Yarın itibariyle diyete başlayalı dolu dolu 5 hafta olmuş olacak. 11 Nisan'dan bu yana. 10 gün atakta 3 kilo, 25 gün seyirde 4 kilo olmak üzere toplam 7 kilo verdim. Daha gidecek çok yolum var ama dukan bu kadar kolay uygulanabilir olduğu için hiç gözümde büyümüyor. Bence bu bir beslenme biçmi. Kafanada matemetiği çözdüğün zaman korkacak hiçbir şeyin kalmıyor.
Mesela içki içilecek bir yemeğe mi katılmam gerekiyor, önceki 2 gün ve sonraki 2 gün çok katı şekilde uyguluyorum dukanın dediklerini ve kilo vermeye devam ediyorum. Yememem gereken şeyler de yemek durumunda kaldığım oluyor. Ekmek yada tatlı değil ama mesela ortaya gelen salataya yağ da konmuş oluyor, ben üstten üstten yağsız yerinden yemeye çalışıyorum. Bazen P+P başladığım günün sonunda mecburen P+S ye dönmek durumunda da kalabiliyorum ama ertesi gün kesin P+P yaparak bir önceki akşamın borcunu ödüyorum. P+S günlerimde akşam yemeklerinde sebze yememeye, yiyeceksem de erken saatte sebze faslını kapatmaya çabalıyorum.
İlk 3 hafta her gün spor yaptım, çok faydasını gördüm ama bu aralar çok yoğun olduğum için eve döndüğümde bir an önce uyumak istiyorum. Bu aralar tempom çok yoğun, sporun yerini tutuyormudur bilmem ama enerjimi tamamen tükettiğini söyleyebilirim.
Yulaf kepeği konusunda ben de sıkıntı yaşıyordum. O samanlardan ben de aldım. Şimdilik şöyle bir çözüm buldum eşit ölçüde saman ve yulaf ezmesine yarım ölçü buğday kepeği, çeyrek ölçü de ruşeym ekliyorum, hepsini rondoda çekiyorum elde ettiğim karışımdan 1,5 kaşık kullanıyorum. Her gün kullanmıyorum bu karışımı, haftada ya 1 ya 2, o yüzden zararı olmayacağını düşünüyorum.
Yarın 6 ay sonunda eşim askerden dönüyor. Keşke bu kitabı ve kk'de yazılanları daha önce keşfetmiş, kilolarımdan daha erken kurtulmaya başlamış olsaydım. Yine de ofiste olsun, dışarıda olsun insanlar çok kilo verdin dedikçe mutuluktan deliriyorum. 20 gün önce giydiğim aynı kıyafeti dün giydiğimde gördüm ki kotum rapçilerinki gibi duruyor üzerimde. Oturup kalktıkça ağı neredeyse dizlerime iniyor.
Verdiğim kilo rakam olarak çok değil ama gözle görülür bir incelme var. Hem selülitler de kayboldu. Daha ne isterim ki!!! Kuralların dışına hiç çıkmadan devam edebilseydim eminim şuan daha fazla kilo vermiş olurdum ama sıkılıp bozma riski de daha fazla olurdu haliyle. Böyle kontrollü gidince daha yavaş ama daha kolay gidiyor sanki.
Burada yazılanları her gün takip ediyorum. Diyete başlamadan benden önce yazılmış yaklaşık 300 sayfayı okudum. Diğer dukancıların tecrübelerinden faydalandım. Şimdi hedefe ulaşanları, güçlendirme ve koruma evrelerine geçenleri gördükçe biliyorum ki o günler benim için de çok uzak değil. Tartıda gördüğüm değerin azalması bir yana burada okuduklarım da beni çok iyi motive ediyor.
Hepimize herşeyin istediğimiz gibi olacağı günler diliyorum.
ne mutlu size ne kadar çabuk vermişsiniz gerçi başlangıç kilonuzu ve boyunuzu bilmiyorum ama inşallah hız kaybetmeden vermeye devam edersiniz