• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

merhaba,

kendinizi bu şekilde şartlamanız doğru değil, yağsız tüm protein ürünleri günün istediğiniz saatinde istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. ancak mutlaka 3 ana öğünde yemek yemelisiniz. beyaz ya da kırımızı et (ızgara olması tercih sebebi) yiyebilirsiniz. kuzu eti- pirzola- kavurma gibi etin yağlı kısımlarını tercih etmeyin. yemeklerinizi çeşitli baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. kahvaltıda yumurta da yiyebilirsiniz. bu diyette önemli olan vücudunuza dışarıdan yağ ve karbonhidrat almamak, böylece zamanla vucut ihtiyacı olan kaloriyi elde etmek için kendi yağlarını yakmak durumunda kalacak. ayrıca, light süt ya da yoğurtla hergün yulaf kepeği yemeniz gerekiyor. bu sizin tokluk sürenizin artırmak açısından çok önemli. çay kahve içebilirsiniz şekersiz olmak şartı ile (tatlandırıcı kullanabilirsiniz)
unutmadan, atak evresi olan bu dönemin süresi sizin vermek istediğiniz kiloya göre değişecektir. 2-10 gün arasında olabilir.çok uzun olması kabızlık problemlerine neden olabilir. kitapta genellikle 5 gün diye bahsetmiş. bir de bu dönemde mutlaka yeşik çay ve form çayları tüketin. faydasını göreckesiniz.

cevap için ve ilgin için çoook teşekkür ederim. peki ben beş gün yapsam kilo verebilecek miyim? bu diyet benim gözümü korkuttu, kilo alabilirim diye endişe ediyorm. beş günde kilo verir miyim, ilk atak evresinde? bir de yulaf kepeğini bulmak zormuş, onu yapmadan olmuyor mu?

Eşimde bu diyeti uyguladı ve amacına ulaşarak diyeti noktaladı. Bu diyette kaçamak yapmamak çok önemli, eşim buna dikkat ederek 45 günde 12 kilo verdi. Dukan Diyeti kitabını aldık ve hemen hemen harfiyen kocam uyguladı. ben et pişirmekten bıktım ama o yemekten bıkmadı:) bu diyeti uygulamak için et ürünlerinden hoşlanmanız gerek, yoksa işiniz çok zor!! Düzenli bir şekilde de spor yaptı. Koşu bandında her akşam 1 saat harcadı. Kitapta üzerinde en çok durulan husus; kiloyu korumanın, vermekten zor olduğu. O yüzden kilo almamak için güçlendirme evresi hayati önem taşıyor. Zaten kilo veren çoğu kişi kilolarını fazlasıyla geri alıyorlar. Bunun için kilo almamak için güçlendirme evresine dikkat etmek gerekiyor. Eşim bu diyeti yaklaşık bir ay önce bitirdi güçlendirme evresinde yani, ama daha kilo almadı. Sizlere tavsiyem bu diyeti uygulayacaksanız kitabını alın gerçekten faydasını göreceksiniz.

Görüyorum ki herkes süper gidiyor. Kusura bakmayın çok sık uğrayamıyorum. Güçlendirme evresinin 52.günündeyim. 57-58 kilo arasında gidip geliyorum. Yani kilomu koruyorum. Güçlendirme evresi seyir evresinden daha zor geldi bana. Daha çok irade istiyor. Haftada bir ödül yemeğini iyi değerlendirip başka zamanlarda herşeyi görmezden gelmek gerekiyor ki bu seyir evresindekinden daha fazla motivasyon istiyor. Zira istediğin kilo da olmak, bir sürü iltifat işitmek (ki bu inanılmaz güzel) yesem ne olur ki gibi bir ruh haline sokuyor insanı. Güçlendirme evresine geçen yada geçecek arkadaşları bu konuda uyarmak isterim. Sevgiler....

Görüyorum ki herkes süper gidiyor. Kusura bakmayın çok sık uğrayamıyorum. Güçlendirme evresinin 52.günündeyim. 57-58 kilo arasında gidip geliyorum. Yani kilomu koruyorum. Güçlendirme evresi seyir evresinden daha zor geldi bana. Daha çok irade istiyor. Haftada bir ödül yemeğini iyi değerlendirip başka zamanlarda herşeyi görmezden gelmek gerekiyor ki bu seyir evresindekinden daha fazla motivasyon istiyor. Zira istediğin kilo da olmak, bir sürü iltifat işitmek (ki bu inanılmaz güzel) yesem ne olur ki gibi bir ruh haline sokuyor insanı. Güçlendirme evresine geçen yada geçecek arkadaşları bu konuda uyarmak isterim. Sevgiler....

çok teşekkür ederiz bilgilendirmen için.. inşallah o günleri görebiliriz.

cevap için ve ilgin için çoook teşekkür ederim. peki ben beş gün yapsam kilo verebilecek miyim? bu diyet benim gözümü korkuttu, kilo alabilirim diye endişe ediyorm. beş günde kilo verir miyim, ilk atak evresinde? bir de yulaf kepeğini bulmak zormuş, onu yapmadan olmuyor mu?

ilk 5 günde mutlaka kilo veriliyo ama bu kişinin kilosuna, yaşına, metabolizma hızı vb gibi faktörlere göre değişilklik gösteriyor. ben mesela ilk 5 günde sadece 1 kg vermiştim.

kitabı bugün ben de aldım, biraz okuyup haftaya başlayacam, inanıyorum işe yarayacak:) şunu merak ediyorum kilo verildiğinde vücut çok gevşyip sarkıyor mu?

Yürüyüşü aksatmazsanız sarkma olmuyor. İşin hoş tarafı senelerdir (eğer varsa tabi) saklayıp koruduğunuz, yanınınızdan hiç ayırmadığınız selülitlerinize veda ediyorsunuz. :66::66::66:

yürüyüşü aksatmazsanız sarkma olmuyor. Işin hoş tarafı senelerdir (eğer varsa tabi) saklayıp koruduğunuz, yanınınızdan hiç ayırmadığınız selülitlerinize veda ediyorsunuz. :66::66::66:

çok teşekkür derim, bu arada vay canına ne kadar çok kilo vermişsiniz 2 ayda garfikten gördüm, maşallah. Ben 5kg vermek istiyorum çok zor olmaz değilmi, ne olur beni yüreklendirin:79:

kızlarrr yardım edin lütfen :S ben bu diyeti uygulayabilirmiyim sizce? okuyorum sabah 8 akşam 4 okuldayım sürekli 5 tn önce eve gelemiyorum bi de benim vücudumda yağ oranı çok fazla çıktı o yüden bu et yeme olayı kafamı karıştırdı :S

bence arkadaşım kitabını al, bi oku. kendn karar ver. ben başladım, çok güzel bilgiler var ve çok akıcı. kesinlikle tavsiye ederim.beslenmeyle ilgili yanlışlarını da düzeltmiş olursun.daha kitabın başında olmama rağmen sana şunu söyleyebilirim kitap zaten çok kilolulara yönelik yazılmış daha çok ve zayıflatma konusunda çok iddialı.:74:

diyete 06.11.2010 da başladım 66 kiloyla bu gün 20. günüm 61 kiloyum.dukan diyeti kitabını da okudum diyete başlamak isteyenler mutlaka okusun.insanı heveslendiriyor yapabileceğine inandırıyor. diyet yaparken hiç sıkıntı çekmedim hiç aç kalmadım. ilk hedefim 60 kilo eh ona da bi şey kalmadı. son hedefim 55 kilo ...ne yaparsam yapayım gram veremiyorum diyenler ben de aynen sizin gibiydim ama şimdi kilo nasıl verilir biliyorum.. gelişmeleri yazarım ...kolay gelsin....:21:

çok teşekkür derim, bu arada vay canına ne kadar çok kilo vermişsiniz 2 ayda garfikten gördüm, maşallah. Ben 5kg vermek istiyorum çok zor olmaz değilmi, ne olur beni yüreklendirin:79:

Çok zor olacağını zannetmiyorum. Gerçi bünyeye bağlı ama bu diyeti hakkıyla yapıpta kilo vermeyen duymadım. 5 kiloyu da rahatça verirsin. Yeterki kitapta yazılanlara harfiyen uy...

Sevgiler...

ben de yarın başlayacağım ama adet olmama 1-2 gün var, etkiler mi?
5 kg için saf protein dönemini 3 gün yapmam yeterli mi? saf protein döneminde light peynir yada yoğurt yiyebiliyormuyuz. kitabın bir bölümünde saf protein bölümünde süt ve süt ürünleri demiş. 3. bölümde güçlendirmede peynir listeye yeni ekleniyor demiş. peynir de süt ürünü değil mi. anlayamadım burayı????

ben de yarın başlayacağım ama adet olmama 1-2 gün var, etkiler mi?
5 kg için saf protein dönemini 3 gün yapmam yeterli mi? saf protein döneminde light peynir yada yoğurt yiyebiliyormuyuz. kitabın bir bölümünde saf protein bölümünde süt ve süt ürünleri demiş. 3. bölümde güçlendirmede peynir listeye yeni ekleniyor demiş. peynir de süt ürünü değil mi. anlayamadım burayı????

merhaba ayden,

öncelikle aramıza hoşgeldin. adet olman seni psikolojik olarak etkileyebilirim. hem canın tatlı isteyebileceği için diyetini bozabilirsin hem de vücudun su tuttuğu için verdiğin kilolar hemen tartıya yansımayacağindan moralin bozulabili. bunların bilincindeysen başlamanda sorun yok ama bence adetin bitsin öyle başla. hem tartıda doğru kilonu görerek başlamış olursun. kitaba göre 5 kg için 3 gün yeterli. saf protein diyetinde light peynir ve süt tüketebilirsin çünkü süt ürünleri de protein grubundan besinlerdir. benim anladığım güçlendirme bölümündeki peynir normal peynir. yeni yağlı olanından. yani güçlendirme evresinden itibaren normal gündelik hayatta yediğimiz peynire geçiş yapılabiliyor. ben bunu anladım.

Merhabalar ben geri geldim. Ben istediğim kiloya ulaşamayınca kendimi saldım. Ve olmadı yine kilo alıp ilk başladğım yere geldim. 2/1/2011 yılında tekrar başlamak istiyorum bu sefer kitaba harfiyen uyacağım.

İpeksir senin nasıl oldu. kaç kilo verdin

merhabalar..arkadaşlar ben 35 yaşında 10 yaşında bir kız annesiyim..ben de dukan diyetini yaklaşık 2 ay önce denedim atak 4 gün ve sonrası da 2 hafta yapabildim ve 3 kg sonucu bayram şeker tatlı vs.sonuç hüsran tabiii...alınan 4kg:(( şimdi yeniden ve bozmadan başlamak istiyorum ama ben aşırı meyve düşkünü bir insanım..tek dayanamadığım o...bakalım..ama yılbaşı gecesi sonrasını bekliyorum malum:))):18:

merhabalar..arkadaşlar ben 35 yaşında 10 yaşında bir kız annesiyim..ben de dukan diyetini yaklaşık 2 ay önce denedim atak 4 gün ve sonrası da 2 hafta yapabildim ve 3 kg sonucu bayram şeker tatlı vs.sonuç hüsran tabiii...alınan 4kg:(( şimdi yeniden ve bozmadan başlamak istiyorum ama ben aşırı meyve düşkünü bir insanım..tek dayanamadığım o...bakalım..ama yılbaşı gecesi sonrasını bekliyorum malum:))):18:

Anladığım kadarı ile ikimizde hüsrana uğrmışsız Bende yılbaşının ertesi günü başlıyorum ikimize de başarılar diliyorum

Back
X