he bravo,benim aklima gelmemisti arkadaslar tarifi buna gore yaparlar tesekkur ederimcanım oradaki c cup yani fincan ingilizler türk kahvesi içmeddiği için de çay fincanı yani bizim kupa dediğimiz şeyaiyet olsun
bu soğuk sıcak olayını da hala çözebilmiş değilim ben
kimi diyor ki soğuk içilen şeyler vücudun sıcaklığından farklı olduğu için vücuttan direk atılır faydası görülmez o yüzden
kimi de diyor ki soğuk içilenleri vücut kendi sıcaklığına getirmek için ısıtır bu da enerji harcatır
hangisine göre hareket edeyim ki ben şimdi
Evet soguk ictiginiz her bardakta 20 kcal harciyorsunuz vucut onu kendi sicakligina getirmeye calisiyor.ayrica ishal olanlara soguk su icirilir bagirsaklari toparlansin diye..Sicak su ise bilakis bagirsaklari yumusatir hazmi kolaylastirir..su hersekilde faydali yani
Dukanin kitabinda soguk tuketim diyor. Senin de dedigin gibi sogugu vucut kendi sicakligina getirmek icin kalori harciyormus. sayfa 240.
Hatta buz emmeyi oneriyor gunde 6 adet.
Sayfa 242'de su tablo var:
10 derecede 2 lt su icmek ........... 60 kalori
6 tane buz emmek...................... 60 kalori
25 derecede 2 dk dus..................100 kalori
oda sicakligini 3 derece dusurmek...100 kalori
hafif giyinmek.............................100 kalori
-------------------------------------------------
bunlari yaparsak gunde 420 kalori harcarmisiz
Buna bir ilave yapmak isterim,son zamanlarda yeni teknik var zayiflamak icin sogutarak gobek ve bel cevrasinde ki yaglari bir seferde %20-%40 eritiyorlar,bir seferlik seansta..Bunun orataya cikisi soyle olmus;Buzlu dondurma yiyen cocuklarda bir zaman sonra yanaklarinda ice cokme olusmus bunun nedenlrini arastitinca buzun yaglari yaktigi kesfedilmis ve bu kavitasyon yontemi gelistirilmis..Dolayisiyla buz yardimci olacaktir bu diyeti yapmaya devam ettigimizde.