- 14 Temmuz 2012
- 226
- 46
Dukan diyeti zayıflamak için en çabuk, hızlı ve kesin sonuç. Dukan diyeti ile kas değil yağ yakılıyor ve bu nedenle Dukan diyeti ile 1 kilo dahi vermiş olsanız karşıdan kilo vermiş olduğunuz anlaşılıyor. Çünkü yağdan kayıp etmiş oluyorsunuz. Karatay diyeti ise geç ilerliyor ve ondan da yağ yakıyorsun. Yani ben öyle düşünüyorum. Karatay diyeti yapan arkadaşlarım da var Dukan diyeti yapanlarda. Daha sağlıklı zayıflayayım ama geç olsun, sağlığımız daha önemli diyenler Karatay diyeti yapıyorlar. Bu kilolardan bıktım, Dukan diyeti ile kendimi iyice kontrol almam lazım. Kısa sürede çok kilo kayıp etmek istiyorum diyenler ise Dukan yöntemine baş vuruyorlar.Sen bilirsin.. Ama bence 1+1 yapmayı tekrar denersen ve iradene de sahip olursan başarabilirsin.. Sonuçta bütün diyetler irade meselesi.. Canımız tatlı isteyince nasıl yemiyorsak, protein gününde de canımız sebze isteyince yemicez.. yoksa dediğin gibi 5 gün üst üste protein yemek çok daha büyük eziyet olur, yıpratır tabii.. Karatay'la da verirsin inşallah o zaman.. Haklısın belki uzun vadede daha sağlıklı ama istediğin kiloya ulaştırması da uzun sürüyor.. Ben onu da denemiştim.. tabi herkesin bünyesi farklı. Zaten Karatay Dukan'ın güçlendirme evresine de çok benziyor. İstediğim kiloya ulaşırsam inşallah, hayatım boyunca o tarz beslenmek istiyorum bende.. Kolay gelsin sana..
Size geçen sene yapmış olduğum elma diyeti tecrübemi anlatmayı istiyorum.
Geçen sene 5 günlük elma diyeti yaptım. Sadece elma ve günde 3 dilim ekmek ile bir kase yoğurtla günümü bitiriyordum. 5 günde tam olarak 4 kilo kayıp ettim. Gel gör kü kimse benim kilo kayıp ettiğimi anlamadı. .. Üstüne üstlük o kadar çektiğim eziyet boşa gitti ve öteki hafta o verdiklerim yerini aldı.
O diyetle kesinlikle yağ yakmadığımı Dukan'ın 5 günlük atak evremde anladım. 5 günlük atak evremde 3,3 gr vermiş olmama rağmen dışarıya çıktığımda, tanıdıklarımla karşılaştığımda sen ne kadar çok kilo vermişsin dediklerini gururla söyleyebilirim. Fark edildi çünkü yağ yaktım. Bir ara elma diyeti başlığına girip bu tecrübemi yazmayı istiyorum. Boşa heveslenmesinler. Hiç yağ yakılmıyor.
Yağ yakmanın 1. şartı protein yemektir. Uyurken bile kilomdan gidiyor diyenler akşam yemeğinde protein yemiş olan insanlardır.
Son düzenleme: