• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba Herkese

Ben bu diyeti 4 ekim 2010 dan beri 3.5 aydır yapıyorum. 10 kilo verdim ve hedefime ulaştım. 73.5 kilodan bu sabah itibariyle 63.3 kg ya indim. Sporu düzenli yapamadığım ve arada tatlı kaçamaklarım olduğu halde yağsız yemeye özen gösterdim, ekmek ve hamur işinden de kaçınmayı başardım ve hiç meyve yemedim. 44 bedenden 38 bedene indim.
Yulaf kepeğini Ankaradaki rossmann mağazasından getirtmiştim (üzerinde bleib gesund yazılı karton kutuda). Bunu kullanmakta zorlananları okuyunca kendi uygulamamı aktarmak istedim.
Ben sabahları kahvaltıda 2 yumurta 2 çorba kaşığı yulaf kepeği ve içine biraz yağsız beyaz peyniri rendeleyerek küçük krep tavasında arkalı önlü pişirip iki parça halinde yine light beyaz ya da labne ya da taze kaşar ile çay eşliğinde yiyorum. neredeyse 3 aydır bu şekilde kahvaltı ediyorum. İyice alıştım ve bana pratik gelmeye başladı. Eskiden rafadan yumurta yapardım şimdi aklıma bile gelmiyor. Krebin çok lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Yani yulaf kepeğini hiç çiğ yemedim (yoğurta süte katmayı denemedim)
Spor yapamasam da kalça ve bacaklar için haftada bir powerplate, arada 6 seans kavitasyon ve şimdilerde haftada 1-2 pasif jimnastik ve masaj uygulamaları yaptırdım. Grupofoni indirimleri olmasaydı normalde çok pahalı olan bu uygulamalara girişmezdim ama bu sayede fazla sarkma olmadan toparladığımı düşünüyorum.
Son 1 aydır forumdaki yazılara baktığımda diyete yeni başlayacakların forumun daha eski sayfalarını hiç okumadan sorular yönelttiğini görüyorum. Bu konuların çoğu 4-5 ay önce hep yazılmış durumda bunu bildirmek istedim. Herkese diyetinde sabır ve başarı dilerim :nazar:

3.5 ay dile kolay, helal olsun sana canım, darısı tüm incelmek isteyenlerin başına...

bu yagsız yogurta alternatif olarak pirebiyotik olanlarda kullanılabılıyormu acaba bu konuda beni aydınlete bilirmisiniz:27:

Sade prebiyotik yoğurt varsa değerleri karşılaştır ama bildiğim kadarı ile prebiyotik yoğurtların içine tapyoka koyuyorlar bu da nişasta ile yapılıyor...ne varsa normal yoğurtta var...

Bu arada ilk kaçamağımı yaklaşık 3 dakika evvel bir adet madlen çikolata yiyerek yaptım, bilerek ve isteyerek yedim pişman değilim çünkü period dönemim başlıyor yahu :) Fırsattan istifade tartıldımda sabah, son 3 gündür kilom aynı, belki vermeye devam ediyorum ama vucut malum dönemden dolayı su tuttu yüzüğüm parmağıma dar gelmeye başladı ordan anlıyorum:)

20-25 dakika yürüyüş gayet yeterli canım ama yulaf kepeği yerine bir şey kullanamazsın, bazı arkadaşlar buğday kepeği kullanıyor ama ben tavsiye etmem, yulaf kepeği bulamazsan hiç bir şey kullanma yerine...

e ozaman krebi nasıl yapıcam bu arada sorularıma cevap veren herkese çook teşekkür ederim :16:

yulaf kepeğini istanbulda nereden aldınız?

Nişantaşı Zencefil aktar, kızlar fiyatı 300 gr 5 lira, sizin için bu aktarla konuşayım mı ihtiyacı olana kargo ile göndersin?

Bu arada kızlar, Kazen'den fırçayı yedik,beni erkek sandı galiba adımdan dolayı :( ben kendime yeni üyelik aldım kovaprenses, bundan böyle bu sayfaya o nickle gireceğim bu profilide gerçek sahibi olan kardeşime bırakıyorum...Üyelik onaylanana kadar görüşemeyebiliriz.öptüm sizi...

Son düzenleme:
Nişantaşı Zencefil aktar, kızlar fiyatı 300 gr 5 lira, sizin için bu aktarla konuşayım mı ihtiyacı olana kargo ile göndersin?

Bu arada kızlar, Kazen'den fırçayı yedik,beni erkek sandı galiba adımdan dolayı :( ben kendime yeni üyelik aldım kovaprenses, bundan böyle bu sayfaya o nickle gireceğim bu profilide gerçek sahibi olan kardeşime bırakıyorum...Üyelik onaylanana kadar görüşemeyebiliriz.öptüm sizi...

teşekkürler bilgi için zencefil aktarın internet sitesi var şimdi baktım ama sitede yulaf kepeği yok arattım bulamadım söyleseniz eklerlermi acaba leventte de şubeleri varmış yani bana yakın olarak nişantaşıda çok uzak degil ama netten sipariş verebilsek çok iyi olur hem uzakta olanlarında işine yarar gittigidiyorda da satıyorlar ama ben o siteden daha önce başka şeyler almıştım çok güvenmiyorum oradaki satıcılara dürüst olanlar vardır mutlaka da güvensizlik oldu birkere birde pahalı sizin dediginiz fiyatın 2 katından fazla

birsey daha sormak istiyorum bu yoğurt konusunda. bizim kendi ineğimiz var doğal olarak yorgurdu kendimiz yapıyoruz ve ben hiç hazır yoğur yiyemiyorum. acaba sutun kaymagını alıp yogurdu öeyle mayalasam olurmu? yada yine sütün kaymağını almak (süt kaynadıktan sonra 1-2 saat bekletildiğinde kaymagı iyice kalınlaşıp bütün yağı toplar sarı olur rengı annem onları toplayıp tereyağ yapar genelde)suretiyle kefir mayalayıp içsem
:27:
Krep yapamayacaksın canım :(

Kızlar, yeni nickim bu...

günaydınnnn!
biraz geç bir günaydın oldu ama ancak açabildim bilgisayarı :61:
bu sabah yine tartıldım ve 66 kilo olduğumu gördüm yine sevindirik oldum :52:
2. günün sonunda tam 2 kilo vermişim yani. bu gün atak evresinin son günü benim için. artık sebze de yemek istiyorum :92:
seyir evresinde olanlar gün içerisinde neler yediğinizi paylaşırsanız ben de bundan örnek alırım çok iyi olur :71:
hadi bakalım herkese güzel bir gün dilerim :71:

atak evresinde nasıl bir liste uyguladın peki bey yarın baslıcamda :27:

günaydınnnn!
biraz geç bir günaydın oldu ama ancak açabildim bilgisayarı :61:
bu sabah yine tartıldım ve 66 kilo olduğumu gördüm yine sevindirik oldum :52:
2. günün sonunda tam 2 kilo vermişim yani. bu gün atak evresinin son günü benim için. artık sebze de yemek istiyorum :92:
seyir evresinde olanlar gün içerisinde neler yediğinizi paylaşırsanız ben de bundan örnek alırım çok iyi olur :71:
hadi bakalım herkese güzel bir gün dilerim :71:

atak evresinde nasıl bir liste uyguladın peki bey yarın baslıcamda :27:

merhaba canım :71:
ben atak evresinde özel olarak yemek yapmadım hiç kendime. şöyle anlatıyım;
sabahları bol peynir ve dereotu maydonoz falan yedim. yumurta çok yemek istemiyorum bugün yedim bi tek. alerji olmak istemiyorum çünkü zaten sıkıntıdan kurdeşen oldum ilaç kullanıyorum bunun için :59:
neyse :)
öğlen ya tavuk göğsü kızarttım ızgara tavasında ya da hazır köfte alıp ısıtıp yedim.

akşamları da öğlenle aynı şeyi uyguladım :44:

ama öğlen ve akşam mutlaka yemeklerin yanında yoğurt yedim.
ayrıca canım tatlı çekince hemen bir kase yoğurda Splenda tatlandırıcı ekleyip şekerli yoğurt tadında bi güzel yedim. çok hoş oluyor denemeni öneririm :1:

akşamları yeşil çay içtim bir bardak. ama yaprak yeşil çay evde olmadığı için hazır sallama çay olarak içtim. aslında yaprak yeşil çay çok daha iyi.

umarım yardımcı olabilmişimdir. :71:

evet emlinacım cok teşekkür ederim bilgilerin için başlamak için bile heycan duyuyorum normal miyim acaba :27:

merhaba canım :71:
ben atak evresinde özel olarak yemek yapmadım hiç kendime. şöyle anlatıyım;
sabahları bol peynir ve dereotu maydonoz falan yedim. yumurta çok yemek istemiyorum bugün yedim bi tek. alerji olmak istemiyorum çünkü zaten sıkıntıdan kurdeşen oldum ilaç kullanıyorum bunun için :59:
neyse :)
öğlen ya tavuk göğsü kızarttım ızgara tavasında ya da hazır köfte alıp ısıtıp yedim.

akşamları da öğlenle aynı şeyi uyguladım :44:

ama öğlen ve akşam mutlaka yemeklerin yanında yoğurt yedim.
ayrıca canım tatlı çekince hemen bir kase yoğurda Splenda tatlandırıcı ekleyip şekerli yoğurt tadında bi güzel yedim. çok hoş oluyor denemeni öneririm :1:

akşamları yeşil çay içtim bir bardak. ama yaprak yeşil çay evde olmadığı için hazır sallama çay olarak içtim. aslında yaprak yeşil çay çok daha iyi.

umarım yardımcı olabilmişimdir. :71:

selam kizlar iki gundur inceliyordum bu konuyu ve nihayetinde dun sabah basladim

baligi ve tavugu cok severim o yuzden balik agirlikli yapicam protein diyetimi banada yardimci olursaniz sevinirim :)

dun sabah 6 tane kucuk pane balik ve iki dilim yagsiz mozerella peynirle acilisi yaptim

arada bir kucuk pot yagsiz yogurt yedim bir pot assagi yukari dolu dolu uc yemek kasigi ediyor

oglen izgarada tavuk gogsu yedim 150 gram kadar

arada tekrar bir pot yogurt

aksam tavada yagsiz biftek yapip yedim

yaninda 3 litre su

yarim saat stepperda step ve 20 dakika pilates

67.100 den sonuc 66.500

yani bir gunde 600 gram

kizlar kafama takilan su var benim suan 5 aylik bir bebegim var ben onu emziriyorum ama ek gidayada gectik
yani gun icinde ona havuc, elma, ispanak, patates, brokoli puresi turu seyler yediriyorum

benden alamadigi sebzeleri meyveleri o sekilde aliyordur demi ? cunku korkuyorum onun gelisimini etkilemekten ama bu kilolardanda nefret ediyorum ve emzirmeyede devam etmek istiyorum sizce bi sakincasi olurmu bu diyetin bebisime ?

suan 66.500 deyim hedefim 55 yani 11, 12 kilo versem yeter bana

rossmann dan aldığınız yulaf kepeğinin markasını paylaşmanız mümkün mü belki marka olarak arasak bula bilme inkanımız daha yüksek olur:61:

Yulaf kepeği Ankarada antares adlı avm ve istanbulda da gebzede yeni açılan büyük bir alışveriş merkezinde ki rossman mağazalarında bulunabiliyor. Karton kutu içinde 500 gr lık poşete konmuş durumda.. Üzerinde bleib gesund yazılı. Sorulunca mağazadakiler gösteriyor zaten.

Gittigidiyordaki yulaf kepeğini hem pahalı hem de çok samansı görünüyor diye almamıştım. rossman da satılan çok hoş. Bununla yaptığınız krepte hiç saman tadı yok. Kendinizi at gibi hissetmiyorsunuz :)

Back