Google'da konstipasyon tedavisi, diyeti, vs. gibi arayip daha fazla bilgi edinin. Ben sadece temel bilgilerime dayanarak size Dukan Diyeti'nde neler oluyor onu anlatabilirim. Siz de bunlardan hangilerini yapiyorsaniz, degistirmeye calismalisiniz.
Kabizlik sorunu ceken herkese gecerli en dogal recete:
- su
- bol hareket ama cooooooook hareket :) egzersiz yap, kilo da verirsin.
- laksatif etkisi yazili oldugu sakizlar (xylitollu olanlar bilhassa)
Gelelim Dukan'da ozel durumlara:
- Eger cok sut iciyorsan azaltmalisin. Peynir ve yogurt da ayni sekilde.
- Kepek isi gercekten onemli cunku posali hicbirsey yemiyoruz ve esas sorun da bu. Lif orani arttirilmali. Bize de en uygunu yulaf kepegi. Bulamiyorsan yulaf ezmesi.
- Atak evresinin hemen ardindan sebzeli gunlere iyi bir gecis saglanmali. Eger kabizlik devam ediyorsa 1+1 devam etmelisin.
- Sebze gunlerinde sebze agirligini artirmali ve lif tuketmelisin.
- Havuc, patates yasakti. Simdi hepten yasak.
- Ispanak, lahana, bezelye, yesil fasulye, havuc, bamya, kabak, sebze corbalari mutlaka tuketmelisin.
- Elma, armut, kayisiyi birlikte sekersiz ya da tatlandirici ile kaynatip sadece suyunu alip ic.
- Eger vucudundan su atilimini saglayan bitkisel caylar iciyorsan azalt. Ornegin cogu form cayi sanilir ki bagirsaklari calistiriyor. Aslinda daha cok diuretik yani idrar sokturucu etki gosterir. Bu iyi analiz edilmeli. Eger vucudundan suyu boyle atarsan, barsaklarindaki icerik katilasir da katilasir. Bu da kisir dongu.
- Gaz probleminiz varsa, goz ardi etmeyin. Gaz + 4 gunu gecen kabizlik = Doktor!!!
- Kirmizi et yiyoruz ve sindirimi zaten cok uzun suruyor. Kabizlik da cekiyorsun. Sen biraz beyaz ete donmelisin. Benim onerim: BALIK.
..........
cocuk geldi ben kacar. tekrar gelecegim