• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar bugün sebze günümdü ve patlıcanı ne zamandır yemiyordum.hadi bugün patlıcan yapiim üzerine sarımsaklı yoğurt döker yerim dedim birz su akledim ama kokusu canımı sıktı ben de üzerine 2yemek kaşığı kadar zeytinyagi gezdirdim ve onu afiyetle yedim yarın nolucak:59::59:çok korkuyorum:58:napsam şimdi içimi rahatlatmam lazım çok artar mı kilom

Son düzenleme:
Merhaba bayanlar ;

Bende dukon diyetıne baslamayı dusunuyorum. Yaklasık olarak 8 kilo vermem lazım ..Kahvaltıda neler yıyebılıyoruz .. Benım takıp ettıgım kadarı ile haşlanmış yumurta ;tavuk veya hindi jambon ,peynır yenebılıyor ..ekmek yok ..

Kahvaltıda baska ne yıyebılırız bu arada ben emzırıyorum emzıren anneler bu dıyetı yapabılıyor mu bılgısı olan var mı..tşk..

kızlar bugün sebze günümdü ve patlıcanı ne zamandır yemiyordum.hadi bugün patlıcan yapiim üzerine sarımsaklı yoğurt döker yerim dedim birz su akledim ama kokusu canımı sıktı ben de üzerine 2yemek kaşığı kadar zeytinyagi gezdirdim ve onu afiyetle yedim yarın nolucak:59::59:çok korkuyorum:58:napsam şimdi içimi rahatlatmam lazım çok artar mı kilom

Ben de yarin yiyecegim ispanagi 1 kasik zeytinyagi ile pisirdim :(

evet yulaf kepeği en son rossman gebze şubesinden aldım başka yerlerdende aldım ama en uygunu rossman telefon açarsan yardımcı oluyorlar ankara şubeleri falanda var

kepek diye bahsettiğiniz yulaf kepeği mi??yulaf kepeğiyse nereden aldınız??yardımcı olursanız sevinirim.

emziren anneler için diyetler fazla önerilmiyor bu diyetle ilgili olarakda kitapda böyle bir bölüm var kitabı okuma şansınız varsa arkalarda olacak hatırladığım kadarıyla günde 1 meyve falan ekleniyor bizim yaptığımız gibi değil yani bakmak isterdim ama şuan kitap yanımda degil
Merhaba bayanlar ;

Bende dukon diyetıne baslamayı dusunuyorum. Yaklasık olarak 8 kilo vermem lazım ..Kahvaltıda neler yıyebılıyoruz .. Benım takıp ettıgım kadarı ile haşlanmış yumurta ;tavuk veya hindi jambon ,peynır yenebılıyor ..ekmek yok ..

Kahvaltıda baska ne yıyebılırız bu arada ben emzırıyorum emzıren anneler bu dıyetı yapabılıyor mu bılgısı olan var mı..tşk..

Kizlar kabizlik konusunda da bugun artik soylemesi ayip ama lavman aldim eczaneden 9 gun oldu tik yok :(

Inanamiyorum sana. Derhal doktora gorunmelisin. Magnesi calcine al ve ic ardindan da.

Arkadaslar asla 4 gunden fazla beklemeyin. Cok tehlikeli. En iyisi ben size bu konuda yardim etmeye calisayim.

Simdi gecmis sayfalari okuyordum. 9 gunu gorunce dayanamadim yazdim. Bu konuya uzun uzun deginip size konstipasyonunuzu gidermek icin bir liste hazirlayacagim.

Simdi kaldigim yerden buraya kadar okumaya devam.

krep yapayım derken ekmek yaptım! evet yanlış duymadınız ekmek! :D önce büyük krep tavasına 2 yumurtadan yaptığım karışımdan ince bir tabaka döktüm. çok ince oldu. 2 yumurtalı karşımın hepsini döksem ancak olacaktı. çok ince olduğu için dağıldı. sonra küçük br tava aldım. biraz kalın kaçtı karışım ve bildiğiniz tahıllı ekmek oldu :D sonra ayarı tutturdum ve güzel 2 krep yaptımm ((:

Son düzenleme:
Inanamiyorum sana. Derhal doktora gorunmelisin. Magnesi calcine al ve ic ardindan da.

Arkadaslar asla 4 gunden fazla beklemeyin. Cok tehlikeli. En iyisi ben size bu konuda yardim etmeye calisayim.

Simdi gecmis sayfalari okuyordum. 9 gunu gorunce dayanamadim yazdim. Bu konuya uzun uzun deginip size konstipasyonunuzu gidermek icin bir liste hazirlayacagim.

Simdi kaldigim yerden buraya kadar okumaya devam.

korkuttun beni :( benim de 5.günüm :( nolcak şimdi :(

Google'da konstipasyon tedavisi, diyeti, vs. gibi arayip daha fazla bilgi edinin. Ben sadece temel bilgilerime dayanarak size Dukan Diyeti'nde neler oluyor onu anlatabilirim. Siz de bunlardan hangilerini yapiyorsaniz, degistirmeye calismalisiniz.

Kabizlik sorunu ceken herkese gecerli en dogal recete:
- su
- bol hareket ama cooooooook hareket :) egzersiz yap, kilo da verirsin.
- laksatif etkisi yazili oldugu sakizlar (xylitollu olanlar bilhassa)

Gelelim Dukan'da ozel durumlara:
- Eger cok sut iciyorsan azaltmalisin. Peynir ve yogurt da ayni sekilde.
- Kepek isi gercekten onemli cunku posali hicbirsey yemiyoruz ve esas sorun da bu. Lif orani arttirilmali. Bize de en uygunu yulaf kepegi. Bulamiyorsan yulaf ezmesi.
- Atak evresinin hemen ardindan sebzeli gunlere iyi bir gecis saglanmali. Eger kabizlik devam ediyorsa 1+1 devam etmelisin.
- Sebze gunlerinde sebze agirligini artirmali ve lif tuketmelisin.
- Havuc, patates yasakti. Simdi hepten yasak.
- Ispanak, lahana, bezelye, yesil fasulye, havuc, bamya, kabak, sebze corbalari mutlaka tuketmelisin.
- Elma, armut, kayisiyi birlikte sekersiz ya da tatlandirici ile kaynatip sadece suyunu alip ic.
- Eger vucudundan su atilimini saglayan bitkisel caylar iciyorsan azalt. Ornegin cogu form cayi sanilir ki bagirsaklari calistiriyor. Aslinda daha cok diuretik yani idrar sokturucu etki gosterir. Bu iyi analiz edilmeli. Eger vucudundan suyu boyle atarsan, barsaklarindaki icerik katilasir da katilasir. Bu da kisir dongu.
- Gaz probleminiz varsa, goz ardi etmeyin. Gaz + 4 gunu gecen kabizlik = Doktor!!!
- Kirmizi et yiyoruz ve sindirimi zaten cok uzun suruyor. Kabizlik da cekiyorsun. Sen biraz beyaz ete donmelisin. Benim onerim: BALIK.

..........

cocuk geldi ben kacar. tekrar gelecegim

Back