Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

tatlim ama ben yurt disinda yasiyorummmmm ,bim bana cok uzakkkkk:KK14::KK55:
ev 45 lik peynir doldu:KK37:allahtan esim yiyoda ziyan olmuyo:KK1:
mecbur lor yapicam baska caresi yok:KK34:
az önce gittim silikon kalip aldim,kek ve ekmek yapicam birazdan,diger kaliplarda yapmaya korktum silikona yagda sürmeye gerek yok hem,aksam eltimler gelicek ,bakalim bi dukan kek yapiyim begeneceklermi:KK9:
slm tarif yazar mısın ben kaç kez denedim birşeye benzetemedim de :)

Kizlar dukan ekmek dukan ekmek diyip duruyorsunuz tarifini verin de ben de yapayim nolurrrrrrrrrr
Acliktan oluorm :KK43::-)52:

ben ekmek yerine tuzlu muffin yapıyorum,daha çok sevdim denemek istersen tarifi;

6 kaşık yulaf kepeği
2 yumurta,3 kaşık light yoğurt,yarım paket kabartma tozu,istediğin kadar lor ben 3 kaşık koyuyorum,maaydanoz,toz biber,hepsini karıştırıp hamur haline getiriyorum,minik silikon muffin kaplarına koyuyorum,175derecede 20-25 dak.pişiriyorum,nefis oluyor

ben ekmek yerine tuzlu muffin yapıyorum,daha çok sevdim denemek istersen tarifi;

6 kaşık yulaf kepeği
2 yumurta,3 kaşık light yoğurt,yarım paket kabartma tozu,istediğin kadar lor ben 3 kaşık koyuyorum,maaydanoz,toz biber,hepsini karıştırıp hamur haline getiriyorum,minik silikon muffin kaplarına koyuyorum,175derecede 20-25 dak.pişiriyorum,nefis oluyor

Saol tatlim hemn deniycem cok acim cnku:KK43:

Kızlar benim 6. günüm baş dönmesi ve tatlı krizi sorunları yaşıyorum. 40 dk kadar egzersiz ve spor yapıyorum. bir de her gün 1-2 yumurta yediğim için ailem kızmaya başladı kolesterol sorunu olabilir diye. Çok sağlıksız bir diyet olduğunu düşündükleri için evde hiç destekleyenim bu sebepten de huzurum yok.. Tatlı sorununu nasıl çözebilirim acaba? bir de sağlık problemi yaşayan var mı? 65 kilodan 55e inmek istiyordum. Şu an 63 kiloyum.
ben 3 haftadrır dukanlayım arada tutan tatlı krizi dışında sorun yaşamadım. ilk haftalar yumurtayı çok tükettim ama mesela geçen hafta az yedim hatta neredeyse hiç. yumurta suçlandığı kadar kolesterol düşmanı değildir. günde 2 taneyi normal yaşamda bile öneriyorlar ama korkuyorsan kan testi yaptır derim. benim kolestrolüm normalin biraz üstünde çıktı oktora kısıntı yapmama gerek varmı dedim yok dedi bende kısmıyom
light meyveli yoğurt yiyebilirsin canım.
ben birde activia yiyorum valla.

sağlık sorunu yaşamıyorum hatta bir rahatlık bile var üstümde benimde 6. günüm.
diyete başlarken kan testlerini yaptırdın mı?
benim ailemde çok ilginç bir şekilde destek veriyor. sağlıklı besleniyorsun diye.
Türk insanı yemek şekli farklı sanki ekmek, hamur işi yemeyince sağlıksız besleniyormuşuz gibi geliyor onlara...

ama çok sorun yaşıyorsan vitaminle takviye edebilirsin... şuan gribim C vitamini sandoz kullanıyorum. dimdik duruyorum valla:)
activia yı bende çok tüketiyorum. lihgt meyveli yoğurdu 3 haftadır ilk kez dün buldum migrosta ama tadını hiç sevmedim. activianın yağ oranıda gayet düşük bence.

45 lik yag orani cokmu fazla beyaz peynirde kizlar,cok yemiyorum ama yinede yekeklerin yaninda birazcik yiyorum,burda en düsük bu baska bulamiyorum
canım ben peynir de açıkcası rahat davranıyorum. light ta aldım ama normallerden de az da olsa yiyorum. zaten hergün peynir tüketmediğim için sorun olmadı

6 kaşık yulaf kepeği
bu tarif de muflinler yumuşak oluyor mu

Afiyet şeker olsun canım tadına çıkarmaya baksaydın :KK70: bi kereden bişeycik olmaz telafi edersin :)

hımmm sagol canım evet öle deneyeyim meyva çaylarıda içiyorum oda iyi oluyor

meyve yada bitki çayları suyun yerini tutmuyor maalesef (hiç yoktan iyidir gerçi) o yüzden su içmeye çalışalım hatta çalışmakla kalmayalım başaralım :)

bende küçük bişey tecrübe edindim onu da paylaşıyım bari... yediğini hemen çıkarmak istediğimde yemek öncesi 1 yada 2 bardak ılık su içiyorum... genelde wc sıkıntısı yaşarım ama bunu çözmeye birebir... ılıksu en kolay en hızlı çözüm ortağım.. :KK9:

:) bende su içiyorum ama ılık denememiştim hiç ( sabah uyandığımda içiyordum ) hemen ılık suya geçiyorum..

10-11 kasik yulaf kepeği
3 kasik yoğurt
2kasik Mısır unu
2cay kasığı kabartma tozu
Yarım çay kasığı tuz
2 yumurta
Yapılışı:
Yulaf ve yoğurdu karıştırmak 10 dk buzdolabında beklet.10 dk Sonra dolaptan çıkar icine diğer malzemeleri koy karıştırmak. Yağlı kagitli tepsiye dok. 20-25 dk pişir afiyet olsun (5 günlük tür)

Ve benim dukan kekim de bunun tuz yerine tatlindirici konmuş hali ama ölçüleri farklı
Kek icin:2yumurta ve 1 tepeleme çorba kasığı tatlandirici çırpınır
1fincan yoğurtla 6. Kasik yulaf başka bir yerde 10 dk onceden karistirilip dinlendirilir. Yumurtalı karışıma ilave edilir 1 çorba kasığı Mısır unu eklenir yarım paket kabartma tozu da eklenip Silikon bir kalipla fırında İYİCE kizarana kadar pişiriliyor. Ben pistikten sonra dolaba kaldırmıyorum hep açıkta kalıyor kurusa bile sutle güzel oluyor özellikle is yerinde. Bu keki seyirde 3 e bilerek 3 günde tuketebilirsiniz (kasik ölçüleri çorba kasığı dir)sorularınız olursa cevaplarim

10-11 kasik yulaf kepeği
3 kasik yoğurt
2kasik Mısır unu
Yarım çay kasığı tuz
2 yumurta
Yapılışı:
Yulaf ve yoğurdu karıştırmak 10 dk buzdolabında beklet.10 dk Sonra dolaptan çıkar icine diğer malzemeleri koy karıştırmak. Yağlı kagitli tepsiye dok. 20-25 dk pişir afiyet olsun (5 günlük tür)

Ve benim dukan kekim de bunun tuz yerine tatlindirici konmuş hali ama ölçüleri farklı
1fincan yoğurtla 6. Kasik yulaf başka bir yerde 10 dk onceden karistirilip dinlendirilir. Yumurtalı karışıma ilave edilir 1 çorba kasığı Mısır unu eklenir yarım paket kabartma tozu da eklenip Silikon bir kalipla fırında İYİCE kizarana kadar pişiriliyor. Ben pistikten sonra dolaba kaldırmıyorum hep açıkta kalıyor kurusa bile sutle güzel oluyor özellikle is yerinde. Bu keki seyirde 3 e bilerek 3 günde tuketebilirsiniz (kasik ölçüleri çorba kasığı dir)sorularınız olursa cevaplarim
sağooooool bunuda deneyecem :)

kızlar... light meyveli yoğurt nerelerde buluyosunuz ben bulamadım biçok markete baktım ama ya göremedim... ya yoktu da görmedim... hangi markada var acaba?...sütaşta var sanırım... google amcaya sordum o öyle dedi... daha dikkatli bakıcam dolaplara...

bugün realden aldım.ama dün başka bir yerden almıştım sadece onlar vardı diye farketmemişim light değilmiş.ve yine farketmeden bir tanede yedim.gündüz realde fazla miktarda normali az miktarda lightı vardı.hemen kaptım iki paket.lıght pudingide buldum.ondanda 3 paket.ama reyonları çok dikkatli incelemek gerek.pudingi kaç kez bakmama rağmen zor gördüm.normal ürünlerin arasında en üst rafta kutudaydı lıght puding.birer pakette vanilya ve limon aroması aldım.1pakette y.kepeği aldım ru-şeym marka 500gr 4.50TL'ye indirmişler.süttozu daha önce almıştım tek eksiğim toz tatlandırıcı kaldı,hamurişi falan yapmak için.splenda almak gerekiyor değil mi?realin kendi markası tip vardı ama onu almadım.oh herşeye hazırım.ama spor yapamıyorum.bugün leslie imdirebilirsem o sorunuda çözeceğim inşallah.:KK1::KK1:

slm kızlar bugün hiç vaktim olmadı topige girmeye ,eşim misafirleri almaya gitti slm verip çıkıcam akşama kaynımın yogurdugu çiğ köfte var ama ben hiç yermiyim hayır yemem bu sabah 98.9 çıktım cumaya kadar 97.9 olmak hedefim

tebrik ederim.nihayet oynadı demek kilonuz.bundan sonrakiler daha hızlı giderler inşallah.

Selam Kızlar,

Uzun süredir canım sıkkındı,reglden dolayı 56.5tan 57.5'a çıkmıştım,burda birçok arkadaşımın desteğiyle tartılmamayı başardım:)bugün reglin son günü sabah tartılmayım dedim sonuç 56.2:)))öyle mutlu oldum kio dönemde bana destek olan tüm arkadaşlarıma ÇOK TEŞEKKÜRLER,İYİ Kİ VARSINIZ KIZLAR yoksa ben pes edecektim,benim gibi olanlar varsa sakın telaş yapmayın,yaşadım ve gördüm.:)) yaşasın DUKAN,okulda arkadaşlarım bile şok oluyorlar bu nasıl bir irade diye,irademi bu platforma borçluyum:)

Bu arada migrosta sütaşın light meyveli yoğurtlartı satılıyor ancak dukancılar her yerde;bir hafta önce kutu kutu buldum ama son kullanma tarihleri yakın olduğu için sınırlı sayıda ladım,bu hafta sadece bir kutu kalmıştı:KK43:( meyveli yoğurt bulamadıysanız light yoğurda bir kaşık splenda koyun o da çok nefis oluyor,ben içine bazen tarçın,bazen de kaynar suda bekletilmiş gojiberry koyuyorum,güzel oluyor.

yörsan marka böreklik lor peyniri var;yağ oranı 2.2,onu da migrosta buldum,500gr'lık kutuda,o benim kurtarıcım oldu,tavsiye ederim peynirde sıkıntı yaşayanlara.

uzun süredir yazmadığım için biraz uzun yazdım sanırım,hepimize bol ---ler,
gözün aydın canım.darısı ---bekleyen herkese olsun.ben seyirin ilk günü tartıldım başka tartılmadım.salı sabahı kilo bildirimi için tartılacağım.inşallah bende görürüm --leri.:KK51:

kızlar şükür "yulaf kepeği"me kavuştum :KK52:
ama henüz başlamıyorum en önemli sebbeim hastanede yakınım var oraya gidip geliyorum tam oturtamam diye endişeliyim
hemde biraz daha bu dukanı anlamaya çalışıyorum bende kitabı yok. karatay almıştım yapmıştım ama vazgeçtim bunu yapıcam.
inşallah hastam bi iyi olsun bu hafta başlarım inşallah..

ama siizi takipteyim diyeti anlamaya çalışıyorum :21:
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.sorununu çöz,sonra kafan rahat başla diyetine.bende hem kitabı hem burayı takip ederek iki haftada karar verdim başlamaya.ama kitap şart.

10-11 kasik yulaf kepeği
3 kasik yoğurt
2kasik Mısır unu
Yarım çay kasığı tuz
2 yumurta
Yapılışı:

arkadaşım biz seni transfer edelim yeniden dukana.ilk günden bir sürü faydan dokundu bizlere...:KK54:

kızlar eşime kıymali börek yaptım çok canım istedi kendimede yulaf kepekli pizza tarzı kıymalı bişiyler yaptım.yulaf kepeği hakkımı sabah yemiştim.kaçamağım telafi edilebilir dimi ne olur beni teselli edin şu an çok pişmanım:KK43:

arkadaşım biz seni transfer edelim yeniden dukana.ilk günden bir sürü faydan dokundu bizlere...:KK54:
Canım benim 2 aydır tık yok ay sonuna kadar bekleyp bakicam. belli olmaz geri donebilirim. Ama her halukarda burayı da takip ediyorum. elimden geldiğince memnuniyetle yardımcı olurum tabi. Zamanın da ben buradakilerin basını az agritmadim

kızlar şükür "yulaf kepeği"me kavuştum :KK52:
ama henüz başlamıyorum en önemli sebbeim hastanede yakınım var oraya gidip geliyorum tam oturtamam diye endişeliyim
hemde biraz daha bu dukanı anlamaya çalışıyorum bende kitabı yok. karatay almıştım yapmıştım ama vazgeçtim bunu yapıcam.
inşallah hastam bi iyi olsun bu hafta başlarım inşallah..

ama siizi takipteyim diyeti anlamaya çalışıyorum :21:
[/QU

geçmiş olsun Allah şifalar versinn... bence de başlayıp bırakmaktansa tam başla devamm et... hep beraber zayıflıcazzz

X