- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
Pff calistigim icin pek yulafla yemek yap gfelan ugrasamiyorum. Krep yapmayi denedim cok kötü oldu :)
2 kasik öyle yiyorum :)
krep yerine dukan ekmeği yapabilirsin, hem tavaya yapıştı mı oldu mu derdi yok.
4 kaşık yulaf kepeği, 2 yumurta, 2-3 kaşık yoğurt- 1 çay kaşığı kab.tozu, peynir. (sebze günüyse maydonoz dereotu süper oluyor.) (biz annemle yaptığımız için bi ekmeği bir gün yarım yarım yiyebiliyoruz böylece. ayrıca kıvamı cıvık olsa da korkmayın, fırında pişince güzel oluyor. haa bir de borcama yağlı kağıt koymayı unutmayın )
krepleri büyük yapmayın;portakal büyüklüğünde 3-4 krep olsun ve hamuru da normal krep gibi fazla cıvık olmasın.geniş bir spatula ile kolayca çevriliyor.Ben krep olarak yapmıyorum hatta;içine kabartma tozu ve bazen biber kabak gibi sebzeler de ekleyerek küçük silikon kalıplarda 6-7 dakika fırında pişiriyorum.Bu şekilde oluyor.
Eki Görüntüle 330493 .
aayyy bunlar süper olmuş, kabak rendelemek aklıma gelmemişti,sebze günü ekmeğini böyle yapayım ben dee
Hiç çay içmeyen, bitki çaylarından nefret eden birisi olarak, yeşil çay içmek benim için işkence, zulüm tarifi yok.
Yeşil çay içmek nasıl zevkli hale getirilir önerisi olan var mıdır acaba? :)
meyveli yeşil çaylar güzel, tarçınlı-karanfillisi de çıkmış.
sade bulursan içine çubuk tarçın,karanfil atarak tatlandırabilirsin...
Süttozunda hangi markayı tercih ediyorsunuz ? Hangisi daha az yağlı ?
süttozu pınarınkini kullanıyoruz, açık mavi dışı. diğerleri kahve beyazlatıcı ve light bile olsa yağlı.
Dr. Oetker'in vanilyalı ve kakaolu light pudingini buldum Carrefour'da dün. Denedik, oldukça güzel. Tadlandırıcılı ve diyet sütle yapınca gerçekten çok hafif oluyor, tatlı krizine girenlere öneriyorum.
biz de denedik ama annemin yorumu şu oldu, bunu kakao-tatlandırıcı-nişasta işe ben de yaparım dedi. en azından içinde diğer koruyucular olmaz diye düşündüm ben de..
ben avusturyadayim canim, büyük markatlerin hepsine baktim diyebilirim. diyet reyonuna, diabet reyonuna heryere baktim bulamadim.simdilik canim tatli istediginde yulafli kek yapiyorum idare ediyor
yaa avusturyada mısın, hangi şehiir? ben de orada okudum üniversiteyi