Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bilgecim hoşgeldin, iyiyiz, ben 500 gr verdim bugün inanılmaz keyifliyim

canım hoşgeldin, kırmızı et in iyi kan yapıcı bildiğim kadarı ile..eğer kırmızı ete ağırlık verirsen faydalı bile olabilir..

benimde ilk PS günümde yoğurtlu ıspanak vardı, bende sevmem ama niyeyse tercihim o oldu :)
o zaman kırmızı et ve ciğer ağırlıklı daha mantıklı gibi :KK42:

Vermen gereken kilo çok değil zaten. Biraz dikkatli beslenip spor yaparsan bence gider cnm.

O yoğurtlar baya bi işe yarıyor şekerim. Ama günde 2 taneye kdr izin var sanırım.
Birde duraklama yaşarsan kesmen gerekiyor.
Ben hiç duraklama yaşamadım ama hergünde yemiyorum.
20kilo çok değilmi irem :KK1:

SORU -Yağsız peynir izinli mi?

CEVAP-Resmi olarak-kitapta yazdığı üzere-Dr.Dukan tadı kötü olduğundan ve bir çok kimyasal içerdiğinden yağsız peyniri önermiyor.100 izinli yiyecek içinde değil.Gerçek peynir yemek için güçlendirmeyi beklemeni öneririz.Ve yağsız beyaz peynir(feta)da buna dahil çünkü aşırı sodium içeriyor.bazı tariflerimizde az miktarda kullanılıyor ama bu hergün yenebileceği anlamına gelmiyor.Yağsız peynir yemek isteyenlerin bu sebepten durağanlık yaşayabileceklerini aklında bulundurmaları gerekiyor.

Açıkcası bu güncellemeyi kendi adıma dikkate alasım yok ama duraklama yaşayanlar bunu da göz ardı etmeseler iyi olur kanımca.

ben neredeyse 3 günde bir yarım kilo loru bitiriyorum şimdi ne olacak. Lorsuz bu diyete devam etmem mümkün değil...:KK43:(

ya arkadaslar yengem 3. evreyi 10 gün yapıp sıkılarak direk 4. evreye geçmiş 55 kilo ile, ve deli gibi yiyip 1,5 kilo alıp protein gününde vermiş ve ertesi günde 55 olarak çıkmış yani kilosu dengede kalmış..bana da çok uzun olcak gibi gelio 3. evre =(

kızlar merhaba... bi türlü diyete başlayamıyorum... biri bana yol göstersin... engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum... 2011 mart yılında küçük bi kalp operasyonu geçirdim... çarpıntı sebebiyle (uzun süreli)... damarsal bir sorundu... küçük bir operasyonla fizyolojik sıkıntımız çözüldü fakat en önemli sebeplerinden biri kansızlık (kısa süreli çarpıntı)... henüz diyete başlamadan tüm gerekli olan herşeyimi listeleyip, alışverişimi yaptım... diyet öncesi hazırlık için 2 hafta kadar (küçük bir diş operasyonu geçirdim o sırada) DUKAN'a HAZIRLIK olsun diye bu şekilde beslenmeye başladım... dans kursuna da gittiğim için 2 kilo vermişim... fakat iki gün önce yaklaşık 24 saat boyunca sık fakat kısa aralıklı olan çarpıtı ataklarım oldu... doktora gittiğimde kanımın çook düştüğünü öğrendim... normalde zaten kan değerlerim inanılmaz düşüktür... şu an benim en ihtiyacım olan şey... DUKAN'a başladığımda kan yapıcı neler tüketebilirim... protein tüketiminin kan değerlerine olumlu yada olumsuz ne gibi etkileri olabilir?... internetten bunu araştırıcam ama kilo kaybederken (olmayan) kan değerlerim daha da düşsün istemiyorum... çünkü çok zayıf bi bünyem var ve hemen hasta oluyorum... :KK5::KK14:

Selam hosgeldin, bende eskiden cok kansizdim. En son 6 aylik kan surubu tedavisi ile toparlanmistim. Kirmizi et ve sakatatlar yiyerek beslenebilirsin illaki bu diyeti yapmak istiyorum dersen. Ancak tabi ki bizim yorumlarimizdan daha önemlisi diyeti ve seyrini doktoruna anlatarak yapip yapamayacagini sorman ve ona göre hareket etmen olacaktir. cok gecmis olsun

Allah hayırlara çıkarsın, bak kilo vermen gerekiyor işte, rüyalarına bile giriyor, bu kilolar bizde sıkıntıdan başka bi işe yaramıyor. Asla boşuna uğraşmıyorsun, sakın böyle düşünme. Kilo vermediğin zamanlar bile diyetine aynen hiç bişi olmamış gibi devam et, sonunda birden eksileri görüyorsun canım, moralini hiç bozma, bu diyeti diyet olarak değil de artık yeni beslenme alışkanlığın olarak kabul et. O zaman kilo veremesen bile moralin bozulmaz, çünkü senin yeni beslenme şeklin bu. Böyle devam ettiğin sürece kazanan hep sen olacaksın ve giden kiloların sevincini yaşayacaksın. Ayrıca güne eksilerle başladığın için çok sevindim senin adına, bak herşeyin başı sabır, bunu unutma. Daha ne eksiler göreceksin canım. İnşallah hedefine en kısa zamanda ulaşırsın.

Benim hastalığım başa döndü gibi, dün doktora gittim ilaçlara devam dedi.:2: Yine antibiyotik falan devam yanii, iyileşemedim bi türlü. Neyse ki eşimde bişey yok bu kez. (benim dırdırlarıma katlanacak kadar sağlam en azından :KK1:) Ben de bikaç haftaya kadar güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorum, gerçi hastalığım sebebiyle portakal suyu içiyorum, meyve yiyiyorum bunun dışında diyetin dışına çıkmamaya çalışıyorum bu kez. Yarı güçlendirme gibi bişi oldu ama neyse. Bir an önce iyileşeyim de, gerisi kolay. Sevgililer günü dönüm noktası olucak benim için inşallah. :KK16:

Eski arkadaşlar artık uğramaz oldular :KK50: buradan onlara sesleniyorum, nerdesiniz kızlar yaaa?? Bi ben kaldım galiba eskilerden, Nes'cim sen nerelerdesin, bana diyordun gitme diye sen yok oldun! Whitebird te girmiyo ne zamandır, diyeti bırakmayın sakın haaa :KK20:

Gecmis olsun canim kurtulamadin hastaliktan ama gec güclendirmeye artik. Bende erken gecip eksik güclendirme yapma planlari kuruyorum kendi kendime :KK53: Söyleki güclendirme de öldülleri abartmaz ve kacamak yapmazsak yine kilo vermeye devam edebiliriz ki verenlerde var. Dukan testinde ideal kilom 71 cikti ben 70 olunca güclendirme yapip yavas yavas 65 e mi insem diye düsünüyorum hem 50 günlük güclendirmeden de yirtarim :KK37: Bakalim seni de takip ederim güclendirmeye gectiginde.

yeni katilan arkadaslara selam

yazmiyorum bir süredir ama hep göz gezdiriyorum..herkes iyi gidiyor,,ne güzel
benimde gayet iyi gidiyor3. haftaya girdim..tombis ve blackcad ayni kilolarda seyrediyoruz..ben 71 oldum..hedef te 57-60..bakalim kim daha önce varicak hedefe:KK66:)..ben su siralar güclendirmeye yakin yapiyorum dukanimi bebegimden ötürü..böyle oldugu halde kilo kaybim -3,500.. eminim sonra daha hizlanicak spor+ seyir..sizlerin haberi olmadan sizleri kendime rakip sectim :))

sizofren ev kedisi öncelikle tebrikler...bukadar cabuk kilolarinizdan kurtulma arzunuzda takdire sayan ama emziriyorsaniz..benim gibi guclendirme evresinden baslayin emzirmeye devam edin ..cok erken sizin icin..ben 5 ayimi doldurduktan sonra..bebegimi beslemekte sorunlar yasamaya baslayinca diyete basladim..ama bebeginizi siz beslemiyorsaniz, mama kullaniyorsaniz bencede hic vakit kaybetmeyin:KK66: kolay gelsin

Pia senin güclendirmeden basladigini bilmiyordum kilo verisin nasil gidiyor. 3.5 kilo ne kadar sürede gitti?

bende sorayım kilo cetvelini nasıl hazırlıyorsunuz. kötü teknik elemanım galiba. birde bilgisayarcı olacam. bi türlü yapamadım ben yaa. sitesini giriyorum hazırlıyorum ama buraya transfer edemiyorum bir türlü.

ama yazılanları okumak harika motivasyon sağlıyor. geerçi kaçaksız devam etmeme rağmen giden tam bir haftada 2 kilo ama olsun. 12 yi de görecem. arkadaşlarımın öğlen gidelim dışardan yiyelim ısrarlarına rağmen yerime oturdum ve salata yoğurdumu yedim. :KK76:

bir de kitabında peyniri az yağlıdan tüketin diyor. yoğurt içinde geçerli bu. ama light yoğurt ve peynir için sağlıklı değil deniyor. sizler ne düşünüyorsunuz. beni aydınlatabilirmisiniz lütfen.

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.html

Son güncelleme de peyniri iyice kisitlamis dukan sebep ise light ürünlerin sagliksiz oldugu face grubunda simla paylasmisti bunu oradan takip edebilirsiniz. Hatta ahanda link veriyorum : YAĞSIZ PEYNİR HAKKINDA (ŞAKA GİBİ) GÜNCELLEME | Facebook

Ben 3.5 yagli süt ve yagsiz yogurt ile yogurdumu kendim yapiyorum. Daha az yagli süt ile beceremedim denedim olmadi. Peyniri ise hazir aliyorum %45 ve %55 yagli olanlardan bulabiliyorum en düsük. Bir iki defa evde kendi lorumu yaptim. Yagsiz süt kaynamaya baslayinca sirke veya limonla kestirerek yapiliyor. Ama sanirim %45-55 olanlara alistim ki loru yiyemedim ama en bastan lora alismak lazim evde yapilarak diger light ürünlerin verdigi zararlardanda kurtulmus oluyoruz.

Son düzenleme:
ya arkadaslar yengem 3. evreyi 10 gün yapıp sıkılarak direk 4. evreye geçmiş 55 kilo ile, ve deli gibi yiyip 1,5 kilo alıp protein gününde vermiş ve ertesi günde 55 olarak çıkmış yani kilosu dengede kalmış..bana da çok uzun olcak gibi gelio 3. evre =(

3. evre ideal kiloya gelindiginde basliyor verdigin kilo * 10 ile hesap ediliyor yani 10 kilo verdiysen 100 gün güclendirme yapman gerekiyor. 100 gün sonunda ise hala ayni kiloda kalabilmis olman lazim. Yani uzamasi diye bir sey söz konusu degil. Anlattigina göre yengen kilosunu koruyor su anda.

SORU -Yağsız peynir izinli mi?

CEVAP-Resmi olarak-kitapta yazdığı üzere-Dr.Dukan tadı kötü olduğundan ve bir çok kimyasal içerdiğinden yağsız peyniri önermiyor.100 izinli yiyecek içinde değil.Gerçek peynir yemek için güçlendirmeyi beklemeni öneririz.Ve yağsız beyaz peynir(feta)da buna dahil çünkü aşırı sodium içeriyor.bazı tariflerimizde az miktarda kullanılıyor ama bu hergün yenebileceği anlamına gelmiyor.Yağsız peynir yemek isteyenlerin bu sebepten durağanlık yaşayabileceklerini aklında bulundurmaları gerekiyor.

Açıkcası bu güncellemeyi kendi adıma dikkate alasım yok ama duraklama yaşayanlar bunu da göz ardı etmeseler iyi olur kanımca.

ben neredeyse 3 günde bir yarım kilo loru bitiriyorum şimdi ne olacak. Lorsuz bu diyete devam etmem mümkün değil...:KK43:(

YAĞSIZ PEYNİR HAKKINDA (ŞAKA GİBİ) GÜNCELLEME | Facebook

burada var konu ile ilgili bilgilendirme ve altinda yorumlarda var incelenebilir. Ben devam ediyorum peynire :) Lorun zarar verecegini de düsünmüyorum kesinlikle.

slm merak ettim kilon aynımı hiç eksilme varmı

bugün dayanamadım tartıldım 1 kilo daha gitmiş. Toplamda 8 kilo verdim. 2 ocakta başladım 7 gün atak yaptım ama sonra bozuldu 3 gün yemediğim şey kalmadı :KK1: Toparladım kendimi en baştan başladım 16 ocakta, 7 gün atak yaptım, şimdi seyirdeyim . Kısacası hepsinin toplamı 8 kilo.

Günlük yürüyüşümü yapmaya çalışıyorum, yürüyüş bandında en az 30 dk yürüyorum. Suyumu mutlaka içiyorum, yeşil çay işkence gibi gelse de içmeye çalışıyorum yemeklerimi hep tuzsuz yapıyorum. Zaten çok tuz kullanmayan biriyim.

bugün dayanamadım tartıldım 1 kilo daha gitmiş. Toplamda 8 kilo verdim. 2 ocakta başladım 7 gün atak yaptım ama sonra bozuldu 3 gün yemediğim şey kalmadı :KK1: Toparladım kendimi en baştan başladım 16 ocakta, 7 gün atak yaptım, şimdi seyirdeyim . Kısacası hepsinin toplamı 8 kilo.

Günlük yürüyüşümü yapmaya çalışıyorum, yürüyüş bandında en az 30 dk yürüyorum. Suyumu mutlaka içiyorum, yeşil çay işkence gibi gelse de içmeye çalışıyorum yemeklerimi hep tuzsuz yapıyorum. Zaten çok tuz kullanmayan biriyim.

şimdi tam kaç kilosun 102 mi dahamı az

20kilo çok değilmi irem :KK1:

20 kilo mu ehem öhöm çokmuş :26:

YAĞSIZ PEYNİR HAKKINDA (ŞAKA GİBİ) GÜNCELLEME | Facebook

burada var konu ile ilgili bilgilendirme ve altinda yorumlarda var incelenebilir. Ben devam ediyorum peynire :) Lorun zarar verecegini de düsünmüyorum kesinlikle.

Bende bırakmadım peyniri. Çok fazla tüketmiyorum ama yine de kesmedim.

Maşallah canım devamını dilerim.

maşallah çok güzel vermişsin benimde yürüme bandım var ama birtürlü fırsat bulup çıkamıyorum

Ay bende almak istiyorum ama dediğin gibi alıp bir köşeye atmaktan korkuyorum.

maşallah çok güzel vermişsin benimde yürüme bandım var ama birtürlü fırsat bulup çıkamıyorum

Teşekkür ederim. Aslında yürümek gerek, vücut şekilleniyor ve bacaklar kesinlikle inceliyor. Yürüyüş bandının üstünde kalmak zor vakit geçmiyor ama sabretmek lazım :)

3. evre ideal kiloya gelindiginde basliyor verdigin kilo * 10 ile hesap ediliyor yani 10 kilo verdiysen 100 gün güclendirme yapman gerekiyor. 100 gün sonunda ise hala ayni kiloda kalabilmis olman lazim. Yani uzamasi diye bir sey söz konusu degil. Anlattigina göre yengen kilosunu koruyor su anda.

canım biliorum öle olduğunu hatta o da bilio ama o normalde 100 gün yapması gerekirken 3. evreyi 10 gün yapıp bırakmışşş..direk haftada 1 gün protein diyeti yaptığın koruma evresine geçmiş ve kilo almıomus..onu kastettim..acabaaa çok mu yanlışş =))

peynir yemeden nasıl kahvaltı yapacağız yaaaa, ben zaten yumurtadan nefret ediyorumm!!! hayatta bırakamam peynitit

vallahi düne kadar çok süper gitmiş olan ben, (ki kaçamaklarım yok denecek kadar azdı) dün resmen bir tane baklava yedim! :KK37:
ve iş dolayısıyla şehir dışındayım, dayımda kalacağım, yemek konusuna olabildiğince dikkat edeceğim ama bakalım neler olacak :26:
umarım abartmadan geçirebilirim bu 3 günü... başlayalı 28 gün oldu bugün, 5 kilo kadar verdim.. annemle yapıyoruz ve annem şubatın 2.haftasında bırakalım diye tutturdu.
öbür evrede de veririz deyip duruyor, burdaki bir arkadaşn düşündüğü gibi dukan aldatmacası olarak, seyiri erken bitirip güçlendirmede de normal yeme düzenine dönmediğim için kilo vermeye azaar azar da olsa devam ederim gibi gelior bana...
umarım yanlış düsünmüyordurum....
hepimize ----li günler ! :KK16:

X