• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Herkese merhaba, diyetimin 11. günündeyim. 79 kilodan bu sabah 74,4 kiloya düştüm. Yani 4 kilo 600 gram. :3::66: Benim için muhteşem. Bu arada forumda bir çok kişi yulaf kepeği bulamamaktan şikayet etmişti İstanbul'da olanlar için: Erenköy tren köprüsünün orada, Bağdat caddesine inerken sağ tarafta Meydan fırının yanında bir aktar var ben orada buldum. Fiyatı da çok uygun. Hatırlamıyorum bile kaç para verdiğimi. Ben başlangıçta bir çoğunuz gibi bulamayıp yulaf ezmesi yemiştim. Onun tadı doğrusu çok daha güzeldi. Bu resmen kepek ve sadece süt ile kısa süre pişirince ya da mikrodalgada isitinca asla süt ile tam bütünleşmiyor ve açıkçası yemesi epey zor. Özellikle de her gün olunca. Ben içine çok az (tatlı kaşığının ucu ile) Migros'tan aldığım Darbo diyabetik bal koyuyorum. O da olmasa yenecek gibi değil. Bir kere o pan cake'i yapmaya kalktım tavaya yapıştı ve tadı da pek bir şeye benzemedi. Yani uğraşmaya değmedi:((((:5:
Sizlerin durumlar nasıl gidiyor...

Herkese merhaba, diyetimin 11. günündeyim. 79 kilodan bu sabah 74,4 kiloya düştüm. Yani 4 kilo 600 gram. :3::66: Benim için muhteşem. Bu arada forumda bir çok kişi yulaf kepeği bulamamaktan şikayet etmişti İstanbul'da olanlar için: Erenköy tren köprüsünün orada, Bağdat caddesine inerken sağ tarafta Meydan fırının yanında bir aktar var ben orada buldum. Fiyatı da çok uygun. Hatırlamıyorum bile kaç para verdiğimi. Ben başlangıçta bir çoğunuz gibi bulamayıp yulaf ezmesi yemiştim. Onun tadı doğrusu çok daha güzeldi. Bu resmen kepek ve sadece süt ile kısa süre pişirince ya da mikrodalgada isitinca asla süt ile tam bütünleşmiyor ve açıkçası yemesi epey zor. Özellikle de her gün olunca. Ben içine çok az (tatlı kaşığının ucu ile) Migros'tan aldığım Darbo diyabetik bal koyuyorum. O da olmasa yenecek gibi değil. Bir kere o pan cake'i yapmaya kalktım tavaya yapıştı ve tadı da pek bir şeye benzemedi. Yani uğraşmaya değmedi:((((:5:
Sizlerin durumlar nasıl gidiyor...

Merhabalar...
Sayfa 29'da yulaf kepeği ile ilgili resimler koymuştum. Bir incele istersen. Benim aldığımın tadı gayet güzel. Sanırım ülkemizde insanların tüketimine sunulan bir ürün olmadığından ağız tadına uygun değil.

Bu arada diyetin muhteşem gidiyor. Umarım sende benim gibi sonuçtan memnun kalırsın. Ben güçlendirme evresindeyim 30 gün oldu bile. İnanılmaz hızlı geçiyor. Herkesin bu güzel evreye ulaşması dileğiyle...

Sevgiler...

selam kızlar...iki gündür yapıyorum diyeti....bir tek peynir ve sütte yarım yağlı buldum:(( ama hafta sonu sıfır yağlı şeyler alacağım....bu arada ben yulaf kepeğini ingiltere ebaydan sipariş ettim...galiba kaggo ile brlikte 20 tl tuttu....daha gelmedi ama bekliyorum....4-5 gün ataktan sonra sizce 1/1 mi uygun....yoksa 5/5 mi ne dersiniz?

Herkese merhaba,
ben aranıza yeni katıldım. öncelikli olarak hepinize diyetinizde başarılar dilerim.
Dukan diyetine başlamaya bayramdan önce karar vermiştim ancak diyetimi tehlikeye atmamak ve bayramın tadını çıkarmak için bayramın geçmesini bekledim. Karar vermeden önce ilk olarak kitapçılarda kitaba göz attım, işin mantığı çok doğru geldi. Sonra nette arama yaparken bu foruma rastladım. Sizlerin tecrübelerini okudum. Gerçekten sonuçlar mükemmeldi. Bayram sonrası kitabı ve gerekli malzemeleri alarak işe başladım. Bayramda yaklaşık 2 kilo almıştım. 22/11/2010 Pzt günü ilk diyet günümdü. Tartıda 57.2 kg çıktım. Hedef kilom 52 kg idi. 5 gün atak evresini uyguladım. diyetime sadık kaldım, hiç bozmadım. 6. gün 1/1'e geçtim. bunun nedeni uzun vadede sıkılmamak ve daha sağlıklı olduğunu düşünmemdi. çünkü bence 5/5'de kabızlık sorunu da daha sık ortaya çıkabilir ve diyet yaparken sağlığımdan olabilirdim. 5 günlük atak evresinde biraz kabızlık problemi oldu ancak seyir evresine geçince yavaş yavaş problem çözüldü. şu anda diyetimin 10. günündeyim. bugün tartıda 55 kg gördüm. yani 10 günde 2.2 kg verdim. hedefime yavaş ama emin adımlarla ilerliyorum.
biraz da neler yediğimden bahsedeyim. saf protein evresinde genellikle sabahları light peynir ve yaklaşık 2 kaşık yulaf kepeğini light sütle yedim. üzrine su içtim. bu beni tok tuttu. öğlenleri çalıştığım için ızgara köfte ya da tavuk yedim. yanımda küçük kutularda light yoğurt taşıdım. canım tatlı istediğinde tatlandırıcılı sakız çiğnedim. akşamları 1-2 defa ızgara mezgit yedim. çay ve kahve sınırsız ama tatlandırıcıyla içtim. yatmadan önce karnım açcıkırsa light yoğurdun içine nane ve pul biber karıştırarak tükettim. yumurtayı haşlanmış olarak veya yagsız tavada light peynir, maydonoz ve kekikle omlet yaparak yedim. seyir evresinde: su buharında pişmiş brokoli, havuç ve yoğurt, yumurtalı ıspanak kavurması, normal ıspanak yemeği, menemen (çok az yağ ile) yedim. bundan sonra pıras gibi sebzeler de yapmaya devam edeceğim. bakalım nasıl gidecek. buraya girmemin amacı çok motive edici bir ortamın olması ve karşılıklı bilgi alışverişinin pratikte işe yaraması. hepinize sevgiler...

bu arada seyir evesinde sebzeleri Sebze+protein günlerinde yedim ancak sırf sebze yememeye bunun yanında mutlaka protein tüketmeye de özen gösterdim. bu arada ben seyir evresiyle birlikte günde 1 adet mandalina yemeye başladım. her türlü meyvenin yasak olduğunu belirtirim. ama bu da benim seçimim.

merhaba,

benim firkrim: 5/5'de 5 günlük evreler çok uzun ve protein yemekten sıkılabilirsin. ayrıca, kabızlık da ortaya çıkabilir. 1+1 bu nedenle daha çekilebilir bir yöntem. zaten kitaba göre 20 günün sonunda her ikisinde de verilen kilo aynıymış. o halde neden kendine eziyet edesin ki :)

Merhaba sevgili hanımlar,
ben de 21.11.2010 tarihinde dukan diyetine başladım. Ben İngilteredeki siteye üye olup her gün koçluk servisi alıyorum. Ama sizlerin de yazdığı gibi oradaki menüler bizim damak tadımıza hiç uymuyor. Bu anlamda durucum'a ben de çok teşekkür ediyorum. Ve tabii ki ipeksire de çünkü bütün grubu inanılmaz motive ediyor. Sayenizde foruma girerken adımı azimliyim olarak seçmek istedim. Başladığım gün 79 kilo idim dün sabah 75,8 oldum. Bu sabah atak dönemi bittiğinden olsa gerek 76,3 oldu. Ama vermeye devam edeceğime eminim. Hepimize kolay gelsin.

HERKESE MERHABA
Edut, kaslı ve azimliyim sizler de hoşgeldiniz
Yeni geldiniz ama süper adapte oldunuz, çok iyi başlangıçlar yaptınız.
Benim 8. haftam 73.5 dan 65 KG ya indim, yani 8.5 kilo verdim.
Benim şu anki sorunum kilo verme hızımın epey yavaşlaması.. Örnek verecek olursam 65.1- 65.9 arası rakamlarda 17 günüm geçti, ancak dün 65.0 ı görebildim.. Metabolizma hızımı ölçtürdüm ve 3 hafta önceye göre daha düşük bir rakam çıktı..
Azimliyim sen dukan sitesinden rehberlik aldığını yazmışsın , bu şekilde kilo verme hızı yavaşladığında acaba nasıl önlemler önerdiklerini sorabilir misin acaba..
şimdiden teşekkürler
sindalfon

HERKESE MERHABA
Edut, kaslı ve azimliyim sizler de hoşgeldiniz
Yeni geldiniz ama süper adapte oldunuz, çok iyi başlangıçlar yaptınız.
Benim 8. haftam 73.5 dan 65 KG ya indim, yani 8.5 kilo verdim.
Benim şu anki sorunum kilo verme hızımın epey yavaşlaması.. Örnek verecek olursam 65.1- 65.9 arası rakamlarda 17 günüm geçti, ancak dün 65.0 ı görebildim.. Metabolizma hızımı ölçtürdüm ve 3 hafta önceye göre daha düşük bir rakam çıktı..
Azimliyim sen dukan sitesinden rehberlik aldığını yazmışsın , bu şekilde kilo verme hızı yavaşladığında acaba nasıl önlemler önerdiklerini sorabilir misin acaba..
şimdiden teşekkürler
sindalfon

merhaba sindalfon,
seni tebrik ediyorum. 17 gün aynı kiloda kalan başka bir insan olsa eminim pes ederdi. sonuç odaklı olmak ve inanmak böyle birşey demekki. bu örnek bir durum. metabolizma hızının yavaşması bence normal. vucut yemek az geldiği için enerjisini minumumda kullanıyor. eğer öğünlerinin sayısını arttırırsan, yani sık birşeyler yersen metabolizmanı hızlandırabilirsin. yemek geldiği için vücut bunu yakmaya çalışırken de enerji harcayacaktır. sevgiler...

selam kızlar....galiba tam olmasada 1 e yakın bir kilo verdim terazim hassas olmağından pek anlamıyorum...ancak akşamları çok acıkıyorum....size deoluyormu alışkanlıklarımdan dolayımı?

merhaba,

evet ben de akşamları acıkıyorum .özellikle şu anda gözüm çok aç. insan çayın ya da kahvenin yanında bi kek, kraker yemek istiyo... ufak ceviz kaçamağı (toplasan 1 ceviz etmez) yaptım. çok yağlı ama enerjim düştüğü için kendime kıyak geçiyorum. dün p+s günümdü bu nedenle sanırım yediğim sebzeler vücudumda su tuttu ve bu sabah 55 kg'dan 55.4 kg a çıkmıştım. bugün protein günüm. umarım yarın yeniden 55kg görebilirim...

ben de 61,5 da takıldım kaldım 15 gündür.Fakat 1+1'e tam uyamadığım için ve sporu aksattığımdan oldu sanırım.Acelem yok sonuçta bunu yaşam şekli haline getirmeye kararlıyım.Hayatımızdan çıkardığımız şeyler zaten zararlı olanlar.Sadece meyveyi iple çekiyorum.

her girdiğimde ekliyorum ama herkes faydalansın değil mi?:D
dukan diyeti tariflerim

bende 5 gündür saf protein diyetini yapıyorum.dün s+p geçtim.tartı bugün 1.5 kilo fazla gösterdi.şaşırdım.kitapta sebzeye geçince böyle bir artış olabilir diyo.ama bu kadar bekelmiyodum açıkcası.umarım yarın düzelir tartının göstergesi)).duru tariflerini takip ediyorum.sen yulaf kepeği yerine yulaf ezmesi kaullanmışmıydın.ben samsundayım ve sanırım burda yulaf kepeği bulmam biraz imkansız.ne tavsiye edersin?

merhaba,

bugün p+s günümdeyim. Dünkü 0.5 kg geri alıştan sonra bugün yeniden 54.9 kg'a düşmüşüm. yarın eminim yeniden tartıdaki ibre yükselecektir ama bunun böyle olacağını bildiğim için moralimi bozmamam lazım değil mi... yarın kilomu burada yeniden paylaşırım. bu arada forumdaki paylaşımlar eskisine oranla daha az sank :( yalnız mıyız?

ben uzun süredir 61,5 da tıkanmıştım.neyse ki bu sabah 60,8'i gördüm:)

Tebrikler... Kilo verenleri gördükçe çok seviniyorum. Ben de 35 gündür güçlendirme evresindeyim. İşin açıkçası biraz zor geçiyor. Zor geçmesinin sebebi kaçamaklarımın olması. Gerçi çok birşey değil ama beni rahatsız ediyor. İşin ilginç tarafı tatlıyı o kadar seven ben fıstık yemek istiyorum. Fıstık yediğim gün yağlı peynir ve ekmek yemeden idare etmeye çalışıyorum. Çok şükür idare ediyorum. Her gün buraya yazamasamda bazen girip okuyorum ve tekrar tekrar motive oluyorum. Kilo almak yok. Gitsin kilolar gelsin MORALLER. Sevgiler....

Merhaba sindalfon,
bu soruyu soranlar olmustu. Tavsiyeleri 3 gunluk atak rejimine geri donmek ve hareketi iraz arttırmak şeklindeydi. Genelde buna pek takılmamayı tavsiye ediyorlar. Çünkü geçici bir durum bu zaten diyorlar. Önemli olan bu dönemde morali bozmamak çünkü bir süre sonra yeniden kilolar gitmeye başlayacak nasılsa eğer tam olarak uyguluyorsanız.

Bu arada ben bir deneyimimi de paylaşmak istiyorum. 13. günümdeyim ve her gün durum raporu vermem gerekiyor. Bu raporda kaç kilo olduğumdan tutun da yaptığım kaçamaklara ve canımın yiyemediğim neleri çektiğine ve motivasyon, moral bozukluğu dereceme kadar her şeyi rapor etmem gerekiyor. (Sadece bilgisayardan seçeneklerden işaretleyerek) 2 gün önce eşimin şarap bardağından 1 yudum şarap içtim ve bunu da rapor ettim. Aynen böyle bir seçenek var. Ve bana ertesi gün resmen hafif yollu bir fırça geldi. Gayet iyi gidiyordunuz, yoldan çıktınız, bu çok tehlikeli, bu defalık göz yumuyoruz ama bir daha yapmayın dediler. Hem komiğime gitti bu kadar sert olmaları hem de hoşuma gitti. Ben de tam bu nedenle satın aldım rehberlik desteğini. Ama ne yazık ki dün de kendi yaptığım noel kurabiyelerinden (çikolatalı romlu toplardan) 1 tane ağzıma attım ve bunu da rapor ettim. Bakalım bu defa nasıl bir fırça gelecek.
Ben ne yazık ki tatlandırıcı kullanamıyorum. Tadını çok kötü bir şekilde hissediyorum. En son splenda aldım o da hiç hoşuma gitmedi:((((( Bu nedenle de tariflerdeki tatlıların hiç birini yapamıyorum.

arkadaşlar merhaba,

ben dün 54.8 kg'a düşmüştüm. dün protein günüm olmasına rağmen bugün 55,1 kg'a yükselmişim. normalda sebze günlerinin ertesi günü kilo yükseliyor ama prtein gününün ertesi günü yükselmesini anlamadım... benim de canım bugün sürekli birşeyşer yemek istedi. kendimi halsiz de hissediyorum. bugün birkaç kaçamak yaptığımı itiraf edeyim. 1 tane ayva yedim. acaba şeker oranı ne?? yaklaşoık 100 kalori... bir de boşaltım sistemimle ilgili sıkıntım vardı. bunun için arkadaşlar yeşil çay öneriyorum. mutlaka her akşam 1 fincan içmeyi deneyin. bana iyi geldi.

Back
X