• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

hoşgeldin olursun olursun merak etme istemen inanman ve sabırlı olman önemli bunları yaparsan olursun 65 e iner sonrada benim gibi biraz daha ineyim diye çabalarsın :1: benimde bu diyette en çok zorlanacağımı düşündüğüm nokta meyveydi tartı indikçe meyve falan düşünmüyorsun meraklanma kısa sürede alışıyorsun diyete

Merhaba arkadaşlar. Aranıza ben de katıldım. :) 2 gündür forumu okuyorum. en baştan başladım
266.sayfadayım. Ancak üyeliğim yeni aktifleştirildiği için yeni yazıyorum.hepinizi tanıyor sayılırım :)

Dukan diyetine dün başladım. Atak evresini 10 gün yapıcam. zaten 10 gündür başka bir diyet yapıyordum. Öğrenciyim. Tartım olmadığı için tartılamamştım 12 gündür.84 kiloydum. Bugün tartılma fırsatım oldu.79 kilo olmuşum. 79kilo ile başladım sayalım. hedefim en az 65. Hayatımın hiçbir evresinde zayıf olmadım :( zaten 5,5 kilo doğan bir bebekten ne beklenir değil mi :) diyet yapma girişimlerim olmuştu ama çok ta sadık kaldım diyemem. 25nisanda 1,5senelik erkek arkadaşımın beni terketmesiyle zayıflama kararı aldım ne hikmetse. :) Kitabım da bugün geldi. light yoğurt süt kullanıyorum. yulaf kepeğim yok tabiki de. (Bursa'dayım bildiğiniz bir yer varsa lütfen yardımcı olun) haşlanmış tavuk göğsü tavuk ciğeri yiyorum. yarın balık alıcam :) 1,5litre su da içiyorum. 2 gündür de 25dakika 5,5 kilometre hız ile yürüyorum. Meyveye taparım ve karpuz çıksın diye dört gözle beklediğim için zamanlamam biraz yanlış oldu sanırım. Yine de çabalicam. Bu diyete çok inandım. Tanıdığım 2 doktor bu diyet sayesinde 2-3 ay içerisinde incecik olmuşlar. Böyle duydum adını da.
Kendimi kısaca böyle anlattım. Umarım beni de aranıza alırsınız. Hepinize sağlıklı kilo vermeler...:)

hoşgeldin öncelikle başarılar diliyorum 9 günde kaç kilo verdin hedefin kaç bu bilgilerinide paylaşırsan hatta verdikçe yazarsan yeni başlayacaklar için teşvik olur hatta bazen karamsarlığa düşen bizler içinde :34:

Merhaba

28 Nisan 2011'de (Persembe) Dukan formulunu uygulamaya basladim. Ama henuz baslamadiysaniz, kitabi bitirdikten sonra baslamanizi oneririm. Diyete basladigimda kitapta atak ve seyir evresinin anlatildigi bolumleri bitirmistim. Bugun itibariyle 9. gundeyim. Kitabi bitirdikten sonra baslasaydim muhtemelen bu 9 gunluk surecte yaptigim 2 akil almaz diyet kacamagini yapmazdim. Ne yaptim: 1 Mayis Pazar gunu (Dukan'in 4. atak gunu) gece cikolata, cerez, olmamasi gereken ne varsa yedim ve mide fesatiyla gece uyuyamadim. Pazartesi tum gucuyle mide asiditem benimle ugrasti.

Ve dun gece 2 KitKat, 1 tuzlu kurabiye ve 1 kasik salata ile ikinci kacamagimi yaptim.

Yapilmamasi gerekenler yani :)

Bugun kitabin 171. sayfasina geldim ve anladim ki devam ettikce kitaba daha iyi baglaniyorsunuz. Herkesin farklıdır elbette ama beni en cok etkileyen 157. sayfadan sonra obez kisiler icin soyledigi ve tam da neden diyetisyene gitmedigimin ve kalori kisitlamasi yaparak kilo vermeye calismadigimin sebeplerini anlatabilecek satir aralari yakaladim. Bugun icin Dukan Diyetine inancimi daha artirdigimi soyleyebilirim. Bir saglikci olarak surekli protein aliminin lipid metabolizmasindaki degisimler ve kanda keton cisimciklerini artirmasi, hatta agizdaki kotu kokudan da anlayacaginiz uzere (aseton kokusu) buna atak evresinde cok kisa surede yakalanilmasi beni korkutmustu. Ama iste satir aralarindan bazilarinda bunu da vurguladigini gorunce icim rahatladi. Elbette atak evresinin maksimum 10 gun olmasi da bu yuzden.

Ben de obezim. OBEZ... Bununla basa cikmak, tedavi olmak icin de cok sebebim var sizin gibi.

Doktor kontrolleriniz saglikli oldugunuzu gosteriyor ise Dukan Diyeti kitabini once bastan sona okumanizi, sonra da tekrar basa donup baslamanizi oneririm.

Bir de OBEZ nicin obez olur? Bunu gozden gecirmekte fayda var. Size ikinci bir kitap onerecegim. Kuraldisi Yayinlari'ndan "AC OLAN BEDENIN DEGIL, DUYGULARIN"; Nil Gün.

Eger siz de benim gibi kendinizi aslinda bir diyetisyen kadar bilgili oldugu halde yeni bir yasam tarzi olusturmada zorlaniyor hissediyor ve asiri yeme krizlerine takiliyorsaniz, bu kitap da isinize yarayacak.

Hayatimda ilk kez bir forumda yaziyorum. Ancak bu diyet basliginda surekli takipciniz olacagim kesin. :)

Sevgiler

hoşgeldin olursun olursun merak etme istemen inanman ve sabırlı olman önemli bunları yaparsan olursun 65 e iner sonrada benim gibi biraz daha ineyim diye çabalarsın :1: benimde bu diyette en çok zorlanacağımı düşündüğüm nokta meyveydi tartı indikçe meyve falan düşünmüyorsun meraklanma kısa sürede alışıyorsun diyete

Hoşbulduk çok teşekkürler. Umarım öyle olur. Heyecanlıyım gerçekten. Ben kafama göre bir diyet uyguluyordum çok az kepekli ekmek meyve filan da yiyordum biraz aç kalıyordum ama 10günde 5kilo iyi vermişim. Desteğinizi esirgemeyin kıdemlilersiniz artık siz :)

esirgemeyiz merak etme sen başardıkça hepimiz mutlu oluruz elimizden geldiğince sorularını da cevaplarız 10 günde 5 kilo da güzel başarı

Hoşbulduk çok teşekkürler. Umarım öyle olur. Heyecanlıyım gerçekten. Ben kafama göre bir diyet uyguluyordum çok az kepekli ekmek meyve filan da yiyordum biraz aç kalıyordum ama 10günde 5kilo iyi vermişim. Desteğinizi esirgemeyin kıdemlilersiniz artık siz :)

hoşgeldin öncelikle başarılar diliyorum 9 günde kaç kilo verdin hedefin kaç bu bilgilerinide paylaşırsan hatta verdikçe yazarsan yeni başlayacaklar için teşvik olur hatta bazen karamsarlığa düşen bizler içinde :34:

Hosbulduk :)
91 kg'dan 87'ye indim. Tartiya uzerimde giysi olmadan sabahlari, tuvalet sonrasi cikiyorum. Hedefim kitabi okurken 75 idi. Cunku bunu kitap oneriyordu. Ancak daha sonra kitaptan edindigim linkte The Dukan Diet: Diets for Quick Weight Loss, Diet menus to help you lose weight 65 kg.a inmemi oneriyor. $dukan diyetim.JPG

Kitabi 25 Nisan'da almistim. Kitabin icerisinden bugun ogrendigime gore kisiye ozel kitap da hazirliyorlarmis. Bilsem bunu tercih ederdim. O yuzden dogru tercihleri yapmak icin bu kitap okunup bittikten sonra diyete baslamali. Simdi durup oylesine gecmek de vucudun savas gucunu azaltacagindan yolumdan donemem.

Yukaridaki grafigi 3 Mayis'ta olusturdum. Dr. Dukan'in onerisine gore grafigi olusturdugum gun rejime baslasaydim ve atak evresinin (6 gun oneriyor) sonunda 2.4 kg kaybetmis olacaktim. Ben 10 gunu sectim kendime; bunun sebebi ilk mesajimda bahsettigim 1 Mayis kacamagim. :)

Not: Yulaf kepegi yerine Eti'nin yulaf ezmesini kullaniyorum.

Eklentiler

• $buyuk degisim.JPG
    $buyuk degisim.JPG
    37,7 KB · Görüntüleme: 35
banurkaan üniversite öğrencilerinin yaşam merkezi görükle'deyim tabiiki :)

hoşgeldin aramıza,bende bugün görükleden Ankaraya döndüm :) Üniversitedeki ev arkadaşımı ziyarete gitmiştim.benimde 5 senem orada geçti aah ah :)
arkadaşlar 5 gundur yazılanları okuyorum ama tartılamadıgım ıcın ve maalesef kacamaklı gunler gecırdıgım ıcın bişey yazmadım.eve geldıgımde aç karna bi fikrim olsun diye tartıldım 60.7 cıktım,yarın sabah çok buyuk bı degısıklıkle karsılasmıcam sanırım sevindim buna :66: elimden geldıgı kadarıyla günleri p+s şeklinde gecırmeye calıstım ama yınede 1 aydır yemedıgım seylerden ufak tefek kacamaklar oldu tabi ve bu serede boşaltım sistemim 1 aydır calısmadıgı kadr calıstıgı ıcın sanırım yedıklerım vucudumda kalmadı fazla :1:

Son düzenleme:
hoşgeldin aramıza,bende bugün görükleden Ankaraya döndüm :) Üniversitedeki ev arkadaşımı ziyarete gitmiştim.benimde 5 senem orada geçti aah ah :)
arkadaşlar 5 gundur yazılanları okuyorum ama tartılamadıgım ıcın ve maalesef kacamaklı gunler gecırdıgım ıcın bişey yazmadım.eve geldıgımde aç karna bi fikrim olsun diye tartıldım 60.7 cıktım,yarın sabah çok buyuk bı degısıklıkle karsılasmıcam sanırım sevindim buna :66: ama elimden geldıgı kadarıyla günleri p+s şeklinde gecırmeye calıstım ama yınede 1 aydır yemedıgım seylerden ufak tefek kacamaklar oldu tabi ve bu serede boşaldım sistemim 1 aydır calısmadıgı kadr calıstıgı ıcın sanırım yedıklerım vucudumda kalmadı fazla :1:

:) tüh daha önce yazabilme fırsatım olsaydı tanışırdık belki :) onaylamadı bir türlü üyeliğimi bu site :) http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-yiyecek-icecek-pastane-firin-yulaf-kepegi-46421142/detay bunu sormuştum arkadaşlar bir de önerir misiniz diye :)

Son düzenleme:
rossmannı aradım kepek gelmiş arkadaşın söylediği gibi 2 çeşit varmış biri 4 küsür biride 6 küsür küsüratlarını unuttum:1: aradaki fiyat farkı marka farkındanmış kargoyla parasını yollarsanız aynı şekilde kargoyla adresinize yolluyorlarmış online satışları olmadığı için havale kabul etmiyorlarmış bu şekilde alan çokmuş rosmandan kepek alan arkadaş mümkünse hangi markayı aldığını yazarmı tabi varsa resminide eklerse çok iyi olur ben yarın olmassa cumartesi bir şekilde gidip alacağım sizden önce alırsam yazarım nasıl olduğunu gebze şubesinde var istanbulda oturanlar imkan varsa gidip alabilirsiniz
Bu bahsettiginiz dukanin kepeği mı? Gramajı nekadarki 6 lira fiyati

Çok çok güzel başarı:nazar:
Aramıza hoşgeldin :3:
Proteine yüklendiğin sürece bu diyette aç kalmak diye birşey yok..Hatta öyle birşey ki sebze günlerinde daha çok yiyorum ama daha çok acıkıyorum..Bu diyetle anladım ki insanı karbonhidrat daha çok acıktırıyormuş...Kolay gelsin..

ben aldım bundan kepek gerçek ama çok pahalı rossmandakine bakalım diyorum ben rosmmanlara yakın olanlar doğru ürünse alıp uzak olanlara yardımcı olalbilirler aslında ama kimseden ses yok :) bir yarın olsunda bakalım doğru ürünse buluruz bir çare :34:

Bir şey sormak istiyorum. Unlu Mamüller / YULAF KEPEĞİ-DUKAN DİYETİ YAPANLARA 1 KG.-29.90 TL sahibinden.com'da bu gerçek yulaf kepeği mi kişi ile irtibata geçtim. elinde varmış. ne diyorsunuz alayım mı ?

Kızlar hazır köfte kullanan zararını görmeyen var mı...??????
Cevap verın noluuuuuuur

Ben dun markette butun markalarin hazir koftelerini inceledim ancak iceriklerinde %100 dana eti degildi, dana eti ve yagi, kuzu eti ve yagi yaziyordu. Butun markaninkilere tek tek baktim ama almadim ben ama okumustum burda arkadaslardan biri yemisti diyeti boyunca ve kilo vermemi etkilemedi yazmisti ama kidemli arkadaslarimiz daha net bilgi verirler cunku ben de seviyorum hazir kofteleri :)

Son düzenleme:
Kızlar hazır köfte kullanan zararını görmeyen var mı...??????
Cevap verın noluuuuuuur

Ben kullanıyorum,çok sık değil ama haftada 2 öğün filan kullanıyorum,hatta ben döner de yiyorum,sonuçta iş yerindeyken her zaman istediğini bulma imkanı olmuyor insanın ben de köfte siparişi veriyorum.Eve geldiğimde de hızlı birşeyler olsun istediğimde yapıyorum(bimde çok güzel %100 kasap köfte var tavsiye ederim) onu fırının ızgarasında yapıyorum ve yağları akıyor,tekrar peçeteyle de siliyorum..Aslında en doğru olanı yağsız kıyma,yulaf ezmesi ile kendimizin yaptığı köfteler.Öyle de denemiştim,güzel oluyor.

Back