patlicanda firinda kozlenmis oldu..light sutkepek unu ve birazcik sivi yag ile besamel sos yaptim..onuda patlicanla karistirdim..uzerinede etleri koydum arzu eden kola zero ile afiyetle goturebilir:56:

bak baaakk ben ne dedim sana anında gitti oleyyy:65:

evet canım sagol gitti ama şimdi sıra yagdan vermekte...

Günaydın kızlaaarrr:71:

bugün itibariyle 200gr daha gitti:66::66:

tebrikler :65::65::65:

Diyet içecekleri kes güzelim, bol bol su iç, limon koy için mesela biraz da soda ekle , gazoz gibi olsun. Bu diyet içecekler çok zararlı ve insanı hemen acıktırıyorlar. Kolay gelsin:3:

evet acıktırıyorlar çünkü tatlandırıcı ile şekeri vücut ayırt edemiyor ve şeker olarak işliyor. dolayısı ile insülin salgılanıyor kan şekeri düşüyor ve acıkıyorsun.
daha çok yiyorsun daha daha daha.. pro diyeti bile olsa normalde çok yemeye başlarsın buda kilo almak demek :26::26:

Back