Evettttt 5 günlük atak evresinde 1.900 gr verdikten sonra dün seyir evresine başladım...İlk gün olarak sabah kahvaltısında 1 yumurta 100 gr peynir ve klasik krepden yaptım. Öğle yemeğinde ızgara somon ve salata yedim, akşam yemeği olarakda kabak çorbası ve fırında mantarlı tavuk yedim...aralarda bilimum surimi, yoğurt, süt yedm içtim...
Tarifleri hemen yazayım
Kabak çorbası
1 adet kabak
1 soğan
1 bardak su
3 bardak süt(500 gr)
baharat
dereotu
sarımsak
kabakları soyup rendeliyorsunuz, 1 bardak su ilave edip doğradığınız soğan ve sarımsaklarla beraber haşlıyorsunuz, iyica haşlandıktan sonra balenderdan geçirip üzerine sütü, dereotunu yeteri kadar baharatı ekliyorsunuz...harika bir lezzeti oluyor...Bu tarifi bu sayfalarda yer alan bir arkadaşımız paylaşmıştı içieride harika tarifler var, dukandiyetim.blogspot.com adresine uğrayınız...
Mantarlı biberli tavuk sote
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
4 büyük mantar
300 gr tavuk sote
20 ml sirke
Biberleri ve mantarı orta kalınlıkta doğrayıp fırın poşedine koyuyoruz, üzerine yarım tavuk bulyon, kekik, nane, pulbiber ve karabiber ve sirke ekliyoruz, arzunuza göre sarımak ekleyebilirsiniz...tavuklarıda ekledikten sonra poşedin ağzını kapatıp fırına veriyorsunuz zaten çok çabuk pişiyor ve gerçekten çok lezzetli oluyor tavsiye ederim...sirke koymamızın nedeni hem lezzeti arttırmak hem tavuktan gelen yağı anında egale etmek hemde tavuğun yumuşak olmasını sağlamak...
Dün yaptığım bu menüyle 200 gr daha verdim yani toplamda 2.100 gr vermiş oldum hedefime sadece 700 gr kaldı ama duruma göre 50'ye indikten sonra 49'u da düşünebilirim tabii ki daha altını asla :)
Bu günkü menüde sabah kahvaltısı olarak yine 1 yumurta 100 gr peynir ve krep vardı, öğlen uyuyakaldığım için yemek yiyemedin, akşam yemeği olarak 3 parça ızgara tavuk yeyip light yoğurttan hazırlanmış ayran içtim, yakında gıdaklarsam şaşırmayın...ilerleyen saatlerde acıktığımda tonbalığı veya surimi yiyeceğim yatmadan evvelde her zamani gibi 2-3 kaşık yoğurt :) Bu gün biraz düzensiz oldu...