• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Kızlar spordan geldim ama hava o kadar muhtesem ki İstanbul da bir kere daha dısarda yurumek ıcın cıkarım belki.

Sunu dusunuyordum, bazen ınsanlar bu diyete saglıksız dıyor. Ben 2 hafta once bu dıyete baslamadan bazen gunde 1 kavanoz nutella bıtırırdım, yedıgım tatlı ve cıkolatanın haddı hesabı yoktu, hıc meyve yemezdım zorla annem hazırlar bazen lokma ıle yedırırdı :27:

Sonra hıc dogru duzgun sebze yemezdım hep et agırlıklı beslenırdım.

Ama sımdı seyır gunum gelse de sebze yesem dıye resmen sebze yemeklerıne agzım sulanıyor, bugun mesela pazı yıyecegım ve cok mutluyum, eskıden hıcbır guc bana pazı ıspanak yedırtemezdı.

Sonraa beyaz peynır hıc sevmezdım hep o asırı yaglı kasar peynırlerınden yerdım, sımdı beyaz peynır vazgecılmezım oldu.

Yanı benım ıcın bu dıyet saglıksız degıl saglıklı bır yasama gecıs oldu.

slm kızlar bugn atak evremin 6.cı günü 10 gün kadar yapmayı planlıyorum ilk 5 günde 3 kiloya yakın vermişim. ben yulaf kepeği de kullanıyorum (gerçeğinden) çünkü zaten yurtdışındayım ve burda heryerde bulunabiliyor bu konuda çok şanslıyım

slm kızlar bugn atak evremin 6.cı günü 10 gün kadar yapmayı planlıyorum ilk 5 günde 3 kiloya yakın vermişim. ben yulaf kepeği de kullanıyorum (gerçeğinden) çünkü zaten yurtdışındayım ve burda heryerde bulunabiliyor bu konuda çok şanslıyım

merhaba;

benım de baslangıc kılom sana yakındı. once ben de 10 gun yapmayı planladım.

Ama burdakı tecrubelı arkadaslarımın tavsıyesıyle 5 gun yaptım, cunku kıloyla dogru orantılı kac gun yapacagın.

Paylasayım dedım :93:

bir sorum olacak bu yulaf kepeğinin gerçeği nasıl görünüyor? alırken ona göre alayım.

merhaba;

benım de baslangıc kılom sana yakındı. once ben de 10 gun yapmayı planladım.

Ama burdakı tecrubelı arkadaslarımın tavsıyesıyle 5 gun yaptım, cunku kıloyla dogru orantılı kac gun yapacagın.

Paylasayım dedım :93:

teşekkürler canım paylaşımın için ama ben normalde de sebze hiç yemem o yuzden seyir evresini olabildiğince daha sonralara bırakmak istiyorum 1 2 kilo daha verirsem daha çok motive olucam çünkü :59:

bir sorum olacak bu yulaf kepeğinin gerçeği nasıl görünüyor? alırken ona göre alayım.

kum tanesi gibi görünüor tane tane

kızlar sebze günlerinde yemeniz için bir önerim var, semiz otunun yaparaklarını ayırın iyice yıkadıktan sonra bolca sarımsak dövün ve limonla karıştırın semiz otlarını da buna katın çok lezzetli oluyor, yanında balık da olursa süper gidiyor..

ben bu sitenin eski üyesiyim. uzak kalmıştım epeyce...ve bu diyeti ilk deneyenlerdenim. 15 günde 8 kilo vermiştim. hatta bunu dukandan evvel de biliyordum denemiştim benzerini. yine aynı sonucu almıştım. sadece kepek bulamadığım için kabızlık çekmiştim. onun dışında ilk günlerde mutsuz gözüken yüzüm ve arada olan baş dönmelerim dışında bir şikayetim olmamıştı. ben 105 ten 86 ya inmişken yeniden 107 lere kadar çıkmayı başardım...bunu nasıl yaptım kendime bilmiyorum...ama psikolijik yiyiciyim. üzüldükçe yiyorum. bu sebeple galiba en çok, koyverdim. kavanozuyla nutellaları yedim:-) şimdi dün yeniden bu dukan diyetine başladım. birkaç gün zorlasa da dayanacağım. çünkü en iyi hissettiren diyet bu bana kendimi. sonuçları çabuk almak insanı gerçekten motive ediyor. dün 106,8 dim bu sabah 105,2. bir günde 1,6 kg verdiren başka bir diyet yok. su veya değil...her neyse insana motivasyon sağlayacak hoşluklar lazım ve çook uzun aylar günler beklemeden buna ulaşabiliyorsun bu dukan diyetiyle. dün sabah 3 adet haşlanmış yumurta yedim. arada yoğurt, sonra haşlanmış tavuk, sonra yine yoğurt. dünkü menüm bu şekildeydi. ama deli gibi su içtim. durmadan wc ye taşındım. suyu sevmeme rağmen elimde su şişesiyle uyumuşum:-) gerisini siz hesap edin...yapan arkadaşlarıma tavsiye ederim. bende kilo çok olduğu için fazla gidiyor haliyle. ilk bir hafta 5 ikinci hafta 3 toplamda 8 kilo vereceğim. daha önce hep böyle oldu, tecrübelerimden biliyorum. onbeş gün dayanırsam çok aram olmayan sebzeleri de özleyeceğim. inşallah 13 gün daha bu proteinlere dayanabilirim. insanda iştah filan bırakmıyor en güzel tarafı bu. hiç acıkmıyorsun. yapan arkadaşlarıma kolay gelsin...hepimiz inşallah iyi sonuçlar alırız.

yulap kepeği ile bir kaç denemem oldu, tatlandırıcı ile yaptığım tarçınlı zencefilli muffinlerin güzel olacağını düşünmüştüm ama bana pişen tatlandırıcılılar uymadı, çiğneyip durdum bir türlü yutulamadı ve bir sıvıyla kakıtmak gerekti. En beğendiğim muffin ise peynirli, dereotlu,yeşil biberli olan oldu, hem kahvaltıda oluyor hem akşam üzeri çayla, hatta üzerine bir dilim de kaşar koyarsanız daha da güzel oluyor

yulap kepeği ile bir kaç denemem oldu, tatlandırıcı ile yaptığım tarçınlı zencefilli muffinlerin güzel olacağını düşünmüştüm ama bana pişen tatlandırıcılılar uymadı, çiğneyip durdum bir türlü yutulamadı ve bir sıvıyla kakıtmak gerekti. En beğendiğim muffin ise peynirli, dereotlu,yeşil biberli olan oldu, hem kahvaltıda oluyor hem akşam üzeri çayla, hatta üzerine bir dilim de kaşar koyarsanız daha da güzel oluyor

bu muffin diyette serbest mi?

:24:Kızlarr size süprüsümm varr :D Ekmek yaptım. Ekmek mi desem kurabiye mi desemmm! Ekmeğe daha yakın çünkü yumuşak bişiyy :) ve tadı da harika 1 kişi çıkmayacak eminim tadı güzel olmadı diyen! uydurulmuş ama başarılı olmuş bir şey :)

Göz kararı koyduğum için birebir tarifini veremeyeceğim ama şöyle izah etmeye çalışayım!
2 yumurta
Bir su bardağı buğday kepeği
Yarım bu sabardağı kadar yulaf kepeği
Bir buçuk yemek kaşığı lor
Biraz tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu.
(Ben koymadım ama eminim maydonoz da çok yakışacaktır.)
Bu ölçüler yaklaşık olarak verildi.dediğim gibi göz kararı yaptım ben. Cıvık bir hamur oluyor.
işte resmiii :) çayın yanında da harika

Eklentiler

• $SNV82877.JPG
    $SNV82877.JPG
    107,9 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
:24:Kızlarr size süprüsümm varr :D Ekmek yaptım. Ekmek mi desem kurabiye mi desemmm! Ekmeğe daha yakın çünkü yumuşak bişiyy :) ve tadı da harika 1 kişi çıkmayacak eminim tadı güzel olmadı diyen!

Göz kararı koyduğum için birebir tarifini veremeyeceğim ama şöyle izah etmeye çalışayım!
2 yumurta
Bir su bardağı buğday kepeği
Yarım bu sabardağı kadar yulaf kepeği
Bir buçuk yemek kaşığı lor
Biraz tuz
(Ben koymadım ama eminim maydonoz da çok yakışacaktır.)
Bu ölçüler yaklaşık olarak verildi.dediğim gibi göz kararı yaptım ben. Cıvık bir hamur oluyor.
işte resmiii :) çayın yanında da harika

tekrar yapsan böyle ölçülü falan bize net söylesen ne güzel oluuuuuuuuur :69:
bi de nasıl pişirdiğini falan tavada gözüküyolar ama nasıl tavada pişecek ki onlar?

tekrar yapsan böyle ölçülü falan bize net söylesen ne güzel oluuuuuuuuur :69:
bi de nasıl pişirdiğini falan tavada gözüküyolar ama nasıl tavada pişecek ki onlar?

ya bir dahaki sefere ölçülü de koyarım yazarım ama 2 ymurtaya cıvık olacak şekilde buğday kepeği ve yulaf kepeği koyulacak işte :) bir de lor. Krep tavasında yaptım ben zeytinyağı döküp peçeteyle sildim. asla yapışmadı tek bir tanesi bile. çok güzel pişti.

ya bir dahaki sefere ölçülü de koyarım yazarım ama 2 ymurtaya cıvık olacak şekilde buğday kepeği ve yulaf kepeği koyulacak işte :) bir de lor. Krep tavasında yaptım ben zeytinyağı döküp peçeteyle sildim. asla yapışmadı tek bir tanesi bile. çok güzel pişti.

afiyetler olsun :34:
da buğday kepeği yulaf kepeğinden az olmalı günlük tüketimde
ekmek deyince şimdi ohoo ekmek dürüm yiyesim var zaten yapsam mı bende :52:

afiyetler olsun :34:
da buğday kepeği yulaf kepeğinden az olmalı günlük tüketimde
ekmek deyince şimdi ohoo ekmek dürüm yiyesim var zaten yapsam mı bende :52:

mısır unu ekmeğini biliyor musunuz onun gibi bir şey hafif lor tadı da var. tuzlu kurabiye gibi diyelim :)) doğru ismi ben de bulamadım vallahi :D barro o tarifte bir çay kaşığı da kabartam tozu var eklemeyi unutmuştum ekledim şimdi oraya.

Son düzenleme:
Back