Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Çok başarılı bir şekilde uyguladın, tebrik ederim

Umarım istediğin kiloya ulaşırsın :)

Yardımcı olabildiysem mutlu olurum :)

Son düzenleme:
Çok başarılı bir şekilde uyguladın, tebrik ederim

Umarım istediğin kiloya ulaşırsın :)

Yardımcı olabildiysem mutlu olurum :)

Hiç kaçamak yapmadım, suyumu içtim sporumu yaptım ve bu gün son gün bakalım yarın sabah tartıldığımda tartı kaçı gösterecek...Yarın sabah itibarı ile seyir aşamasına geçiyorum, bir kaç hafta evvel buharda pişirme makinesi almıştım, pişirilmesi gerekenler için buharda pişirici ile veya fırın poşedi ile fırında pişirmeyi düşünüyorum...Yalnız ciddi manada bu gün artık yorulduğumu hissettim ayağa kalktığımda hafiften gözüm karardı ama zaten bitti :) Yarın yeni bir gün ve yeni bir evre :) Tekrar teşekkür ediyorum umarım seyir evresi içinde desteğini esirgemezsin

hiç bişey anlayamadım ben yaaaaaaaaaaa oof

günaydın kızlar ben karbonhidrat diyeti yapıyorum dukan diyetini ilk defa duydum evrelerden falan bahsetmişsiniz merak ettim bilgilendirirseniz kafama yatarsa uygulamak isterim ..

Bu diyeti kısaca özetlemeye çalışayım.

1. evre atak evresi. Bu dönem hızlı kilo kaybının yaşandığı bir dönem. 5 kilo fazlası olanlar 3 gün, 5-10 kilo fazlası olanlar 5 gün, 10 ve üzeri kilosu olanlar da 10 gün boyunca uyguluyor bu evreyi. Sadece yağ ve karbonhidrat oranı düşük protein bakımından zengin ürünlerle besleniyorsunuz. Sebze ve meyve bile yok. Yulaf veya buğday kepeği yiyebilirsiniz. Bazı kişilerde bu evrede kabızlık olabiliyor. Bunu gidermek için de günde 1 çorba kaşığı buğday kepeği tüketebilirsiniz.

2. evre seyir evresi. Bu dönemde yavaş yavaş yeme düzeninize sebze de eklemeye başlıyorsunuz. Kilo verme süreci devam ediyor.

3. evreyi verdiğin her kg x 10 şeklinde yapıyorsun. Mesela 20 kg verdiysen 20 x 10 = 200 gün yapacaksın demektir. Bu dönemde belli meyveleri de yiyebiliyorsunuz, ayrıca ödül yemekleri de verebiliyorsunuz kendinize, mesela pirinç ya da patates gibi. Genelde diğer karbonhidrat kaynakları önerilmiyor.

4. evrede artık ulaştığın kiloyu koruma dönemi. Normal yeme alışkanlığına dönüyorsunuz ama her perşembe günü saf protein diyeti yapıyorsunuz.

Kısaca bu şekilde anlatabildim ama detayları olan bir diyet. Yani her bir evrede dikkat edilmesi gereken noktalar var. Kısacası başarılı olmak için istekil olmak ve derse iyi çalışmak lazım. Eğer bu kısa özet sonucunda bu diyeti yapmaya karar verdiyseniz tüm paylaşımları okumanızı öneririm. Çünkü bunca sayfa boyunca bir sürü noktaya değindik, hepsini bilmenizde fayda var.

Gerçekten tebrik ediyorum bu kadar kusursuz bir şekilde uygulayabildiğin için :)

Seyir evresinde de elimden gelen yardımı seve seve yaparım canım

Gerçekten tebrik ediyorum bu kadar kusursuz bir şekilde uygulayabildiğin için :)

Seyir evresinde de elimden gelen yardımı seve seve yaparım canım

Çok teşekkür ederim :) Bu sabah tartıldığımda 50.900 olduğumu gördüm yani son günü itibarı ile 600 gr daha vererek atak evresini sonlandırmış bulunuyorum.Toplamda 1.900 zayıflamış oldum ve hedefime 900 gr kaldı gibi :) Neden gibi yazdım dersen, 2 gündür bende tık yok, boşaltım yapamıyorum sanırım düğümlendi hahaha :)

Diyete devam edenler liste paylaşımında bulunabilir mi?

Menüyü akşam paylaşacağım, bu gün yayla çorbası falanda yapmayı düşünüyorum proteine ek olarak, birde minik karnıbahar yiyeceğim buharda pişirilmiş olacak ama kesin listeyi akşam yazacağım :) Hatta bildiğimiz çin yemeklerini bu diyete özel olarak revize etmeyi düşünüyorum eğer tadı başarılı olursa paylaşacağım tarifi :)

Son düzenleme:

Kilonla verdiğin kilo kıyaslandığında çok başarılı bir sonuç çünkü vermek istediğin kilo zaten çok azdı :)

Değişik tarifler paylaşılırsa hepimiz için çok iyi olur.
Ben birkaç tarif denedim ama hiç de güzel olmadı o yüzden paylaşamadım

Son düzenleme:

Çin yemeğinde tek sorun soya sosu kullanamayacak olmam ama onun yerinebalsamik sirke veya normal sirkeyle incelttiğim hardal sos kullanmayı düşünüyorum içinede top karabiber koyacağım ki kullandığım et türevi yumuşasın...bakalım nasıl olacak :)

Bu gün bir daha bakim carrefoura.

Merhaba, ben Erenköy Ethemefendi tren köprüsünün olduğu yerdeki Aktar/baharatçıdan buluyorum yulaf kepeğini. Oradan alabilirsiniz. Tabii ki eğer İstanbul'da iseniz.

Bu arada ben 21 Kasım'dan bu güne kadar yani 55 günde tam 9 kilo verdim. Vermem gereken 5 kilo kaldı ve bunun için de 34 günüm kaldı. Sanırım başaracağım gibi görünüyor.

Harikasın canım, çoğu gitmiş azı kalmış :) Neler yaptığını burada paylaş birbirimize destek olalım...

Evettttt 5 günlük atak evresinde 1.900 gr verdikten sonra dün seyir evresine başladım...İlk gün olarak sabah kahvaltısında 1 yumurta 100 gr peynir ve klasik krepden yaptım. Öğle yemeğinde ızgara somon ve salata yedim, akşam yemeği olarakda kabak çorbası ve fırında mantarlı tavuk yedim...aralarda bilimum surimi, yoğurt, süt yedm içtim...

Tarifleri hemen yazayım
Kabak çorbası
1 adet kabak
1 soğan
1 bardak su
3 bardak süt(500 gr)
baharat
dereotu
sarımsak

kabakları soyup rendeliyorsunuz, 1 bardak su ilave edip doğradığınız soğan ve sarımsaklarla beraber haşlıyorsunuz, iyica haşlandıktan sonra balenderdan geçirip üzerine sütü, dereotunu yeteri kadar baharatı ekliyorsunuz...harika bir lezzeti oluyor...Bu tarifi bu sayfalarda yer alan bir arkadaşımız paylaşmıştı içieride harika tarifler var, dukandiyetim.blogspot.com adresine uğrayınız...

Mantarlı biberli tavuk sote
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
4 büyük mantar
300 gr tavuk sote
20 ml sirke

Biberleri ve mantarı orta kalınlıkta doğrayıp fırın poşedine koyuyoruz, üzerine yarım tavuk bulyon, kekik, nane, pulbiber ve karabiber ve sirke ekliyoruz, arzunuza göre sarımak ekleyebilirsiniz...tavuklarıda ekledikten sonra poşedin ağzını kapatıp fırına veriyorsunuz zaten çok çabuk pişiyor ve gerçekten çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...sirke koymamızın nedeni hem lezzeti arttırmak hem tavuktan gelen yağı anında egale etmek hemde tavuğun yumuşak olmasını sağlamak...

Dün yaptığım bu menüyle 200 gr daha verdim yani toplamda 2.100 gr vermiş oldum hedefime sadece 700 gr kaldı ama duruma göre 50'ye indikten sonra 49'u da düşünebilirim tabii ki daha altını asla :)

Bu günkü menüde sabah kahvaltısı olarak yine 1 yumurta 100 gr peynir ve krep vardı, öğlen uyuyakaldığım için yemek yiyemedin, akşam yemeği olarak 3 parça ızgara tavuk yeyip light yoğurttan hazırlanmış ayran içtim, yakında gıdaklarsam şaşırmayın...ilerleyen saatlerde acıktığımda tonbalığı veya surimi yiyeceğim yatmadan evvelde her zamani gibi 2-3 kaşık yoğurt :) Bu gün biraz düzensiz oldu...

Kızlar dün seyir evresinin 2. günü ve protein günüydü, 100 gr almışım :) kitapta normal olduğu yazıyor ne diyorsunuz?

Geldik seyir evresine :)
Seyir evresinde mutsuz olmak istemiyorsan her gün tartıya çıkma.
İlk önceliğin bu olsun, 4-5 günde bir tartıya çık.
Seyir evresinde ilk başta kiloda biraz artış görmen normal ama bu geçicidir.
Tartıya çıkarsan şevkin kırılabilir :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…