- 20 Aralık 2011
- 154
- 0
herkese merhaba
ben daha once dukan`a baslamayi istemistim ama olmamisti.aslinda cok hizli kilo verebilen biriyimdir,ama istah canavarim var ozellikle aksamlari kendimi durduramiyorum.buna ragmen sadece 5 kilo fazlam var;bana gore tabi dukana gore 1 kilo fazlayim:) ama bir yil icererisinde 8 kilo aldim. su an 59.7 kg gosteriyor tarti. 55 yeter bana eskisi gibi 52 olmak istemiyorum.tabi bu durumda dukan`in sitesinden dogru bir hesaplama alamiyorum.boyum 170. acaba 1 ay icerisinde 55i gorebilir myim arkadaslar ne dersiniz? ama gercekten cok istahla yedigimi dusunun belki dukanda miktar sinirlamasi yok ama ayni seyleri yemek bikkinlik veriyor benim canim 2. gun tatli istiyor dukan baslamayamadan bitiyor boylece bu sefer dogum gunume 55-56 olarak girmek istiyorum.forumu oyle detayli okuyacak zamanim olmuyor.acaba olur mu sizler ne kadar zamanda verdiniz durumu benimkine benzer olan kimse var mi aranizda bana da yardimci olur musunuz
Selam,
Nasılsınız kızlar, kilolar ne durumda
Ciğer, özellikle tavuk ciğeri çok iyi kan yapar canım.kızlar merhaba... bi türlü diyete başlayamıyorum... biri bana yol göstersin... engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum... 2011 mart yılında küçük bi kalp operasyonu geçirdim... çarpıntı sebebiyle (uzun süreli)... damarsal bir sorundu... küçük bir operasyonla fizyolojik sıkıntımız çözüldü fakat en önemli sebeplerinden biri kansızlık (kısa süreli çarpıntı)... henüz diyete başlamadan tüm gerekli olan herşeyimi listeleyip, alışverişimi yaptım... diyet öncesi hazırlık için 2 hafta kadar (küçük bir diş operasyonu geçirdim o sırada) DUKAN'a HAZIRLIK olsun diye bu şekilde beslenmeye başladım... dans kursuna da gittiğim için 2 kilo vermişim... fakat iki gün önce yaklaşık 24 saat boyunca sık fakat kısa aralıklı olan çarpıtı ataklarım oldu... doktora gittiğimde kanımın çook düştüğünü öğrendim... normalde zaten kan değerlerim inanılmaz düşüktür... şu an benim en ihtiyacım olan şey... DUKAN'a başladığımda kan yapıcı neler tüketebilirim... protein tüketiminin kan değerlerine olumlu yada olumsuz ne gibi etkileri olabilir?... internetten bunu araştırıcam ama kilo kaybederken (olmayan) kan değerlerim daha da düşsün istemiyorum... çünkü çok zayıf bi bünyem var ve hemen hasta oluyorum...
Diyetle aram çok iyi, yürüyüşe de devam ediyorum. Her şey çok güzel. Rayına oturdu. Düzenimi tutturdum. Sağlıklı bir biçimde zayıflıyorum. Yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerliyorum. Bu kilolar gidiyor bi şekilde. Hiç acele etmemize gerek yok kızlarHoşgeldin canım. Kilolar gram gram gidiyor. Sende ne var ne yok Karatayla aran nasıl?
canim benim sagolasin insallah yavas yavasta olsa kurtulcam bu kilolardan. gecen hafta nerdeyse pes ediyordum kim, gece acayip bi rüya gördüm. esim beni aldatmis oluyor.telefonda msjlarini okuyorum. sonra gerekcesini sordum, o senden daha zayif daha ince dedi.. ona kizdim bagirdim ben haketmiyorum bunlari diye.. sonra cekti gitti köseyi dönmeden araba carpti.. ayyy cok kötüydü kabus gördüm resmen. esim kilolarimi hakkinda tek bi cümle etmedi simdiye kadar ama yazin kilo verdigimde cok mutlu olmustu, kiskanmaya bile baslamisti bende kendime ceki düzen vermem lazim felan diyordu bu rüyadan sonra kendime geldim derken kilo verimim durunca yine tepemin tasi atmaya basladi, icimdeki seytan dürtüp durdu, bosuna ugrasiyorsun diye... ama cok sükür bu sabah ---lerle uyandim. erken kalkinca -500 ciktim sonra biraz daha sekerleme yaptiktan sonra tartil dim -300 daha gitmisti. yani toplamda bugüne -800le baslmis oldum. cok mutluyum insallah yarinda 72lerde olurum.
sen nasilsin? pek ugramiyorsun. eski arkadaslar da pek gelmiyorlar artik
Ciğer, özellikle tavuk ciğeri çok iyi kan yapar canım.
herkese merhaba
ben daha once dukan`a baslamayi istemistim ama olmamisti.aslinda cok hizli kilo verebilen biriyimdir,ama istah canavarim var ozellikle aksamlari kendimi durduramiyorum.buna ragmen sadece 5 kilo fazlam var;bana gore tabi dukana gore 1 kilo fazlayim:) ama bir yil icererisinde 8 kilo aldim. su an 59.7 kg gosteriyor tarti. 55 yeter bana eskisi gibi 52 olmak istemiyorum.tabi bu durumda dukan`in sitesinden dogru bir hesaplama alamiyorum.boyum 170. acaba 1 ay icerisinde 55i gorebilir myim arkadaslar ne dersiniz? ama gercekten cok istahla yedigimi dusunun belki dukanda miktar sinirlamasi yok ama ayni seyleri yemek bikkinlik veriyor benim canim 2. gun tatli istiyor dukan baslamayamadan bitiyor boylece bu sefer dogum gunume 55-56 olarak girmek istiyorum.forumu oyle detayli okuyacak zamanim olmuyor.acaba olur mu sizler ne kadar zamanda verdiniz durumu benimkine benzer olan kimse var mi aranizda bana da yardimci olur musunuz
kızlarrr aranızda dukanella yapan var mı???
slm hanımlar bugün dukana başladım.
atak 1. gün menüüüüm
sabah: yulaf kepeğinden yapılma pankek(yumurta ve süt de var içinde), 2 parça peynir
öğle : 1 bardak süt, 1 top yumurta.
akşam :2 bardak ayran, haşlanmış tavuk(yarım göğüs)
ayrıca 2 bardak ıhlamur, 1 adaçayı, 1 bardak yeşil kahve, tatlandırıcı ile nescafe ve sayılamayacak çok çaaaaay
bu rejimde miktar sınırlaması yok sadece protein olması önemli.fazladan bir yumurta ve peynirimde vardı yanımda ama canım istemedi yemedim.
Atak 2. gün menüm
yarın sabah: yulaf kepeğinden yapılma pankek, bir yumurta
öğle : tavuk ve yoğurt
akşam: haşlama yada ızgara et ve ayran yiyecem
deneyimli arkadaşlar menüm olmuşmu yorumlarsanız sevinirim. yoğut ve ayranda az yağlı bulamadım sütü diet olandan alacam gari.
peynir de az yağlı olacak di mi
önere bileceğiniz markette bulabileceğim ürünler var mı bu diete uygun
bu arada 69 u gördüm bugün.ama tartı dijital değil o yüzden tam olarak bilmiyorum.artık eve dönünce anlarım:)))))
saol canım . bugün çooook baş ağrım var dietten mi anlayamadım sizde aynı durumu yaşadınız mı bayanlar..
bu arada kendimi tanıtam. 31 yaşındayım 5 yıllık evliyim. kasımdan beri 70-79 topiğinde yazıyorum ilk ay 3 kilo verdim. sonra bir al bir ver olmadı bir türlü son umut bu diete başladım. kitabı okudum bayağı bir araştırdım bu dieti. bana mantıklı geldi. tek korkum meyvesizliiik. ekmek çok aramam zaten ama meyvesiz nasıl dayanacam bilemediim.
birde atak kaçgün yapmam gerek tam anlamadım. 10 kilonun üstüne hedeflediğim için 4 gün yapayım diyorum cumrtesi sebze ye başlarım çok mu az olur arkadaşlar
saol canım ligh süt buldum ama yoğurt yok ne yazık ki ? ya burada marketlerde hiç bişi bulunmuyo sinir oluyooom.bu arada erzurum dayım da üçgen peynire bakcam canım çok saol. birde isliet diye bir ürün vardı migrosta. et dumanla pişmiş gibi bir tadı var yağ yok. o olur mu sizce. birde kazen beyde yapıyo bu dieti o yazmıştı bir ara bizim sayfada pınarın hindi salamını yiyorum diye. olur mu sizce.ya kızlar aylardır deli gibi ligt yağsız ürün arıyom ne varsa bulduğunuz yazın lütfen bbirde kullandığınız tatlandırıcı markası varmı
ay ne çok sordum dimi. ama öğrencem daha stajyer sayılırım
yulaf aldım ama yulafı ezmişler öyle toz degil aynı şeymi
çok sağol canım yulafı netten aldım rusen marka. tatlandırıcı bulamadım senelerdir dulcaril kullanırım ama sanırım o olmuyor. olmadı onu da netten alacaz artık.
süttozu yasak değil mi bu normal süttozu mu ?bunada bakam mgrostan. burada sadece migros ve carefour var ne yazık ki
Selam Kızlar! öncelikle hepinizi tebrik ediyoruuumimrenmek ne kelime; kıskandım sizi
Ben 24 yaşında, 1 ay 3 gün önce ikiz oğlanlarına kavuşan, hamilelik öncesi 67 kilo olup hamilelik sonlandığında 93 kilo olan ve şu sıralar 78-79 kilo civarında kısmen emziren bir kadınımyazdıklarınızı okudum ve gayrete geldim. Sizin paylaşımlarınızı okumazdan evvel dukan diyeti adlı kitabı almıştım. ama hala okumaya fırsat bulamadım. en kısa zamanda okuyup anlayıp işe koyulmam şart! çünkü sinirlerim epey bozuk. biran önce ben de sizler gibi kilo vererek mutlu olmak istiyoruuuuuuuuuuuuuuummmmm hesaplama işini malesef ben de beceremedim acaba kitapta var mıdır, sadece nette mi mevcut?
başladığımda sizlere bildiricem. umarım başarılı olurum. buna çok ihtiyacım var. tombiliklikten sıkıldımartık yeni ciciler almak ve güzel görünmek istiyorum! bana da destek olur musunuz?
canim benim sagolasin insallah yavas yavasta olsa kurtulcam bu kilolardan. gecen hafta nerdeyse pes ediyordum kim, gece acayip bi rüya gördüm. esim beni aldatmis oluyor.telefonda msjlarini okuyorum. sonra gerekcesini sordum, o senden daha zayif daha ince dedi.. ona kizdim bagirdim ben haketmiyorum bunlari diye.. sonra cekti gitti köseyi dönmeden araba carpti.. ayyy cok kötüydü kabus gördüm resmen. esim kilolarimi hakkinda tek bi cümle etmedi simdiye kadar ama yazin kilo verdigimde cok mutlu olmustu, kiskanmaya bile baslamisti bende kendime ceki düzen vermem lazim felan diyordu bu rüyadan sonra kendime geldim derken kilo verimim durunca yine tepemin tasi atmaya basladi, icimdeki seytan dürtüp durdu, bosuna ugrasiyorsun diye... ama cok sükür bu sabah ---lerle uyandim. erken kalkinca -500 ciktim sonra biraz daha sekerleme yaptiktan sonra tartil dim -300 daha gitmisti. yani toplamda bugüne -800le baslmis oldum. cok mutluyum insallah yarinda 72lerde olurum.
sen nasilsin? pek ugramiyorsun. eski arkadaslar da pek gelmiyorlar artik
MALZEMELER:
ekmek için:
-1,5 yk yulaf kepeği
-2 yumurta beyazı
-4 yk süttozu
-2 yk yağsız yoğurt
-1 çay kaşığı tatlandırıcı
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 tutam susam
köftesi:
-250 gr yağsız kıyma
-1 tatlı kaşığı karbonat
-1küçük rendelenmiş soğan
-karabiber
-kırmızı biber
-kimyon
-toz sarmısak
içine:
-soğan dilimleri
-kornişon
-hardal
-marul,domates(atak hariç)
Fırın 180 derecede ısıtılır.
Ekmeğin önce sıvı sonra katı malzemeleri beraber çırpılır.Kek hamuru kıvamındaki hamur ısıya dayanıklı küçük kalıplara bölüştürülür.(ben borcam kase kullandım.2 adet çıktı)Üzerine birer tutam susam serpilir ve yaklaşık 25dk pişirlir.Fırında soğumaya bırakılır.
Kıyma tüm malzemeyle yoğrulup ,dolapta en az 1 saat dinlendirilir.Yağsız tavada kızartılır.
Ekmekler ikiye bölünerek köfte ve izinli malzemelerle hamburger hazırlanırEki Görüntüle 332934
Günaydınnnn :)
Ankara bugün muhteşem görünüyor :) Sanırım dün yaptığım kartopu savaşı sayesinde 1 kilocuk daha gitmiş :)
Kızlar hepimize kocaman günaydınlar..
bugün ataktaki 3. günüm 700 gram gitmiş 3 gündehiç kaçamak da yapmıyorum neden böyle az gidiyor sizce. Suyumuda eksiksiz içiyorum
fikir versenize bana
Öncesinde diyetisyene gitmiştim, 4 kilo verdim 1 ayda. Sornada da diyetisyeni bıraktım çok pahalı geldiği için, Dukana başladım. fakat 3 gündür ağır bir grip geçiriyorum. o yüzden de spor yapmıorum ondan mı acaba
tuzlu yemiorum.
kızlar merhaba... bi türlü diyete başlayamıyorum... biri bana yol göstersin... engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum... 2011 mart yılında küçük bi kalp operasyonu geçirdim... çarpıntı sebebiyle (uzun süreli)... damarsal bir sorundu... küçük bir operasyonla fizyolojik sıkıntımız çözüldü fakat en önemli sebeplerinden biri kansızlık (kısa süreli çarpıntı)... henüz diyete başlamadan tüm gerekli olan herşeyimi listeleyip, alışverişimi yaptım... diyet öncesi hazırlık için 2 hafta kadar (küçük bir diş operasyonu geçirdim o sırada) DUKAN'a HAZIRLIK olsun diye bu şekilde beslenmeye başladım... dans kursuna da gittiğim için 2 kilo vermişim... fakat iki gün önce yaklaşık 24 saat boyunca sık fakat kısa aralıklı olan çarpıtı ataklarım oldu... doktora gittiğimde kanımın çook düştüğünü öğrendim... normalde zaten kan değerlerim inanılmaz düşüktür... şu an benim en ihtiyacım olan şey... DUKAN'a başladığımda kan yapıcı neler tüketebilirim... protein tüketiminin kan değerlerine olumlu yada olumsuz ne gibi etkileri olabilir?... internetten bunu araştırıcam ama kilo kaybederken (olmayan) kan değerlerim daha da düşsün istemiyorum... çünkü çok zayıf bi bünyem var ve hemen hasta oluyorum...
Günaydınnnn :)
Ankara bugün muhteşem görünüyor :) Sanırım dün yaptığım kartopu savaşı sayesinde 1 kilocuk daha gitmiş :)
Selam kızlar.
Bugün ancak fırsat bulup gelebildim.
Yine dayanamadım ve bugün tartıldım.
70,3 gösterdi tartım. Cumaya 69 görme hedeflerim haftaya kaldı sanırım.
İki günde 300 gr gitse iyi ama sanmam.
Hiç yapmadım ama çok merak ediyorum. Mutlaka deneyeceğim.
Menülerin süper canım. Hoşgeldin bu aradaç
Bim bu konuda en büyük kurtarıcı.
Süper süper süper darısı başıma.
Baş ağrısı ilk günler çok normal bnede de olmuştu ama sonra alışıyor vücut.
Goji berry diye bi meyve var ben hiç almadım ama meyve ihtiyacı duyanlar kullanıyor.
Aktarlarda satılıyor.
Evet pınar delight hindi salam serbest. Birde sütlü sosisiler var onlarda light serbest.
Bunun dışında sütaş light meyveli yoğurtta serbest.
Bunlar senin meyve ihtiyacına iyi gelebilir.
Ben Doğalsan kullanıyorum baya toz gibi kendisi.
Pınar light süttozu cnm adı.
Elbette oluruz. İlerde oğluşların yakışıklı birer paşa olduklarında yanlarında incecik olarak salına salına yürüyeceğin günleri düşün.
Birkolunda biri diğerinde biri ile. Benim kızım var ve ilerde o genç kız olduğunda arkadaşlarına benden gururla benim incecik sağlıklı ve güzel bir annem var diyecek diye düşünüp kendimi motive ediyorum.
Nasıl işlemişse beynimize kilo sorunu eşlerimizi de alet eder olduk bilinçaltımızda
Süpersin canım. Senin tarfileri mutlaka not alıyorum ve denicem.
Gerçi ben bu dukan köftelerini hiç beğenmedim ama dukanburger için denemeye değer.
Vermen gereken kilo azsa yavaş gidiyor olabilir. Sakın bozma devam et.
Grip sebebiyle vücudun su tutmuş olabilir cnm.
Bildiğim kadarıyla baklagillerin özellikle nohutun ve mercimeğin kan yapıcı özelliği fazla.
Ben olsam yerinde bu diyeti yapmazdım.
saol canım cevap için. bak senden de sütaş light meyveli yoğurt öğrendim iyi oldu onada bir bakam. o meyveyi bir sitede buldum alacam b,r araSelam kızlar.
Bugün ancak fırsat bulup gelebildim.
Yine dayanamadım ve bugün tartıldım.
70,3 gösterdi tartım. Cumaya 69 görme hedeflerim haftaya kaldı sanırım.
İki günde 300 gr gitse iyi ama sanmam.
Hiç yapmadım ama çok merak ediyorum. Mutlaka deneyeceğim.
Menülerin süper canım. Hoşgeldin bu aradaç
Bim bu konuda en büyük kurtarıcı.
Süper süper süper darısı başıma.
Baş ağrısı ilk günler çok normal bnede de olmuştu ama sonra alışıyor vücut.
Goji berry diye bi meyve var ben hiç almadım ama meyve ihtiyacı duyanlar kullanıyor.
Aktarlarda satılıyor.
Evet pınar delight hindi salam serbest. Birde sütlü sosisiler var onlarda light serbest.
Bunun dışında sütaş light meyveli yoğurtta serbest.
Bunlar senin meyve ihtiyacına iyi gelebilir.
Ben Doğalsan kullanıyorum baya toz gibi kendisi.
Pınar light süttozu cnm adı.
Elbette oluruz. İlerde oğluşların yakışıklı birer paşa olduklarında yanlarında incecik olarak salına salına yürüyeceğin günleri düşün.
Birkolunda biri diğerinde biri ile. Benim kızım var ve ilerde o genç kız olduğunda arkadaşlarına benden gururla benim incecik sağlıklı ve güzel bir annem var diyecek diye düşünüp kendimi motive ediyorum.
Nasıl işlemişse beynimize kilo sorunu eşlerimizi de alet eder olduk bilinçaltımızda
Süpersin canım. Senin tarfileri mutlaka not alıyorum ve denicem.
Gerçi ben bu dukan köftelerini hiç beğenmedim ama dukanburger için denemeye değer.
Vermen gereken kilo azsa yavaş gidiyor olabilir. Sakın bozma devam et.
Grip sebebiyle vücudun su tutmuş olabilir cnm.
Bildiğim kadarıyla baklagillerin özellikle nohutun ve mercimeğin kan yapıcı özelliği fazla.
Ben olsam yerinde bu diyeti yapmazdım.
canım karatay dietine bir bak istersen.dukan kitabında da kalp ve karaciğer rahatszlığı olanlara önermiyo bu dieti diye biliiyorumyaa napıcam ben peki
bilgecim hoşgeldin, iyiyiz, ben 500 gr verdim bugün inanılmaz keyifliyimSelam,
Nasılsınız kızlar, kilolar ne durumda
canım hoşgeldin, kırmızı et in iyi kan yapıcı bildiğim kadarı ile..eğer kırmızı ete ağırlık verirsen faydalı bile olabilir..kızlar merhaba... bi türlü diyete başlayamıyorum... biri bana yol göstersin... engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum... 2011 mart yılında küçük bi kalp operasyonu geçirdim... çarpıntı sebebiyle (uzun süreli)... damarsal bir sorundu... küçük bir operasyonla fizyolojik sıkıntımız çözüldü fakat en önemli sebeplerinden biri kansızlık (kısa süreli çarpıntı)... henüz diyete başlamadan tüm gerekli olan herşeyimi listeleyip, alışverişimi yaptım... diyet öncesi hazırlık için 2 hafta kadar (küçük bir diş operasyonu geçirdim o sırada) DUKAN'a HAZIRLIK olsun diye bu şekilde beslenmeye başladım... dans kursuna da gittiğim için 2 kilo vermişim... fakat iki gün önce yaklaşık 24 saat boyunca sık fakat kısa aralıklı olan çarpıtı ataklarım oldu... doktora gittiğimde kanımın çook düştüğünü öğrendim... normalde zaten kan değerlerim inanılmaz düşüktür... şu an benim en ihtiyacım olan şey... DUKAN'a başladığımda kan yapıcı neler tüketebilirim... protein tüketiminin kan değerlerine olumlu yada olumsuz ne gibi etkileri olabilir?... internetten bunu araştırıcam ama kilo kaybederken (olmayan) kan değerlerim daha da düşsün istemiyorum... çünkü çok zayıf bi bünyem var ve hemen hasta oluyorum...
benimde ilk PS günümde yoğurtlu ıspanak vardı, bende sevmem ama niyeyse tercihim o oldu :)Bende dukana yeni başladım. Bugün 6. günüm 5 gün atak yaptım 59.60 ile başladım vee bugün 57.30 gördüm tartıda :) Foruma yeni üye oldum ama deneyimlerinizi okudum daha önceden çok faydası oluyor özellikle tarifler açısından. Sürekli yeni şeyler deniyorum süper oluyor sürekli yemek ama kilo vermek :) Atak döneminde sebze hayalleri kuruyordum bugün seyir dönemine geçince ilk işim yogurtlu ıspanak yapmak oldu ki aslında sebze sevmeyen biriyim ama yasak olması cazip geliyor sanırım :)
kızlar merhaba... bi türlü diyete başlayamıyorum... biri bana yol göstersin... engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum... 2011 mart yılında küçük bi kalp operasyonu geçirdim... çarpıntı sebebiyle (uzun süreli)... damarsal bir sorundu... küçük bir operasyonla fizyolojik sıkıntımız çözüldü fakat en önemli sebeplerinden biri kansızlık (kısa süreli çarpıntı)... henüz diyete başlamadan tüm gerekli olan herşeyimi listeleyip, alışverişimi yaptım... diyet öncesi hazırlık için 2 hafta kadar (küçük bir diş operasyonu geçirdim o sırada) DUKAN'a HAZIRLIK olsun diye bu şekilde beslenmeye başladım... dans kursuna da gittiğim için 2 kilo vermişim... fakat iki gün önce yaklaşık 24 saat boyunca sık fakat kısa aralıklı olan çarpıtı ataklarım oldu... doktora gittiğimde kanımın çook düştüğünü öğrendim... normalde zaten kan değerlerim inanılmaz düşüktür... şu an benim en ihtiyacım olan şey... DUKAN'a başladığımda kan yapıcı neler tüketebilirim... protein tüketiminin kan değerlerine olumlu yada olumsuz ne gibi etkileri olabilir?... internetten bunu araştırıcam ama kilo kaybederken (olmayan) kan değerlerim daha da düşsün istemiyorum... çünkü çok zayıf bi bünyem var ve hemen hasta oluyorum...
karatay hiç bana göre değilcanım karatay dietine bir bak istersen.dukan kitabında da kalp ve karaciğer rahatszlığı olanlara önermiyo bu dieti diye biliiyorum
yaa napıcam ben peki
saol canım cevap için. bak senden de sütaş light meyveli yoğurt öğrendim iyi oldu onada bir bakam. o meyveyi bir sitede buldum alacam b,r ara