Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Dukana uygun domates çorbası
1 kilo domates
2 soğan
1 diş sarımsak
1 lt su
ince kıyılmış maydanoz
ince kıyılmış fesleğen
İsterseniz light krema

Domatesleri rendeleyin, soğan ve sarımsağı rendeleyin. Domates, soğan ve sarımsağı tencereye koyun. Bir miktar kavurun ve içine 1 lt suyunu koyun. Domatesler pişip, su kaynamaya başladığında maydanoz ve fesleğeni ekleyin. Kremasını da koyup bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
İsterseniz blendardan geçirebilirsiniz.

Afiyet olsun

Eki Görüntüle 336851

ben domates çorbasına hiçbir zaman su katmam,su yerine süt kullanırım.hem o zaman krema katmayada gerek olmuyor.ama kabul etmek gerekiyor ki krema ile yapıldığında çok daha lezzetli oluyor...:):KK34:

arkadaşım birşey soracağım.sen hayatın boyunca en düşük hangi kiloyu gördün?şunun için soruyorum.ben kendiliğinden düğünümün sabahında 57 kiloyu görmüştüm ki oradada kalmadım zaten sonrada diyetlerle en fazla 61 kiloya inebilmiştim.dukan amcam bana(artık tesadüfmü bilemeyeceğim) ideal kilo olarak 61.6 dedi.yani demem o ki hedef kilon ütopik mi gerçekçi mi.iyice bir tahlil edip ona göre karar ver istersen ne yapacağına.

yook tatlım ütopik diil..51 en düşük kilom ama ben 53-54 istiorum..su an 60-61 arasıyım,66,5 ile başladım..çok uzun zmn 54-55-56 civarında geziodum o yusden de hedefim ütopik diil gibi geldi bana..sence?

Son düzenleme:
yook tatlım ütopik diil..51 en düşük kilom ama ben 53-54 istiorum..su an 60-61 arasıyım,66,5 ile başladım..çok uzun zmn 54-55-56 civarında geziodum o yusden de hedefim bana göre ütopik diil gibi geldi bana..sence?

tamam birşey daha soracağım.yaş çoluk çocuk durumları nedir?benim iki kızım var vucudum doğumlarla çok genişledi.boyum 1.64 ne iri ne de zayıf yapılıyım. yani 61 benim için gayet güzel bir görünüm demek.ama sen halinden memnun değilsin.:2:54 olabilir bir kilo ama dukan kitabında belirlenen hedef kiloya yaklaştıkça dahada azını hedefleyip yolunuzu şaşırıp uzatmayın diye üstüne basa basa söylüyor.eğer bir duraklama döneminde olduğun için hedefinden uzaktaysan yumruk yapmayı denesen belki hedefe biraz daha yaklaşırsın:KK9:

tamam birşey daha soracağım.yaş çoluk çocuk durumları nedir?benim iki kızım var vucudum doğumlarla çok genişledi.boyum 1.64 ne iri ne de zayıf yapılıyım. yani 61 benim için gayet güzel bir görünüm demek.ama sen halinden memnun değilsin.:2:54 olabilir bir kilo ama dukan kitabında belirlenen hedef kiloya yaklaştıkça dahada azını hedefleyip yolunuzu şaşırıp uzatmayın diye üstüne basa basa söylüyor.eğer bir duraklama döneminde olduğun için hedefinden uzaktaysan yumruk yapmayı denesen belki hedefe biraz daha yaklaşırsın:KK9:

yaş 27 çocuk yok daha ve anca 7 aylık evliyiz,düğün öncesinde 4,evlendikten soora ilk 4 ayda 4, sonraki 3 ayda da 5,5 kilo aldığım için panik oldum =( daha doğum da yapmadım..çocuk düşünmeden önce en azından biraz forma girmem lazım die düşünüorum..bu arada çook tşkr ederim =) hedefim hep aynıydı daha azı olmaz zaten heralde =) yarından tezi yok yumruk olayını deniim bari =)

Son düzenleme:
Kızlar lutfen bana yardim edin.2 gündür tüm kurallara harfiyen uymama rağmen bir gram kilo veremedim. 32 yaşındayım bir kızım var hayatımda hiç bir zaman balık etli bile olmadim.boyum 1.64 iken max 53 idim takı doguma kadar şimdi 60 kiloyum.bundan önce diyet denemelerim oldu ve 9 kilo verdim ama son 3 yıldır bi ileri bi geri gittim ve hiç veremedim. Diyet denemelerim oldu ama max 2 gün sürdü. Şimdi cok kararliyim bırakmıcam ama moralim cok bozuk cooook.

yaş 27 çocuk yok daha ve anca 7 aylık evliyiz,düğün öncesinde 4,evlendikten soora ilk 4 ayda 4, sonraki 3 ayda da 5,5 kilo aldığım için panik oldum =( daha doğum da yapmadım..çocuk düşünmeden önce en azından biraz forma girmem lazım die düşünüorum..bu arada çook tşkr ederim =) hedefim hep aynıydı daha azı olmaz zaten heralde =) yarından tezi yok yumruk olayını deniim bari =)

canım benim daha önce diyet yapmamışsın,gebelikte yok.merak etme sen kilo verirsin.sadece bir duraklama olmuş.onuda yumrukla aşarsın.hedefinden şaşma.:21:ne kadar az kilo ve ne kadar çok farkındalıkla hamile kalırsan o kadar rahat edersin.hem eşinide bu şekilde beslenmeye alıştır ki uzun vadede rahat edesin.(sen kilo alırken o yerinde saymadı herhalde):nazar:

canım benim daha önce diyet yapmamışsın,gebelikte yok.merak etme sen kilo verirsin.sadece bir duraklama olmuş.onuda yumrukla aşarsın.hedefinden şaşma.:21:ne kadar az kilo ve ne kadar çok farkındalıkla hamile kalırsan o kadar rahat edersin.hem eşinide bu şekilde beslenmeye alıştır ki uzun vadede rahat edesin.(sen kilo alırken o yerinde saymadı herhalde):nazar:

çook tşkr ederim =) o da aldı tabi ama erkek olmanın güselliği; daha az aldı ve daha cabuk verdi =/ şimdi 2-2,5 kilosu kaldı o da göbişi çıkmasın die ki kaçamakları da cabası.. inşallah hepimiz veririz kilocuklarımızı =)

Kızlar lutfen bana yardim edin.2 gündür tüm kurallara harfiyen uymama rağmen bir gram kilo veremedim. 32 yaşındayım bir kızım var hayatımda hiç bir zaman balık etli bile olmadim.boyum 1.64 iken max 53 idim takı doguma kadar şimdi 60 kiloyum.bundan önce diyet denemelerim oldu ve 9 kilo verdim ama son 3 yıldır bi ileri bi geri gittim ve hiç veremedim. Diyet denemelerim oldu ama max 2 gün sürdü. Şimdi cok kararliyim bırakmıcam ama moralim cok bozuk cooook.

arkadaşım merhaba.dukan'ın testini yaptınmı başlamadan önce?muhtemelen sana atakta 1kg verirsin demiştir ya da diyecektir.fazla kilosu olanlarda atakta daha çok gidiyor.birde bence hergün tartılıp moral bozmak yerine birkaç günde bir tartılıp aradaki süreçte motivasyonunu sağlam tutmak daha önemli.eğer devam edersen seyirde mutlaka gidecektir endişe etme.sende bilirsinki vucut sık kilo alıp verdiğinde bir süre sonra zayıflamaya direnç göstermeye başlıyor.belkide o dönemdesindir.ama vazgeçme kararlı bir şekilde uygula diyetini.eninde sonunda zayıflayacaksın:KK3:şimdi bundan vazgeçersen bir sonraki diyet denemendede başarılı olamazsın bunu bil.:KK43:

Slm Kızlar,

Bu aralar çok mutsuzum 56.5'dan 57-57.300'e çıkıyorum üç gündür;reglim yaklaştı ondan dolayı mı anlamadım cumartesi azıcık kaçamak yapmıştım sonra çok dikkat ettim ama bu artışı ona bağladım,21 günde küçük bir kaçamak bu kadar farkettirir mi ya:KK43:((( yürüyüşümü de çok düzenli yapamadım,dün leslie indirdim,ona başladım artık,soğukta dışarı çıkılmıyor<,eşim laf ediyor diyet uğruna hasta olacaksın diye:KK43:( Aranızda Leslie deneyip te memnun olan var mı?Ben 2mille başladım

hey!! bana moral bozmak yok diyene de bakın hele,şimdi ben sana diyorum moral bozmak yok diye.bu arada tespitin doğru benim de takıldığım kilo veremedim günler regl dönemiydi,dün bitti ve bu sabah tartıda ibre 55.9 u gösterdi.

kızlar dün sabah tartıldığımda 78,2'ydim... bu sabah baskülüm 80.00 i gösteriyordu yıkıldım resmen... regl dönemim yaklaşıyor ama... +1800 olması mümkünmü?.. çok üzüldüm... :KK43: yarın seyire geçicektim ama sanırım bir iki gün daha atak yapmak istiyorum... sakıncası olurmu acaba?... ayrıca yumruk denilen şeyin açıklaması nedir?... biri yardımcı olsun lütfen... çoook mutsuzumm çoookk :KK43:

kızlar dün sabah tartıldığımda 78,2'ydim... bu sabah baskülüm 80.00 i gösteriyordu yıkıldım resmen... regl dönemim yaklaşıyor ama... +1800 olması mümkünmü?.. çok üzüldüm... :KK43: yarın seyire geçicektim ama sanırım bir iki gün daha atak yapmak istiyorum... sakıncası olurmu acaba?... ayrıca yumruk denilen şeyin açıklaması nedir?... biri yardımcı olsun lütfen... çoook mutsuzumm çoookk :KK43:
dukan testinde kaç gün atak çıktıysa o kadar yap, regl öncesi + görmek çok normal bende aynı haldeyim, tuzlu yediysen su tutmuş olabiilir üzerine regl önceside eklenince daha fazla + çıkmışsındır

dukan testinde kaç gün atak çıktıysa o kadar yap, regl öncesi + görmek çok normal bende aynı haldeyim, tuzlu yediysen su tutmuş olabiilir üzerine regl önceside eklenince daha fazla + çıkmışsındır
yaaa ağlamak üzereyimmm :KK5:tadımı kaçırmaz inşallah...

merhaba, direkt konuya gireyim değil +1800 + 3000 bile mümkün budönemde. reglden 1 hafta öncesi başlar ve reglin 3. 4. gününe kadar sürer. bu dönemde tartılmamak en iyisi:) çözüm olarak tuzu ve alınan sıvı miktarını azaltmak öneriliyor( 1.5 litrenin üzerine çıkmamak) bence seyire geçebilirsin .yumruk olayına gelince ..seyir döneminde 1 haftadan fazla süren duraklama olursa 4 günlük bir atak yapılıyor ve ve bu dört günde yürüyüş 1 saate çıkarılıyor. benim tavsiyem seyire geç reglden sonra duruma göre hareket edersin..

caım bendede oldu, ataktan seyire geçerken bi baktım 1 kilo almışım..ama normal..şuan senin verdiğin kilo değil, ödem ve su kaybı..dolayısıyla dengesiz olması normal..seyire geçince yada şöyle diyim diyette 15 günden sonra kilon normale dönüyo, sürekli inip çıkmıyo , tabi benim yorumum..

bence atak evreni uzatma, zaten 1+1 yapacaksın..yumruk kitapda var..sanırım 289. sayfaydı..uzun süren duraklamada 3-4 gün atak+ 1 saat yürüyüş öneriyor dukan..şuan sana uygun değil yani..
umarım yardımcı olmuşumdur..

Günaydın herkese. Cumartesiden beri tartılmadım kızlar ve son derece merak içindeyim kilom açısından.
Yarın sabah tartılmayı düşünüyorum noluuurrrr 6 lı göreyim.

Dün yediklerime gelirsek.
Sabah bişiy yemedim canım istemedi
Öğlen 3 haşlanmış baget
Ara light süt
Akşam fırında mısır ununa bulanmış hamsi ve azıcık salata

atak evresinin son günündeyim oh be yarın seyir evresine geçeçegim :) kızlar benim 6 kg fazlam var sizce seyir evresinde hangi aşamayı yapmak daha uygun olur ? Ben 1/1 Düşünüyorum ama bilniyorum daha karar veremedim ..

1+1 en uygunu canım

arkadaslar bişi danışcam..benim hedef kiloma yaklasık 6-7 kilo var ama seyirin bitmesine 10 gün kaldı..hayatta hedefime ulaşamam kiii =(

Hedef kilona inmeden güçlendirmeye geçme cnm.

kıızlar bugun öğle yemeğinde 3-4 tane acı turşu biber yedimm (normalde asla acı tüketemem ama görünce canım çok istedi napim)... ama şimdi deliler gibi midem ağrıyo... dayanamıyorumm... ateş basıyoo... napıcam ben yaaa...

Acı metabolizmayı hızlandırır aslında iyi olmuş ama miden için geçmiş olsun cnm.
Neyseki geçmiş.

hmm sen yediysen bende yerim, nes ve senin verdiğin kilolardan dolayı takibe aldım:KK1: idolümsünüz :KK3:

yanlızz mısır nişastasından çok emin değilim, geçende bi yazdık burda , mısır unu olduğunu düşünüyorum..:KK53:

Mısır unu canım doğrusu evet.

Slm Kızlar,

Bu aralar çok mutsuzum 56.5'dan 57-57.300'e çıkıyorum üç gündür;reglim yaklaştı ondan dolayı mı anlamadım cumartesi azıcık kaçamak yapmıştım sonra çok dikkat ettim ama bu artışı ona bağladım,21 günde küçük bir kaçamak bu kadar farkettirir mi ya:KK43:((( yürüyüşümü de çok düzenli yapamadım,dün leslie indirdim,ona başladım artık,soğukta dışarı çıkılmıyor<,eşim laf ediyor diyet uğruna hasta olacaksın diye:KK43:( Aranızda Leslie deneyip te memnun olan var mı?Ben 2mille başladım

Leslie yapmadım ama yapan herkes çok memnun canım.
+ sebebi kesinlikle regl dönemindir sakın bozma moralini.

ben domates çorbasına hiçbir zaman su katmam,su yerine süt kullanırım.hem o zaman krema katmayada gerek olmuyor.ama kabul etmek gerekiyor ki krema ile yapıldığında çok daha lezzetli oluyor...:):KK34:

Süt de iyi fikir cnm öyle denemek lazım aslında.

İki günde belli olmaz ki ama.
Biraz sabır iki günde almadın ki iki günde veresin.
Hergün tartılma bu arada moral bozukluğundan başka bi işe yaramıyor.

+1800 olması mümkün değil bu yüzden o fazlalık yağ değil canım.
Ödem olmuştur vücudunda hiç moralini bozma.
Bence seyire geç çünkü seyirde asıl kilo kaybı yaşanıyor.

merhaba, direkt konuya gireyim değil +1800 + 3000 bile mümkün budönemde. reglden 1 hafta öncesi başlar ve reglin 3. 4. gününe kadar sürer. bu dönemde tartılmamak en iyisi:) çözüm olarak tuzu ve alınan sıvı miktarını azaltmak öneriliyor( 1.5 litrenin üzerine çıkmamak) bence seyire geçebilirsin .yumruk olayına gelince ..seyir döneminde 1 haftadan fazla süren duraklama olursa 4 günlük bir atak yapılıyor ve ve bu dört günde yürüyüş 1 saate çıkarılıyor. benim tavsiyem seyire geç reglden sonra duruma göre hareket edersin..

caım bendede oldu, ataktan seyire geçerken bi baktım 1 kilo almışım..ama normal..şuan senin verdiğin kilo değil, ödem ve su kaybı..dolayısıyla dengesiz olması normal..seyire geçince yada şöyle diyim diyette 15 günden sonra kilon normale dönüyo, sürekli inip çıkmıyo , tabi benim yorumum..

bence atak evreni uzatma, zaten 1+1 yapacaksın..yumruk kitapda var..sanırım 289. sayfaydı..uzun süren duraklamada 3-4 gün atak+ 1 saat yürüyüş öneriyor dukan..şuan sana uygun değil yani..
umarım yardımcı olmuşumdur..
çok teşekkürler... içime su serptiniz valla....

yaaa ağlamak üzereyimmm :KK5:tadımı kaçırmaz inşallah...

şimdi ağlarsan moralin daha çok bozulacak ve olmayacak şeyler yemeye kalkacaksın( ben öyle yaparımda) öncelikle hemen gülümse ki duygu durumun değişsin, bu dönemde zaten hormonlar allakbullak olduğundan depresyona eğilim gösteriyoruz. geçici bir durum olduğunu bilirsek daha kolay atlatırız.pes etmek yok :)

şimdi ağlarsan moralin daha çok bozulacak ve olmayacak şeyler yemeye kalkacaksın( ben öyle yaparımda) öncelikle hemen gülümse ki duygu durumun değişsin, bu dönemde zaten hormonlar allakbullak olduğundan depresyona eğilim gösteriyoruz. geçici bir durum olduğunu bilirsek daha kolay atlatırız.pes etmek yok :)
ewet ewet süperimmm... hem olsun +1800 olsa da kemerim yine geri geldiği son delikten iliklenebildi :=)) yavaş yavaş da olsa gidicek kilolar... DUKAN'ın bi bildiği varmış ki Mayıs'ta çıtır olucaksın-Kasım'da da kilonu sabitliyceksin dedi... :=)) Hem DUKAN seyire geçişte 81,6 olmayı önermişti... çok da anormal gitmiyorum demekkii... (diye motive ediyorum kendimi):21:

Son düzenleme:
+1800 olması mümkün değil bu yüzden o fazlalık yağ değil canım.
Ödem olmuştur vücudunda hiç moralini bozma.
Bence seyire geç çünkü seyirde asıl kilo kaybı yaşanıyor.
itiraf etmeliyim ki bu forum olmasaydı kesin ben diyeti bırakmıştım... ama iyiki varsınız.. destekleriniz için teşekkürler...

X