- 15 Kasım 2011
- 523
- 5
nerde yazıyormuş? hiç okumadım öyle bişey
DUKAN DİYETİNİN HASTALIKLARA SEBEP OLACAGI İLE İLGİLİ HABER AŞAGIDADIR; FAKAT MANTIKSAL ANLAMDA DÜŞÜNÜR VE İNSAN ANATOMİSİYLE BİR KIYASLAMA YAPARSAK BU HABERİN ÇOK DA GERÇEKÇİ OLMADIĞINI ANLAYABİLİRİZ...
"Deniz mevsiminin gelmesiyle birlikte hızlanan diyet programları ciddi sağlık problemleri yaratabiliyor. Yüksek protein almaya dayalı Dukan diyeti de hızlı kilo kaybı vaadiyle kalp hastalıklarına davetiye çıkarıyor.
Son dönemlerin çok konuşulan Dukan diyeti, Atkins kadar tehlikeli olan ve bireyleri kalp hastalığına hızla yaklaştıran hatalı diyet sistemidir. Dukan diyetinin en önemli özelliği çok düşük kalori içermesinden dolayı egzersiz yapmadan yüksek miktarda protein tüketerek kilo verilebileceği savunmasıdır. Serbest protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor diye de iddiası bulunmaktadır. Günümüzde birçok popüler hatalı diyet sistemi ya metabolizmanızı düzenleyeceğiz ya da tok kalarak hızlı kilo vereceksiniz diye sloganlar ile ‘bilim ile bağdaşmayan’ öneriler vermektedir. Düşük karbonhidratlı yüksek proteinli diyetlerin vücut suyunu kaybettirdiği, diyet sona erdiğinde su ağırlığının geri kazanıldığını gösteriyor araştırmalar. Diyet uygulandığında E ve A vitamini, tiamin, B6, folat, kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum ve diyet lifi açısından da eksik besleniyorsunuz demektir. Bu diyetlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin yüksek olmasının ise kalp hastalıkları için risk faktörü olduğu unutulmamalıdır. Diyabet, kalp hastalığı, kan yağlarında bozulma ve hipertansiyona zemin hazırlama, sağlıklı bireyde ise ketosize neden olma, kanda ürik asit düzeyini yükseltme özellikleri bilinmektedir. Sağlıklı ve kronik hastalığı olanlarda vücutta keton birikimi böbrek, karaciğer fonksiyonlarını bozmakta, insülin metabolizmasında olumsuz etki yaratmaktadır. Hiperlipidemi, insülin rezistansı ve glikoz intoleransı da oluşmaktadır. Kısacası sağlığı bu kadar bozacak bir diyet sistemi ile kilo vermek çok da anlamlı değildir."
BEN MANTIKLI BULMUYORUM BU HABERİ...[/QUOTE]
bu vitaminlerin eksikliği oluşmasın diye vitamin desteğide alıyoruz ya. siz vitamin kullanmıyo musunuz