Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

önceki sayfalarda yazıyor aslındada hangi sayfa hatırlamıyorum ben sormuştum kendisineatak evresi bizim gibiydi sabahları extra zeytin yiyordu arada kefir içiyordu birde ek salata vardı yemegin yanında ö.s arada yine kefir içiyordu aklımda kalan bu

farnsanın ünlü bir dergisinde yazı çıkmış ondan bahsettik aslında ben bir göz attım bu kadar protein böbreklere zarar verebilir uzun vadede tuz yok v.s milli güvenlikleri rapor hazırlamış dukanda cevap yazmış tuz var az sadece vitamin kullanmaları gerektiğini zaten söylüyorum birde dukanın sitesinde paralı üyelik var ordan size hergün liste yolluyorlar ondan bahsetmiş günlük reçete hazırlıyorum diye bu listelerden bende almayı düşünmüştüm ama sonra çeviri yapmak mecburiyeti anlaşılmazlığı beraberinde getiriyor diye vazgeçmiştim kendi adıma hiç problem yaşamadım görünürde ama vitamin kullanılmalı gerçekten bu problem yaratacak diye düşünüyorum hatta dr kontrolünde uygulayan arkadaş da dr önerisiyle takviye alıyordu

Merhabalar..ocak 2012 ye kadar yapacaksaniz ayda bir tahlil yaptirmanizi oneririm..Karaciger ve bobreklerin yuku cok fazla artiyor kolesterol orani bu diyet esnasinda bir artis yasamazsiniz cunku kati yag ic yag hayvansal yag herhangi bir yag kullanilmiyor ayrica karbonhidrat orani da minimuma yakin oldugu icin kolesterol artisi yasanmaz.Yumurta acisindan ise ben bir uzman olarak gun asiri tuketilmesinden yanayim bir gun tam yumurta bir gun 2 yumurtanin beyazi..yumurtasarisi yuksek miktarda kolesterol icerir ancak vucuttaki kolesterol oranini yukseltmez cunku tekli doymamis yag asitleri acisindan zengindir.karacigeri yormamasi acisindan tavsiye ettigim gibi tuketebilirsiniz..

Selam, için rahat olsun, istediğin kadar kaçamak yap 3.evreyi tam yaparsan kesinlikle geri almıyorsun. Daha önce de söylemiştim kızkardeşim 17 kilo verdi , artık 4.aşamada

ama ben motivasyonumu kaybettim verdiğimin de bir kısmını geri aldım keşke senin gibi 59.1 e düşsem, çok tebrik ederim.

Son düzenleme:
selam kızlar

bugün atak döneminin 5. günündeyim , 3. gün tartıldıgımda 2,5 vermiştim .hiç kaçamak yapmama ragmen bugün verdigim 2,5 kilodan 500 gramını almıs oldugumu gördüm .. moralim bozuldu (58:

yumurtaya alerji göstermeye basladım .ve kolestrolüm yükseldi bu yüzden yumurtayı kesmeye karar verdim ya da sadece beyazını tüketicem.. :97:

yulaf kepeği kreplerimin hepsi basarızlıkla sonuclandı .. henuz cözemedim , işten eve gidiyorum .. yemegimi deneme yanılma ile hazırlayana kadar saaat 9 9 30 oluyor o saatten sonra da yemek cok sağşıklı olmuyor .. krebi tutturan arkadaslar bana yardımcı olabilir misiniz ?

bir de ebayden "pişirme spreyi "siparişi verdim . aramızda kullanan var mı ? iyi mi yaptım bilmiyorum ..:97:

bir hatırlatma : congarın yulaf kepeğini almayın cünkü o değil.. boşuna paranız gitmesin

nasıl vitaminler kullanılmalı acaba bunu nasıl öğrenebiliriz

ben zaten 2 gunde 1 vitamın hapı alıyorum weıght smart one day yesıl caylı tuzu zaten hıc kesmedım en bastan berı cunku dusuk tansiyonum var senelerdır nezaman rejım yapsam tuzu hiç kesmem sadece azalttım.ama kefir ne için onu anlamadım daha oncede hıc kullanmadım

yumurtayı zaten haftada 3 tane maximum 4 kullanıyorum cogunlukla fırındda soganlı sarmısaklı tavuk ve ayranla gecıyor ogunlerım bugun soganlı dana cıgerı yıcem degısıklık olsun sebze gublerınde ıse bol dmates salatalık brokoli ayyy cok seviyorum o küçük yeşil ağaçları
bırde karalahana sarması bol soganlı ekşili summaklı içimde sogan agacı cıkabılır yakında
gecenlerde mereng denedım ama hıc begenmedım sımdı muffın kapları ve vanılya aroması aldım mıgrostan havuclu tarcınlı kek yapcam yulaf kepeğiyle
haa bırde dun 8 tane badem yedım ilk defa rejım dısına cıkmıs oldum

pişirme spreyini ben uzun zamandır kullanıyorum öceden migrosta satılıyordu sonra kaldırdılar bende o yüzden ebaydan alıyorum çok işe yarıyor

Son düzenleme:
oh saol içim rahatladı insan normale dönünce ya almaya başlarsam diye çok korkuyor gerçi 3. evrede tam normale dönmüyoruz ama yinede çoğu şeyi ekliyoruz umarım sende biran önce istediğin kiloya ulaşırsın

hiçbir fikrim yok ama ben kızımın dr na sormuştum multivitamin kullanabilirsin demişti solgar ın ürünlerine bugün fırsat bulursam bir göz atacagım birde dukanın sitesini okuyacağım tekrar orada soru soran çok oluyor

nasıl vitaminler kullanılmalı acaba bunu nasıl öğrenebiliriz

selamlar ssoleil senin dedigin adreste bu diyetler basta dukan ve onu elestiren baska bir diyetisyenin diyetleri zararli mi degil mi diye dergiye konu olduklarinin haberi var altta da bir video var, derginin editoru neden bu konuyu ele aldiklarini soyluyor, bu konunun cok tartismali oldugunu cunku bazi temel gidalarin diyet disinda kaldigi, bazi kilo verenlerin 1 ila 5 yil icinde tekrar kilo aldigi vs gibi tartisma konulari oldugu icin dergide bu hafrta bu islenicek diyor,derginin konu ile ilgili sayfasinin linkini de fransizca bilenler icin yolluyorum
La méthode Dukan : une diète carnivore - Société - Nouvelobs.com
kisaca tercume etmek gerekirse soyle diyor:
dukan diyeti
Avantajlari; ilk haftadan gozle gorulur bir kilo kaybi, istedigin saatte istedigin kadar protein tuketme ozgurlugu, bir cok menu yaratma imkani ve spora verilen onem
olumsuz yanlari: atak evresi cok zor, asiri protein alimi bobrekleri yoruyor, sebze ve meyvelerin eksikligi, vitamin ve mineral eksikligi, kabizlik, yorgunluk hissi, seker eksikligi, buyuk bir disiplin gerektirmesi cunku geri almamak cin uzun sure yapmak gerekiyor yoksa baslangictan daha cok alirsiniz,
(bence bu son cumle sabitleme evresine atif yapiyor)
gida guvenligi ve saglikli beslenme konseyinin diyete bakisi: dukanin onerdigi rejimde alinan protein miktari gunluk ihtiyacin 3-4 kati fazla iken lifli gidalar ilk iki etapta normal ihtiyacin 10da biri, gunluk tuz kullaini dunya saglik orgutunun onerdiginden fazla, dolayisi ile damarlarda basinc artiyor, kalp ve damar hastaliklarini tetikleyebilir, son olarak C vitamini eksikligi soz konusu
Dr DUKAN'in cevabi: "konseyin raporunun aksine, ben hastalarima mumkun oldugunca az tuzlu yemelerini oneriyorum, yine eksikliginden bahsedilen lifleri yulaf kepegi ve iki gunde bir yenilen sinirsiz sebzelerle tamamliyoruz, yaglara gelince sadece az yagli etlere izin veriyorum ve son olarak ben tum omur boyu surecek bir saglikli beslenme sunan tek doktorum, insanlarin motive olmasi icin basta boyle bir sey gerekiyor."

sizlere sitedeki haberi tercume ettim ancak tahmin ediyorum ki derginin kendisinde daha detayli bilgiler vardir, donunce bir goz atip yazarim yine, internet sitesinde sadece bunlar yayinlanmis
bizler de bunlari biliyoruz arada vitamin destegi ya da kacamaklar yapiyoruz zaten, ben kan tahlilimi de yaptirdiktan snra bu diyetin sagliksiz olmadiginin altina imzami atmaya hazirim:) herkese kolayliklar diliyorum

teşekkür ederim zaten bildiğimiz şeylermiş videoyu gördüm bende ama fransızcam yok izleyemedim akşam kardeşime izletir anlattırırm diye düşünmüştüm bende ilk fırsatta test yaptırıp bir imza atmayı planlıyorum diyete başlamadan kısa süre önce test yaptırmıştım kolaylıkla karşılaştırabileceğim hem bu diyetteki disiplin olmasa bu kiloları veremezdik diye düşünüyorum diğer diyetlerde çoğu kişide görüyorum bunu yerim ekmekten keserim porsiyon azaltırım yada daha çok spor yaparım gibi durumlar çok fazla bu diyette ne yemen gerek ne yasak kesin belli en azından yersen alırsın bunu net biliyorsun belkide diyetin püf noktası bu insan kaçamaktan olabildiğince uzak duruyor yada minumum yapıyor

Goji berry i nerden almıştın sen ? benimde en az 2012 şubat ama ben açık söyleyeyim karpuzsuz bir yaz düşünemiyorum Hazirana kadar verebilsem bir 10 kg falan süper olcak ama 14 günde 4,5 larda takıldım

selam;
siz bu diyetin sigara içenlere zararı olduğunu söylemişsiniz ama başını kaçırdım,rica etsem açarmısınız ne zararı var?ben mart 18den beri yapıyorum ve günde 1 paket sigara içiyorumda

diyetisyen hanim daha bilimselaciklar elbette ama benim bildigim zararlarindan birisi sigara vucuttaki C vitaminini caliyor, dolayisi ile sigara icenlerin gunde bir portakal, greyfurt ya da limon tuketmeleri zaten onerilen bir sey yanilmiyorsam. Ee bizim diyette bunlar olmadigi icin ve C vitamini iceren biber falan da kisitli oldugu icin senin ya da benim gibi tiryakilerin C vitamini destegine daha da onem vermesi gerekiyor yanilmiyorsam ama dedigim gibi ozge hanim ya da baska bir doktor baska seyler de ekleyecektir bunlara.

c vitaminini aldıktan sonra sebze gunlerındede sebze cesıtlılıgıne gıttıkten sonra sorun olmaz o zaman.bu arada kabak kabızlıgı onleyıcı dogal cözüm. bıraz sebzelerı cesıtlendırmeye karar verdım.gercı normal zamandada cok sebze meyve tuketen bırı degılım daha cok et un yag tüketen bırı olarak bu duyet benım normal zamanımdan daha cok zarar vermıyordur emınım

sımdı fırından cıkardıgım muffinlerimden birini yedim cok lezzetli olmus tarıfı dukandiyetim blogspot tan alıp bırazda degıstırdım kendısı ne tesekkurler deyıp sızınlede paylasıyorum cok guzel oldu yummy

2 yumurta
3 yk splenda (bence 4 kasık olmalı cok tatlı olmamıstı yada 3,5 kasık)
6 yk yulaf kepeği
3 yk yogurt (ben yarım fıncanda sut koydum)
tarcın (tarcının butunleyıcısı havuc koydum orta boy havucun 4te 1i rendeledım)
ilave olarakta dr oetker vanılya aroması koydum 4 sıse var 1 paketınde sısenın yarısını koydum 7-8 damla sanırım
guzelce cırptım mıgrostan aldıgım aluminyum kek kalıpları 4,5 lira paketi içinde 10 adet var bu olcuyle 4 muffin cıktı birini yedım geriye kaldı 3 yalnız şu yağlı kagıt muffin kaplarından aradım bulamadım bilen varsa adres verebilir mi lütfen

gunde 1 adet dıye yazmıs dukandiyetimblogspot katılıorum

AFİYET SEKER OLSUN YAG OLMASIN:125::125::125::125::125::125:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…