- 23 Ağustos 2011
- 6.306
- 5.853
kızlaaarr günaydııın
gerçi öğlen oldu ama ben anca girebildin nete sabahtan iş görüşmem vardı ona gittim geldim
dün gece aklıma bişi geldi
seyir döneminde domates falan yenebiliyor ya (azda olsa)
domates çorbası yapıp içsek olurmu ki diye aklıma geldi içine un yerine krema koysak süt ürünü ne de olsa
çorbayı çok sevdiğim için aklıma bu çorba geldi içinde un yok karbonhidrat yok
[SUB]Oooo! Ama kremada çok yağ var olur mu hiiççç :O Olmaaazzz! Ben Dukan yapmazken bile kremalı çorba içmezdim yağlı diyeee.. Adı üstünde "krema".
Bunları dene:
Yoğurt Çorbası
1 kase yoğurt, 1 yumurta, kepek hakkın varsa 1 kaşık kepek yoksa koymuyorum
bunları bir güzel çırp, üzerine su ekle, kaynat
kıyma ve baharattan misket büyüklüğünde köfteler yap, kaynayan çorbana at,pişene kadar kaynat,içine nane ekle altını kapat..
bol pul biber ve karabiber ile afiyetle ye..
EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI
2 parça kemiksiz tavuk budu(yada istediğiniz bi bölümü) tencere alınır...yarım lt su ya bütün soğan tane karabiber defne biberiye artık ne isterseniz atılır...tavuklar pişince suyundan çıkarılır...ben bunu genelde 2 gün tüketmek üzere yaptığımdan 4 çorba kaşığı yulaf ezmesiyle yapıyorum...yada yulaf kepeği ilave edilir...yulaflar 5 k kısık ateşte pişirilir ve didiklenen tavuklar ilave edilir...ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu çırpılır..alıştıra alıştıra çorbaya ilave edilir...bikaç taşım kaynattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir....afiyet olsunnnn...isteğe göre pul biber karabiber konulabilir...
1 yumurta
2 y.k. yulaf kepeği
6 y.k yoğurt
haşlanmış tavuk parçaları küp küp doğranmış
tavuk suyu+tuz+azıcık sulandırılmış salça (üzerini süslemek için)
yumurta+yulafkepeği+yoğurdu soğuk olarak karıştır. ılık olarak tavuksuyunu ve tavuk parçalarını kat karıştır. koy ocağın üzerine karıştıra karıştıra kaynasın. en son tuzunu kat ayarla. ocaktan alınca üzerine sulandırlmış salça 2 çorba kaşığı kadar gezdir ye. afiyet olsun..... bun tarifen böyle küçük bir tencere çorba çıkıyor 2-3 öğün yeter içinde yulaf kepeği olduğundan hemen doyuruyor.......
YAYLA ÇORBASI
tavuk suyuna yada sade suya 4 kaşık yulaf ezmesi atılır...şiştiklerinde 2 su bardağı yoğurda bir yumurta sarısı karıştırılan karışım yavaş yavaş eklenir...bikaç taşım kaynadıktan sonra tuzu konulur...bol nane ilavesiyle şahane bi çorba elde edilmiş olunur:) afiyet olsunnn
EKŞİLİ KÖFTE
yarım kg yağsız kıymaya 4 kaşık yulaf 1 soğan rendesi kimyon tuz karabiber eklenir yoğurulur...top top yapılan köfteler kaynayan suya atılır...piştikten sonra yarım limon ve 1 yumurta sarılı terbiye yavaş yavaş eklenir...2 dakka sonra şahane çorbanız veya yemeğiniz hazır:)
DÜĞÜN ÇORBASI
kemiksiz haşlamalık kırmızı et bi güsel haşlanır...çıkarılıp didiklenir...yulaflar atılır şiştiklerinde etler ilave edilir..yoğurtlu terbiye yapılır süzme yoğurtla daha güsel oluyo...biraz piştikten sonra bol nane katılır...afiyet olsunn:)
ÇAKMA İŞKEMBE ÇORBASI
tavuk etleri suda haşlanır didiklendikten sonra yulaflarla beraber pişirilir.. sarımsak sirkeli sos ilave edilir...bol pulbiberle servs yapılır...afiyet olsunnn:)
Tarifler benim değil tabiki dee. Alıntııı...[/SUB]
Son düzenleme: